''ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ'', ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1987



Νοέμβριος 1987. Μετά από 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής στη χώρα μας, για τη σεζόν 1987-88, ο Ολυμπιακός βρίσκεται καθηλωμένος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, δίχως νίκη.
 
 
Ο πρόεδρος Σταύρος Νταϊφάς έχει ξεπουλήσει τους πάντες και τα πάντα, πριν πουλήσει και την ΠΑΕ στον οπαδό του ΠΑΟ Κοσκωτά. Έδρα του Θρύλου τότε το ΟΑΚΑ. Στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ηρακλή στο Μαρούσι και χάνει ξανά, με σκορ 2-1.
 
 
Βροχερή μέρα, ταλαιπωρία για τον κόσμο του ΟΛυμπιακού, εντός κι εκτός γηπέδου. Πάμε να δούμε λοιπόν ένα σχόλιο στον ''αντικειμενικό'' και ''αμερόληπτο'' ''Αποδυτηριάκια'' του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'' γι'αυτό το παιχνίδι, το οποίο δημοσιεύτηκε σαν σήμερα, 30 χρόνια πριν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 4-12-1987
 
 
Τι πράγμα τέλος πάντων είναι αυτοί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού; Με τα καντάρια έβρεχε την Κυριακή και 17 χιλιάδες πήγανε στην Καλογρέζα, να δούνε Παπαμιχαήλ, Βαϊτση και Καπουράνη. Να πιούνε, εν γνώσει τους, ένα ακόμη ποτήρι με φαρμάκι. Και με τα ίδια μου τα αυτιά, άκουσα έναν την Κυριακή το μεσημέρι να λέει: ''Πρέπει να πάω στο γήπεδο σήμερα. Τι να κάνω; Την άλλη Κυριακή παίζουμε με τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες. Μετά σταματάει το πρωτάθλημα και μετά έχουμε πάλι έξω τον Πανσερραϊκό. Ξαναπαίζουμε στο Στάδιο στις 27 Δεκεμβρίου με την Παναχαϊκή. Ένα μήνα θα μείνουμε χωρίς Ολυμπιακό''. Και δεν μιλάμε για κανένα κάφρο ή χουλιγκάνο πιτσιρικά. Κοντά στα 50 ήτανε, σοβαρός-σοβαρός, μαζί με το γιο του, πήγαινε για το Στάδιο. Να δώσει δηλαδή τα 1.600, να φάει την βροχή, για να δει έστω και πεθαμένο τον Ολυμπιακό του.
 
Μία ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας το 1987 κόστιζε 50-70 δραχμές, με το ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' να είναι η εξαίρεση και να κοστίζει 20. Σήμερα υπάρχουν εφημερίδες που κοστίζουν 0,50 ευρώ, αλλά και κάποιες άλλες που κοστίζουν 1,5 ευρώ. Αν πούμε χονδρικά ότι 50 δραχμές του 1987 έχουν την ίδια ''αγοραστική δύναμη'' που έχει σήμερα 1 ευρώ, τότε οι 1.600 δραχμές που κόστιζε το εισιτήριο του παιχνιδιού Ολυμπιακός-Ηρακλής στο ΟΑΚΑ, ισοδυναμούν με περισσότερα από 30 ευρώ σημερινά λεφτά. Και τα έδωσαν πάνω από 17.000 γαύροι για να δουν τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ολυμπιακό των πολύ κακών και άσημων παικτών κόντρα στον Ηρακλή, σε μια μέρα με έντονη βροχόπτωση και δη στο ΟΑΚΑ, όχι στο Καραϊσκάκη, τη φυσική μας έδρα. Και φαρμακώθηκαν, βλέποντας ακόμη μία ήττα του Θρύλου εκείνη τη σεζόν...
 
Τι να συγκρίνουμε τώρα, να ξαναπούμε το πώς ήμασταν ως κόσμος του Ολυμπιακού και το πώς έχουμε καταντήσει;

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Η TV, το Internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γενικά
οι νέοι καιροί και τα νέα ήθη, ο κορεσμός, τα θύματα-χάπατα
μιας διαρκούς και λυσσώδους αντιολυμπιακής προπαγάνδας
και η χλιαρή αντιμετώπισή της σε συνδυασμό με την πιο ισχυρή
επιρροή πολιτικών προσώπων ή σχηματισμών έναντι της ιδέας
του Ολυμπιακού, η έλλειψη μεγάλων ονομάτων-παιχτών, η
χαμηλή ποιότητα ποδοσφαίρουν και ο χ ο υ λ ι γ κ α ν ι σ μ ό ς
γενικά ως κοινωνικού φαινομένου δεκαετιών και όχι ως
μιας πραγματικής κατάστασης στο γήπεδό μας τουλάχιστον
κατά τα τελευταία χρόνια (λόγω περιφρούρησης, απουσίας
οπαδών των βασικών αντιπάλων μας κ.λπ.) αποτελούν τις
λίγο-πολύ κατανοητές αιτίες της κατάντιας, χωρίς όμως
και να τη δικαιολογούν πλήρως.

Πάντως σε σχέση με τους άλλους και παρά τον κορεσμό
μας και τη δίψα και λύσσα των άλλων συνεχίζουμε να
είμαστε σε καλύτερη, ανώτερη κατάσταση.

Εικόνα nik7os

Σαββα καποια στιγμη θα σου στειλω κατι αντιστοιχο για να το ανεβασεις προς σχολιασμο

Εικόνα savvas gridlock

Όπως θες Νίκο, χρόνια πολλά για σήμερα.

Εικόνα nik7os

Σάββα καλησπέρα & χρόνια πολλά και καλά με υγεία σε σένα και στην οικογένειά σου.

Σου είχα υποσχεθεί να σου στείλω κάτι αντίστοιχο αλλά το pc μου έκανε νερά γι' αυτό και τώρα σου το στέλνω.

Αναφερόμουν στο ματσάκι 1990-09-09 ΧΑΙΔΑΡΙ-ΟΣΦΠ=0-7 ΚΥΠ που είχε γίνει στο Περιστέρι κι ήμουν μέσα με τόσο κόσμο και μου έκανε εντύπωση το άρθρο από τον αποδυτηριάκια (νομίζω - γιατί η μνήμη εξασθενεί, εσύ με τόσο αρχείο ίσως μπορεί να το έχεις, πρέπει να είναι την μεθεπόμενη του αγώνα). Δυστυχώς τότε έκανα κολάζ από τα αποκόμματα και δεν κράταγα ολόκληρες τις σελίδες που ήθελα. Το σχόλιο βρίσκεται στο κέντρο του πρωτοσέλιδου του ΦΩΤΟΣ.

https://mega.nz/#!HV0R2ArI!_-6chzB3SL7N-rrAk4xxLkrRSU5zrn_3-AyIRO9qhXc
https://mega.nz/#!3ccGUJaI!kmZ7LWXcYHvTCsOuhs865tRGCS9tqInn4iDD9PgOSzw

Σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά σε σένα και σε όλα τα παιδιά που κρατάτε ψηλά την σημαία της ομάδας & απαντάτε με επιχειρήματα και με τεκμηρίωση στην προπαγάνδα των αιωνίων δευτερότριτων.

ΣΗΜ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ. ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΥΕΙ...

Εικόνα savvas gridlock

Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ Νίκο, θα γίνει άμεσα άρθρο, να είσαι καλά φίλε, να χαίρεσαι τα αγαπημένα σου πρόσωπα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Εικόνα kostas alsoupoli

Ωραιο αρθρο για ακομη μια φορα απο τον Σαββα.
εγω θα γινω αιρετικος και θα δεν θα νοσταλγησω εκεινες τις εποχες.
δεν μου λειπει το οτι παιζαμε τοτε στο οακα (και ας ειναι ενας παραλληλος δρομος απο το σπιτι μου) αλλα ειμαστε στο Καραισκακη, στο δικο μας σπιτι και σε μια απο τις πιο καυτες εδρες της Ευρωπης.
δεν θα νοσταλγησω το Σταυρο Νταιφα (και ας εχει τον απολυτο σεβασμο μου ο συγχωρεμενος) γιατι ο Μαρινακης μπορει να συγκριθει μονο με Κοκκαλη και Γουλανδρη ιστορικα.
Δεν θα νοσταλγησω το τοτε ροστερ ουτε καν θα θελω να σκεφτομαι την σχεδον δεκαετια που ακολουθησε..
Ζω το σημερα που διανυουμε με τα στραβα και τα αναποδα μας, την πιο χρυση εποχη του συλλογου μας με 18 πρωταθληματα στα 20 χρονια με παιχταραδες, με προπονηταρες που εχουν περασει και ενα γαλαξια αστεριων που εχει φορεσει την ερυθρολευκη.
Καποτε οταν γνωριζες μια κοπελιτσα της ζηταγες το τηλεφωνο της (το σταθερο παντα δεν υπηρχαν κινητα), τωρα η νεολαια ανταλλασει προφιλ στο φβ...αλλαζουν οι εποχες αλλαζουν και οι φιλαθλοι ακομα και ο τροπος υποστηριξης μιας ομαδας...

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Νικηφόρε συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο που έγραψες.
Δυστυχώς οι σημερινοί 20άρηδες ασχολούνται με άλλα πράγματα.
Βάλε και τους "ντροπιασμένους" βαζελογαυρους...
Που να καταλάβουν οι κάτω των 30 για τι πράγμα μιλάμε..
Μόνο όσοι τα ζήσαμε ξέρουμε τι έχει περάσει ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΑΣ

Εικόνα holland74

Και εγώ νομίζω πως είναι ένα γενικό φαινόμενο αλλοίωσης ή μάλλον μεταβολής του τρόπου ζωής, ενδιαφερόντων κλπ..
Από τη μία πλευρά συμφωνώ απόλυτα με Σάββα, από την άλλη και ο πιτσιρικάς και ο μεσήλικας έχουν πολλές περισσότερες επιλογές...Ο πιτσιρικάς θα βγει με την γκομενίτσα σήμερα, το 87 για να βγεις με γκόμενα (το 81-82 καταργήθηκε η ποδιά στο σχολέιο, για να θυμηθούμε λίγο) έπρεπε να να γίνει ολόκληρο σχέδιο, να μπουν στο κόλπο οι φίλες, για να μπορέσεις να τη δεις 2-3 ώρες μέχρι τις 10 το βράδυ..Τηλεόραση είχε ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ...Τώρα βλέπεις απόγευμα Μπάγιερν, Σίτυ, Τσέλσυ και πιο βράδυ Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, Γιουβέντους, Νάπολι και Παρί...

Εικόνα ze ηλιας

Κυρίως δύο λόγοι προκαλούν αθρόα προσέλευση,η παρουσία καλών παικτών-μεταγραφών και η χρόνια στέρηση σε συνδυασμό με καλλιέργεια προσδοκίας για τίτλους-διακρίσεις.
Σε εμάς δεν παίζει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Επίσης το μεγαλύτερο "πλήγμα¨που δέχτηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο μιας και το θέμα αναφέρεται τότε είναι η εισβολή στις οθόνες μας των ξένων πρωταθλημάτων όπου βέβαια και οι τυφλοί είδαν τις διαφορές.Ειδικά οι πιτσιρικάδες έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την παρακολούθηση αυτών σε συνδυασμό και με το ποντάρισμα.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα προχτές δύο γειτονόπουλα που έρχονται με διαρκείας Καραισκάκη ,προτίμησαν να δουν το αρσεναλ-μαντσεστερ την ίδια ώρα διεξαγωγής.
Εγώ πάντως είμαι σχετικά ικανοποιημένος από την παρουσία των οπαδών μας τα τελευταία χρόνια δεδομένης της κατάστασης(20ετής κορεσμός,μειωμένο μπάτζετ,οικονομική κρίση,εισιτήρια με αιτήσεις,κυνηγητό από πολιτεία κλπ) θεωρώντας σίγουρο πως θα κλείσουμε τη χρονιά με Μ.Ο.άνω των 17 000 εισιτ.(και 22 000 διαρκείας παρακαλώ)
Μην ξεχνάμε κάτι 8 και 9000 στο ΟΑΚΑ επί ΚΟΚΚΑΛΗ με παιχταράδες στην ομάδα που τώρα ούτε με κυάλι δεν τους βλέπουμε.

Εικόνα Νικηφορος Φωκας

Ειναι περιεργη φαρα οι φιλαθλοι του ΟΣΦΠ φιλοι μου...
Πολλοι (αμορφωτοι και αφελεις) πιστευουν στα αστρα και ρωτανε τι ζωδιο εισαι...εγω διακριτικα παντα μαθαινω τι ομαδα ειναι ο αλλος γιατι αυτο απο μονο του κατηγοροποιει τους ανθρωπους πολυ καλυτερα απο τα ζωδια. Ο λαος του Ολυμπιακου (μιλαμε παντα στην μεγαλη πλειοψηφια) ειναι αλλου ειδους λαος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ θεσεως του) και διαφερει πολυ απο τους αλλους 'λαους' των αλλων ομαδων. Ειμαστε πιο ανεξαρτητοι, πιο παθιασμενοι , πιο καθαροι , πιο αδεσμευτοι , εξαιρετικα πιο πολυ κριτικοι , ειμαστε ΒΑΘΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ και οχι ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΙ , ουτε ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ (πολιτικα) γιατι θεωρουμε τον ΟΣΦΠ κατι πιο αγνο και υπερανω ολων των κομματων και τον ιδεολογιων που εν ειδει κοστουμιου φορανε οι επιτηδειοι στους πολιτες. Ο Ολυμπιακος Συνδεσμος Φιλαθλων Πειραιως ειναι για μας κατι πιο πανω απο ομαδα, ειναι οικογενεια, ειναι ζεστασια , ειναι ο χρονος ο ΚΑΤΑδικός μας τις Κυριακες. Ειναι η τρελλα που ενωνει στο διπλανο καθισμα τον δεξιο με τον αριστερο, τον πλουσιο με τον φτωχο, τον μορφωμενο με τον αμορφωτο και τους κανει να αγκαλιαζονται σαν παιδια στο γκολ της χαρας ενω οι ψυχες τους υψωνονται στα ουρανια ,η να μοιραζονται την πικρα και την στεναχωρια σαν αγαπημενα αδελφια. Ειμαστε εμεις αυτοι που οσα καλα και να μας κανει ενας Προεδρος θα του τα χωσουμε οταν κανει μια στραβοτιμονια ενω δεν υπαρχει περιπτωση να ανεχτουμε 'προεδρους' τυπου Αφραγκουζου, Ιβαν Βρωμερου και τζαμπατζοΜελισσανιδηδων, ακομη και αν καταντησουμε να παιζουμε με ερασιτεχνες...
Τα δυσκολα χρονια , εκει γυρω στο τελος της δεκαετιας του 1980 ζησαμε απιστευτες σκηνες οταν ο Ολυμπιακος μας ηταν σε ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κατασταση απο τον σημερινο ακατανομαστο, με το να βλεπουμε 80,000 φιλαθλους να κατακλυζουν το ΟΑΚΑ με την καθε ομαδουλα (Καλαμαρια, Σερρες, Λεβαδειακους κλπ) για να βρεθουν λιγα χρηματα να στηριχτει η ομαδα να πληρωθουν παικτες και να μπορουν να πληρωθουν ξενοδοχεια και μετακινησεις..
Αυτος ειναι ο κοσμος μας (με εξαιρεσεις) και γιαυτο ειμαστε περηφανοι !
Τωρα για την σημερινη 'γκρινια' μας και την λιγο χαμηλοτερη συμμετοχη μας στο Καραισκακη θα ελεγα οτι αυτο οφειλεται σε μια σειρα απο λογους οπως :
1/ Οι φιλαθλοι μας εχουν σηκωσει τον πηχυ (αφου δεν αμφισβητειται απο κανενα νοήμονα η πρωτοκαθεδρια του στην Ελλαδα) και θελει μια ευρωπαικη πια διακριση , να ξεφυγει απο τα στενα εγχωρια ποδοσφαιρικα ορια και να γινει ο φωτεινος αστερας της Ελληνικης ποδοσφαιρικης μας ιστοριας καταξιωνοντας την ομαδα μας σε παγκοσμιο πια επιπεδο.
2/ Η ελλειψη συγχρονων ποδοσφαιρικων ηρωων που ο κοσμος θα δεθει μαζι τους, διοτι μολις ενα αστερακι παει να γινει αστερι και να το καμαρωσουμε αυτο το πουλαμε στο εξωτερικο και ετσι ξεμενουμε απο ΣΗΜΑΙΕΣ...ψιλο-'αποξενωνεται' ο φιλαθλος απο την ομαδα του οταν καθε χρονο αλλαζουν οι παικτες και φευγουν εκεινοι που δενομαστε μαζι τους. Αυτο δεν γινεται σε μεγαλες ευρωπαικες δυναμεις που κυριως αγοραζουν και διατηρουν ενα κορμο ροστερ τοσο οσο να δενεται ο φιλαθλος εκει προσωπικα με τον καθενα..
3/ Η δριμεία οικονομικη κριση που γονατισε τον μεσο Ελληνα (ευτυχως εδω ο Μαρινακης το επιασε στο αερα και προσφερε πολυ χαμηλες τιμες στα διαρκειας..) και του απαγορευσε να δωσει αυτα τα 20-30 ευρω με το παιδι του για να δει την ομαδα του + μετακινηση και ενα καφε...

Για το καραγκιοζη τον 'αποδυτηριακια' δηλαδη τον κουμπαρο του διαβοητου Μελισσανιδη (με τον οποιο βλεπουν απο την προσωπικη του σουιτα του τζαμπατζη τους αγωνες της Αεξαρας) ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ να του δωσω και απαξιω να ασχοληθω ουτε με αυτον ουτε με τον αλλο τον κολαουζο του (και εμετικο σκωληκα) τον Γ.Γεωργιου...

Συγνωμη αν εγραψα λιγο περισσοτερο σημερα (αλλωστε δεν γραφω συχνα οσο παρακολουθω τις στηλες σας εδω) και ευχομαι ολοψυχως να κανουμε Χριστουγεννα ΜΟΝΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ για να σκασουν ολα τα τσογλανια της κυβερνησης και των ανωμαλων δικεφαλων κοτοπουλοειδων που βυσσοδομουν εδω και 2 χρονια εναντιον της ΜΑΚΡΑΝ ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ της χωρας μας.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ !

Εικόνα Red Kokkinos

ΕΥΓΕ, Νικηφορε, πανεμορφη προσεγγιση!

Εικόνα savvas gridlock

Πολύ ωραία όλα τα σχόλια, σας ευχαεριστώ όλους, δεν απαντώ στον καθένα ξεχωριστά γιατί το άρθρο έφυγε πια από τα δικά μου χέρια, σας ανήκει να το διορθώσετε-επεκτείνετε-συμπληρώσετε-αναιρέσετε κτλπ..

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτό το άρθρο είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Ο κυριότερος λόγος γιαυτό που βιώνουμε, είναι ένας. Έχει χρώμα "μισητό" και δεν είναι ο "αιώνιος". Ενδεχομένως να διαφωνήσουν κάποιοι, λυπάμαι εν προκειμένω, αλλά το΄χω μελετήσει το φαινόμενο σε πολλές πτυχές του. Της καθημερινής ζωής, εδώ και δεκαετίες, όταν και πρωτοενέσκηψε η - με πελώριες επιδημικές διαστάσεις - ηλιακή "κουλτούρα". Διάβασα κάτι σχόλια αλλού. ΝΟΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ = ΝΟΣΕΙ Ο ΟΠΑΔΟΣ.

Είμαι κατηγορηματικός.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Συμφωνώ απολύτως κ.Απόστολε.Και άλλη φορά έχουμε συζητήσει τα κοινωνιοπολιτικά αίτια της σημερινής κατάστασης συνομωσιολογίας,κουτοπονηριάς,για κάθε μαλακία φταίει κάποιος άλλος κλπ.

Εικόνα takis xwsiar

Γεμιζαμε το ΟΑΚΑ με την Παναχαικη.Θυμαμε,πηγαιναμε με τον κολλητο μου αμεσως μολις επαιρνε τα εισητηρια ο σύνδεσμος (Θ7 Κορυδαλλος),γιατι ανυσηχουσαμε μηπως δεν βρουμε.

Εικόνα Harry red logic

Συνδυασμός αιτίων:
1.Μας κα(λ)(κ)μαθε! ο θείος Σωκράτης και Μαρινάκης!(κάποιο ποσοστό οπαδών κορέσθηκε)
2. Οι νεότερες γενιές σε κάποιο ποσοστό έχουν μαλθακέψει! μπορεί να δείχνουν ένα σκληρό κέλυφος αλλά δεν έχουν πολύ ψίχα!
Ευθυνόμαστε και εμείς για αυτή την εξέλιξη και το βλέπουμε όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε άλλες δραστηριότητες, π.χ στις πολιτικές επιλογές, το εύκολο παραμύθιασμα του λαού από πανούργους λαοπλάνους!
3.Η καταιγιστική προπαγάνδα εις βάρος του Θρύλου τα τελευταία χρόνια (το αμέλησαν οι Διοικήσεις μας).Τόνοι λάσπης στον ανεμιστήρα!
4. Πτώση της ποιότητας του ποδοσφαιρικού θεάματος που προσφέρει η ομάδα, καθοδική πορεία!
5. Μέτριοι παίκτες στο ρόστερ μικρής ποιότητας παρά τα χρήματα που δόθηκαν για την απόκτηση των(φταίνε οι εισηγητές και όσοι τους άκουσαν). Δεν υπάρχουν πλέον μεγάλοι παίκτες σύμβολα με προσωπικότητα, ποιότητα σταθερότητα και ολυμπιακή ψυχή να συνεγείρουν!

Εικόνα ΝΑΥΣΙΠΛΟΟΣ

Αν τώρα αυτό κάτσεις να το εξηγήσεις στους σημερινούς οπαδούς μας, το πιο πιθανό είναι να δούμε ομορφιές όπως της Λεωφόρου, εχθές....