ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ...1934



Κατά καιρούς στα διάφορα ''εξυγιαντικά'' sites που οι εργαζόμενοι ''γράφουν αλήθειες που άλλοι δεν τολμούν'', στοιβαγμένοι στα αμπάρια του Vera, του Araevo και του Golendri, διαβάζουμε μύδρους για το ''απαράδεκτο'' καθεστώς που επικρατούσε στο Καραϊσκάκη, στα ματς της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου, όπου ''γίνονταν επιθέσεις σε δημοσιογράφους οι οποίοι δεν ήταν αρεστοί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν μπορούσε να πάει στο γήπεδο όποιος ήθελε και ιδίως οι εργαζόμενοι, αυτοί που έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους''. Ένας από αυτούς που πρωτοστατούσαν σε τέτοιου είδου ''μάχιμη'' αρθρογραφία επί του θέματος, ήταν ο αρρενωπός λεβέντης Ρούλης-Αρούλης Ασβεστάς στο golendri-dna.
 
 
''Mόνο στο Καραϊσκάκη'' τέτοια ''πρωτοφανή για το ποδόσφαιρό μας'' πράγματα. ''Πού ακούστηκε;'', ''ντροπή'' κι άλλα τέτοια επικολυρικά, όταν φυσικά είναι να σπιλωθεί ο Ολυμπιακός, από ευαίσθητες γραφίδες και πληκτρολόγια της ''μαχητικής'' δημοσιογραφίας. Επειδή όπως ξέρετε έχουμε τη συνήθεια να ψάχνουμε σε παλαιές εφημερίδες και αρχεία, για να γνωρίσουμε την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού (πρώτα και κύρια βεβαίως του Θρύλου μας), βρήκαμε (μεταξύ πολλών άλλων) και αυτό εδώ το απόκομμα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 5-12-1934
 
 
Το 1934 λοιπόν, 83 χρόνια πριν από σήμερα, μία αθλητική εφημερίδα αναρωτιόταν αν οι άνθρωποι του ΠΑΟ, οι οποίοι ήλεγχαν το ποιος θα μπει στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ακόμη και σε φιλικά ματς της ΑΕΚ με την Εθνική Ελλάδος (τα οποία διεξάγονταν εκεί για εισπρακτικούς σκοπούς), είχαν το δικαίωμα να αποκλείουν την είσοδο σε διαπιστευμένους αθλητικούς συντάκτες, αλλά την ίδια ώρα να βάζουν μέσα όποιον ξεκάρφωτο αυτοί γούσταραν. Ταυτόχρονα ο ''Αθλητικός Χρόνος'' διατύπωνε και την απορία του.
 
Η ΕΠΟ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΝΩΣΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΝ ΑΡΧΗΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΝ;
 
Απαπα. ντροπή να λέγονται και να γράφονται τέτοια πράγματα. Αυτά τα κάνουν ''μόνο οι γαύροι'', όπως θα έλεγε κι ένας βαθύς γνώστης της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ρούλης-Αρούλης Ασβεστάς, ένας από τους ελάχιστους που έχουν την τιμή να παρευρίσκονται στα αμπάρια ΚΑΙ του Vera, KAI του Araevo, αλλά ΚΑΙ του θρυλικού Golendri. Γνήσια και αυθεντική ενημέρωση με εγκυρότητα, για όσους αντέχουν βεβαίως αλήθειες, όχι για ''γαυρο-πρόβατα'' που γουστάρουν σανό...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Ρε τον Ρούλη-Αρούλη, πάλι ταπα :) Βέβαια θα 'ναι από τα...σαϊνια που
μετράνε την ελλ. ποδοσφαιρική ιστορία από το 1959-1960 (Α' Εθνική)
και μετά, αλλά την ίδρυση του ΠΑΟ από το 1908 π.Χ.

Τι αρχεία έχεις ή ξετρυπώνεις βρε θηρίο;

Απ' ό,τι θυμάμαι και διεθνείς άλλων ομάδων -πλην του Ολυμπιακού- δεν
γουστάρουν αλλαγή έδρας. Σε κάθε περίπτωση στα τσακίδια.