ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, ΜΑΙΟΣ 1999: ''Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΑΟ''



Ιστορία από τα ''3 πρώτα χρόνια της γαυρο-παράγκας, 1996-99, τότε που γίνονταν αίσχη και όργια για να παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός''. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος της σεζόν 1998-99, ο Ολυμπιακός είναι και μαθηματικά πρωταθλητής, 10 πόντους πάνω από τη δεύτερη στη βαθμολογία ΑΕΚ, η οποία είναι 3 βαθμούς μπροστά από τον τρίτο ΠΑΟ. Η δεύτερη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και η ΑΕΚ στα πλαίσια της 32ης αγωνιστικής, έχει μία πολύ δύσκολη έξοδο από το Λεκανοπέδιο Αττικής. Πρέπει να πάει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο Στάδιο. Ο τελικός Κυπέλλου έχει διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 2-0 τον ΠΑΟ. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει τον Ηρακλή και ο ΠΑΟ τον Αθηναϊκό. Με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, 2 ομάδες θα έβγαιναν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου και 4 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με μία εξ αυτών όμως να προέρχεται από το Κύπελλο. Ο Ηρακλής ήταν πολύ μακριά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος από την 6η προνομιούχο θέση (9ος με 44 βαθμούς, 6η η Ξάνθη με 53), αν όμως έβγαινε ο ΠΑΟ στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα μπορούσε ο Ηρακλής να πάρει τη μία θέση που οδηγούσε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέσω Κυπέλλου. Τον συνέφερε λοιπόν να κερδίσει την ΑΕΚ στο Καυταντζόγλειο. Αντ'αυτού, είδαμε μία ''ομορφιά του ποδοσφαίρου'', όπως έμεινε στην ιστορία η συγκεκριμένη δήλωση του Μελισσανίδη γι'αυτόν ακριβώς τον αγώνα, με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή Καρκαμάνη να βάζει μόνος του την μπάλα γκολ στο 90', σε κεφαλιά του Μαλαδένη και να δίνει τη νίκη στην ΑΕΚ με σκορ 3-2.
 
 
Εξαγριωμένοι οι οπαδοί του Ηρακλή, μετά το ''στήσιμο'' που έφαγαν μέσα στο σπίτι τους από την ΑΕΚ του Μελισσανίδη (θεσμικά ο ''τίγρης της Κοκκινιάς'' δεν ήταν τίποτε, οι μετοχές της ΠΑΕ ανήκανε στις πολυεθνικές εταιρείες ENIC-NETMED), ξέσπασαν κατά πάντων.

Γκολ που πυροδότησε την ατμόσφαιρα αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Ναούμ Μηντιούρη. Εξαγριωμένοι και αγανακτισμένοι οπαδοί του Ηρακλή έκαναν «ντου» στην κερκίδα των «επισήμων». Εσπασαν τα τζάμια στα δημοσιογραφικά θεωρεία. Κυνήγησαν τον Πέτρο Θεοδωρίδη που κινδύνεψε με λιντσάρισμα. Αρχισαν άγριο πετροπόλεμο. «Πουλημένοι, πουλημένοι» η κραυγή τους, σύνθημα που είχε ως αποδέκτες και τον πρόεδρο του Ηρακλή, αλλά και τους ποδοσφαιριστές, στους οποίους επίσης πετούσαν πέτρες, καθηλώνοντάς τους για λίγο μακριά από την καταπακτή που οδηγούσε προς τα αποδυτήρια. Με την επέμβαση των ΜΑΤ φυγαδέυτηκε στα αποδυτήρια ο Θεοδωρίδης, όπου όμως βρήκαν τον τρόπο και εισέβαλαν μερικοί οπαδοί.
Ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε και εξω από το Καυτανζόγλειο, έσπασαν βιτρίνες, παρμπρίζ αυτοκινήτων, έγιναν συλλήψεις. Διοικούντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές έμειναν εγκλωβισμένοι ώς τις 10 το βράδυ μέσα στα αποδυτήρια. Απ' έξω έβραζε ο όχλος!
 
Στον ΠΑΟ ''έβραζαν'' με όλα αυτά, αλλά δύο μέρες μετά τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής, η ''δική του'' εφημερίδα, η φιλο-παναθηναϊκή ''Αθλητική Ηχώ'', έγραψε τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-5-1999
 
 
Παρεμπιπτόντως: με τον τρίτο, κατά τα φαινόμενα, και καταϊδρωμένο του Πρωταθλήματος, τον Παναθηναϊκό, έχω σκοπό να ασχοληθώ αύριο. Μην παριστάνουν τους αδικημένους του παρασκηνίου οι ''πράσινοι'', γιατί θα γελάει ο κόσμος.
 
Ένα από τα παιχνίδια στα οποία υποθέτουμε ότι αναφερόταν η ''Ηχώ'', ήταν κι αυτό στις 2 Μαϊου 1999 στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην Ξάνθη, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Δείτε με τι πέναλτι στο τέλος του ματς κέρδισε ο ΠΑΟ. Κατάδυση του αρχι-βουτηχτή Βαζέχα, πέναλτι ο κύριος Μπίκας, ο γνωστός, που του κάψανε το σπίτι στη Χαλκιδική πέρυσι...
 
 
Τι ωραία που τα λέγανε μόνοι τους οι βάζελοι τότε, ε; Σήμερα μιλούν για ''κλεμμένα από τη γαυρο-παράγκα πρωταθλήματα''....