Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚ



Πριν από 3 περίπου χρόνια, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού και νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονης, είχε χαρακτηρίσει την μπασκετική ΕΟΚ του ''σωλήνα'' ΒαΖΕλακόπουλου ''φάρο''. Ας δούμε άλλη μία απόδειξη επ'αυτού, ή μάλλον για το ακριβώς ανάποδο, μέσα από το blog του πρώην μπασκετμπολίστα, νυν μέλους του Δ.Σ. του ΓΑΣ Εύνικος και εκπροσώπου στην ΕΟΚ, Βασίλη Ντάκουρη.
 
Εκτός από το αρνητικό  πανελλήνιο φαινόμενο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να είναι η μόνη ίσως εθνική μας ομοσπονδία που δεν εφαρμόζει ετσιθελικά και αυθαίρετα το γνωστό πρόγραμμα Διαύγεια (ανάρτηση στο διαδίκτυο των διοικητικών και οικονομικών αποφάσεων), εκτός από το αρνητικό παγκόσμιο φαινόμενο να μην έχει εκλεγεί  ποτέ έως σήμερα γυναίκα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της,  προστέθηκε και  μία αρνητικά  πρωτότυπη ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της, η οποία μάλιστα  είναι «πανηγυρική» για οποιοδήποτε δημοκρατικό ή μη δημοκρατικό καθεστώς-φορέα στον κόσμο.
Δελτίο Τύπου Ε.Ο.Κ. στις 4/9/16:  «Με πανηγυρικό τρόπο και ποσοστό 90,71%, η διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου επανεξελέγη στις σημερινές εκλογές της ΕΟΚ, αποσπώντας την έμπρακτη επιδοκιμασία των σωματείων. Η προσέλευση των 581 σωματείων ήταν αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, υποδεικνύοντας  το ενεργό ενδιαφέρον για τα δρώμενα στον χώρο του αθλήματος. Το νέο ΔΣ που προέκυψε μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, είναι:…»
Αλήθεια, ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών και γιατί τόσο απροκάλυπτα κρύβονται και ταυτόχρονα διαστρεβλώνονται; 
Α.) Πόσα είναι τα εγγεγραμμένα σωματεία, πόσα τελικά ψήφισαν, πόσα τα λευκά ψηφοδέλτια και πόσα τα άκυρα;
Β.) Πόσους σταυρούς προτίμησης πήρε κάθε υποψήφιος; (Να σημειωθεί πως υπήρχαν 18 υποψήφιοι για να εκλεγούν 18 μέλη στο ΔΣ και προφανώς ήταν όλοι τους εξαρχής εκλεγμένοι, ενώ ένας από αυτούς ήταν και ο κ Γιώργος Βασιλακόπουλος)
Γ.) Από πούθε προκύπτει  το 90,71% και  για ποιο λόγο καταγράφεται,  αφού συμμετέχουν στις εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό μόνο υποψήφιοι με ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι παρατάξεις, οι οποίοι μάλιστα  αφού εκλεγούν αποφασίζουν στην συνέχεια –όπως και έπραξαν- ποιον θα έχουν πρόεδρο στο ΔΣ;
Δ.) Γιατί αποκρύπτεται το γεγονός ότι στην εκλογοαπολογιστική γενική  συνέλευση δεν ψηφίστηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός για τον λόγο ότι η ομοσπονδία δεν αναρτεί στο διαδίκτυο τις διοικητικές και οικονομικές αποφάσεις της.
Ε.) Γιατί αποκρύπτεται το γεγονός ότι στην εκλογοαπολογιστική γενική  συνέλευση δεν ψηφίστηκε ομόφωνα ο διοικητικός  απολογισμός για τον λόγο του τραγικού παγκόσμιου φαινομένου της διαχρονικά μηδενικής εκπροσώπησης των γυναικών  στο Δ.Σ. της, ενώ στις περισσότερες αποφάσεις της ομοσπονδίας δεν λαμβάνεται υπόψη η έμφυλη διάστασή τους.
Στ.) Ποια είναι τελικά τα σωματεία που ψήφισαν και ποιοι οι εκπρόσωποί τους;
Τα «πανηγυρικά» συμπεράσματα δικά σας για την δημοκρατία και το κράτος δικαίου… (πρακτικές και  διαδικασίες σύμφωνα με τον νόμο που θα πρέπει να συνυπάρχουν στην δημοκρατία μας, για να υποστηρίζουμε ότι έχουμε δημοκρατία…)
Τέλος, καλοδεχούμενη οποιαδήποτε συμβολή, όσων από την οικογένεια του μπάσκετ επιθυμούν, για να καταφέρουμε το αυτονόητο,  να δημοσιοποιήσουμε δηλαδή  τα εκλογικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών  ενός τόσο μα τόσο σημαντικού αθλητικού φορέα και φυσικά  τις «πανηγυρικές» απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και όχι μόνο…
ΠΡΟΣΘΗΚΗ 7/1/2018
Αρνητικές παγκόσμιες πρωτιές ο ''φάρος''. Ό,τι πιο ΣΑΠΙΟ υπάρχει στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτό το χάλι που υπάρχει στην μπασκετική ΕΟΚ, η μασονία του ''σωλήνα'' και των υποτακτικών του, παραγόντων, διαιτητών και δημοσιογράφων.

Σχόλια

Εικόνα markonis

Βέβαια τη χούντα του Βασιλακόπουλου την έχουν υποθάλψει διαχρονικά ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τη Βουλή του Ελλαδιστάν και φυσικά δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Επίσης μην σας φανεί παράξενο αν αύριο ο Κούλης τακιμιάσει με τον φιλοξενούμενο κλόουν και τον γατούλη κι αρχίσει τις κωλοτούμπες. Η οικογένεια αυτή είχει δείξει πως δεν έχει μπέσα. Κάτι ανάλογο δεν έγινε και επί διακυβέρνησης Σαμαρά, προσωπικού φίλου του Μαρινάκη (υποτίθεται;). Η πολιτική πρέπει να μένει μακριά από το ποδόσφαιρο. Ξεκάθαρα. Αυτή είναι η δική μου άποψη.

Εικόνα Romain

ΟΤΙ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σ-ΑΝΕΛ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΟΚ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ Η ΕΟΚ ΕΙΝΑΙ... "ΦΑΡΟΣ"!