''ΦΑΡΟΥ'' ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΕΟΚ ΚΑΙ ΚΕΔ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Οι ''ομορφιές'' στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ ανδρών συνεχίζονται. Στην κλήρωση των διαιτητών της επόμενης αγωνιστικής της Α1, στην οποία υπάρχει και το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, διαβάσαμε ότι διημείφθησαν τα παρακάτω.
 
Ήταν μια σημαντική συνεδρίαση η χθεσινή για τα μέλη της ΚΕΔ λόγω αφενός, του ντέρμπι της προσεχής Δευτέρας μεταξύ του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ και αφετέρου, εξαιτίας της ενδεχόμενης επαναφοράς των διεθνών της Ευρωλίγκας. Όπως μάθαμε απουσίαζαν οι Στέλιος Συμεωνίδης και Ανδρέας Παπαδόπουλος από την επιτροπή λόγω υποχρεώσεων.
Για το ντέρμπι στην κληρωτίδα μπήκαν οι Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Μάνος για να βγουν οι δύο πρώτοι και στη συνέχεια προστέθηκαν οι Δεσλής, Μαγκολογιάννης και Παναγιωτου, ο οποίος και κληρώθηκε.
Όταν τέθηκε το θέμα απουσίας των διεθνών από τον Χρήστο Σταυρόπουλο, οι Κορομηλάς και Ταβουλαρέας τόνισαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για την απόφαση και ότι αναμένουν το σκεπτικό από το ΑΣΕΑΔ.
Στο θέμα μπήκε και ο εκπρόσωπος του Προμηθέα, που τυγχάνει και δικηγόρος, ο Ντίνος Σβερκούνος, ο οποίος πούσαρε την άποψη των μελών της ΚΕΔ.
Μόνο που την επόμενη εβδομάδα πρέπει όπως και δήποτε να δοθεί η οριστική απόφαση, η οποία δεν μπορεί να είναι διαφορετική από την επιστροφή στην ελληνική δράση των διεθνών διαιτητών της Ευρωλίγκα.
 
Ο Κορομηλάς, που είναι 10 χρόνια μέλος της ΚΕΔ και ουσιαστικά κανονίζει αυτός τα πάντα εκεί μέσα, αλλά και ο Καλαματιανός Ταβουλαρέας (φίλος του Αντώνη Σαμαρά), δήλωσαν πως δεν τους κοινοποιήθηκε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η οποία δικαίωνε τους 4 κομμένους διαιτητές της Ευρωλίγκας, Γκόντα-Φούφη-Κορομηλά-Παπαπέτρου και διέταζε την επανατοποθέτησή τους στους πίνακες της Α1. Αυτό εδώ το χαρτί που κυκλοφορεί στο Internet εδώ και μέρες, μάλλον δεν έφτασε στην ΕΟΚ, ώστε να το διαβιβάσει στο εσωτερικό της όργανο, την ΚΕΔ.
 
 
Βλέπουμε ότι στο νούμερο 2 αναφέρεται καθαρά η ΕΟΚ ως ένας από τους φορείς στους οποίους πρέπει να κοινοποιηθεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Βγήκε στο Internet η απόφαση, αλλά ο Κορομηλάς με τον Ταβουλαρέα ''δεν την πήραν στα χέρια τους'', ενώ πετάχτηκε σαν τη ληψώ και ο δικηγόρος-εκπρόσωπος στην κλήρωση του Προμηθέα να υπερασπιστεί τα 2 φιλαράκια του, τα οποία βρέθηκαν σε δύσκολη θέση και δεν ήξεραν τι να πουν. Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και θα έπρεπε να βρίσκονται οι 4 διαιτητές της Ευρωλίγκας μέσα. Αναμένουμε τη συνέχεια στην ιστορία, επί προσωπικού πια, γιατί βλέπουμε ότι ξεκίνησε να βρέχει αγωγές.
 
Από την πρώτη στιγμή που η ΚΕΔ/ΕΟΚ ακολούθησε τη… σκληρή γραμμή που επέβαλλε η Ομοσπονδία και προχώρησε σε τιμωρία των διαιτητών της Ευρωλίγκας, φωνάζαμε ότι αυτή η απόφαση είναι έωλη. Δεν πατούσε σε κανέναν νόμο, δεν μπορούσε να σταθεί σε κανένα δικαστήριο, αθλητικό ή πολιτικό.
Άλλωστε, επειδή κανείς μας δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, θυμόμαστε ξεκάθαρα τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να δηλώνει ότι οι τέσσερις δεν είναι τιμωρημένοι και τον Τάκη Τσαγκρώνη να τον… διαψεύδει (κακή συνεννόηση το λένε), υποστηρίζοντας ότι η ΕΟΚ τους τιμώρησε.
Όλοι γνωρίζουμε πως μέλος της ΚΕΔ (ο Ανδρέας Παπαδόπουλος) διαχώρισε τη θέση του. Νομικός ο ίδιος, γνώριζε με τι θα μπλέξει και προτίμησε να διακινδυνεύσει τη θέση του στην ΚΕΔ, παρά να τον κυνηγούν… θεοί και δαίμονες.
Το ΑΣΕΑΔ πήρε ξεκάθαρη απόφαση, αλλά η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας υποστήριξε ότι δεν έχει πάρει την απόφαση. Και; Αύριο, μεθαύριο, τη Δευτέρα θα την πάρει στα χέρια του. Και μετά; Τι θα κάνει, από τη στιγμή που είναι υποχρεωμένη να ορίσει τους διαιτητές;
Κάποιοι βγήκαν και είπαν ότι μπορεί να τους βάλει να παίξουν έως και τη Γ’ εθνική. Αμ δε. Αξιολογημένοι για τη «μεγάλη» κατηγορία είναι κι αν δοκιμάσει τέτοιου είδους κουτοπονηριές, απλά θα δώσει κι άλλη δουλειά σε δικηγόρους. Σε καιρούς που όλα τα επαγγέλματα αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, το λες και κοινωνικό έργο.
Το κακό για την ΕΟΚ και δευτερευόντως για την ΚΕΔ, είναι πως οι τέσσερις διαιτητές της Ευρωλίγκας είναι και αποφασισμένοι, και μεθοδικοί. Έχουν… ταράξει στη νομιμότητα τους «αντιπάλους» τους και ανοίγουν τον έναν φάκελο μετά τον άλλον, οδηγώντας τους σε απανωτά λάθη. Και μην ξεγελιέστε, τα αθλητικά δικαστήρια δεν είναι παρά το… πρόγευμα.
Το… πάρτι θα γίνει στα πολιτικά δικαστήρια, εκεί που θα τεθούν ζητήματα ηθικής βλάβης, διαφυγόντων κερδών, ζημιάς που υπέστησαν οι διαιτητές. Εκεί θα… κλάψει η μάνα του Πελέ και θα αρχίσουν (άρχισαν ήδη) τα παρακάλια.
Το χειρότερο για τη διοικητική ομάδα της ΕΟΚ είναι πως οσονούπω ο Σπύρος Γκόντας θα επιστρέψει και στην προεδρία του Συνδέσμου Διαιτητών της Αθήνας, από την οποία πραξικοπηματικά εκδιώχθηκε. Κι η πρώτη του κίνηση θα είναι να καταθέσει αγωγή κατά της Ομοσπονδίας, για τα χρωστούμενα στους διαιτητές της πρωτεύουσας. Πάνω από 500.000 ευρώ είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 1/4 του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας.
Το γλέντι έχει ξεκινήσει και σε λίγο θα φουντώσει…
 
Το καλύτερο όμως ήταν αυτό.
 
Εδώ και καιρό γράφουμε ότι η ηγετική ομάδα της ΕΟΚ μετρά αντίστροφα και δεν το γράφουμε στην τύχη. Καθημερινά από παντού ξεσπούν μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις. Κάποιοι, που παλιότερα δεν τολμούσαν να μιλήσουν, φοβούμενοι τις… επιπτώσεις, πλέον βγαίνουν μπροστά. Τους συμπαρασύρουν εκείνοι που δεν φοβήθηκαν ποτέ να υψώσουν το ανάστημα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τους υπολοίπους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ανέστης Πανταζής και οι άλλοι 10 (από έξι διαφορετικές πόλεις) που σέρνουν τον χορό. Έστειλαν εδώ και καιρό (δείτε εδώ) εξώδικο/α στην ΕΟΚ, αλλά η Ομοσπονδία αδιαφόρησε. Ζητούσαν «να μας χορηγήσετε βεβαίωση οφειλομένων αποδοχών μας – αποζημιώσεων, οι οποίες αφορούσαν τους αγώνες στους οποίους έχουμε διαιτητεύσει», αλλά δεν πήραν απάντηση.
Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα -αν όχι αύριο- θα φτάσει στα γραφεία της ΕΟΚ η αγωγή, με την οποία ζητούν τα δεδουλευμένα. Κι είναι η αρχή για το… τσουνάμι που έρχεται. Γιατί τα χρωστούμενα στους διαιτητές όλης της χώρας είναι πάνω από 3.000.000 ευρώ, ήτοι παραπάνω από ένας προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας. Κι όσο περνά ο καιρός, από τη στιγμή που διεκδικούνται δικαστικά, τα χρήματα τοκίζονται!
Ο Σπύρος Γκόντας ήταν έτοιμος -πριν τον καθαιρέσουν με πραξικοπηματικό τρόπο, εκείνοι οι οποίοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο με εκπροσώπους τους νομικούς της ΕΟΚ– να διεκδικήσει τα χρήματα που οφείλονται στους Αθηναίους διαιτητές και τα οποία αντιστοιχούν στα 500.000 ευρώ (από τα συνολικά 3.000.000). Κι είναι βέβαιο ότι όταν επιστρέψει (σύντομα) θα κινηθεί εναντίον της Ομοσπονδίας.
Ο φόβος έσπασε. Έρχονται κι άλλα. Ένα ένα, για να προλαβαίνουν να καταλαβαίνουν από πού τους έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, οι μέρες της ηγετικής ομάδας που πάει πίσω το ελληνικό μπάσκετ είναι μετρημένες. Το ένα μετά το άλλο όλα τα μέτωπα σπάνε. Και το… τσουνάμι θα παρασύρει πολλά απόβλητα που υπάρχουν στην αυλή του πάλαι ποτέ «μεγάλου».
 
3 εκ. ευρώ χρωστάει η ΕΟΚ του ΒαΖΕλακόπουλου στους διαιτητές, αλλά για το υφυπουργείο Αθλητισμού του Βασιλειάδη, ''όλα καλά''. Η ''κάθαρση'' των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο χώρο του αθλητισμού αφορά την ΕΠΟ και μόνον αυτήν. Ολοκληρώθηκε μόλις έγινε πρόεδρος στην ΕΠΟ ο Βαγγέλης Γραμμένος, με τα ρούβλια του Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' να περιφέρονται στις διάφορες ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας. Την ΕΟΚ δεν την αγγίζει κανείς. Αλίμονο, να πειράξουμε το ''σωλήνα''; Τι πράγματα είναι αυτά; Τώρα μάλιστα που φεύγουν από εκεί μέσα οι 2 Ολυμπιακοί, Φασούλας-Φιλίππου, θα υλοποιηθεί ο στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:αντιολυμπιακοί παράγοντες να διοικούν όλες τις Ομοσπονδίες, σε όλα τα αθλήματα της χώρας. Εμείς αναμένουμε από την ΚΑΝΟΝΙΚΗ Δικαιοσύνη να δικαιώσει τους διαιτητές και να στείλει ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ τα σιχάματα του πράσινου μπασκετικού αποστήματος, της μεγαλύτερης ΠΑΡΑΓΚΑΣ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, για την οποία δεν μιλάει κανένας μπασκετικός ΑΡΔ, αφού αν το τολμήσει, θα αρχίσουν να σουλατσάρουν μπράβοι του dpg7000 κάτω από το σπίτι του. Ενός dpg7000 που εν προκειμένω έχει πάρει ξεκάθαρα το μέρος της ΕΟΚ και της ΚΕΔ, ενάντια στους διαιτητές. Τα έχουμε δει, ο ''επώνυμος φίλαθλος'' της ΚΑΕ ΠΑΟ δεν θέλει να σφυρίζουν στην Α1 οι 4 διαιτητές. Θα υποστεί μεγάλη ήττα αν τελικά τους δει μπροστά του, αλλά πλέον δεν θα το αποφύγει. Θα του έρθει από εκεί που δεν το περιμένει...

Σχόλια

Εικόνα takis xwsiar

Αυτό είναι που θα επρεπε να πρωταγωνιστεί σαν θεμα για εμας.20 χρονια χουντομασωνια στο μπάσκετ,βγαινει μια ηλιαχτιδα.Και μεις ασχολούμαστε με τις μαλακιες του σφαιροπουλου.Ηθελα να ξερα ρε παιδια,τον διωξαμε απ'το ποδοσφαιρο και τον βρήκαμε στο μπάσκετ? Τα ιδια χαρακτηριστικα με τον Χασι εχει αυτος!Ομαδα που στα τελευταια λεπτα ΟΛΟΙ ξεφορτωνόντουσαν την μπαλα στον Σπανουλη....ημαρτον!! Ασε για την προετοιμασια που φαινεται ότι εγινε σαν του Χασι το καλοκαιρι...αλλα ξεχασα,σε οποιον αρεσει..

Εικόνα savvas gridlock

Τώρα τι να πούμε ρε Τάκη, άσ'το γιατί θα δημιουργηθεί θόρυβος και θα μπλέξουμε...

Εικόνα Harry red logic

Σάββα μου ολόσωστα όσα γράφεις για την παράγκα του σωλήνα και τους ελεεινούς μαδουρόφιλους Παράλληλα όμως μας διακατέχει μεγάλη στενοχώρια για τον κατήφορο της ομάδας που προπονεί ο Σφαιρό…..
Εσύ και άλλοι Σύγγαυροι που κατέχετε το μπάσκετ ρίξτε λίγο φως στην τρέχουσα θλιβερή μπασκετική κατάσταση του Θρύλου μας.Χρειάζονται δραστικές αποφάσεις άμεσα: ποιός ,τι, πως, πότε???

Εικόνα savvas gridlock

Έχουμε αυτοδεσμευθεί να μην μιλάμε για θέματα τακτικής και ανάλυσης αγώνων στο μπάσκετ ανδρών, για να μην κάνουμε κακό στην ομάδα. Ας πάει όπου είναι να πάει, όπως πάει τώρα και θα τα πούμε όλα αναλυτικά στο τέλος της σεζόν.