ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ: ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Την συστράτευση όλων στην προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων ζήτησε από το βήμα του δεύτερου «Anti-Corruption Forum για μια βιώσιμη οικονομία στον κλάδο του καπνού» ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Μιλώντας στο φόρουμ ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι «η παραοικονομία βασιζόμενη στη διαφθορά και το λαθρεμπόριο στερούσαν για χρόνια το ελληνικό κράτος από πολύ σημαντικά κονδύλια. Ένας από τους λόγους που φτάσαμε στην εποχή των μνημονίων ήταν και το θέμα τις διαφθοράς σε όλες τις εκφάνσεις του» και συνέχισε τονίζοντας ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τα λαθρεμπόρια, να τελειώνουμε με τη διαφθορά».
Τα καπνικά προϊόντα πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από το λαθρεμπόριο, σύμφωνα με τον κ. Κουίκ. «Η απώλεια εσόδων τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για το κράτος είναι πολύ μεγάλες από το λαθρεμπόριο. Ωστόσο, με την εφαρμογή νέων κοινοτικών οδηγιών το ελληνικό δημόσιο θα μπορεί με την ιχνηλασιμότητα να ελέγχει τα καπνικά προϊόντα από την ώρα που φεύγουν από την παραγωγή μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή. Παράλληλα, με τη βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, έχουμε θωρακίσει τα σύνορά μας με αυτοκινούμενα σκάνερ με ακτίνες Χ για να μπορούμε αποτελεσματικά και γρήγορα να ελέγχουμε τα εισαγόμενα προϊόντα σε κοντέινερς και να περιορίσουμε το λαθρεμπόριο στο μέγιστο βαθμό».
Ο κ. Κουίκ υποστήριξε ότι πλέον «υπάρχει η πολιτική βούληση με τη συνεργασία όλων, τελωνειακών υπαλλήλων, οικονομικών αστυνομικών κ.ά να κλείσουμε μια θλιβερή παρένθεση στη χώρα». Παράλληλα, τόνισε ότι «υποδείξεις ή συνδρομές, από όπου και αν προέρχονται, που μπορούν να βοηθήσουν στον ανυποχώρητο αγώνα που κάνουμε για την πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, από φαρμακευτικά προϊόντα μέχρι "μαϊμού" ενδύματα που εισάγονται στη χώρα μας, είμαστε στη διάθεσή σας να τις ακούσουμε. Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε το σύννομο κράτος».
Ο Σταύρος Θωμαδάκης, ειδικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, εκ μέρους της υφυπουργού Αικατερίνης Παπανάτσιου, μετέφερε στο φόρουμ «τη δεδομένη πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου ειδικά στη νευραλγική αγορά των καπνικών». Ο κ. Θωμαδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης στη κατεύθυνση αυτή. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά τέθηκε το κανονιστικό πλαίσιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καπνικών με τον νόμο 4410/2016. Στον νόμο αυτό προβλέφθηκαν νέες άδειες αρμοδιότητας του υπ. οικονομικών και άλλων υπηρεσιών με στόχο τον αυστηρότερο έλεγχο όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας καπνού.
Το παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων αποτελεί σημαντικό θέμα με πολύ μεγάλες διαστάσεις σε οικονομικό, κοινωνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Χρήστου, γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. «Η ανάπτυξή του στη χώρα μας συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση» τόνισε ο κ. Χρήστου και πρόσθεσε ότι «η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού αποτέλεσε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης».
Μια από τις πλέον ατροφικές δράσεις των μνημονίων ήταν η ατζέντα καταπολέμησης της διαφθοράς που θα έπρεπε να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων των διαρθρωτικών αλλαγών, τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος που κάλεσε την Πολιτεία να συνεργαστεί γρήγορα και εποικοδομητικά με τις επιχειρήσεις του κλάδου για την εκπόνηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου δράσης πάταξης του λαθρεμπορίου, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι «η ανάπτυξη της παράνομης αγοράς καπνικών προϊόντων στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα της βαριάς φορολόγησης στον κλάδο και της αδυναμίας του κράτους να ενδυναμώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, θέτει σε κίνδυνο 60.000 θέσεις εργασίας σε όλη την εγχώρια αλυσίδα αξίας καπνικών -παραγωγή, μεταποίηση και λιανική πώληση τσιγάρων και καπνών».
 Σημείωσε, τέλος, πως έστω και τώρα «το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και τουλάχιστον να μην υπάρξουν και άλλες αυξήσεις φόρων που τελικά ζημιώνουν τόσο τα κρατικά έσοδα όσο και τη νόμιμη αγορά», καθώς και παρά το γεγονός ότι από την 1/1/2017 η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στα καπνικά προϊόντα εντός της ΕΕ τα δημόσια έσοδα δεν αυξάνονται και η τάση τους παραμένει πτωτική ή στην καλύτερη περίπτωση σταθερή, σε σχέση με προηγούμενα έτη.
Από την πλευρά της, η Ζέφη Νικολάου, μέλος ΔΣ της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, στην ομιλία της επεσήμανε ότι η διαφθορά δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Κοστίζει 2 τρισ. δολ. ετησίως σε παγκόσμια κλίμακα και καθίσταται σαφές ότι η διαφθορά, με πολλές εκφάνσεις και με τη δωροδοκία στον πυρήνα της, αποτελεί την κύρια απειλή της χρηστής διακυβέρνησης. Υπονομεύει προσπάθειες επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης της επιχειρηματικής ηθικής και της καλής πίστης μεταξύ συναλλασσομένων.
Αναφερόμενη στο λαθρεμπόριο καπνού, η κ. Νικολάου επεσήμανε ότι «μόνο το 2015 οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ αποστερήθηκαν περισσότερα από 11 δισ. ευρώ από τα φορολογικά τους έσοδα. Για την Ελλάδα εκτιμάται ότι χάθηκαν πάνω από 600 εκατ. ευρώ το 2016, καθώς ένα στα πέντε πακέτα που καταναλώθηκαν ήταν παράνομο. Θα μπορούσε να σωθεί τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ ως το 2019 εφόσον υπάρχουν δράσεις που θα αυξήσουν την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα απέναντι σε αυτή την απειλή. Αν προσθέσουμε 700.000 θανάτους από ασθένειες ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση που σχετίζονται με το κάπνισμα, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για διαφάνεια».
Η Ειρήνη Γιαλούρη, γενική διευθύντρια Τελωνείων ανέφερε στην ομιλία της ότι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών αποτελούν στρατηγικούς στόχους της τελωνειακής υπηρεσίας.
«Η συνεχής αυξητική πορεία των κατασχέσεων που πραγματοποιεί η τελωνειακή υπηρεσία αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της», πρόθεσε η κ. Γιαλούρη.
Σύμφωνα με την γενική διευθύντρια Τελωνείων, «το 2017 τα καπνικά αποτέλεσνα το 22% των κατασχεθέντων. Μέχρι σήμερα έχουν κατασχεθεί, μόνο με αυτοκινούμενα μηχανήματα Xray, 96 εκατ. τσιγάρα, οι διαφυγόντες δασμοί των οποίων ανέρχονται στα 18 εκατ. ευρώ. Συνολικά η τελωνειακή υπηρεσία έχει κατασχέσει 142 εκατ. τεμάχια τσιγάρα μέχρι το 2017. Η στρατηγική του σχεδίου αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου φιλοδοξεί να συνθέσει τις δυνάμεις των δημοσίων αρχών που ασχολούνται με την ανάληψη πληροφοριών, τους πάσης φύσεως ελέγχους στην εισαγωγή, εξαγωγή, διακίνηση, αποθήκευση και αδειοδότηση σε ένα ενιαίο δίκτυο συνεργιών που θα επιτρέψει την καταστολή του οργανωμένου δικτύου λαθρεμπορίου για τα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Για το 2017 τα βεβαιωθέντα πρόστιμα, δασμοί, φόροι για υποθέσεις καπνικών προϊόντων ανέρχονται περίπου σε περίπου 743 εκατ. ευρώ».
 
Τώρα εμείς τι να πούμε; Να υπενθυμίσουμε μόνο στους κυβερνητικούς αξιωματούχους αυτά τα 2 βίντεο.
 
 
 
Κόπτονται για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων υποτίθεται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά τα τσιγαράδικα του Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' με τα λαθραία σουλατσάρουν ανενόχλητα στις ελληνικές θάλασσες. Θα μας ενημερώσει κάποιος αρμόδιος για την τύχη αυτών των 2 καραβιών που βρίσκονται στην Κρήτη, μεταξύ Παλαιοχώρας Χανίων και Ηρακλείου; Πού να τα βάλουμε με τον Ιγκνάτιεβιτς όμως, αυτόν για τον οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, έλεγε μέσα στη Βουλή ''είναι δικός μας'', ε;
 
 
Ένας Τσίπρας που, για να μην ξεχνιόμαστε, πριν γίνει πρωθυπουργός, όταν τον ρωτούσαν ''από πού θα βρεις τα λεφτά που τάζεις να δώσεις στον κόσμο;'', απαντούσε ''θα τα βρούμε ΚΑΙ από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων''.
 
 
ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναίσχυντοι ψεύτες...

Σχόλια

Εικόνα takis xwsiar

"Ωραια ατμοσφαιρα,ευχομαι αυτοι να είναι οι επομενοι φίλαθλοι στο μπάσκετ"..ειπε! Εγω ευχομαι να ακουσεις τι λενε οι πατεράδες τους!! ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ,Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.Η ΝΤΡΟΠΗ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ,ΤΕΡΑΣΤΙΑ...

Εικόνα griondim1

Κάποιος να τον μαζέψει και να τον στείλει από κει που ήρθε. Ο Σφαιρόπουλος ενδιαφέρθηκε να δώσει «....Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Έπαιξε καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ήταν σημαντικό να τους περιορίσουμε με την άμυνά μας, αλλά όταν δέχεσαι 88 πόντους δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Είχαμε μέχρι το τέλος πιθανότητες να κερδίσουμε, αλλά κάποιες βεβιασμένες ενέργειες, κάποιες φάσεις έπρεπε να τις τελειώσουμε καλύτερα και δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να πάρουμε ένα προβάδισμα για να το κρατήσουμε. Δεν ήμασταν σταθερά καλοί. Ήταν μια όμορφη ατμόσφαιρα, εύχομαι αυτά τα παιδιά να είναι οι μελλοντικοί φίλαθλοι του μπάσκετ».

Ο καϋμός του είναι να γίνουν τα παιδιά οι μελλοντικοί φίλαθλοι του basket. Με τις δικές του ανοησίες που πληγώνουν όλους εμάς δεν του είναι δυνατόν να ασχοληθεί. Κάνει δηλώσεις για την ομάδα που αυτός δημιούργησε λες και του τη δώσαμε να τη διαχειριστεί αφού επιλέξαμε εμείς τους παίκτες και κυρίως δεν ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ καθόλου που όλες οι ομάδες τον κερδίζουν με Αμερικανούς, την ώρα που οι δικές του επιλογές παρακολουθούν -δίχως πόντο- τον Σπανούλη να σκάει για τριάντα λεπτά στα τριάντα έξι του. Από την άλλη δεν έχει την παραμικρή τσίπα να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να μας αδειάσει τη γωνία μόνος του, αφού τα αφεντικά του είναι καλά παιδιά και στενοχωριούνται να απολύουν προπονητές. Βλέπετε τα καλά παιδιά προτιμούν να κλαίμε εμείς από το να παραδεχτούν ότι τα έκαναν @κατά στην επιλογή του προπονητή. Φοβούνται μη μοιάσουν του Μαρινάκη που διορθώνει την λάθος επιλογή προπονητή με δυο-τρεις λάθος ακόμη.

Εικόνα Harry red logic

Πόση πίκρα ,πόσο δηλητήριο θα πιούμε εφέτος?
Μαύρη σε σελίδα εφέτος!
Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ βίοι παράλληλοι!
Κοινός παρονομαστής:
1. Λάθη των Προέδρων κυρίως στην επιλογή τεχνικής ηγεσίας/προπονητών-Τα αποτελέσματα αδιάψευστος μάρτυρας
2. Αναποτελεσματικοί θα έλεγα και ηλίθιοι Προπονητές, πρωτίστως με λάθος επιλογές παικτών αλλά και έλλειψη τεχνογνωσίας.
3. Ακριβοπληρωμένοι παίκτες (Έλληνες και ξένοι)με πολύ μεγαλύτερα συμβόλαια από αυτά των παικτών της κούλας αλλά με ελάχιστη προσφορά θα έλεγα παίκτες χωρίς αρχίδια(εξαιρώ τον Βασίλη αλλά έφθασε πιά τα 36 χρόνια)!
και ο λαός του Θρύλου έγινε η χλεύη των ηττημένων!
Στην συνέχεια από τους Αγγελόπουλους περιμένω λιγότερα από τον Μαρινάκη ελπίζω περισσότερα!
Κρίμα μας χάλασαν την χρονιά.
Υ.Γ.1 ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ(κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον Τράκη) αλλά και αγωνιστικά δώσαμε δικαιώματα-πολλά δικαιώματα.
Σάββα,εσύ στην τεχνική ανάλυση
Υ.Γ.2 Σάββα εσύ και άλλοι πιο καταρτισμένοι στα μπασκετικά βοηθήστε με την τεχνική ανάλυση.Αλλά στου κουφού(Αγγελόπουλων ) την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

Εικόνα griondim1

Τι να λέμε φίλε μου. Με τέτοιες εμφανίσεις τι να περις για διαιτησία, τι να πεις για τον κάθε Τράκη.. Αυτοί με τις επιλογές τους κι οι άλλοι με τις εμφανίσεις τους πάνε να απαξιώσουν κάθε συζήτηση για την -όντως- ΜΑΦΙΑ του basket.

Εικόνα griondim1

Οι Αγγελόπουλοι πιστεύουν -και με τον παρά τους- ότι η ομάδα είναι δική τους. Σωστό. Η επαγγελματική ομάδα είναι δική τους. Δικό τους δημιούργημα αυτό που παρακολουθήσαμε σήμερα. Η ΙΔΕΑ όμως ανήκει σε όλους μας. Είναι και δική μας. Κι αυτή την ΙΔΕΑ προσβάλλει το σύνολο που δφημιούργησαν σε συνεργασία με τους προπονητές και τους παρατρεχάμενους τους. Το αατείο πρέπει να λάβει τέλος. Χάθηκε το περσινό πρωτάθλημα με τον τρόπο που χάθηκε, χάθηκε το πλεονέκτημα έδρας, χάθηκε σήμερα το Κύπελλο Ελλάδος. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να συμβεί;

Εικόνα griondim1

Συγνώμη για το θυμό. Δεν απαξιώνω κανέναν και τίποτα. Απλώς ντρέπομαι πλεον γι΄αυτή την ομάδα και κάπως πρέπει να το εκφράσω. Ούτε να την δω στο γήπεδο μου επιτρέπει κι ούτε θέλω να την παρακολουθώ τηλεοπτικά.

Εικόνα griondim1

Εν τω μεταξύ τα κουρέλια του μπασκετικού Ολυμπιακού εξακολουθούν να περιφέρονται ανά την Ελλάδα. Σήμερα Σάββατο δίνουν μια ακόμη παράσταση για το πως μπορεί να εξευτερλιστεί μια ομάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα προηγούμενα χρόνια μας δίδαξαν πως μπορεί να χαθεί ένα κύπελλο από την εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού. Σήμερα μας διδάσκουν ότι κύπελλο μπορείς να χάσεις κι από την ΑΕΚ. Οι Αγγελόπουλοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Ο Σφαιρόπουλος συνεχίζει το έργο του με ιδιαίτερο ζήλο και θαυμαστή επιμέλεια και οι ξένοι του Θρύλου μπορούν να παίξουν και στο Σπόρτινγκ όταν αποκτήσουν εμπειρίες.

Εικόνα takis xwsiar

Εισαι αδικος,"μας πηγε τελικο"....

Εικόνα griondim1

Όντωςε είμαι άδικος με την ιδέα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Αυτός -κι αυτοί που τον στηρίζουν- θέλουν γερό χώσιμο κι όχι αυτά τα θυμώδη που τους γράφουμε.

Εικόνα tasos

Η "πρώτη φορά αριστερά " έχει γιά συμμάχους καί φίλους λαθρέμπορους.

Εικόνα Romain

Τα 40 εκατομύρια που είναι και το πρόστιμο στην ΣΕΚΑΠ, ο Ιγνάντεβιτς τα βγάζει με τέσσερα ταξίδια του Golendri.

Εφτά μήνες έχουν περάσει και προσπαθουν να βγάλουν λάδι τον Ρωσσοπόντιο.

Ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ΨΕΥΤΗΣ που εχω δεί. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ πρωθυπουργός.

Κοροΐδεψε τον κόσμο που τον έχει ψηφίσει.

Όποιος όμως του δώσει ξανά την ψήφο του είναι μεγάλο κορόιδο.

Εικόνα ze ηλιας

και εδώ οι τελευταίες αγαπωσύνες μεταξύ ντεμέκ αριστεράς και ακροδεξιάς φασισταριάς
http://sportdog.gr/life/politikh/article/438884/tromerh-apothewsh-tsipra...

Εικόνα sotiris chios

Για αυτό όταν έρθει η ώρα να του δείξουμε και εμείς τι είναι φωτογραφία του Κου που εξαπάτησε επανειλημμένως τον Ελληνικό λαό μέσα σε 3 χρόνια.

Εικόνα takis xwsiar

Ωχ! καταλαβα,θα κυνηγησουν ολους τους αντιπαλους λαθρεμπορους και θα αφησουν μονους τους τους 2 δικους τους να κονομάνε ολοι μαζι!