ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ



Σε προηγούμενο άρθρο μας εξετάσαμε τα οικονομικά; δεδομένα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη σεζόν 2016-17. Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Θα συγκρίνουμε λοιπόν και σε αυτό το κομμάτι τις 2 ΠΑΕ, σε ορισμένους χαρακτηριστικούς δείκτες.
 
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΟΜΑΔΕΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2016-17 ΠΑΙΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ EUROPA. ΤΑ ''ΠΟΛΛΑ ΕΣΟΔΑ'' ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ.
 
Ξεκινάμε λοιπόν από τη γενική εικόνα. ΠΑΕ ΠΑΟΚ αριστερά, ΠΑΕ Ολυμπιακός δεξιά.
 
 
ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ 84 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 37 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 83 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ 32 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΔΗΛΑΔΗ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
 
Ζημίες προ φόρων 5,3 εκ. ευρώ για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 4,6 εκ. ευρώ για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Καθαρά, μετά από αφαίρεση φόρων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε τις ίδιες ζημίες και η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε ζημίες 1,1 εκ. ευρώ.
 
 
25 εκ. ευρώ έσοδα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 32,4 εκ. ευρώ έσοδα η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στα 32,4 εκ. ευρώ των εσόδων της ΠΑΕ Ολυμπιακός όμως δεν συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τις μεταγραφές παικτών. Αν αφαιρέσουμε τα 6,2 εκ. ευρώ που πήρε πέρυσι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από πωλήσεις παικτών της (κυρίως τη μεταγραφή του Λούκας από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην Άρσεναλ, που τους ήρθε ουρανοκατέβατη με το ποσοστό μεταπώλησης που είχαν στον παίκτη...), τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέφτουν στα 18,8 εκ. ευρώ. 3,6 εκ. ευρώ τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από εισιτήρια-συνδρομές, 1 εκ. ευρώ περισσότερα για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, 4,6 εκ. ευρώ. 5 εκ. ευρώ τα έσοδα από χορηγίες-διαφημίσεις για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 11,7 εκ. ευρώ τα αντίστοιχα έσοδα για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. 2,3 εκ. ευρώ τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τηλεοπτικά δικαιώματα, 6 εκ. ευρώ τα αντίστοιχα έσοδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αν αφαιρέσουμε μάλιστα τα 7,7 εκ. ευρώ που πήρε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τη συμμετοχή της στο Κύπελλο Europa και τα 8,7 εκ. ευρώ που πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός από τη συμμετοχή της στην ίδια διοργάνωση, προκύπτει ότι τα πάγια λειτουργικά έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαμορφώνονται στα 11 εκ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι 23,7 εκ. ευρώ.
 
ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ, ΠΑΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ (ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ), ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ''ΜΑΓΑΖΙ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ. ΑΛΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΑΟΚΑΚΙ...
 
 
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΞΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ-ΕΦΟΡΙΑ-ΜΠΟΝΟΥΣ, 26,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ 29,1 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ, Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE.
 
Είδαμε παραπάνω ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε 6,2 εκ. ευρώ από πωλήσεις παικτών. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε περίπου 48 εκ. ευρώ, κυρίως από τις πωλήσεις Μιλιβόγεβιτς-Ιντέγιε τον Ιανουάριο του 2017.
 
 
6 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΦΤΑ ''ΠΙΑΝΟΥΝ'' ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΛΟΥΚΑΣ ΠΕΡΕΘ, ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ). ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΟΥ.
 
 
 
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ GOLENDRI; Η ΕΥΚΛΕΙΔΟΥΛΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ;
 
 
Πώς γίνεται τώρα μία ΠΑΕ πολύ καλά οργανωμένη, με πάγια έσοδα υπερδιπλάσια από αυτά μιας άλλης, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ-ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ UEFA, να ελέγχεται συνεχώς και αυτή η άλλη με τα ελάχιστα (συγκριτικά πάντοτε) έσοδα να μην ελέγχεται ΠΟΤΕ φορολογικά, ας μας το απαντήσουν οι διάφοροι ΓΑΠ, Σαμαροβενιζέλοι και Τσιπροκαμμένοι, οι ''σωτήρες'' της χώρας μας...
 
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ''ΑΒΑΝΤΑ'' ΣΤΟ ΠΑΟΚΑΚΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
 
Είναι αυτές οι κυβερνήσεις που άνοιξαν την Εθνική Τράπεζα μια Κυριακή του Ιουνίου του 2006, για να πάρει εγγυητική επιστολή και να παίξει στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ. Είναι αυτές οι κυβερνήσεις που ''πάγωσαν'' χρέη 29 εκ. ευρώ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο για 7 χρόνια, κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά επιχειρηματικά χρονικά. Είναι αυτές οι κυβερνήσεις που πέρασαν ρύθμιση με την οποία χαρίζονταν 18 εκ. ευρώ από τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία εν τέλει έδωσε περίπου 11 εκ. ευρώ από τα συνολικά 29 εκ. ευρώ που χρώσταγε (κι αν δεν ''πάγωναν'' για 7 χρόνια, θα χρώσταγε 129, μην πούμε 229 εκ. ευρώ...). Είναι αυτές οι κυβερνήσεις που εγκαθίδρυσαν την ''εξυγιαντική'' ΕΠΟ στο ελληνικό ποδόσφαιρο (σε συνεργασία με την ανώμαλη τιτίκα που λέγεται Τεό Θεοδωρίδης, την ντροπή της Ολυμπιακής οικογένειας...), με πρόεδρό της το Βαγγέλη ξε-Γραμμένο, αυτόν που ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' αποκαλεί δημοσίως ''δικό μας''. Είναι οι κυβερνήσεις που κυνηγούν τους νοικοκύρηδες και αβαντάρουν τους απατεώνες με τα λαθραία ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ. Από τη μία ο Ολυμπιακός κι από την άλλη η ΔΕΚΟ του Βορρά...

Σχόλια

Εικόνα George_Str

ΑΒΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ,ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΒΑΝΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΟΧΙ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ Η ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΟΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ,ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤ ΑΝΑΔΙΚΝΥΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙ ΣΦΗΓΚΟΦΟΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΕΧΩ ΣΚΕΦΘΕΙ ΝΑ ΨΑΧΘΕΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΣΟΙ ΦΥΓΟΔΙΚΟΥΣΑΝ ΣΕ ΛΙΒΥΗ ΚΛΠ ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΦΥΛΑΚΗ.....ΚΑΙ ΠΩΣ << Ο ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗΣ>> ΤΟΥΣ<< ΕΣΩΣΕ>> ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ...ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΙ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΝ ΛΟΓΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΡΗΤΟΡΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΜΟΣ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ.

Εικόνα dimitrov7

Καλά όλα τούτα αλλά η επιακιρότητα καίει και την βδομάδα που έρχεται θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας. Να δούμε που θα καταλήξει το δικαστικό μαγείρεμα της μπουγάτσας.

Εικόνα Fotiadko7

Μαλιστα!!!Και σκεφτειτε οτι απο σημερα το μεσημερι μαθαμε οτι ασκηθηκε ποινικη διωξη στον Προεδρο για ολα τα κακουργηματα του ποινικου δικαιο,κατοχη και διακινηση ναρκωτικων ουσιων, ξεπλυμα μαυρου χρηματος, μεχρι και λαθρεμπορια καυσιμων!! Ενας επιχειρηματιας με στολο 110+ καραβια δηλαδη κατα την κυρια Τζιβα εχει αναγκη απο διακινηση κοκας για να πλουτισει! Ποια ασκει τη διωξη; Αυτη η πατσαβουρα του κερατα η Τζιβα που πηγε στις 1:00 το πρωι στις φυλακες να αποσπασει την ψευτικη ομολογια του ισοβιτη (μετα απο συνεννοηση με τα σφουγγαροπανα Κοντονη και Καμμενο κθως και το αλλο αρχιλαμογιο τον γνωστο αρχηγο του παρακρατους Τριανταφυλλοπουλο!! Μαζι με τις εκλογες ερχεται και η ωρα τους, η αληθεια θα λαμψει παλιοαλητες συρανελαιοι!

Εικόνα Antreas7

Ευτυχώς που δε σταμάτησες να γράφεις εξαιτίας κάτι αρχιδιών που έγραφαν μαλακίες. Συνέχισε το ξεβράκωμα, για να απολαμβάνουμε εξυγιαντικά κωλαράκια πέρα από τον τελικό του Β(Κ)όλου.