ΤΟ GREXIT KAI TA ΨΕΜΑΤΑ TOY GOLENDRI-DNA



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Ελληνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν! Με επιστολή που έστειλε στη FIFA ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, εισηγείται Grexit , αναφέροντας ως βασικούς λόγους την αναλγησία στις δικαστικές αποφάσεις των αθλητικών οργάνων και κάνοντας ειδική μνεία στις υποθέσεις στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ο ΠΑΟΚ και ο (ένοπλος) Ιβάν Σαββίδης!
 
Το ελληνικό ποδόσφαιρο λοιπόν βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση λόγω των όσων έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Τούμπα και απειλείται με Grexit λόγω συγκεκριμένων γεγονότων. Από την μία πλευρά την μη διεξαγωγή του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού λόγω του τραυματισμού του προπονητή των ερυθρόλευκων, Όσκαρ Γκαρθία και από την άλλη την εισβολή του οπλοφορούντος, Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.
 
Η εισήγηση του Χέρμπερτ Χούμπελ προς την FIFA είναι ξεκάθαρη και αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η επιτροπή Παρακολούθησης προτρέπει την επιτροπή ομοσπονδιών μελών της FIFA να αναλύσει χωρίς καθυστέρηση την κατάσταση στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και να παραπέμψει την υπόθεση στο συμβούλιο της FIFA προς συζήτηση. Η επιτροπή παρακολούθησης ομόφωνα εισηγείται την άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας από την FIFA».
 
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως η εισήγηση του Αυστριακού αξιωματούχου της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι Grexit και μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν γίνεται καμιά εξαίρεση για την Εθνική μας ομάδα. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Χούμπελ στηρίζει την εισήγηση του στα όσα έγιναν στην Τούμπα, στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο Χούμπελ κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε μη διεξαγωγή αγώνα αλλά και στην είσοδο του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.
 
Η FIFA καλείται να αποφασίσει για το ποδόσφαιρο μας κι αυτό αναμένεται να γίνει τον Μάιο, ωστόσο είναι εμφανές πως το Grexit που εισηγήθηκε ο Χούμπελ είναι αποτέλεσμα των όσων έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην Τούμπα.
 
Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή του κ. Χούμπελ:
 
«Αγαπητέ πρόεδρε της Επιτροπής Ομοσπονδιών Μελών της FFIA,
 
Σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε η επιτροπή σας την 4 Ιουλίου 2017 να ορίσει μία Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA (ΕΠ) και σύμφωνα με τους οικείους Όρους Εντολής που έχουν δοθεί από τη FIFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί τη συνολική κατάσταση στην ΕΠΟ και αναφέρεται αναλόγως στις FIFA/UEFA κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας, οποτεδήποτε.
 
Ως προς τούτο, ενόψει της δύσκολης κατάστασης την οποία διανύει το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, αποφασίσαμε να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή με τη σύσταση να υποβληθεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της FIFA με βάση τα ακόλουθα σημεία:
 
– Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν σημειωθεί επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας στα γήπεδα τα οποία οδήγησαν ακόμη και σε διακοπή ή και μη διεξαγωγή των αγώνων. Οι αρνητικές εικόνες των τελευταίων γεγονότων προβλήθηκαν διεθνώς και είμαστε βέβαιοι ότι έχετε πληροφορηθεί αναλόγως.
 
– Όπως γνωρίζετε, στις 12 Μαρτίου 2018, ενόψει των γεγονότων που έλαβαν χώρα στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όπου ο ιδιοκτήτης μίας εκ των ομάδων εισέβαλε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο, ο Έλληνας υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να αναστείλει τη διεξαγωγή του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18 και του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρις ότου όλες οι ΠΑΕ της Α’ Εθνικής να υπογράψουν μία δήλωση όπου θα καταδικάζουν τη βία και θα υπόσχονται να τροποποιήσουν τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ προκειμένου να ενδυναμωθούν οι κυρώσεις σε περίπτωση επεισοδίων βίας στα γήπεδα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που μία εθνική διοργάνωση έχει ανασταλεί για λόγους που σχετίζονται με τη βία.
 
Εντωμεταξύ, σε συνέχεια συμβάντων που έλαβαν χώρα στον προαναφερθέντα αγώνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων Ποδοσφαίρου (ECA) αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους ενός μέλους της (ήτοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) με άμεση ισχύ.
 
– Ως συνέπεια των διαφόρων επεισοδίων βίας, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν πολλές υποθέσεις ενώπιον των διαφόρων βαθμών των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ. Έχουμε παρατηρήσει ότι το δικαστικό σύστημα είναι αρκετά αργό και ότι πολλές αποφάσεις έχουν αναβληθεί αρκετές φορές. Πιστεύουμε ότι στο τέλος του πρωταθλήματος πολλές υποθέσεις θα συνεχίσουν να εκκρεμούν και ότι ο νικητής του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18 θα αποφασιστεί στα δικαστήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο.
 
– Την 1η Φεβρουαρίου 2018, στην προσπάθειά της να συνδράμει στη συνολική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία σειρά από συστάσεις προς την ΕΠΟ και ζήτησε την πλήρη υλοποίησή τους (βλ.παράρτημα). Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα αυτών δεν έχει ληφθεί υπόψη.
 
Σε συνέχεια της προαναφερθείσας διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία δήλωση (βλ. παράρτημα) προτρέποντας την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να λάβει άμεσα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να εξαλείψει κάθε μορφή βίας ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων.
 
Λαμβανομένων τούτων υπόψη, η Επιτροπή Παρακολούθησης προτρέπει την Επιτροπή Ομοσπονδιών Μελών της FIFA να αναλύσει χωρίς καθυστέρηση την τρέχουσα κατάσταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και να παραπέμψει την υπόθεση στο Συμβούλιο της FIFA προς συζήτηση. Η Επιτροπή Παρακολούθησης ομόφωνα εισηγείται την άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA.
 
Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες και παραμένουμε στην πλήρη διάθεσή σας.
 
Μετά τιμής, Χέρμπερτ Χούμπελ
Πρόεδρος Επιτροπής Παρακολούθησης FIFA».

 
 
 
Πάμε να δούμε τι διαβάσαμε τώρα στο τσοντο-site της ''εξυγίανσης'' από τα αμπάρια του Golendri.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζητήθηκε από την ΕΠΟ μια ευκαιρία για να λάβει σκληρές και δραστικές αποφάσεις για την καταπολέμηση της βίας, όπως επίσης και για τις επανειλλημένες δηλωσεις παραγόντων (κυρίως απο πλευράς Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα) για τις οποίες ουδεμία επίπτωση υπάρχει, ενώ όσον αφορά το θέμα των διαιτητικών λαθών, αυτός ο τομέας είναι ήδη υπό την εποπτεία της FIFA.
 
 
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΟΥΜΠΕΛ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΣΤΟ GOLENDRI-DNA ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΨΑΝΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
 
Βεβαίως, η ξεφτίλα τους έχει αγγίξει ταβάνι και για άλλο λόγο. Από το προτελευταίο κείμενο του Νικόλα Βασιλαρά.
 
 
Η σιγουριά ότι θα περάσει “αέρα” η πρόταση της ΑΕΚ αποδείχτηκε ένας ακόμη “αέρας κοπανιστός”, τύπων που συνεχίζουν να έχουν λόγο και να τους κοιτάει ο Αλαφούζος μέσα στα μάτια. Ανθρώπων που το καλοκαίρι έκαναν τζάμπα διακοπές στα πεντάστερα δήθεν “μαζεύοντας” Ενώσεις και στο τέλος δεν ήσουν όπως πάντα πουθενά, καταφέρνοντας να παραμείνεις κομπάρσος και στην επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου.
Αυτά επαναλαμβάνω είναι πλέον γνωστά, τα ξέρουν και οι πέτρες.
 
Ο ΠΑΟ ασχολήθηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά ο Μαρινάκης λίγο έλειψε να δικαστεί ως ''αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης'', επειδή...ήλεγχε την ΕΠΟ. Πάλι καλά που τα λένε μόνοι τους.
 
Κατά τα άλλα, η ''εξυγίανση'' που επεβλήθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως όλοι βλέπουμε, ''αποδίδει καρπούς''. Η κάρτα υγείας που είχε γίνει σημαία από τους Ασβεστάδες-Θωμαΐδηδες-Μπλούνες και λοιπούς ''τίμιους'' ΑΡΔ, για να ρίξουν την προηγούμενη ''κακή ΕΠΟ των Γκιρτζίκηδων'', έχει πάει περίπατο και με τη βούλα, με κατηγορούμενους γι'αυτήν την ιστορία να ορίζονται παρατηρητές UEFA, από την ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου πάντοτε, μετά από προτροπή του ''Τεό'' Θεοδωρίδη. Επίσης, ετοιμάζονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΝΤΙ-ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ νέοι πίνακες διαιτητών. Υποτίθεται η ''εξυγίανση'' ήρθε για να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τον κατήφορο και είμαστε μία ανάσα από την ολοκληρωτική καταστροφή. Ένα ακόμη έργο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...

Σχόλια

Εικόνα thita

σας γαμάει ο Βαγγέλας (θα σας γαμήσει και πιο σκληρά, υπομονή), το ξέραμε

σας γαμάει κι ο Σάββας (κι αυτό το ξέραμε όμως)

δεν στέλνει ρε γαμώ το και κανένας καμιά ανώνυμη επιστολή σε κανέναν εισαγγελέα, μπας και κινητοποιηθεί ε...

Εικόνα holland74

Σας γαμάει ο ξέρετε εσείς ποιος...
Πάντως Σάββα, μόνο που τους διαβάζεις θα θες 65 καφέδες για να ηρεμήσεις...

Εικόνα savvas gridlock

Άσ'τα να πάνε φίλε...

Εικόνα George_Str

ΠΗΓΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΟΒΟ ΦΙΔΙ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΜΕ ΕΧΩ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΒΛΕΠΑ ΑΠΟ 2-3 ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΩΣ ΤΙ? ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΕΑ ...ΑΕΙ ΣΗΧΤΙΡ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΕΧΩ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ....ΣΤΑΜΑΤΑΩ...ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.....

Εικόνα George_Str

BΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΟΚ -ΑΕΚ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΝΗ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΠΛΟΠΟΛΥΒΟΛΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ,Η ΟΜΟΝΤΕΣΤΟ ΗΤΑΝ ΒΙΑΙΟΣ ΕΝΩ ΔΕΣΤΕ Ο ΜΙΧΕΛΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΣΕΧΟΣ ΤΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΤΕΣΤΟ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ......ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΙΑΟΥ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ......ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΟΙΛΟΠΟΝΙΕΤΑΙ,ΠΑΝΤΩΣ Η ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ .....ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΣΑΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ,ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΚΥΖΗ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΘΕ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ.....ΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ Ο ΠΟΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ...ΘΥΜΑΣΘΕ ΠΩΣ ΞΕΠΕΤΑΚΤΗΚΕ Η ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΑΝ ΑΦΟΡΜΗ.....ΓΙΑΥΤΟ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν υπάρχει ΠΑΟ, πεθάνανε και δεν το ξέρουν.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Ναι ρε φίλε να γίνει το γαμό grexit να δω που θα πάνε οι ομαδάρες τους.Εμείς τις λύσεις τις έχουμε.Ξένοι στη Νότιγχαμ και οι καλλίτεροι Έλληνες στο Θρύλο.Να δούμε μετά πόσα απίδια πιάνει ο σάκος....