ΤΑ ''ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ'', Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΝΤΟ-SITE SDNA



Μέρα που είναι σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, με τον Χριστό να κατεβαίνει στον Άδη προσωρινά, είπαμε κι εμείς να κατέβουμε στο ΒΟΘΡΟ του πιο γελοίου, χολεριασμένου, συμπλεγματικού site στην ιστορία του ελληνικού Internet. To site που λειτουργεί από τα αμπάρια του Golendri, το sdna.gr. Ο λόγος που θα το κάνουμε αυτό είναι το ότι
 
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ''ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ'' ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.
 
Υπάρχουν ακόμη εκεί έξω στον κόσμο των social media κάποιες -έμμισθες και μη- ΠΟΡΝΕΣ, που διακινούν τις πίπες περί ''Μαρινάκη που κονομάει από το στοίχημα, στήνει παιχνίδια''. Φανταζόμαστε ότι αφού περιηγηθούμε στο βόθρο που πληρώνει ο Ρωσοπόντιος μαφιόζος Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης'', θα καταλάβει ο κόσμος πλήρως το τι εννοούμε. Ξεκινάμε λοιπόν από τις 24 Απριλίου 2015 και την Ιωάννα Αυλακιώτη, στήλη που γράφουν ο Βασίλης Παπαθεοδώρου και ο Μανώλης Γρηγοράκης.
 
Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού απ’ το γνωστό λόμπι Κοντονή, που επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή και το Μαλέκο, έχει καταντήσει πλέον πιο γραφική και από το Σάββα.
 
Για να επιτύχουν τους σκοπούς τους οι σκοταδιστές και να στοχοποιήσουν προέδρους με ειδικό (και κανονικό βάρος), εμπλέκουν στα αίσχη τους ομάδες πιο αθώες και απ’ την Παολίνα, τη σφετερίστρια, όπως η Βέροια!
 
Με τις αστειότητες περί Ατρομήτου και Αγγελόπουλου δεν ασχολούμαι καν, γιατί το θέμα λύθηκε μετά από παρέμβαση που έκανε η έγκριτη «7η Πύλη» στο gavros.gr:
 
«Ακούστε λοιπόν και αν δεν τρελαθείτε μετά από αυτό, τι να πω. Η αντοχή σας είναι ΜΥΘΙΚΗ! Ξέρετε ποιόν απέκλεισε από το ματς αυτό ο Πίντο, προφανώς κατόπιν... υποδείξεως του Αγγελόπουλου που ήθελε να... βοηθήσει τον Ολυμπιακό μας; Δεν θα το πιστέψετε! ΤΟΝ ΚΙΒΡΑΚΙΔΗ κυρίες και κύριοι! Ναι! Κοτζάμ Κιβρακίδη! Τώρα θα πείτε “ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ”; Μπράβο! Όλοι αυτό σκεφτήκαμε! Όλοι εκτός από τον Τάκη τον Φύσσα!».
 
Και όχι μόνο αυτό, υπάρχει και καλύτερο στην ιστορία! Ξέρετε και ποιους άλλους απέκλεισε από το ματς αυτό ο Πίντο, προφανώς κατόπιν υποδείξεως του Αγγελόπουλου που ήθελε να… βοηθήσει τον Ολυμπιακό; Σιγά μην το πιστέψετε. Θα κάνετε καινούρια νεφρά απ’ τα γέλια μόλις σας πω τα ονόματα. Ετοιμαστείτε.
 
Τον Κατσουράνη, τον Πίτου Γκαρσία και το Ναπολεόνι! Χαχαχαχαχαχαχα, μπα σε καλό μας τι γέλιο ήταν αυτό! Τώρα θα πείτε: «Ποιον Κατσουράνη αυτόν που έγινε γκρουπ στο facebook με την Κόστα Ρίκα;». Μπράβο όλοι αυτό σκεφτήκαμε! Όλοι εκτός από τον Τάκη τον Φύσσα. Για το Ναπολεόνι και τον Πίτου Γκαρσία δεν λέω κουβέντα. Πιο γνωστός είναι ο Κιβρακίδης παρά αυτοί.
 
Όσο για τις αστειότητες ότι κάτι ύποπτο συνέβη στο Ολυμπιακός-Βέροια, είναι να γελάει κανείς με το θράσος των συκοφαντών. Διαβάστε το ρεπορτάζ του sdna.gr να ευθυμήσετε και εσείς: «Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία που δέχθηκε, ανέφερε πως ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής, μπήκε στα αποδυτήρια του “Καραϊσκάκη” στο ημίχρονο του αγώνα, με το αποτέλεσμα μέχρι τότε να είναι 0-0, και έδωσε εντολή σε παίκτες και τεχνική ηγεσία να χάσουν το παιχνίδι και μάλιστα με τελικό σκορ over!».
 
Αυτά γράφουν οι τεντιμπόηδες, φίλοι μου και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Αντί να κάνουν το σταυρό τους και να φιλήσουν το χέρι του Λαναρή, του ζητούν και τα ρέστα. Εδώ μιλάμε ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας προφητείας μεγαλύτερης και από εκείνες που έκανε ο Γέροντας Παϊσιος.
 
Ο Γέρων Λαναρίσιος στο ημίχρονο του αγώνα δεν έδωσε καμία εντολή σε παίκτες και τεχνική ηγεσία να χάσουν με συγκεκριμένο σκορ. Απλώς προέβλεψε σωστά το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Όλες οι προφητείες του Γέροντα Λαναρίσιου (ημίχρονο-τελικό, under-over, κίτρινες-κόκκινες) θα κυκλοφορήσουν τον άλλο μήνα με την «Ελεύθερη Ώρα»(και δώρο ένα κομμάτι τίμιου ξύλου από το σουβλάκι του Όσιου Κομπότιου).
 
Τι άλλο βρήκαν να πουν οι λασπολόγοι για το συγκεκριμένο ματς; Δεν θα το πιστεύετε φίλοι μου. Τους φάνηκε ύποπτη η είσοδος του ταλαντούχου Σκαθαρούδη, στον αγώνα:
 
«Στη συνέχεια, με το σκορ στο 1-0, αλλαγή από τον προπονητή του ζήτησε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Παντελής Καφές. Ο συγκεκριμένος αντικαταστάθηκε στο 68΄ από τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Σκαθαρούδη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Σκαθαρούδης δεν έπαιξε εκείνη τη χρονιά σε κανένα άλλο παιχνίδι, ούτε πριν ούτε μετά και πως όλη του η συμμετοχή στο πρωτάθλημα ήταν αυτά τα 26 (μαζί με τις καθυστερήσεις) λεπτά!». Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει και την αξία του Σκαθαρούδη.
 
Δεν τον ξαναέβαλε ο προπονητής του για να τον ξεκουράσει. Ήθελε να τον έχει φρέσκο για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τη νέα σεζόν. Αλλά πού να καταλάβουν από προπονητική οι μυρουδιάδες οι Ασβεστάδες;
 
Η Μανωλία Γρηγοράκη, η οποία μάλλον έγραψε αυτό το κείμενο, παλαιότερα δούλευε στο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟ κι όπως βλέπουμε ειρωνευόταν όσους τολμούσαν να ψελλίσουν ''ΔΕΝ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ''. Το Μάιο του 2015, την σκυτάλη παίρνει ο πρώην ''Πρασινοφρουρός'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' και διευθυντής του τσοντο-site, Βασίλης Παπαθεοδώρου.
 
Γίνεται οι αμαρτωλοί να αποφασίσουν ποιοι αμάρτησαν; Κι όμως γίνεται! Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για... το όνειρο των εμπλεκομένων ομάδων και προσώπων: Να εκδικάσει τις υποθέσεις τους η σημερινή διεφθαρμένη δικαιοσύνη της ΕΠΟ.
 
Η είδηση προκαλεί σοκ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος πήρε τις δικογραφίες της «εγκληματικής», γράφει το Goal.
 
Το σύστημα ψυχορραγεί, αλλά πολεμάει μέχρι τελευταίας ρανίδας για να υπεραμυνθεί της διαφθοράς.
 
Μια μέρα μετά την ψήφιση στη Βουλή του αθλητικού νομοσχεδίου που τελειώνει τη σήψη των αθλητικών δικαστών και των πειθαρχικών επιτροπών-πειθήνιων οργάνων, αυτό συνιστά πρόκληση.
 
Να δικάσουν την εγκληματική οργάνωση κάποιοι από τους... κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης! Αυτοί δηλαδή που υποχρέωσαν την κυβέρνηση να φτιάξει σε χρόνο dt νέο νομοσχέδιο για να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς, να θέλουν τώρα να «δικάσουν» σε αθλητικό επίπεδο τον Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό, τη Βέροια, τον Λεβαδειακό, τους διαιτητές, και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και του διεφθαρμένου ποδοσφαίρου.
 
Γιατί βιάζονται και τρέχουν να αναλάβουν την υπόθεση; Κάποιος. κακοπροαίρετος θα πει για να τους βγάλει λάδι. Διότι αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί αν τακτικός δικαστής - κι όχι οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ - αναλάβουν να επιβάλλουν ποινές σε ομάδες και πρόσωπα; Ορισμένοι εξ αυτών θα χάσουν το καλοκαίρι τους!
 
Διότι το σύστημα μπορεί να θέλει τη Βέροια να πληρώσει για όλα. Μόνο που το στημένο είναι σαν το κρύο. Θέλει δύο για να ζεσταθεί. Και ενδεχομένως, ένας τακτικός δικαστής να αναζητήσει για ποιο λόγο ήθελε η Βέροια να ηττηθεί. Για το στοίχημα; Πιθανόν. Για το ευ αγωνίζεσθαι; Ίσως επίσης. Κανείς δεν ξέρει, αν δεν το διερευνήσει.
 
Όταν ένας άνθρωπος ηγείται ενός σωματείου και ηγείται και μιας εγκληματικής οργάνωσης, θα πρέπει να διερευνηθεί ποιο ήταν το όφελος για όσα έκανε, σωστά;
 
Ποιος θα το διερευνήσει όμως; Ο Πετρόπουλος που θα ασκήσει τις διώξεις και οι πειθαρχικές επιτροπές που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις; Αυτές οι πειθαρχικές επιτροπές (π.χ. των εφέσεων) που τώρα τους απαγορεύεται να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο;
 
Ο Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής εισαγγελέας Καρράς είναι οι άνθρωποι που αντικατέστησαν τους αληθινά άμεμπτους εισαγγελείς Φάκο και Αντωνακάκη, δύο ανθρώπους με ηθική και τόλμη που φαγώθηκαν (κατά σύμπτωση) εν μια νυκτί.
 
Κι από τότε, η φίλαθλη Ελλάδα τα είδε όλα: Να ασκούνται κατά συρροή πειθαρχικές διώξεις σε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ. Επιλεκτικά πάντα. Να ασκούνται διώξεις στον Κλάους Αθανασιάδη για το instagram και στον Αλαφούζο για το twitter. Στον Μελισσανίδη γιατί απάντησε στα όσα τον είχε κατηγορήσει ο Μαρινάκης (που φυσικά δεν διώχθηκε.) μέσα στο Συμβούλιο της Super League. Τον Μαρινάκη να πετάει ποτήρια και να εκτοξεύει ύβρεις στον Κωνσταντίνου, που δέχθηκε και γροθιά και οι εισαγγελείς να κωφεύουν επιδεικτικά. Θα έφτιαχνα ένα πρόχειρο Τοp50 με τις πειθαρχικές διώξεις που έκαναν ξεσκίζοντας τις σάρκες του ποδοσφαίρου. Το βιβλίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας τα κατέγραψε όλα και θα μνημονεύονται για πάντα.
 
Η Βουλή των Ελλήνων έκρινε χθες ότι αυτοί δε μπορούν να δικάζουν κανέναν. Έκρινε ότι πρέπει να πάρουν αποφάσεις τακτικοί δικαστές. Κι ο Πετρόπουλος έρχεται να γελοιοποιήσει τους Νόμους του κράτους, να ειρωνευτεί στα μούτρα τον πιο θαρραλέο υπουργό αθλητισμού της τελευταίας 30ετίας και να τους φωνάξει ότι θα τρέξουν αυτή την υπόθεση;
 
Γιατί τώρα και γιατί με τέτοια πρεμούρα να τρέξει ο Πετρόπουλος να πάρει τη δικογραφία, πριν καν ολοκληρωθούν οι απολογίες (στις αρχές Ιουνίου) ώστε η νέα πειθαρχική επιτροπή και οι νέοι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να έχουν ολόκληρο το πακέτο των απολογιών;
 
Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του τι επιχειρούν: Το βούλευμα του Κορέα για την εγκληματική οργάνωση περιμένει από τον Ιούλιο του 2014 να πάει να το πάρει κάποιος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, αλλά προφανώς ο φάκελος έκανε τζιζ τόσο καιρό. Και εμφανίστηκαν τώρα, έτσι ξαφνικά, για να προλάβουν τη μάχη του χρόνου πριν τοποθετηθούν οι τακτικοί δικαστές!
 
Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο βαρυσήμαντη υπόθεση στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δε μπορούν και δεν έχουν το δικαίωμα να πάρουν καμία απόφαση αυτοί που κρίθηκαν ότι πρέπει να πάνε σπίτια τους.
 
Δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να γίνει σε όλους πως βρισκόμαστε μπροστά στο σκάνδαλο του αιώνα.
 
Ο Λαλάκης Παπαθεοδώρου ήταν σίγουρος πως είχε ''στηθεί'' το Ολυμπιακός-Βέροια κι έβλεπε προσπάθεια της παλιάς, διεφθαρμένης, ''Γκιρτζικικής'' ΕΠΟ, να κουκουλώσει την υπόθεση, μόνο και μόνο για να μην τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Ήταν σίγουρος ο Λαλάκης πως ''ένας άνθρωπος ηγείται ενός σωματείου και ηγείται και μιας εγκληματικής οργάνωσης'', ο Μαρινάκης δηλαδή. Προχωράμε τώρα στον Ιούλιο του 2015, λίγες μέρες μετά το ''ηρωικό'' δημοψήφισμα των κωθωνιών του Τσιπροκαμμενιστάν, με το Ρούλη-Αρούλη Ασβεστά.
 
Ούτε τη στιγμή που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού δεν αλλάζει αυτη η χώρα... Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απάλλαξε τη Βέροια με ψήφους 2-1 και ως εκ τούτου, έκρινε το Ολυμπιακός-Βέροια... πεντακάθαρο! Απαλλάχθηκαν και οι Αρβανιτίδης, Λαναρής.
 
Τι κι αν ομολόγησαν δύο ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας; Τι κι αν οι... στοιχηματικές ενδείξεις επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες; Τι κι αν ο ανακριτής διαφθοράς τελείωσε παράγοντες που σχετίζονταν με τη Βέροια; Στην ΕΠΟ πέρα βρέχει και στην Πολιτεία συνεχίζουν να τους κοιτούν...
 
Σε μια απόφαση που αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η Βέροια κρίθηκε αθώα και με ψήφους 2-1 παραμένει στην Super League.
 
''Πρωτοφανές σκάνδαλο στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου'' η αθώωση της Βέροιας, για το Ρούλη Ασβεστά. Κάνουμε ένα άλμα στον χρόνο, σχετικά μεγάλο σαν τον πάτο των παραπάνω 3 ΑΡΔ και φτάνουμε στο Νοέμβριο του 2017. Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την ''εγκληματική οργάνωση''. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μεταξύ άλλων κατηγορουμένων, παραπέμπεται σε δίκη για το κακούργημα της ''αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων'' και για το πλημμέλημα της ''σύστασης συμμορίας''. Αρχίζει η ''μεγάλη δημοσιογράφος'' (στο ΑΕΚτζίδικο ψέμα και στην απάτη της ψευτοπροσφυγιάς), Μαριάννα Αξιοπούλου.
 
Από τον Μπερνάρ Ταπί και τον Λουτσιάνο Μότζι στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τα σκάνδαλα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο οδηγούν σε αποβολές, υποβιβασμούς και αφαίρεση τίτλων. Στην Ελλάδα;
 
Διότι για τη Μαριάννα Αξιοπούλου ΚΑΙ στην Ελλάδα υπήρχαν ''στημένα ματς'', μετά το βούλευμα για την ''εγκληματική οργάνωση'' που παρέπεμπε σε δίκη τους εμπλεκομένους. Συνεχίζει ο Σταύρος Κόλκας, στοχοποιώντας τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών, τον Εφέτη Σταμαδιάνο, επειδή πρότεινε να απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες ο Μαρινάκης.
 
Βγήκε το βούλευμα και καλά που στη τριάδα του συμβουλίου εφετών υπήρχαν δύο γυναίκες, οι οποίες κάθε μέρα που περνάει, σε όλους τους κλάδους, αποδεικνύονται πιο επαγγελματίες και πιο αρσενικές από τους δικούς μου.
 
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κρίσεις της δικαιοσύνης, σε θέματα που λόγω ιδιότητας γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Όχι τη νομική τους υπόσταση, αλλά την πραγματική. Το έχω βιώσει ρε φίλε, το ξέρω.
 
Μου προξένεψε τεράστια εντύπωση η θέση του προέδρου του συμβουλίου εφετών κ. Σταμαδιανού, που ζήτησε την απαλλαγή του κυρίου Μαρινάκη. Προφανώς ο άνθρωπος θα έχει το σκεπτικό του και σίγουρα η παρουσία του γιου του στην ΕΠΟ της μαύρης εποχής της δεν θα έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφαση. Απλά έρχεται σε σύγκρουση αυτή του η θέση με τα όσα έχω ζήσει.
 
Για τον Σταύρο Κόλκα οι δύο γυναίκες στο Συμβούλιο Εφετών που πρότειναν να δικαστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το κακούργημα της ''αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα'' και το πλημμέλημα της ''σύστασης συμμορίας'', ήταν τίμιες. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου που πρότεινε την απαλλαγή Μαρινάκη για όλες τις κατηγορίες, ήταν ''πιασμάν''. Αυτό ''προξένεψε'' τεράστια εντύπωση στον Σταύρο. Πώς λέμε ''σου προξενέψανε μια νύφη''; Είναι η γλώσσα των Makedonski αυτή, καταλάβατε. Συνεχίζουμε με Ρούλη Ασβεστά.
 
Το «μεγάλο κόλπο» με τη Βέροια, το ματς με τον Ατρόμητο, οι ποινές και τα 4 επιπλέον ματς του Ολυμπιακού για τα οποία δεν κατηγορείται. Το SDNA αναλύει ζητήματα που προκύπτουν από το βούλευμα για τη «συμμορία»!
 
Η συμμορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως μετατράπηκε η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, μάλλον σκεφτόταν πολύ καιρό πριν αυτήν τη στιγμή: Τη στιγμή που η αθλητική δικαιοσύνη θα έπρεπε να παρέμβει για να επιβάλλει –βάσει του βουλεύματος- ποινές στα πρόσωπα που κατηγορούνται, αλλά κυρίως στις ΠΑΕ που εμπλέκονται στην υπόθεση.
 
Πίσω στο 2015, λοιπόν, οι συνταξιούχοι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ του Γιώργου Γκιρτζίκη, ζήτησαν και πήραν από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα το πόρισμά του για την «εγκληματική οργάνωση».
 
Και τι έκαναν τότε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς; Από όλα τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα και απ’ όλες τις ομάδες που εμπλέκονταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο πόρισμα, άσκησαν πειθαρχική δίωξη μόνο στην ΠΑΕ Βέροια, στον τότε ιδιοκτήτη της, Γιώργο Αρβανιτίδη και τον γενικό αρχηγό της, Γιώργο Λαναρή, για χειραγώγηση του περίφημου αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0.
 
Το γεγονός ότι για το ίδιο ματς είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν στάθηκε ικανός λόγος ώστε να κληθούν σε απολογία ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.
 
Φυσικά, τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ που αποτελούνταν τότε από συνταξιούχους δικαστές και δικηγόρους διορισμένους από την ίδια την ομοσπονδία, απάλλαξαν τόσο την ΠΑΕ Βέροια, όσο και τους Αρβανιτίδη, Λαναρή.
 
Η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη είχε φτιάξει τότε έναν κανονισμό, που για να θεωρηθεί ένα ματς χειραγωγημένο, έπρεπε (άκουσον-άκουσον) να αποδειχτεί η συμμετοχή στην χειραγώγηση τουλάχιστον τριών ποδοσφαιριστών, ενώ τα αδικήματα χειραγώγησης παραγράφονταν με το πέρας τριών ετών!
 
Σήμερα, τα αδικήματα χειραγώγησης είναι ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ, ενώ για να αποδειχτεί το στήσιμο ενός αγώνα δεν χρειάζεται ούτε ένας ποδοσφαιριστής: Αρκεί να αποδειχτεί η συμμετοχή έστω ενός αξιωματούχου της ομάδας.
 
Ωστόσο, για να αναψηλαφηστεί μια υπόθεση, υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια, γεγονός που δεν επιτρέπει αναψηλάφηση της υπόθεσης της Βέροιας.
 
Ο Ολυμπιακός, βέβαια, δεν κλήθηκε ποτέ σε απολογία για εκείνο το ματς και με δεδομένο ότι δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα πειθαρχικά, θα μπορούσε να κληθεί και τώρα.
 
Πέρα από το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, όμως, εμπλεκόμενοι οι «ερυθρόλευκοι» και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (καθώς και οι Σπανός, Αγγελόπουλος, Σα Πίντο), φέρονται –βάσει βουλεύματος- να είναι και για τον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 που έγινε το 2015.
 
Το ματς αυτό δεν ελέγχθηκε ποτέ από την αθλητική δικαιοσύνη, κάτι που πιθανότατα να συμβεί τώρα που εκδόθηκε το βούλευμα.
 
Υποβιβασμός και δεκαετής αποκλεισμός
 
Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ και ειδικότερα στο άρθρο 29 που αφορά τον επηρεασμό για χειραγώγηση αγώνα, προβλέπονται για τους αξιωματούχους των ομάδων οι εξής ποινές:
 
α) χρηματική ποινή 3.000 έως 60.000 ευρώ, β) δεκαετής, τουλάχιστον, απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, γ) δεκαετής τουλάχιστον απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο.
 
Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα θα τιμωρείται:
 
α) Με υποβιβασμό, β) με αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα δικαιούται να μετέχει και, γ) χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.
 
Εξόχως σημαντικό είναι ότι στο Άρθρο 26 του Κώδικα Δεοντολογίας, περί Ακεραιότητας Αγώνων, αναφέρεται ότι «Πέραν των φυσικών προσώπων και οι ομάδες θεωρούνται υπεύθυνες και τιμωρούνται στην περίπτωση που πρόσωπα έχοντα εξουσία να λειτουργούν εξ ονόματος αυτών, συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή συμπεριφοράς η οποία βλάπτει ή θα μπορούσε να βλάψει την ακεραιότητα των αγώνων».
 
Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το παραπάνω άρθρο για τις ΠΑΕ που συνδέονται με κατηγορούμενους, ενώ ιδιαίτερη βάση πρέπει να δώσουμε και στη συνέχεια του ίδιου άρθρου:
 
«Οι υποθέσεις αυτές θα ερευνώνται και θα δικάζονται χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να απαιτείται να ολοκληρωθεί η αντίστοιχη ποινική διαδικασία»!
 
Άλλα τέσσερα ματς του Ολυμπιακού!
 
Όπως προαναφέραμε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται βάσει του βουλεύματος για συμμετοχή σε αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 (2013) και Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 (2015).
 
Στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, όμως, αναφέρονται άλλα τέσσερα ματς του Ολυμπιακού, για τα οποία δεν κατηγορείται κανείς από τους «ερυθρόλευκους». Εμπλέκονται άλλα πρόσωπα, ενώ σε τρία από αυτά κατηγορούμενοι είναι οι διαιτητές!
 
Πρόκειται για τα ματς:
 
Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0 (2012, κατηγορούμενος ο Άρης Σταθόπουλος)
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-1 (κύπελλο 2012, κατηγορούμενος ο Δημητρόπουλος)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3 (τελικός 2013, κατηγορούμενος ο Γιάχος)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 (2014, κατηγορούμενος ο Σπάθας).
 
Καταλάβατε τι ήθελε να συμβεί ο Ρούλης Ασβεστάς. Αν δεν το καταλάβατε, θα γίνει σαφέστερο μέσα από την στοχοποίηση του Εφέτη δικαστή Σταμαδιάνου.
 
Το SDNA αποκαλύπτει την ψήφο Σταμαδιάνου για το βούλευμα της «Συμμορίας» που προκαλεί αμείλικτα ερωτηματικά: Ζήτησε πλήρη απαλλαγή Μαρινάκη και να βγουν καθαρά τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Βέροια και Ολυμπιακός-Ατρόμητος!
 
Εντύπωση και πολλά ερωτήματα προκαλεί η γνώμη του μειοψηφούντα προέδρου του Συμβουλίου Εφετών, που σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, βγάζει εκτός κάδρου μόνο τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τα δύο επίμαχα ματς!
 
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, που μειοψήφισε στην έκδοση του βουλεύματος, δεν πρότεινε από την πλευρά του την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της «συμμορίας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει από διάφορες πλευρές.
 
Με το βούλευμα να καθαρογράφεται και να αναμένεται η έκδοσή του το αργότερα ως τη Δευτέρα, αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι ο κ. Σταμαδιάνος έχει προτείνει την απαλλαγή των 14 εκ των 28 προσώπων που παρέπεμψε τελικά σε δίκη το Συμβούλιο Εφετών.
 
Συγκεκριμένα, η άποψη του ήταν ότι πρέπει να απαλλαγούν όλων των κατηγοριών οι: Μαρινάκης, Σπανός, Αρβανιτίδης, Λαναρής, Αγγελόπουλος, Παυλίδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Αμαραντίδης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Καλογέρης, Πέρεθ και Σα Πίντο.
 
Αντίθετα, έχει ψηφίσει την παραπομπή των: Κομπότη, Σαρρή, Κουρίδη, Σταθόπουλου, Παπακωνσταντίνου, Προύντζου, Δούρου, Μπριάκου, Ιωαννίδη, Αμπάρκιολη, Κάμπαξη, Δημητρόπουλου, Γιάχου και Σπάθα.
 
Όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τα ονόματα, ο κ. Σταμαδιάνος είχε την άποψη ότι πρέπει να απαλλαγούν άπαντες όσοι εμπλέκονται στους αγώνες Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 και Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1. Δηλαδή οι πρόεδροι Ολυμπιακού, Βέροιας και Ατρομήτου, ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Ατρομήτου, ο γενικός αρχηγός και οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας.
 
Πρόκειται ασφαλώς για μια επιλογή που προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία προφανώς θα απαντηθούν μέσω του σκεπτικού του βουλεύματος το οποίο καθαρογράφεται.
 
Και τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο το γιατί έκρινε ότι έπρεπε να μείνουν έξω τα δύο ματς και όσοι εμπλέκονται σε αυτά. Αφορούν και το γιατί ο κ. Σταμαδιάνος είχε την άποψη ότι όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να παραπεμφθούν σε δίκη!
 
Οι ενδείξεις ενοχής των πρώην συμβούλων της ΕΠΟ και της ΚΕΔ είναι άραγε πιο ισχυρές; Ήταν μια «συμμορία» από μόνοι τους, χωρίς να εμπλέκεται κάποια ΠΑΕ ή κάποιος παράγοντας από τις ομάδες; Οι ενδείξεις ενοχής των 6 διαιτητών ότι αλλοίωναν αποτελέσματα είναι επίσης πιο ισχυρές; Περισσότερο από τις καταθέσεις και τις ομολογίες π.χ. του Ολυμπιακός-Βέροια; Στα τηλέφωνα τι ακριβώς ακούγεται να συζητάνε, για τα ψώνια από τη λαϊκή ή επιχειρούσαν να κατευθύνουν και να επηρεάζουν δικαστές, δημοσιογράφους και διαιτητές;
 
Με την ψήφο του, ο κ. Σταμαδιάνος βγάζει «καθαρό» τον Βαγγέλη Μαρινάκη από τα δύο ματς, τα οποία –σημειωτέον- είναι εκείνα που μπορούν να ελεγχθούν από την αθλητική δικαιοσύνη. Και κυρίως το Ολυμπιακός-Ατρόμητος, ενώ για το Ολυμπιακός-Βέροια έχει αθωωθεί (στην αθλητική δικαιοσύνη) μόνο η Βέροια και όχι ο Ολυμπιακός. Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών, πιστεύει ότι όλες οι ευθύνες για τα όσα συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο, πρέπει να πέσουν πάνω στους υπόλοιπους, δηλαδή στα πρώην μέλη της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και στους διαιτητές.
 
Η γνώμη του, δεν πάει απλώς κόντρα στα άλλα δύο μέλη του Συμβουλίου Εφετών, τις κυρίες Ρουσσέα και Κανελλοπούλου που πλειοψήφησαν. Πάει και κόντρα στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, πάει και κόντρα στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, πάει και κόντρα στον εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλο!
 
Ίσως, βέβαια, να έχει πάρα πολλούς, χιλιάδες  και καλούς λόγους που μειοψήφησε υπέρ της απαλλαγής Μαρινάκη και υπέρ του να βγουν «καθαρά» τα δύο επίμαχα ματς. Οι λόγοι πιθανότατα θα φανούν και μέσω του βουλεύματος το οποίο αναμένεται να βγει ως την Δευτέρα.
 
Θυμίζουμε ότι για το Συμβούλιο Εφετών που χειρίστηκε την εν λόγω υπόθεση, έχει διαταχθεί πειθαρχική και ποινική έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράβαση καθήκοντος λόγω της καθυστερημένης έκδοσης του βουλεύματος.
 
Ίσως πολλά να διαλευκανθούν και από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στην έρευνα αυτή…
 
Το βέβαιο είναι ότι παρά την ψήφο Σταμαδιάνου που θέλησε να απαλλάξει από τα κακουργήματα τον Μαρινάκη, η αθώωση έπεσε στο κενό χάρη στις ψήφους των δυο δικαστίνων. Ο Μαρινάκης θα δικαστεί για σύσταση Συμμορίας και χειραγώγηση αγώνων όταν και αν δεν υπάρξει αναίρεση του βουλεύματος καθώς η ψηφοφορία έχει ήδη προκαλέσει προβληματισμό στα κλιμάκια της Δικαιοσύνης και του Αρείου Πάγου.
 
Εδώ στήθηκε όλο το αφήγημα της προπαγάνδας, για να κινδυνεύσει με υποβιβασμό ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ, ''το βούλευμα Σταμαδιάνου ως προς τη συμμορία είχε καταστεί ήδη αμετάκλητο και θα δικαζόταν όπως και να'χει ο Μαρινάκης, παρά τα ψέματα που λένε οι υπάλληλοί του''.
 
Μόνο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να αναιρέσει το βούλευμα για τους «28» και μόνο για να το… χειροτερέψει για τους κατηγορούμενους, που δεν έχουν δικαίωμα να αιτηθούν την αναίρεσή του!
 
Διάφορα μυθεύματα διαρρέονται το τελευταίο 24ωρο από τα φιλικά προς τους 28 κατηγορούμενους της «συμμορίας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΜΜΕ.
 
Ένα από τα ωραία παραμυθάκια είναι πως οι κατηγορούμενοι θα κάνουν αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος στον Άρειο Πάγο και ότι ακόμη και τα δύο αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται μπορεί να μειωθούν ή για κάποιους να εξαφανιστούν κιόλας!
 
Ρόλο –λέει- σε αυτό, παίζει και το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών μειοψήφησε και το βούλευμα δεν είναι ομόφωνο.
 
Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική… Όσο πατάει ο ελέφαντας δηλαδή!
 
Το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και στήσιμο αγώνων, έχει καταστεί ΗΔΗ αμετάκλητο και δεν μπορεί σε τίποτα να διαφοροποιηθεί, αφού δεν παρέχεται στους κατηγορούμενους κανένα δικαίωμα για αίτηση αναίρεσης. Υπάρχει και σχετική νομολογία γι’ αυτό.
 
Μόνο ένας μπορεί να κάνει αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος στον Άρειο Πάγο: Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου! Και αυτός, μόνο για να χειροτερέψει το βούλευμα και όχι για να το… ελαφρύνει κι άλλο! Αυτό μπορεί να γίνει αν κρίνει πως το Συμβούλιο Εφετών έχει αντιμετωπίσει με επιείκεια τους κατηγορούμενους, σε σχέση με τα στοιχεία της δικογραφίας.
 
Έτσι κι αλλιώς, πάντως, για να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους οι κατηγορούμενοι, ή να παραδώσουν τις μετοχές τους όσοι κατέχουν, δεν χρειάζεται ένα βούλευμα να είναι αμετάκλητο. Βάσει νόμου, αρκεί να είναι τελεσίδικο. Άλλωστε την αρχή έκανε ήδη ο Βαγγέλης Μαρινάκης που παραιτήθηκε από την προεδρία του Ολυμπιακού.
 
Υπάρχουν κι άλλα, μικρά ή μεγάλα ψεματάκια από τα περιθωριακά και τα νεόκοπα σάιτ, που τώρα, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η «συμμορία», σπεύδουν να αποδομήσουν και να απαξιώσουν δικογραφίες που χειρίστηκαν πεντακάθαροι, τολμηροί, γενναίοι και πανάξιοι εισαγγελικοί λειτουργοί και ανακριτές. Θα επανέλθουμε…
 
Αφού διαβάσαμε ύμνους για το ''μέγα δικαστή Βουρλιώτη, που άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του κακού Σταμαδιάνου, το έστειλε στα σκουπίδια και αποκατέστησε το κύρος της Δικαιοσύνης'', από ένα ακόμη ΒΟΥΡΛΟ που δουλεύει στο ΒΟΘΡΟ, ονόματι Βάσω Πρεβεζιάνου, ας θυμηθούμε το βούλευμα 535/23-3-2018 του συμβουλίου του Αρείου Πάγου.
 
Επιπλέον, το Ποινικο Τμήμα αναιρεσε το σκέλος του παραπεμπτικού βουλεύματος που αφορά τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (δωροδοκίας) και της σύστασης και συμμορίας καθώς έκρινε ότι για αυτές τις δύο παραπομπές δεν υπήρχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αυτό σημαίνει ότι το Συμβούλιο Εφετών θα απαλλάξει και για αυτές τις κατηγορίες.
 
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Β. Δημακόπουλος: «Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάλης από την απόφαση του συμβουλίου εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα. Παράλληλα, αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδωκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις».
 
Εδώ να υπογραμμίσουμε ότι σε αντίθεση με την προσπάθεια ορισμένων μέσων, γνωστών για την αγάπη τους στην «αντικειμενικότητα», ο Άρειος Πάγος δεν παραπέμπει για τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (δωροδοκίας) και της σύστασης και συμμορίας.
 
Για τα αδικήματα αυτά υπήρχε ούτως ή άλλως παραπεμπτικό βούλευμα. Ο Άρειος Πάγος αφενός έβαλε οριστικό και αμετάκλητο τέλος σε οποιαδήποτε παραπομπή με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και ταυτόχρονα για τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (δωροδοκίας) και σύστασης και συμμορίας αναίρεσε το σχετικπό σκέλος του παραπεμπτικού βουλεύματος, καθώς έκρινε ότι για αυτές τις δύο παραπομπές δεν υπήρχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
 
Αυτές οι δύο κατηγορίες ξαναγυρνούν στο Συμβούλιο Εφετών, όμως μια τέτοια αμφισβήτησή τους από τον Άρειο Πάγο ανοίγει το δρόμο για να υπάρξει και εκεί απαλλακτική απόφαση.
 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΥΤΕ ''ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ''. ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ ΤΟΥ 2013 ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΟΥ 2015 ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΤΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ''ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ, ΕΛΗΞΕ, ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ'', Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
Όλα τα παραπάνω που είδαμε λοιπόν να λένε τα έμμισθα αποβράσματα της δημοσιογραφίας, αυτοί που πληρώνονται με μαύρα λεφτά λαθρεμπορίου τσιγάρων-όπλων-ναρκωτικών-λευκής σαρκός του Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' και λαθρεμπορίου καυσίμων-ράβδων χρυσού-ναρκωτικών του Δημήτρη Μελισσανίδη, μπορούνε να τα βάλουν εκεί που ξέρουν. ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥΣ. Όλα όσα έλεγαν είναι ΨΕ-ΜΑ-ΤΑ. Βεβαίως σε αυτές τις πατσαβούρες της δημοσιογραφίας που μνημονεύονται στο άρθρο, σε αυτά τα πουλητάρια, σε αυτά τα γλοιώδη σκουπίδια που πουλάνε και τη μάνα τους για ένα ''μαύρο'' 20ευρο, δεν πρέπει να ασκηθεί κανενός είδους βία από κανένα. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΓΚΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ. Απλώς όπου τους βλέπετε, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. Φωνάξτε τους ''ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΕΣ, ΜΠΡΑΒΟ''. Χλεύη και ειρωνεία, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Μη σταματάς να γλεντάς τις σιχαμερές πόρνες του sdna και
κάθε βοθροπηγής, Σάββα!

Εικόνα Chevalier de Balibari

Παλι τα ιδια..
Δυο χρονια τα ιδια ακομα μια χρονια
Χωρις τιτλο..
Για εκει παει το πραγμα...
Πολυ μετριος προπονητης πελατακος ολων των μετριων ομαδων..
Καρπαζοεισπρακτορ των βαζελων.
Θα τον φαμε στην μαπα μεχρι τελους..

Εικόνα PGK

Δυστυχώς φέτος κατάφερε να διασυρθεί ο Θρύλος. Αυτόν όμως θέλουν οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού. Αυτοί βάζουν τα χρήματα και αυτοί επιλέγουν τον προπονητή. Ας τον χαίρονται λοιπόν. Από εμάς όμως να μη ζητούν όμως να γεμίζουμε το ΣΕΦ. Δεν είναι προϊόν αυτό που μας προσφέρουν.

Εικόνα PGK

Νομίζω ότι ο κος Σφαιρόπουλος πιστεύει ότι τρώμε κουτόχορτο. Έχει ξεχάσει τι σημαίνει ο όρος 'γόητρο'. Πάντα έχει μία αδικαιολόγητη δικαιολογία για την ανικανότητά του να διαχειρισθεί αγώνες.Πόσες φορές είμασταν 15-20 πόντους μπροστά και τελικά χάσαμε τον αγώνα. Κοινός παρανομαστής η αδυναμία του κου Σφαιρόπουλου να διαβάσει το παιχνίδι. Επειδή δεν καταλαβαίνει από σχόλια γαύρων η λύση είναι να παίζει σε άδειο ΣΕΦ. Να μη πατάει κανείς μας πιά στο ΣΕΦ όσο υπάρχει Σφαιρόπουλος.

Εικόνα Harry red logic

Σάββα γράψε κάτι και για το μπάσκετ.
Περιμένουμε από εκεί λίγη χαρά αλλά...
πίνουμε χολή και ξύδι με τις κανάτες. Ο Σφαιρόπουλος συνεπής με την βλακεία και τις ηλίθιες επιλογές παικτών(αλήθεια λεφτά στον κουβά με τα αμερικανάκια του) ...του μας χάλασε και αυτό το βράδυ.
Πίκρα...και δώρα στον τράκη....
Αυτή την στιγμή σκέπτομαι μόνο τούτο:
Αγγελόπουλοι "κόκκινος συναγερμός"με αυτή την κατηφόρα κινδυνεύει σοβαρότατα η πρόκριση στο final four
άσε που εκτός του Τράκη μας απειλούν και τα χανούμια! Ξυπνήστε !!!

Εικόνα Harry red logic

και δυο μικρές απορίες:
1. Πως τα καταφέρνει η κούλα και βρίσκει καλούς και φτηνούς παίκτες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ?
2.Πως τα καταφέρνει κάθε χρόνο ο Σφαιρό και έχει τόσους τραυματισμούς και κάνει τέτοια κοιλιά στο τέλος κάθε χρονιάς?...βουντού του τράκη?!!!

---Είναι στραβός ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε?

Εικόνα ThomasK

'1 & 2. Ελα ντε;
1. Και άλλες ομάδες το καταφέρνουν στο ποδόσφαιρο
τουλάχιστον (βάζελος, ΠΑΣ...).

2. Τραυματισμοί συμβαίνουν και στις καλύτερες (μπασκετικές)
οικογένειες του NBA, αλλά στον Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου
έγιναν μόνιμο φαινόμενο και σε αριθμό παιχτών και σε διάρκεια.
Ας μας πουν οι ειδικοί. Από τον Σφαιρόπουλο δεν περιμένω
σοβαρή και πειστική απάντηση.

Προφανώς αρμενίζουμε στραβά με ανίκανους στο σκάουτινγκ/
ανίχνευση και γενικά στην αξιολόγηση (περιλαμβανομένης της
ιατρικής και εργομετρικής), στη συνεργασία από θέση ισχύος
με μάναντζερς ή ατζέντηδες... Και στα δυο τμήματα. Ειδικά οι
εν λευκώ επιλογές παιχτών από προπονητές συνήθως αποδεκνύονται
φιάσκο, σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ ακριβές κι όλες κι από
κάθε άποψη επιζήμιες.