ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΕΡ...



Πρώτα ήταν η συνέντευξη του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στο επίσημο site του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
 
Θα γίνω σ αυτό το σημείο λίγο αναλυτικός. Δυστυχώς οι εξελίξεις στην ΠΑΕ και η παραίτηση του κ. Αλαφούζου (και ενώ είχε ήδη διαφανεί όλο και μεγαλύτερη καθυστέρηση από την ΠΑΕ στην καταβολή του συμφωνημένου ποσού για το γήπεδο και το ποσοστό μας του 10%) έβαλε θηλιά στον Σύλλογο, όπου για το διάστημα Ιούλιος 2017 - Απρίλιος 2018 εισπράξαμε συνολικά το ποσό των 111.978,56€, έναντι του συνολικού ποσού των 500.000,00€ που θα έπρεπε να είχαμε εισπράξει. ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ.
Αντίστοιχα από την ΚΑΕ, και ενώ η προηγούμενη διοίκηση, για δικούς της λόγους, είχε ενημερώσει ότι είχαμε λαμβάνειν περί τις 300.000€ για πέρυσι, ύστερα από ενημέρωση από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΚΑΕ, λάβαμε σε έξι(6) δόσεις το συνολικό ποσό των 118.549,72€, ενώ για τη φετινή χρονιά δεν έχουμε λάβει ούτε χρήματα ούτε κάποια ενημέρωση.
Ενημερωθήκαμε αναλυτικά για το χρέος του Συλλόγου για το οποίο επίσης θα ήθελα να μιλήσω αναλυτικά ώστε να γνωρίζουν οι φίλαθλοι μας τι ακριβώς συμβαίνει. Το χρέος του Παναθηναϊκού Α.Ο. (μαζί με το ΤΑΠ) συνεχίζει να ξεπερνά κατά πολύ τα 3 εκατομμύρια...Η Διοίκησή μας έκανε ενέργειες στο κομμάτι του χρέους, τόσο προς αθλητές/τριες, προς το προσωπικό και τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων, όσο και προς το Δημόσιο. Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. οφείλει στους υπαλλήλους του περίπου 100.000 ευρώ ενώ οι μηνιαίες οφειλές συμπεριλαμβαλομένων ενοικίων, λογαριασμών κτλ., από 17 χιλιάδες περίπου τον Ιούλιο του 2017 έχουν πεσει στις 12 χιλιάδες ευρώ. Μειώσαμε το χρέος προς το Δημόσιο περίπου κατά 50 χιλιάδες ευρώ, από 390 χιλιάδες (Ιούνιος 2017) στις 340 χιλιάδες ευρώ.
Το ότι τα χρήματα προς το Δημόσιο έχουν μειωθεί σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είμαστε συνεπείς απέναντι σε αυτές τις υποχρεώσεις, οι οποίες μας αναγκάζουν κάθε δύο μήνες περίπου να προχωράμε σε νέες ρυθμίσεις για να αποφύγουμε την ολική δέσμευση λογαριασμών και την οριστική ταφόπλακα στην λειτουργία του ΠΑΟ.
 
3 εκ. ευρώ χρέη συνολικά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, 340 χιλιάδες ευρώ χρέη προς το Δημόσιο, δίχως να μπορεί να ανταπεξέλθει και σε αυτά η διοίκηση Πλυτά, όπως λέει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΟ. Φυσικά δεν επεμβαίνει κάποια αρμόδια Κρατική Αρχή, να διαλύσει τμήματα του ΠΑΟ, αφού
 
ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΧΡΕΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΔΕΚΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ''ΣΤΕΝΟ'' ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ''ΕΥΡΥ''; ΔΕΚΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ Ο ΠΑΟ, ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ; Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;
 
Την ίδια ώρα, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε οριστικά το Βέμερ, με χθεσινή του απόφαση. Αυτό σημαίνει πως η δεύτερη αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα για την ΠΑΕ ΠΑΟ, είναι οριστική, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΒΕΜΕΡ. Όπως διαβάζουμε μάλιστα σήμερα...
 
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα αναθεωρήσει το οικονομικό πλάνο, ώστε να εξοικονομήσει πόρους για την εξόφληση του Βέμερ. Βάση συζήτησης η πρόταση του Γερμανού. Αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος του Παναθηναϊκού από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης για τον Γενς Βεμέρ, σήμανε συναγερμός στο επιτελείο του Γιάννη Αλαφούζου. Ο μεγαλομέτοχος συγκάλεσε σύσκεψη με τους συνεργάτες του, προκειμένου να αναλύσουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και να αποφασίσουν πώς θα αποτρέψουν τον υποβιβασμό.
Εύλογα, το μυαλό όλων στρέφεται στην προφανή λύση: την εξόφληση της οφειλής των 453.685 ευρώ προς τον Γερμανό. Όμως, αν ο Αλαφούζος είχε (ή ήθελε) αυτή τη δυνατότητα, τότε δεν θα υπήρχε θέμα και απλώς θα έδινε την εντολή για την καταβολή του ποσού.
Ο Αλαφούζος επιμένει ότι η ρευστότητά του δεν του επιτρέπει την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΑΕ και εξαναγκάζεται στην ιεράρχηση των εκκρεμοτήτων, ώστε να εξοικονομήσει τους πόρους για να πληρώσει τον Βέμερ.
Αυτό θέλησε να επιλέξει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του και μετά από εξέταση των διαθέσιμων κεφαλαίων.
Και το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι η καθυστέρηση στην καταβολή χρημάτων στους παίκτες να σχετίζεται με την απόφαση του μεγαλομετόχου για τον ανασχεδιασμό των πληρωμών.
Επίσης, η πρόταση του Κουτρουμπή για συμβιβασμό θα "παγώσει" προσωρινά, αφού δεν περισσεύουν τα λεφτά που πρέπει να δοθούν.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι αφαιρούμενοι βαθμοί αυτής της εβδομάδας είχαν... ξεγραφτεί από τον Αλαφούζο και το περιβάλλον του. Η προσοχή τους εστιάζεται στο τρίτο  "-3" για την υπόθεση της οφειλής στον Βέμερ που θα επιβάλλει η Superleague από τη Δευτέρα και το οποίο θα είναι το καταληκτικό - αν δεν βρεθεί λύση- διότι επιφέρει υποβιβασμό.
Γι' αυτό, στην επικοινωνία μεταξύ των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού και των εκπροσώπων του Βέμερ, η πρόταση των δεύτερων (250.000 ευρώ άμεσα και τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ σε δόσεις) θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης...
 
Αν δεν εξοφληθεί ο Βέμερ μέχρι την Παρασκευή που μας έρχεται, δηλαδή να αποδεχτεί ο Βέμερ την όποια πρόταση του κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟ, όλα τελειώνουν. Ο ΠΑΟ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ. Όλα αυτά την στιγμή που οι παίκτες του ΠΑΟ χθες ήταν έξαλλοι, όπως διαβάζουμε, επειδή δεν εξοφλήθηκαν, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης πως αυτό θα συνέβαινε την χθεσινή ημέρα. Ο Γιάννης Αλαφούζος δηλώνει πως ''η ρευστότητά του δεν του επιτρέπει την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΑΕ'', αλλά ταυτόχρονα στις ναυτιλιακές ειδήσεις το όνομά του μνημονεύεται εσχάτως πολύ έντονα.
 
Μία ακόμη κίνηση ισχυροποίησης του στόλου της πραγματοποίησε η Κyklades Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζου, με την παραγγελία δύο ακόμη super tankers στα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries.
Σημειώνεται ότι η οικογένεια Αλαφούζου μετά από απουσία 12 ετών, στράφηκε και πάλι τον περασμένο Νοέμβριο στην αγορά VLCC, με την παραγγελία τεσσάρων πλοίων στα Hyundai. H ναυτιλιακή, που ιδρύθηκε από τον Αριστείδη Αλαφούζο, ο οποίος πέθανε τον Μάιο 2017 στην ηλικία των 93 ετών, συμμετείχε για τελευταία φορά στην αγορά VLCCs στις αρχές του αιώνα, αλλά πούλησε τα δύο VLCCs του στόλου της στη Maran Tankers του Γιάννη Αγγελικούση στις αρχές του 2005.
Τον περασμένο μήνα, έγινε γνωστό ότι προχώρησε στην παραγγελία δύο ακόμη VLCC, ενώ με την τελευταία συμφωνία, τα υπό παραγγελία VLCC της ναυτιλιακής ανέρχονται πλέον σε οκτώ, αναφέρει το tradewinds.
Υπενθυμίζεται ότι για τα πρώτα τέσσερα πλοία, το τίμημα ανήλθε σε 81,5 εκατ. δολ. έκαστο, ωστόσο από τότε οι τιμές στα νεότευκτα έχουν αυθηξεί.
Στο μεταξύ, η Kyklades Maritime προχώρησε σε συμφωνία leaseback για τα τέσσερα νεότευκτα, με τη νορβηγική Ocean Yield του εφοπλιστή Kjell Inge Rokke. Η συμφωνία προβλέπει ότι τα πλοία θα ναυλωθούν στην Okeanis Marine Holdings, συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, με 15ετή συμβόλαια.
Η παράδοση των τεσσάρων πρώτων VLCC θα ξεκινήσει τον Απρίλιο 2019 και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020.
Για τα επόμενα τέσσερα δεν έχει υπάρξει προς το παρόν συμφωνία ναύλωσης.
Η ναυτιλιακή δραστηριοποιείται έντονα στα τάνκερ suezmax και aframax. Εκτός από τα VLCC έχει παραγγείλει δύο suezmaxes στα ιαπωνικά ναυπηγεία Marine United και άλλα πέντε στις νοτιοκορεάτικες γιάρδες Sundong Shipbuilding.
 
2 νέα τάνκερ παρήγγειλε ο Αλαφούζος στην Κορέα, με τιμή του καθενός πάνω από 80 εκ. δολάρια, αλλά ρευστότητα για την ΠΑΕ ΠΑΟ ''δεν έχει''. Μιλάμε για ενέργειες ενός μεγάλου Ολυμπιακού, που σε λίγες μέρες ίσως ολοκληρώσει το έργο του και ο ΠΑΟ οδηγηθεί εκεί που έπρεπε να βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια.
 
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
 
Ένα ακόμη -3 αν του επιβληθεί, είτε για το Βέμερ, είτε για οποιονδήποτε άλλον παίκτη στον οποίο χρωστάει, ο ΠΑΟ πέφτει. Πλησιάζει η ώρα που θα απαλλαγουμε οριστικά από την πράσινη ΧΟΛΕΡΑ...
 
Υ.Γ. Φυσικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψάχνει εναγωνίως ''επενδυτή'' και ''λύση σωτηρίας'' για την ΠΑΕ ΠΑΟ, αλλά κυνηγάει τον Ολυμπιακό. Σήμερα επισήμως διαβάσαμε ότι ''κύκλοι του Μαξίμου'' αποκαλούν ανοιχτά και καθαρά ''ναρκέμπορο'' το Βαγγέλη Μαρινάκη. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, γαμώ την αριστερά σας και την καραμανλική δεξιά σας, ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ Τσιπροκαμμένοι. ΝΟΜΙΜΑ, ΕΤΣΙ; Δεν θα σας κάνουμε μάγκες, αλλά θα μας δείτε μπροστά σας εκεί που δεν το περιμένετε...

Σχόλια

Εικόνα thita

η πανάθα της καρδιάς μας ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΔΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΕΝΗ στο ποδόσφαιρο, διότι δεν αδειοδοτήθηκε

προσπαθεί, είναι αλήθεια, όλο το σύστημα να αλλάξει τις ποινές για την μη αδειοδότηση, ώστε να μην υποβιβαστεί (να μπορεί να πάρει μέρος και του χρόνου στο πρωτάθλημα της superleague, όπως δηλαδή παρανόμως συμβαίνει εδώ και μια πενταετία περίπου που ενώ χρωστάει σε όποιον μιλάει γλώσσα του Ο.Η.Ε., δεν πληρώνει)

προσπαθούν εδώ και καιρό να βάλουν 12 ομάδες της superleague να ψηφίσουν αλλαγή του κανονισμού (της ποινής του υποβιβασμού για μη αδειοδότηση) αλλά δεν βγαίνουν τα κουκιά

στην συνέχεια βέβαια το θέμα θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς στην εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας (ε.π.ο.) που έχει την αρμόδιότητα να αποφασίσει, απλά εκεί θα υιοθετούσαν την κατά τα ανωτέρω "απόφαση" της superleague άνευ άλλου τινός (θα έλεγαν ε, αφού την θέλει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο την αλλαγή, τι να πούμε εμείς όχι) και θα άλλαζε ο κανονισμός

τώρα, που η superleague δεν αποφασίζει όμως αυτό που θέλει η πανάθα, υπάρχει διστακτικότητα από ε.π.ο. να αποφασίσουν αλλαγή του κανονισμού, όχι επειδή δεν έχουν αρμοδιότητα (αυτοί είναι οι μόνοι αρμόδιοι είπαμε) αλλά πιθανότατα επειδή μάλλον δεν το θέλει ο ιβάν (που κατά δήλωσή του ο Γραμμένος της ε.π.ο. είναι δικός του) ή τέλος πάντων δεν φαίνεται να το θέλει ΑΚΟΜΗ (μπορεί να περιμένει κάποια ανταλλάγματα ο άνθρωπος, π.χ. κουρμπέλη, βαθμούς του χρόνου και τέτοια, είδες που πάει το μυαλό αν είσαι κακόπιστος ε.....)

εγώ λοιπόν λέω ότι ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ δεν έχει αυτό διότι η όποια αλλαγή ΚΑΝΟΝΙΚΑ ισχύει από την μεθεπόμενη αγωνιστική χρονιά καθόσον υπάρχει στο καταστατικό της ε.π.ο. ειδική ρήτρα για το θέμα (μη αναδρομικότητας)

βεβαίως υπάρχει ως πατέντα εάν περάσει τέτοια αλλαγή σε κανονισμό να τεθεί σε ισχύ από εφέτος διότι "έτσι θα το ζητάει η fifa/uefa" (υπάρχει στο καταστατικό της ε.π.ο. εξαίρεση όσον αφορά αποφάσεις των διεθνών ομοσπονδιών, που πρέπει να εφαρμόζονται όχι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά ΑΜΕΣΑ και σιγά μην δεν βάλει πλάτη στην πανάθα η διεθνής ομοσπονδία και δεν πει π.χ. ο τεό ο ολυμπιακάρας "βεβαίως, εγώ το ζητάω")

βλέπουμε και πάλι ότι στο πρόβλημα της πανάθας, βαράει συναγερμός όχι μόνο στο Μαξίμου, αλλά και στην Ελβετία

κι όλα αυτά τα λένε χωρίς να ντρέπονται στελέχη της κυβέρνησης αλλά και της ομοσπονδίας, και βεβαίως με ηδονή και όλοι οι ΑΡΔ

(βεβαίως έχουμε πει, όλα αυτά τα ρουσφέτια γίνονται, όπως λένε ΟΛΟΙ, όοοοοοοχιιιι για την πανάθα, αλλά για τις άλλες ομάδες βρε αδερφέ που έχουν πρόβλημα μη αδειοδότησης)

αυτό το πρόβλημα λοιπόν μπορούν θεωρητικά να το λύσουν (βεβαίως θα πρέπει να ξεβρακωθούν ΑΠΟΛΥΤΑ) αλλά είναι γεγονός πως μέχρι τώρα ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ/ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ και άρα η πανάθα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ο υποβιβασμός με το τρίτο μείον τρία του Βεμερ, την Δευτέρα, αν έρθει, θα είναι ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ για υποβιβασμό

και όλα αυτά τα ξέρουν τα τηλεοπτικά δίκτυα γι' αυτό και ΚΑΝΕΝΑ δεν έχει κάνει πρόταση για να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της πανάθας για του χρόνου κ.λπ.

το κάρμα έρχεται να διορθώσει το ιστορικό σφάλμα του Ανδριανόπουλου

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ

πρόταση: να υποβιβαστεί η πανάθα και του χρόνου ψηφίζουμε έναν κανονισμό που να λέει "ομάδα με έδρα στυο κέντρο των Αθηνών και χρώματα πράσινο άσπρο και σήμα το τριφύλι ανεβαίνει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στην superleague και λαμβάνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τηλεοπτικό συμβόλαιο ίσο ή μεγαλύτερο με το ακριβότερο συμβόλαιο της κατηγορίας και μπορεί να μεταγράψει χωρίς καταβολή οποιουδήποτε ανταλλάγματος πέντε ή δεκαπέντε παίκτες ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ από όποια ομάδα της κατηγορίας θέλει (κ.λπ.)"

κι όλα αυτά όχι για την πανάθα φυσικά (δεν θέλει χάρες ως γνωστό), αλλά για τις άλλες ομάδες, όπως πάντα

Εικόνα Romain

Ακόμα να υπογραφεί το MoU μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του "ATHENS ALIVE"?

Πριν μια βδομάδα γράφτηκε ότι σε 3 μέρες θα είχε υπογραφεί. Και μιλούμε για πρότζεκτ των 1.2 δις. (Τώρα για 200 χιλιάρικα στον Βέμερ διακυβεύεται η παραμονή στην κατηγορία. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)

Η PAN ASIA τί κάνει? ακόμη να έρθει ο Πιεμπονγκσάντ? Δεν βρήσκει θέση στο αεροπλάνο?

Όπως και να χει, έτοιμη για ...απογείωση η ΠΑΝΑΘΑ.

Εικόνα Arxidakos

"2 νέα τάνκερ παρήγγειλε ο Αλαφούζος στην Κορέα, με τιμή του καθενός πάνω από 80 εκ. δολάρια, αλλά ρευστότητα για την ΠΑΕ ΠΑΟ ''δεν έχει''. Μιλάμε για ενέργειες ενός μεγάλου Ολυμπιακού, που σε λίγες μέρες ίσως ολοκληρώσει το έργο του και ο ΠΑΟ οδηγηθεί εκεί που έπρεπε να βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια."

Είσαι ένας ποιητής... :)