ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ, ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΟΜΩΣ;



Διαβάζουμε σήμερα το πρωί μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση.
 
Να ανοίξει τα βιβλία του για να αποδείξει ότι η περιουσία του και οι επενδύσεις του στη Βρετανία είναι νόμιμες καλείται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και στενός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκε μπλεγμένος στον πόλεμο που έχει κηρύξει το Λονδίνο στους Ρώσους ολιγάρχες στον απόηχο της δολοφονικής απόπειρας κατά του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσεμπερι όταν έληξε τον περασμένο μήνα η επενδυτική του βίζα.
Ο Αμπράμοβιτς, που έχει δωρήσει στον Πούτιν ένα γιοτ αξίας 28,5 εκ. ευρώ, καθώς και κάπου 700 άλλοι ζάπλουτοι συμπατριώτες του, καλούνται να αποδείξουν ότι τα χρήματα που επενδύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν νόμιμη προέλευση και δεν σχετίζονται με εγκληματικές δραστηριότητες.
Πυρ και μανία η Μόσχα κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση ότι υποθάλπει την αντιρωσική υστερία και λειτουργεί με «μη φιλικό» τρόπο.
Αλλά η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι όλες οι νέες αιτήσεις για επενδυτικές βίζες θα περνούν από κόσκινο βάσει νόμων που τέθηκαν σε ισχύ πριν από τρία χρόνια.
Υπό το νέο καθεστώς χορήγησης βίζας οι βρετανικές Αρχές μπορούν να απορρίψουν το αίτημα του Αμπράμοβις -13ου κατά σειρά πλουσιότερου άνδρα στη Βρετανία σήμερα - αν υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι» να πιστεύουν ότι τα κεφάλαια που επενδύει ή ελέγχει στη Βρετανία αποκτήθηκαν παράνομα.
Ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι και του δεύτερου μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο, κατά το Forbes, με περιουσία που υπολογίζεται στα 10,6 δισ. ευρώ, είναι ένας από τους ελάχιστους ολιγάρχες που κατάφεραν να επιπλεύσουν της μετάβασης εξουσίας από τον Μπόρις Γιέλτσιν στον Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι επιχειρήσεις του Αμπράμοβιτς στη Ρωσία δεν έχουν πληγεί διόλου, σε αντίθεση με εκείνες άλλων μεγιστάνων που ύψωσαν τη φωνή τους κατά του Ρώσου προέδρου, όπως ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι κι ο Μπόρις Μπερεζόφσκι.
 
Τα πράγματα μοιάζουν αρκετά σοβαρά, αφού ο πολυεκατομμυριούχος κάνει σκέψεις αποχώρησης από την Τσέλσι. Έστω και με καθυστέρηση, κάποιοι στην Αγγλία ελέγχουν τα ρωσικά κεφάλαια του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Εδώ άραγε θα ελέγξει κανείς ποτέ τα ρωσικά κεφάλαια του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη''; Προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες ή από όσα διακινούνται μέσω ουκρανικών σαπιοκάραβων και του Golendri; Αν υπάρχει πάντως μία περίπτωση να γίνει τέτοιος έλεγχος εδώ στην Ελλάδα, πρέπει να φύγουν από την κυβέρνηση τα 2 κόμματα που χρηματοδοτεί ο Ιβάν.
 
 

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

....να τα λέτε, να τα γράφετε, να τα βροντοφωνάζετε, να τα διαδίδετε παντού!
"Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά κερδίζεις!"Γκάντι".
Για να δούμε ...το παιγνίδι παίζετε στην στρατόσφαιρα...Μ16 vs Βλαδίμηρος και σία!!!!
Στα δικά μας θα κριθεί πέρα από τον Ατλαντικό....αφού συνεκτιμήσουν ποιο βοσκόπουλο θα κρατήσει τα πρόβατα στο μαντρί περισσότερο καιρό. Όταν αδειάσει η κλεψύδρα του θρασύδειλου χαμαιλέοντα τότε την γκλίτσα θα την δώσουν σε άλλον!
Εμείς συσπειρωμένοι δυνατά με τον Θρύλο!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Τι λες και συ ρε Σάββα για ελέγχους?Εδώ ο άλλος παίρνει τηλ τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου για να καθυστερήσει τον έλεγχο της ψωλί ψωλί και εσύ μου λες να ελέγξουν τον ρώσσο.Σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως.Εγώ προβλέπω ότι ο ρώσσος σε περίπτωση αυτοδύναμης νέας κυβέρνησης, να φεύγει σιγά σιγά και διακριτικά.Ο Πομπέο παραμονεύει.ΥΓ.να τελειώνουμε με το μεγαλύτερο ψέμα της ποδοσφαιρικής Αγγλίας...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Να πούμε και το άλλο, Σάββα. Στην Αγγλία, εκεί που ελέγχουν τα λεφτά μέχρι και του παγκοσμίως πασίγνωστου Ρομάν Αμπράμοβιτς, ενός ανθρώπου με πολύ μεγαλύτερη περιουσία από τον Μαρινάκη, ο δικός μας Βαγγέλης Μαρινάκης εισήλθε στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα. Και έγιναν έλεγχοι στον Μαρινάκη πολλοί. Παρόλα αυτά, δεν υπήρχε κάτι να τους φοβίσει. Η έκθεση της DEA ήταν καθαρή. Δεν έλαβαν υπόψιν οι Άγγλοι τις ομιλίες του Καμμένου και του Κοντονή στη βουλή; Μήπως δεν τους θεωρούν αξιόπιστους;

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Μια χώρα, από την οποία απουσίαζε η επιχειρηματικότητα για περίπου 70 χρόνια, γέμισε ξαφνικά με δισεκατομμυριούχους.
Η Ρωσσία του Ντοστογιέφσκι και του Τσαϊκόφσκυ ήταν μια φορά κι έναν καιρό. Από το 90 και μετά γέμισε ο κόσμος άξεστους αντικοινωνικούς νεόπλουτους υπερόπτες πρώην καγκεμπίτες ολιγάρχες που πήρανε τις μετοχές όλων των κρατικών ως τότε εταιρειών για ένα κομμάτι ψωμί από τις λαϊκές αγορές. Την παλιά κρατική περιουσία διαχειρίζονται οι "δισεκατομμυριούχοι", ελέω κονέ με το προηγούμενο καθεστώς. Σιγά τους επιχειρηματίες. Σε βάθος χρόνων, ίσως. Αλλά χαρίστε μου κι εμένα μερικά ορυχεία και μερικά εργοστάσια και το παίζω κι εγώ μάγκας. Δίνε φόρο υποτέλειας στον νονό-κυβερνήτη και άπλωσε τις δραστηριότητές σου και στις άλλες χώρες με την ευλογία του, αρκεί να ακολουθείς την γραμμή, αλλιώς σου τρώμε και την οικογένεια μέχρι πέμπτου βαθμού συγγένειας άμα λάχει. Ξηγημένα πράγματα.
Νόμιμα κεφάλαια από Ρώσσο δισεκατομμυριούχο... σαν να λέμε Ελβετός ναύαρχος.
Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά σε μας στείλανε και τον πιο φελλό απ' όλους... και τον Αμπράμοβιτς στους Άγγλους...

Εικόνα John Zolo

Τι δουλεια εχει το Ηνωμενο Βασιλειο με το μπουρδελο της Κατιναρας...;