Ο ΕΣΑΚΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΚΗ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την διεξαγωγή του δεύτερου τελικού το Σάββατο στις 15:00 στο ΟΑΚΑ καθώς την ίδια ημέρα στις 17:30 αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ στο μπάσκετ στο Ολυμπιακό κλειστό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάποια από τις δύο αναμετρήσεις θα πρέπει να αλλάξει ώρα.
Στις 22 Μαΐου, η Αστυνομία απέστειλε έγγραφο στις Διοργανώτριες Αρχές των δύο αθλημάτων, στο οποίο τονίζεται πως είτε θα πρέπει ένα από τα δύο παιχνίδια να αλλάξει ημέρα, ή στην περίπτωση που γίνουν την ίδια ημέρα να υπάρχει χρονικό διάστημα μεταξύ τους 5 ωρών.
Η ΟΧΕ η οποία έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ να διαμαρτύρεται, μιας και είχε ορίσει πρώτη τους αγωνες, αφού ενημερώθηκε από την Αστυνομία, έστειλε με τη σειρά της έγγραφο στο οποίο ενημέρωνε ότι ημερομηνία δεν μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι λόγω της τηλεοπτικής μετάδοσης, αλλά μπορεί να το μεταφέρει 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή στις 14.30 και αν το μπάσκετ μετατεθεί στις 19.30, θα μπορούν να γίνουν και τα δύο παιχνίδια την ίδια ημέρα.
Ο ΕΣΑΚΕ όχι μόνο δεν άλλαξε μέρα ή ώρα το παιχνίδι ούτως ώστε να έχει το χρονικό διάστημα που ζητά η Αστυνομία σε σχέση με τον τελικό του χάντμπολ, αλλά αντίθετα μετέφερε και μισή ώρα νωρίτερα την έναρξη του αγώνα στο κλειστό Νίκος Γκάλης δηλαδή στις 17.30.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμο Γιώργος Βασιλειάδης, αν και αρμόδιος, μέχρι χθες αργά το βράδυ ήταν εξαφανισμένος και δεν είχε απαντήσει στο τι θα γίνει, με κύκλους από το υπουργείο να βάζουν στο τραπέζι τη διεξαγωγή του τελικού χωρίς θεατές.
Επειδή η παραπάνω διαρροή είναι προσχηματική ώστε να υποχωρήσει η ΟΧΕ, αφού είναι προφανές ότι ακόμα και η ίδια πολιτεία, δεν τολμά να ορθώσει ανάστημα σε καθεστωτικές νοοτροπίες όπως αυτή του μπάσκετ και του ΕΣΑΚΕ, το πιθανότερο σενάριο είναι το ματς να μεταφερθεί Κυριακή ίδια ώρα και αντί για τηλεοπτική μετάδοση, να μεταδοθεί από το webtv της ΕΡΤ.
Ελπίζουμε σήμερα να δεήσει ο κ. Βασιλειαδης να πάρει μια απόφαση. Αν είναι και η δικαιότερη, ακόμα καλύτερα. Οψόμεθα...
 
Γιατί αντιδρά έτσι ο ΕΣΑΚΕ; Μάλλον επειδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να δει τον τελικό του ποδοσφαιρικού Champions League αύριο, στις 21:45 ώρα Ελλάδος από το Κίεβο, Ρεάλ-Λίβερπουλ, οπότε αν το παιχνίδι μπάσκετ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ οριστεί στις 19:30, μέχρι να τελειώσουν οι συνεντεύξεις και οι προβλεπόμενες διαδικασίες μετά τον ημιτελικό στο ΟΑΚΑ, θα χαθεί το πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον από το ματς στο Κίεβο. Έτσι, ο ΕΣΑΚΕ γίνεται για μία ακόμη φορά μπροστάρης και υπερασπιστής των ''πράσινων'' συμφερόντων. Και ο υφυπουργός-ΡΟΜΠΑ Γιώργος Βασιλειάδης στηρίζει ανοιχτά την ΕΟΚ του ''σωλήνα'' στη διαμάχη της με τη Euroleague. Παρότι οι διαιτητές είναι απλήρωτοι για μήνες και τους χρωστάνε 4 εκ. ευρώ, παρότι η ΕΟΚ είναι ο μόνος φορέας στην Ελλάδα που διαχειρίζεται κρατικά κονδύλια, αλλά δεν δημοσιεύει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις αποφάσεις του Δ.Σ. και των Γ.Σ. της, παρότι αγνοεί αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ για τον επανορισμό των 4 ''κομμένων'' διαιτητών της Ευρωλίγκας σε ματς της Α1, παρότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για μέλη της ΚΕΔ της ΕΟΚ έπειτα από καταγγελίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο υφυπουργός Βασιλειάδης, μεγάλη ''Ολυμπιακάρα'' κατά τα άλλα, ταυτίζεται με ακόμη έναν εχθρό του Ολυμπιακού, σε άλλο σπορ αυτήν τη φορά, όχι στο ποδόσφαιρο. Μιλάμε για έναν ΤΡΥΠΙΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ πολιτικάντη...