ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1986



Σκαλίζουμε τα αρχεία μας, όπως κάνουμε συνήθως στις Κυριακές και τις αργίες και πέσαμε πάνω σε αυτήν την είδηση από τον Ιούνιο του 1986.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 23-6-1986
 
 
Την επόμενη μέρα, η ίδια ''αντικειμενική κι αμερόληπτη'' αθλητική εφημερίδα, έδινε ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο στον ''αποδυτηριάκια'' της.
 
 
2,5 ώρες συζητούσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ, Γιώργος Βαρδινογιάννης, με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, στο γραφείο του δεύτερου, υποτίθεται επειδή ''ο καπετάνιος είχε πάει να ευχηθεί στον υπουργό για τη γέννηση του παιδιού του''. Μετά τη συζήτηση ο Βαλυράκης αποφάσισε να τροποποιήσει το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αφορούσε το μέγιστο αριθμό ποδοσφαιριστών που μπορούσε να έχει στο ρόστερ της κάθε ποδοσφαιρική ομάδα στη χώρα. Ο Βαλυράκης είχε ανακοινώσει αρχικά τη μείωση του μεγίστου αριθμού των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να διατηρούν στο δυναμικό τους οι ομάδες από 25 σε 21 και των ημιεπαγγελματιών ποδοσφαιριστών από 5 σε 4. Επειδή οι ομάδες αντιδρούσαν, αρχικά δόθηκε παράταση στην εφαρμογή του μέτρου, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 1986. Ο νταμπλούχος ΠΑΟ των Βαρδινογιάννηδων, όμως, είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλους, δεν προλάβαινε να διώξει τους υπεράριθμους παίκτες. Έτσι πετάχτηκε μια βόλτα στο γραφείο του Βαλυράκη ο ''καπετάνιος'' και ξαφνικά, δίχως να ενημερωθούν ΕΠΑΕ (η τότε Superleague), ΕΠΟ, ΠΣΑΠ, ανακοινώθηκε η παράταση για την εφαρμογή του μέτρου ως τις 30 Ιουνίου 1987, μέχρι τη λήξη δηλαδή και του επόμενου πρωταθλήματος. Σιγά τώρα που θα μάθαιναν οι αρμόδιοι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου πρώτοι τα σχέδια της κυβέρνησης. Ποιος ήταν ''περισσότερο αρμόδιος'' από τον ''καπετάνιο''; Αυτός επέβαλλε γενικά εκείνα τα χρόνια την πολιτική της κυβέρνησης. Ο ''αντικειμενικός κι αμερόληπτος'' ''Φίλαθλος'' των Κουρήδων (που στήριζαν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα) και του Καραγιαννίδη έγραφε για ''ρουσφέτι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς τον ΠΑΟ''. Ήταν η εποχή που οι Βαρδινογιάννηδες μπαινόβγαιναν στου Μαξίμου και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ανδρέας Πααπανδρέου, έμενε απέναντι από το Βαρδή Βαρδινογιάννη, στο Καστρί.
 
Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν σε αυτήν τη χώρα, τουλάχιστον στο θέμα των σχέσεων όλων των κυβερνώντων με τους παράγοντες των αντιπάλων του Ολυμπιακού...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Εποχές που οι βάζελοι γλεντούσαν...δημοσία δαπάνη όλες
τις ημέρες της εβδομάδας και όχι μόνο τις Κυριακές.

Εικόνα tasos

Και το πρωταθλημα του Δουρου το 2004 προηλθε από αλλαγη΄ τού αθλητικου νόμου στό με΄σο τού πρωταθλήματος πού απαγόρευσε τή μετακίνηση τών οπαδών τού Θρύλου στό γήπεδο τής περιβόλας.Υπεύθυνος γιά τήν αλλαγή ο υφυπ.αθλητισμού Γιώργος Λιάνης.
Γι"αυτό κατά τήν ταπεινη΄μου α΄ποψη τό πρωτάθλημα αυτό θά έπρεπε νά λέγεται "λιάνιο".