Ο ΤΙΓΡΗΣ ΠΡΟΒΑΡΕΙ ΤΑ ΡΙΓΕ...Σε συνέχεια του χθεσινού μας θέματος, βλέπουμε τις σημερινές εξελίξεις με την εταιρεία που ίδρυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, την Aegean Marine Petroleum.
 
Κατέρρευσε χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της ναυτιλιακής Aegean Marine Petroleum, ιδρυτής της οποίας είναι ο Δημήτρης Μελισανιδης, μετά την αποκάλυψη της εταιρείας ότι προχώρησε σε διαγραφή απαιτήσεων 200 εκατ. δολαρίων, λόγω του ότι αυτές χαρακτηρίστηκαν ως «αμφισβητούμενες συναλλαγές».
Οι αμφισβητούμενες συναλλαγές σχετίζονται με τέσσερις αντισυμβαλλόμενους και χρονολογούνται τουλάχιστον από το 2015. «Με βάση τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της ανασκόπησης, η Επιτροπή Ελέγχου πιστεύει ότι περίπου 200 εκατ. δολάρια απαιτήσεων που οφείλονταν προς την εταιρεία στις 31 Δεκεμβρίου 2017 θα χρειαστεί να διαγραφούν», ανέφερε η Aegean Marine.
Σύμφωνα με την ίδια δήλωση ένας «αριθμός ατόμων» που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στις εν λόγω συναλλαγές «έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διοικητική άδεια εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας».
Μετά την ανακοίνωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ η χρηματιστηριακή αξία της Aegean Marine μειώθηκε μέσα σε μια συνεδρίαση κατά 85 εκατ. δολάρια και διαμορφώθηκε σε λιγότερο από 30 εκατ. δολάρια από 115 εκατ. δολάρια πριν από την ανακοίνωση.
Να σημειωθεί πως η Aegean Marine Petroleum, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο κομμάτι της παροχής καυσίμων για πλοία στον κόσμο, είχε χάσει την προθεσμία στις 30 Απριλίου για να υποβάλει την ετήσια έκθεσή της για το 2017 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, προαναγγέλλοντας ότι ανέμενε σημαντική μεταβολή στα αποτελέσματα από το προηγούμενο έτος και ότι χρειαζόταν επιπλέον χρόνο για να μελετήσει τις λογιστικές της καταστάσεις. Τελικά οι χθεσινές ανακοινώσεις οδήγησαν στο ξεπούλημα της μετοχής της και αναμένεται να επιφέρουν και άλλες αρνητικές επιπτώσεις.
Ο οίκος αξιολόγησης ναυτιλιακών εταιρειών Ocean Intelligence της S&P Global Platts υποβάθμισε την προηγούμενη εβδομάδα την εταιρεία στην τρίτη χαμηλότερη δυνατή βαθμίδα, αναφέροντας ότι θα παραμείνει εκεί μέχρι να ανακοινωθούν και να αναλυθούν τα αποτελέσματα του 2017.
Από τις 15 Μαΐου η Ocean Intelligence αξιολογεί τη βαθμολογία της Aegean και τις θυγατρικές της ως «Credit a matter of trust in Principals» (η πιστοληπτική αξιολόγηση είναι θέμα εμπιστοσύνης στα θεμελιώδη). Η νέα χαμηλότερη αξιολόγηση σημαίνει ότι συνιστάται σε εταιρείες να αυξάνουν τις πιστώσεις στην Aegean, εάν έχουν αξιόπιστη προσωπική διαβεβαίωση από υψηλόβαθμα στελέχη της Aegean ότι θα αποπληρωθούν τα χρήματα.
Οι ναυτιλιακές εταιρείες και εταιρείες καυσίμων για πλοία χρησιμοποιούν τις εκθέσεις της Ocean Intelligence’s σε συμβουλευτικό ρόλο για τους πιστωτικούς τους ελέγχους και η υποβάθμιση μπορεί να επηρεάσει την προθυμία των αντισυμβαλλομένων να αυξήσουν τις πιστώσεις στην Aegean και την προθυμία των ναυτιλιακών ασφαλιστικών να παρέχουν κάλυψη.
 
Tο σημαντικότερο είναι αυτό εδώ.
 
Η νομική εταιρία Levi & Korsinsky, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει έρευνα κατά της εταιρίας  Aegean Marine Petroleum σχετικά με παραβιάσεις των ομοσπονδιακών νόμων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 22 Μαΐου η  Aegean Marine Petroleum είχε εκδώσει μία Form 6-K (πρόκειται για δήλωση που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις μιας εισηγμένης στην Wall Street εταιρείας που αναφέρεται σε σημαντικά γεγονότα, αρνητικά ή θετικά, που αφορούν στη λειτουργία της και σχετίζεται με την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού) με την οποία ανακοίνωνε αναθεώρηση των οικονομικών της στοιχείων.
Αργότερα, στις 4 Ιουνίου με νέα δήλωση ανακοίνωσε ότι λογαριασμοί περίπου 200 εκ. δολαρίων οι οποίοι είχαν ληφθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2017 «χρειάζεται να σβηστούν».  Η Levi & Korsinsky θεωρεί ότι πίσω από τις συγκεκριμένες κινήσεις κρύβονται παραβιάσεις των σχετικών κανονισμών και για αυτό τον λόγο έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα.
Η νομική εταιρία προχώρησε σε αγωγή κατά της Aegean Marine Petroleum  προσκαλώντας μετόχους της μειοψηφίας να συμμετάσχουν και αυτοί στην πρωτοβουλία προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση αλλά κυρίως για να διασφαλιστούν τα όποια δικαιώματά τους.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η μετοχή της εταιρίας, Aegean Marine Petroleum, ιδρυτής της οποίας είναι ο Δημήτρης Μελισανιδης, κατέρρευσε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 
Οι κατηγορίες είναι πάρα πολύ σοβαρές και δεν υπάρχει περίπτωση να την βγάλει καθαρή ο ''τίγρης''. Οι αγωγές από μικρομετόχους θα πέφτουν βροχή, θα κληθεί η εταιρεία να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό για αποζημιώσεις, ενώ δεν βλέπουμε πιθανό το να ξαναπατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ ο ''αντιπρόεδρος της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.'', όπως συστήνεται. Σήμερα ας πούμε στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης η μετοχή της Aegean ανέβηκε μέχρι και 13%,
 
 
αλλά ήδη άρχισε η πτώση.
 
 
Αυτήν τη φορά έμπλεξε για τα καλά ο απατεώνας μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ και δεν ξεμπλέκει εύκολα. Στις ΗΠΑ υπάρχουν κανόνες. Περιττό φυσικά να τονίσουμε το ότι αν στη θέση του Μελισσανίδη ήταν ο Μαρινάκης, μπορεί να βλέπαμε το θέμα στις ειδήσεις των καναλιών. Τώρα, εκκωφαντική σιωπή από την πλειοψηφία των ΜΜΕ...

Σχόλια

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

τι ακριβώς να ακουστεί στα επιχορηγούμενα από τον ΟΠΑΠ ΜΜΕ;

Εικόνα tasos

Άν έχει μπει΄ στό στόχαστρο τής SEC-Υπηρεσία ελέγχου τού αμερικανκού χρηματηστηριου-και΄εχει κάνει παρανομίες ο γατούλης, θά τόν κυνηγήσουν ώς τή κόκκινη μηλιά. Καί βέβαια όπως πολύ σωστά έγραψες, νά τή ξεχάσει τή ΝΥ.

ΥΓ.Μόλις τελείωσε τό χαντ μπολ καί οι αλητήριοι τής ΕΤ3 δέν εδειξαν τήν απονομή τού πρωταθλήματος.Νά κλείσει τό μπουρδέλο τής ερτ

Εικόνα ThomasK

ΕΡΤ3...
Δεν θυμάμαι να ξανάγινε. Μόνο με αυτό το -κυβερνητικό και
μη- αληταριό, το δήθεν ευαίσθητο για την ανεξαρτησία, την
αντικειμενικότητα, την πολυφωνία... Ξιδάκι.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά του χάντμπολ!

Καλό φούντο στον "μάγκα" τον τίγρη.

Εικόνα Romain

Γεννημένος για τα ριγέ είναι ο τύπος.

Όλες του οι δουλειές είναι με την απάτη οδηγό.

Εικόνα kg

ΠΡΟΒΑΡΕΙ ΤΑ ΡΙΓΕ!!!!! ΧΑΧΑ!

ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ?