ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΠΑΟΚΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ: ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ



Στις 28 Μαρτίου 2018, με αφορμή μία ομιλία του υπουργού Οικονομικών και στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Πειραιά, έγιναν ως γνωστόν τα παρακάτω επεισόδια από φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν εγκαίρως για να αντιπαρατεθούν στα μέλη του κυβερνώντος κόμματος.
 
 
 
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταδίκασε αυτά τα επεισόδια με την παρακάτω ανακοίνωση.
 
«Η προσπάθεια τραμπούκων να ματαιώσουν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με ομιλητή τον Ε. Τσακαλώτο έπεσε στο κενό. Η μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση, αλλά και ο πλούτος του διαλόγου που αναπτύχθηκε είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι με τις απειλές και τη βία θα εκφοβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Στις προσφυγικές και λαϊκές γειτονιές του Πειραιά δεν έχουν θέση οι οπαδοί της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής, ούτε οι τραμπούκοι του Μαρινάκη.
Για τους διαφόρους ανθυπαλλήλους του κ. Μαρινάκη παραθέτουμε και μια φωτογραφία της μαζικής εκδήλωσης: αλλά όμοιος ομοίω αεί πελάζει...»
 
 
Xθες, με αφορμή μία εκδήλωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη για το ''μακεδονικό'' και τις εξελίξεις σχετικά με την ονομασία ''Βόρεια Μακεδονία'', που επελέγη για το γειτονικό κρατίδιο μετά τη συμφωνία των πρωθυπουργών Τσίπρα-Ζάεφ, είχαμε τα παρακάτω επεισόδια στη ''συμπρωτεύουσα'' (του κώλου...).
 
 
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισήμως εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση καταδίκης των παραπάνω επεισοδίων.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας. Περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ.
Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καταστά και την ίδια μέρος του».

 
 
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση συνδέσμου του ΠΑΟΚ με την οποία προαναγγέλονταν επεισόδια.
 
 
Βάλτε τώρα δίπλα-δίπλα τις 2 ανακοινώσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εναντίον οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.
 
 
ΟΤΑΝ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ''ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΚΙ ΑΝΘΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ''. ΟΤΑΝ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΑΟΚΤΖΗΔΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ''ΕΝΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ'' ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
 
Για ποιο λόγο τώρα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαφοροποιεί την στάση του σε όμοια περιστατικά, αναλόγως του σε ποιον απευθύνεται; Γιατί χαρακτηρίζει συλλήβδην τον κόσμο του Ολυμπιακού που του εναντιώνεται ''τραμπούκους κι ανθυπαλλήλους του Μαρινάκη'', αλλά είναι προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς του ενάντια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, όταν αυτοί του επιτίθενται; Οι εξηγήσεις που μπορούμε να δώσουμε εμείς είναι οι παρακάτω.
 
α) Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρούν δεδομένο τον κόσμο του Ολυμπιακού και δεν τον φοβούνται εκλογικά, γιατί ξέρουν ότι στις περιοχές που αποτελούν συντριπτική πλειοψηφία οι οπαδοί του Θρύλου, π.χ. στις γειτονιές του Πειραιά, ο κόσμος όταν ξαναστηθούν κάλπες θα ξαναψηφίσει μαζικά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Αντίθετα, δεν θεωρεί καθόλου δεδομένους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, με τη Μακεδονία γενικότερα να αποτελεί παραδοσιακά ''κάστρο της δεξιάς''. Πρέπει λοιπόν να ''γλείψει'' τους ΠΑΟΚτζήδες και να ''το παίξει σκληρός'' στους γαύρους ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αν θέλει να καρπωθεί εκλογικά οφέλη.
 
β) Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αντιολυμπιακών, που ό,τι συνδέεται με τον Θρύλο το στοχοποιούν.
 
γ) Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως κόμμα τα έχει καλά με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', αλλά θεωρεί εχθρό του το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Και τι θα πει ''τα έχει καλά ένα κόμμα με κάποιον επιχειρηματία''; Θα πει ότι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάποια στελέχη ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ από το Ρωσοπόντιο σωματέμπορα του Ροστόφ.
 
Εγώ τώρα πιστεύω ότι ισχύουν και τα 3. Ταυτόχρονα. Πολλά κωθώνια στον Πειραιά, ειδικά στη Β' Πειραιά, πάλι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα ψηφίσουν. Αμφιβάλλει κανείς ότι στη Β' Πειραιά, όποτε στηθούν κάλπες, είτε φέτος, είτε του χρόνου, θα βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Πιστεύει δηλαδή κανείς ότι στη Νίκαια ας πούμε, ή στο Κερατσίνι, ή στον Κορυδαλλό, θα ψηφίσει ο ''λεβέντικος και υπερήφανος'' κόσμος του Πειραιά, η ''εργατιά'' που λένε και τα κομματόσκυλα της Αριστεράς, μαζικά... Κούλη Μητσοτάκη; Όποιος το πιστεύει, δεν ξέρει τι του γίνεται. Επίσης, πολλά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι αντιολυμπιακοί. Προσέξτε, δεν λέω ''δεν είναι Ολυμπιακοί''. Το να μην είσαι Ολυμπιακός και να υποστηρίζεις μία άλλη ομάδα, προφανώς και είναι αποδεκτό. Δεν γίνεται να είναι όλοι οι πολιτικοί, σε όλα τα κόμματα και σε όλη την Ελλάδα Ολυμπιακοί. Το να είσαι όμως ΧΟΛΕΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και να σε πληρώνω εγώ με τους φόρους μου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, από εμένα τουλάχιστον. Τέλος, είναι ξεκάθαρο, το λέει και ο ίδιος ο σωματέμπορας ''Σαββίδης'' ανοιχτά και καθαρά, ότι οι ''έντιμοι αριστεροί'' ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ. Όχι όλοι, αλλά ένα τμήμα του κόμματος σίγουρα.
 
Πρώτα και πάνω από όλα όμως, αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα καθαρά, για την επιλεκτική αντιμετώπιση εκ μέρους των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ όμοιων περιστατικών από οπαδούς εις βάρος τους, φταίει αυτός εδώ ο ΠΟΥΣΤΗΣ.
 

 
Αν αυτό το μουλόσπερμα δεν ξεκουμπιστεί με τις κλοτσιές από το Μέγαρο Μαξίμου, αυτό το ανεκδιήγητο παρταλίκι του να στοχοποιείται συνεχώς ο Θρύλος και οι οπαδοί του από την κυβέρνηση, αλλά να αβαντάρονται όλοι οι αντίπαλοι του Θρύλου και να είναι στα ''ώπα-ώπα'' όλοι οι οπαδοί τους, ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα τελειώσει. Εμείς ως site και μία μάχιμη μερίδα του κόσμου μας, εδώ και χρόνια έχουμε πόλεμο με ό,τι εκπροσωπούν αυτοί οι κατσαπλιάδες, αυτά τα σκουπίδια της ροζ πουτανο-αριστεράς. Καλό είναι να ενεργοποιηθούν κι άλλα τμήματα του κόσμου του Θρύλου, τα οποία κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και συνεχίζουν να μασάνε τις ''υπεράνω'' καραμελίτσες τους, τύπου ''μην μπλέκετε την πολιτική στο ποδόσφαιρο''. Εμείς δεν μπλέκουμε τίποτε, άλλοι μας επιτίθενται κι απαντούμε. Κι αν πιστεύει ο ΜΟΥΛΟΣ Τσίπρας μαζί με τα χολεριασμένα τσιράκια του, τη βαζελο-βδέλλα ας πούμε που λέγεται Νίκος Παππάς και την Σταυρούλα Κοντονή, ότι θα κάτσουμε να την φάμε, επειδή θα μασήσουμε από τον πρόλογο του ''όποιος στοχοποιεί το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι φασίστας'', ας κουνήσουν τα κλούβια κεφάλια τους. Εδώ δεν έχουν να κάνουν με κομματόσκυλα που υποχωρούν μπροστά σε τέτοιες πίπες. Εδώ έχει άλλα κόλπα. Θα τα νιώσουν καλά στο πετσί τους από εδώ και πέρα. Δημοκρατικά πάντοτε, στα πλαίσια των νόμων, έτσι; Όχι κατσαπλιάδικα σαν κι αυτούς.
 
ΣΤΗΣΤΕ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ. ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...
 
Υ.Γ. Εγώ προσωπικά δεν τραβάω κανένα ζόρι με το να μιλάει ο άλλος ''σωστά ελληνικά''. Ας μιλάει όπως θέλει, αρκεί να συνεννοούμαστε. Είναι όμως κάποιες γυφτοπουτάνες της πουτανο-αριστεράς, κάποια πουλητάρια, κάποιοι ΑΝΩΜΑΛΟΙ του πουστο-ΣΥΡΙΖΑ που γυρίζουν τα κανάλια και επιτίθενται στον κόσμο του Ολυμπιακού, κάνοντας λόγο για ''αμόρφωτους τραμπούκους που παίρνουν χαρτζιλίκι από το Μαρινάκη''. Εμμέσως το λέει και η ανακοίνωση που είδαμε παραπάνω από το ΣΥΡΙΖΑ κατά των γαύρων, το Μάρτιο που μας πέρασε. Ας δούμε λοιπόν το ποιοι είναι οι ''αμόρφωτοι''. Αντιγράφουμε από την χθεσινή ανακοίνωση των κατσαπλιαραίων εις βάρος των ΠΑΟΚτζήδων.
 
Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καταστά και την ίδια μέρος του
 
Την ''καταστά''... Υπάρχει άραγε ρήμα σε οριστική ενεστώτα ενεργητικής φωνής ''καταστώ''; Στην ελληνική γλώσσα δεν υπάρχει. ''Καθιστώ'' είναι το ρήμα. Η ανακοίνωση θα έπρεπε να γράφει ''την καθιστά και την ίδια μέρος του''. Αυτοί οι τύποι που δεν μπορούν να μιλήσουν χαρακτηρίζουν άλλους ως ''αμόρφωτους φασίστες''. Βέβαια, από την άλλη θα αντιτάξει κάποιος ''και γιατί να ξέρουν να μιλούν ελληνικά; Ξέρουν άπταιστα άλλες γλώσσες, ας πούμε τη βουλγαροσερβική των Σκοπιανών, που τους βαφτίσανε και Βόρειους Μακεδόνες'' και δεν θα είχαμε κάτι να του πούμε, γιατί αυτήν την γλώσσα των ''Makedonski'', όπως θα έλεγαν οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για τους Σκοπιανούς, εμείς δεν την ξέρουμε. Εκεί μπορεί να υπάρχει οριστική ενεστώτα ''καταστώ''. Στα ελληνικά δεν υπάρχει.

Σχόλια

Εικόνα Romain

Ποτέ δεν υπήρξε πιο ψεύτης πρωθυπουργός και πιό απατεώνες να κυβερνούν.

Εικόνα ven7

Πάνω από 12% πανελλαδικά δεν παίρνουν στις εκλογές όποτε γίνουν..Και ειδικά στον Πειραιά θα καταποντιστούν οι χαζοχαρούμενοι φασίστες που έχουν γεμίσει την Ελλάδα...μπάτσους...δακρυγόνα και χημικά όπου πατάνε το πόδι τους...

Εικόνα Antreas7

Περί γλωσσομάθειας: Ξέρουν επίσης και το "σκίσε με" σε Αραβικά, Πακιστανικά κλπ...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Η όλη ουσία της έννοιας γυφτοαριστερά ,αποκαλύπτεται στο υγ.Να προσθέσω μόνο ότι η αναφορά από τους τσυριζαίους γίνεται για κάποιους που λένε πως είναι από τον ιστορικό και καλά σύνδεσμο,δηλαδή ακόμη πιο γελοίοι...