ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΟ-ΚΑΛΛΟΝΗ, Η ''ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ'' ΕΠΟ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι, δύο στελέχη της ΝΔ στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και μια σύζυγος αστυνομικού ο οποίος υπηρετεί στη φρουρά βουλευτή, εμπλέκονται μεταξύ άλλων στο μεγάλο κύκλωμα ελληνοποιήσεων που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.
Το κύκλωμα δρούσε σε Αθήνα, Μεσολόγγι, Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα και Αλεξανδρούπολη.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 23 άτομα μεταξύ των οποίων και 7 αλλοδαποί.
Ανάμεσά τους και δύο στελέχη της ΝΔ στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αιτωλοακαρνανία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας έχει χρηματίσει αντιδήμαρχος και ο άλλος είναι πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει συλληφθεί και η σύζυγος αστυνομικού ο οποίος υπηρετεί στη φρουρά βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Ο κατάλογος των συλληφθέντων περιλαμβάνει επίσης αρκετούς δικηγόρους και περισσότερους υπάλληλους περιφερειών, εκτός Αττικής.
Η επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος άρχισε χθες το πρωί, ταυτόχρονα σε έξι πόλεις. Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν επ΄ αυτοφόρω σε πόλη της επαρχίας, όπου μέλη του κυκλώματος εισέπραξαν από τέσσερις μετανάστες, 1.200 ευρώ από τον καθένα για να τους δώσουν έγγραφα νομιμοποίησης της παραμονής τους στην Ελλάδα.
Στα μέλη του κυκλώματος, υπάρχουν και αλλοδαποί πλαστογράφοι.
 
Στη σημερινή εφημερίδα SPORTIME τονίζεται η συμμετοχή παράγοντα της ΕΠΟ σε αυτό το σκάνδαλο.
 
Ένα πολύ ισχυρό κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα, με 24 ανθρώπους να συλλαμβάνονται επτά εκ των οποίων αλλοδαποί.
Όπως γίνεται γνωστό σήμερα (29/6) στην έντυπη έκδοση του Sportime και την στήλη «Κακίες», στην υπόθεση αυτή βρίσκονται αναμεμειγμένοι υπάλληλοι περιφερειών και δικηγόροι, οι οποίοι χθες το απόγευμα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.
Μπορεί τα ονόματα της υπόθεσης να μην γίνονται γνωστά, ωστόσο αναφέρεται πως ένας από τους συλληφθέντες έχει στενή ποδοσφαιρική σχέση και στο παρελθόν έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος Μεσολογγίου.
Μάλιστα πρόκειται για το δεξί χέρι του πρόσφατα επανεκλεγέντος πρόεδρου ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Παπαχρήστου, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι μέλος κριτικής επιτροπής της Ένωσης αλλά και μέλος του Διοικητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος άνθρωπος τον περασμένο Απρίλιο, ήταν ανάμεσα στα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου, τα οποία άλλαξαν την ποινή διετούς αποκλεισμού και έκπτωσης από κάθε ποδοσφαιρικό αξίωμα του προέδρου της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, Δημήτρη Γιαρένη, σε απλή επίπληξη και πρόστιμο της τάξεως των 800 ευρώ.
Τέλος στους κύκλους της ΕΠΟ το συγκεκριμένο όνομα άρχισε να γίνεται γνωστό από χθες το βράδυ, κάτι που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο στη σημερινή προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση.
 
Ποιος είναι αυτός; Ας το δούμε.
 
O Δημήτρης Μπουσμπουρέλης είναι από τα σημαντικά τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Μεσολόγγι . Ο δικηγόρος στο επάγγελμα κ. Μποσμπουρέλης είναι πρώην αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και υπεύθυνος Πρασίνου στο Δήμο Μεσολογγίου. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2014, όπου κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου της πόλης Νίκου Καραμάνου, που υποστηριζόταν από τη Νέα Δημοκρατία. Η επιλογή του Ν. Καραμάνου να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο τον Δ. Μπουσμπουρέλη είχε κριθεί από τα τοπικά μέσα ως άνοιγμα στον χώρο της κεντροαριστεράς. Κι αυτό γιατί στις δημοτικές εκλογές του 2010 ο κ. Μπουσμπουρέλης είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στη Δ.Ε. Μεσολογγίου με τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Γ. Αναγνωστόπουλου, που υποστηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ.
Τον Μάρτιο του 2016 σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Αιχμή News» γίνεται «και με τη βούλα Νεοδημοκράτης», αφού «δέχτηκε να συμμετάσχει στις τοπικές εκλογές για τις θεματικές ενότητες του κόμματος». Λίγους μήνες αργότερα εγκαταλείπει το αξίωμά του. Πλέον είναι πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του δήμου Μεσολογγίου. Η συγκεκριμένη αναπτυξιακή εταιρεία επαναλειτούργησε μετά από εισήγηση του δημάρχου Ν. Καραπάνου και σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 31 Αυγούστου 2016. Στόχος της εταιρείας σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι «να υποστηρίξει δημιουργικά την αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αρχή» και «να αποτελέσει ένα συλλογικό φορέα ο οποίος θα συνδράμει είτε στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, είτε στην κατεύθυνση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».
 
Βλέπουμε και το εξώδικο που απέστειλε στις αρχές Μαΐου ο τέως πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ στα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου, μετά τη μείωση της ποινής προς το Γιαρένη, η οποία αναφέρεται στο άρθρο του sportime.gr.
 
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Του Γεωργίου ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΥ, τέως προέδρου του δευτεροβαθμιου ποδοσφαιρικου σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,
κατοίκου Γλυκών Νερών
Κ Α Τ Α
Α. Των Τακτικών Δικαστών – Αρεοπαγιτων – μελών του επονομαζόμενου παρανόμως ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ
1.Δημητρίου ΓΕΩΡΓΑ, Προεδρευοντος,
2.Γεωργιου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Εισηγητή,
3.Γεωργιου ΔΗΜΑΚΗ, Μέλους
Και των δικηγόρων – Διαιτητών μελών της ίδιας σύνθεσης του οργάνου
1.Αγγελου ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ και
2.Δημητριου ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΕΛΗ

 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Τάκης Παπαχρήστος επανεξελέγη προσφάτως πρόεδρος στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, έπειτα από μία μεγάλη μάχη με το το Γιώργο Λαγούδη, με τις φήμες να κάνουν λόγο για στήριξη του Παπαχρήστου από την ΑΕΚ και του Λαγούδη από τον ΠΑΟΚ.
 
Σε ντέρμπι εξελίσσονται οι εκλογές στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, τις οποίες διεκδικεί η παράταξη του απερχόμενου προέδρου και μέλους της ΕΕ της ΕΠΟ, Τάκη Παπαχρήστου, ο οποίος φέρεται να έχει την υποστήριξη της ΑΕΚ και η παράταξη του Γιώργου Λαγούδη, που ήταν πρώην γενικός γραμματέας της Ενωσης και φέρεται αρχικά να ήταν προσκείμενος στον Ολυμπιακό και πλέον φέρεται να απολαμβάνει της στήριξης του ΠΑΟΚ.
 
Ας θυμηθούμε το ότι υπήρχαν καταγγελίες εναντίον του Παπαχρήστου από το Σεπτέμβριο του 2016, οι οποίες καταγγελίες θάφτηκαν ουσιαστικά και ο παράγοντας προστατεύθηκε με μία αστεία απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι μέλος Επιτροπών της Ομοσπονδίας, βάσει του Αθλητικού Νόμου.
 
Στο καινούριο site fws.gr διαβάσαμε την παρακάτω αποκάλυψη.
Αποκάλυψη πρώτης γραμμής από το FWS.gr: Το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Καλλονή 3-0 στις 26 Μαρτίου του 2014, όχι μόνο ήταν «ύποπτο προς χειραγώγηση», αλλά έγινε κύρια ανάκριση, μετά από εισαγγελική παραγγελία «για πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας και αλλοίωσης αποτελέσματος», όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό έγγραφο – ντοκουμέντο του FWS.gr.  Τι απέγινε η σχετική έρευνα; Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε και ούτε το 13ο Ανακριτικό Τμήμα, ούτε η Εισαγγελία Αθηνών, αλλά ούτε η ΕΠΟ ενημέρωσαν σχετικά.
Τόσο η «ΕΠΟ της Εξομάλυνσης» υπό τον Γιάννη Δρόσο, όσο και η «ΕΠΟ της εξυγίανσης» του Βαγγέλη Γραμμένου. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε στο ντοκουμέντο, διαιτητής σ’ εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Σταύρος Τριτσώνης, ο οποίος μερικές εβδομάδες αργότερα, έγινε μέλος της ΚΕΔ, όπου παραμένει μέχρι των ημερών μας. Ο Τριτσώνης, όπως βλέπετε, είχε κληθεί για να δώσει κατάθεση για το συγκεκριμένο παιχνίδι που διαιτήτευσε. Πήγε; Κατέθεσε; Να μιλήσει.
Το σχετικό έγγραφο αναφέρει ότι στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – Καλλονή η έρευνα θα αφορούσε πιθανή «δωροδοκία και δωροληψία». Που σημαίνει ότι έγινε έρευνα και ότι κάποιος ενδεχομένως να τα έδωσε και κάποιος, ενδεχομένως να τα πήρε. Ποιος έκανε τις σχετικές καταγγελίες;
Το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν ήταν ένα από τα πολλά, τα οποία η Federbet που συνεργαζόταν με τη ΦΙΦΑ, χαρακτήρισε απλά, «ύποπτο προς χειραγώγηση», όπως και τόσα άλλα και τα οποία παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι προφανές ότι κάποιος έκανε σχετικές καταγγελίες περί «δωροδοκίας – δωροληψίας».
Περιμένουμε απαντήσεις. Αν όχι από την ανάκριση, τουλάχιστον από την ΕΠΟ, η οποία υποτίθεται ότι λειτουργεί σε πλήρη διαφάνεια και θα τα έβγαζε όλα στη φόρα. Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε. Υπάρχει πόρισμα; Κι αν υπάρχει τι λέει; Διότι το κατηγορητήριο είναι πολύ σοβαρό κι ενδεχομένως να αθωώθηκαν Παναθηναϊκός και Καλλονή, αλλά και όποιος άλλος τυχόν εμπλεκόταν. Αυτό όμως οφείλουμε να το γνωρίζουμε. Απαντήσεις, ΤΩΡΑ από τον Βαγγέλη Γραμμένο.
Να θυμίσουμε ότι πριν από το παιχνίδι Παναθηναϊκού – Καλλονή ήταν για την 31η (τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος) αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι «πράσινοι» είχαν 59 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο από 62. Στην τελική βαθμολογία  Ολυμπιακός 86, ΠΑΟΚ 69, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός 66. Που σημαίνει ότι στα play off που ακολούθησαν ο Παναθηναϊκός μπήκε με δυο βαθμούς, ο ΠΑΟΚ με δυο κι ο Ατρόμητος με δυο, επίσης.
Στη λίστα που παρουσίασε η Federbet τότε, περιλαμβάνονταν συνολικά 125 ματς εκ των οποίων τα 116 είναι ποδοσφαιρικά, και μεταξύ τους βρίσκονται έξι αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου, τέσσερα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πέντε για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Τα πέντε ελληνικά παιχνίδια, παίχθηκαν στη Super League (η Καλλονή είναι μέσα στα τέσσερα απ’ αυτά) και ένα στη Football League. Η Federbet θεωρεί χειραγωγημένα τα εξής ματς: Καλλονή – Παναθηναϊκός 0-4 (8/12/13, στημένο στο διπλό και στο over), Καλλονή – ΠΑΟΚ 2-5 (15/12/13, στημένο στο over), Καλλονή – Αστέρας Τρίπολης 0-2 (2/2/14, στημένο στο διπλό), Παναθηναϊκός – Καλλονή 3-0 (26/3/14, στημένο στον άσσο), Λεβαδειακός – ΟΦΗ 2-1 (30/3/14, στημένο στο over) και Αστέρας Μαγούλας – Βύζας 3-2 (23/2/14, για τον νότιο όμιλο της Football League, στημένο στο over).
 
Άντε να δούμε το πότε θα ξηλωθεί ο ΒΟΘΡΟΣ που έχουν στήσει τα ''συνεταιράκια'' της ''εξυγίανσης''.
 
ΠΑΛΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Τι μπουμπούκια εκεί στην ΕΠΟ της "εξυγίανσης"!

Τέτοιο φτύσιμο τακτικών δικαστών και μάλιστα αρεοπαγιτών
δεν έχω ματαδεί ή ξανακούσει. Δεν μάθαμε αν αντέδρασαν και
πώς ή αν το κατάπιαν.

Ο Παναθηναϊκούλης, αυτό το τέρας ηθικής, πάλι υπό έλεγχο για
δωροδοκία. Ποια η κατάληξη;