ΖΑΧΟΒΙΤΣ-ΡΑΟΥΛ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΠΟΝΤΑ Ο...ΤΖΙΟΒΑΝΙ



Σαν σήμερα το 1999 ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ζλάτκο Ζάχοβιτς από την Πόρτο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έδωσε 2,3 δισ. δραχμές, τότε, στη διοίκηση της πορτογαλικής ομάδος, ενώ ο 28άχρονος διεθνής Σλοβένος παίκτης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 500 εκ. δραχμών, όπως διαβάζουμε στην ''Ελευθεροτυπία''.
 
 
Αποπληθωρίζοντας τα ποσά εδώ, προκύπτει ότι η Πόρτο πήρε πάνω από 10 εκ. ευρώ σημερινά λεφτά, ενώ ο Ζάχοβιτς θα έπαιρνε ετησίως 2,2 εκ. ευρώ, χωρίς τα μπόνους.
 

 

 
Λίγες μέρες πριν είχε υπογράψει ο 27άχρονος διεθνής Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Τζιοβάνι στον Ολυμπιακό, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει 2 δισ. δραχμές και με τον παίκτη να υπογράφει τριετές συμβόλαιο ύψους 450 εκ. δραχμών ετησίως, το οποίο συμβόλαιο με τα μπόνους υπερέβαινε τα 500 εκ. δραχμές τον χρόνο.
 

 
Αποπληθωρίζοντας τα ποσά, προκύπτει ότι η Μπαρτσελόνα πήρε περίπου 9 εκ. ευρώ σημερινά λεφτά, ενώ ο Τζιοβάνι έπαιρνε τον χρόνο 2 εκ. ευρώ, δίχως τα μπόνους μέσα σε αυτό το ποσό.
 

 

 

 
Σαν σήμερα, επίσης, το 2007 αυτήν τη φορά, ο Ολυμπιακός παρουσίαζε τον 26άχρονο αριστερό μπακ-στόπερ Ραούλ Μπράβο, μεταγραφή που έκλεισε απευθείας από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
 
Ο Ολυμπιακός θα καταβάλει στους Μαδριλένους 2,2 με 2,3 εκατ. ευρώ, με τον Ραούλ Μπράβο να εισπράττει ετήσια αποζημίωση 1,2 με 1,3 εκ. ευρώ.
 
Aποπληθωρίζοντας τα ποσά, γιατί πληθωρισμός υπάρχει φυσικά ΚΑΙ εντός ευρώ, προκύπτει ότι η Ρεάλ πήρε 2,7 εκ. ευρώ σημερινά λεφτά, ενώ ο Ραούλ Μπράβο έπαιρνε τον χρόνο ένα ποσό που άγγιζε το 1,5 εκ. ευρώ, καθαρά πάντοτε, δίχως τα υπόλοιπα μπόνους που απολάμβανε.
 

 
 
 
Απευθείας αγορές από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, παικτών σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία, με ποσά αμύθητα για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας. Ναι, αυτές οι μεταγραφές έγιναν στα χρόνια που ''ο Ολυμπιακός κατέστρεφε το ποδόσφαιρο'', όπως λένε οι αντιολυμπιακοί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι. Έτσι ''κατέστρεφε'' το ποδόσφαιρο ο Θρύλος, με τεράστιες οικονομικές υπερβάσεις...
 

Σχόλια

Εικόνα ze ηλιας

Σάββα κάτι άσχετο αλλά μου γαμάει το μυαλό και δεν μπορώ να το ξεχάσω σχετικά με προηγούμενή σου ανάρτηση

Ιούλιος του 1986. Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα οι αναμνήσεις των φιλάθλων από τη σεζόν που μόλις είχε ολοκληρωθεί, ήταν ακόμη έντονες. Νταμπλ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κέρδισε στον ''αλησμόνητο'' τελικό Κυπέλλου του Μαΐου τον Ολυμπιακό με 4-0 στο ΟΑΚΑ (κάποια στιγμή, μετά από χρόνια, που θα έχουν πεθάνει οι ''δράστες'', μπορεί να γράψουμε το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έγινε σε αυτό το ματς, αν ζούμε κι εμείς φυσικά...).

Αυτό το ματς για μένα ήταν η μεγαλύτερη ξεφτίλα στη σύγχρονη ιστορία μας
Αν είναι να περιμένουμε το Χάρο για να πεις αυτά που ξέρεις,ζήσε Μάη μου
Θα μπορούσες με κάποιο τρόπο κεκαλυμμένο να γράψεις δυό αράδες
Αυτό που θυμάμαι εγώ στην εποχή της παντοδυναμίας του καπετάνιου είναι ότι στον ημιτελικό με τον άρη είχε αποβάλλει τον
αποστολάκη (που ήταν ο καλύτερός μας παίκτης τότε) το κοράκι ώστε να μην παίξει στον τελικό.
Επειδή φαντάζομαι ότι ο "εχθρός" έδρασε εντός των πυλών στο εν λόγω παιχνίδι καλό είναι να γνωρίζουμε και τα δικά μας
φιντάνια για να τα μνημονεύουμε αναλόγως

Εικόνα George_Str

ΣΑΒΒΑ ΜΠΡΑΒΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΑΥΡΟΙ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΛΗ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΠΕ Ο ΤΙΜΟΥΡ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ......Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.