17 ΙΟΥΛΙΟΥ 1991, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ: ''ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΣΑΛΙΑΡΕΛΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ''...



Ξεφυλλίζοντας και σήμερα παλιές εφημερίδες, πέσαμε σε αυτό το πρωτοσέλιδο της ''Αθλητικής Ηχούς'', στις 18 Ιουλίου 1991.
 

 
Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ στη σελίδα 7.
 
 
Bαρδινογιάννης-Σαλιαρέλης αναθέρμαναν τις σχέσεις τους.
Η επέτειος της εθνικής γιορτής του Ιράκ έγινε η αφορμή για να δώσουν τα χέρια ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Αργύρης Σαλιαρέλης και να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους, που τον τελευταίο καιρό δεν ήταν καθόλου καλές.
Η πρωτοβουλία της επανασύνδεσης των σχέσεων των 2 ανδρών ανήκει στον γνωστό δημοσιογράφο της ΕΤ-1 και της ''Αθλητικής Ηχούς'', Γιάννη Συνοδινό και ο πάγος ανάμεσα στους 2 άνδρες έσπασε χθες, στη διάρκεια της δεξίωσης που παρατέθηκε στην πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα.
Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δυσανασχέτησε αρχικά, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε να ανταλλάξει χαιρετισμό και να φωτογραφηθεί με τον Αργύρη Σαλιαρέλη, ενώ ο ένας εξέφρασε παράπονα για τη συμπεριφορά του άλλου. Τελικά η ζεστή ατμόσφαιρα βοήθησε στο να ξεπεραστούν μικροδιαφορές, με αποτέλεσμα βαρδινογιάννης και Σαλιαρέλης να συζητήσουν εγκάρδια για αρκετή ώρα.
Οι πρόεδροι των δύο πιο ιστορικών και πιο δημοφιλών Συλλόγων της χώρας, διατράνωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ να αναμειχθεί η πολιτική στο ποδόσφαιρο και στις ομάδες τους, ώστε να αναλάβουν τις τύχες τους...ουρανοκατέβατοι σωτήρες.
 
Η τελευταία μπηχτή ήταν για το Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος, όπως έχουμε δει εδώ, εκείνη ακριβώς την περίοδο προσπαθούσε να μπει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός κι έβρισκε απέναντί του τοίχο από όλους τους αρμοδίους, εντός κι εκτός ποδοσφαίρου. ''Τακίμιασαν'' τα φιλαράκια, ο Ανάργυρος και ο ''καπετάνιος'' και έκραζαν τον ''κακό'' Σωκράτη Κόκκαλη, που θα τους χάλαγε τη σούπα αν έμπαινε στο ποδόσφαιρο...

Σχόλια

Εικόνα el trick

Την ίδια εποχή περίπου αναγραφόταν στο ..πολλά εν ολίγοις ... το όνομα του Σ. Κόκκαλη με το συνοδευτικό ..."σωτήρας" .
Όμως η πραγματικότητα ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι ο Σωκράτης Π. Κόκκαλης ήταν ο ΣΩΤΗΡΑΣ του Ολυμπιακού. Αυτός που τον πήρε από μιά θέση πολύ χειρότερη από την σημερινή του βάζελου και τον εδραίωσε στην πρώτη θέση και με διαφορά στην Ελλάδα και έθεσε τις βάσεις για να γίνει ο ΘΡΥΛΟΣ μας πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ Ευρωπαϊκή ομάδα. Πολλοί θα ισχυριστούν ότι το έκανε για το συμφέρον του κ.λ.π.κ.λ.π. κ.λ.π. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ.
Το ίδιο ισχύει και για τον συνεχιστή του. Τον άνθρωπο που ο ίδιος ο Σωκράτης Π. Κόκκαλης επέλεξε να δώσει τα ηνία του ΘΡΥΛΟΥ. Το αντίτιμο μπορούσε να το βρεί και από αλλού ...ίσως. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ.
Με τον Ευάγγελο Μ. Μαρινάκη στο τιμόνι ο Ολυμπιακός εδραιώθηκε στην πρώτη τριαντάδα των Ευρωπαικών ομάδων, ενώ τα ερασιτεχνικά τμήματα στην κυριολεξία έγιναν ΠΥΡΑΥΛΟΚΙΝΗΤΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ. Και γιαυτό η κρίση μου για τον Ευάγγελο Μ. Μαρινάκη είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ. Η οριστική θα γίνει όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και δεν θα είναι στο τιμόνι του ΘΡΥΛΟΥ