Ο ΖΗΣΗΣ ΒΡΥΖΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙΑντιγράφουμε από το blog του Κυριάκου Θωμαΐδη όσα δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή που μας πέρασε.
 
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018
Επιταγή της ΕΠΟ στα χέρια τοκογλύφων!
Σοβαρό ζήτημα προκύπτει με επιταγή της ΕΠΟ που βρέθηκε στα χέρια τοκογλύφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές.
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε και στο κατεσχεθέν υλικό βρέθηκε επιταγή που εκδόθηκε από την ΕΠΟ εντός του 2018.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγαλοστέλεχος της Ομοσπονδίας συνήθιζε να "σπάζει" επιταγές στους συγκεκριμένους τοκογλύφους.
Η υπόθεση ερευνάται.
 
H συνέχεια εδώ.
 
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018
Η υποχρέωση της ΕΠΟ
Η ΕΠΟ έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εντοπίσει το μεγαλοστέλεχός της που εμπλέκεται στο κύκλωμα τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης;
Δεν είναι δα και δύσκολο.
Εκτός κι αν έχει πολλούς υπαλλήλους που τους πληρώνει με επιταγές επειδή είναι μπλοκαρισμένοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους από την Εφορία.
 
Κι εδώ.
 
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018
Η ευθύνη της ΕΠΟ
Πέραν της υποχρέωσης της ΕΠΟ να συνδράμει στις αρχές για το θέμα της επιταγής, υπάρχει και κάτι άλλο που εμπεριέχει ηθικές και νομικές διαστάσεις.
Το μεγαλοστέλεχος της Ομοσπονδίας εισέπραττε το μισθό του σε επιταγή για να ξεφύγει από τη μέγγενη της Εφορίας, καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ήταν δεσμευμένοι.
Είναι προφανές ότι η ΕΠΟ τον διευκόλυνε.
Από ηθικής πλευράς είναι ήδη εκτεθειμένη.
Μήπως, όμως, και από ποινική άποψη;
Διότι η Ομοσπονδία στην ουσία συνέπραξε στη φοροαποφυγη του υπαλλήλου της.
Και όχι μόνο: Γνωρίζοντας εκ των προτέρων το πρόβλημα, έβαλε πλάτη για να μην εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο αυτά που δικαιούται.
 
Το Σάββατο είχαμε 2 νέες αναρτήσεις στο blog του Κυριάκου γι'αυτήν την υπόθεση, εδώ
 
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018
Κουίζ για αρχάριους
Γιατί ο Ζήσης Βρύσες είναι υπ' ατμόν στην ΕΠΟ;
 
κι εδώ.
 
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018
Και ανεπαρκής
Το μεγαλοστέλεχος της ΕΠΟ που εμπλέκεται στο κύκλωμα τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης, διατηρεί στενές σχέσεις με ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ.
Λέγεται ότι ο πρόεδρος και (ορισμένα) μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας κάνουν τα στραβά μάτια στο γεγονός ότι το μεγαλοστέλεχος βρίσκεται σε διαρκή χειμερία νάρκη.
Όμως το περιστατικό με το σπάσιμο της επιταγής δεν μπορεί να καλυφθεί.
 
Κι άλλο χτύπημα την Κυριακή.
 
Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018
Απορία
Ο ταμίας της ΕΠΟ Π.Λασκαράκης θα εξηγήσει στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής γιατί το μεγαλοστέλεχος της διαβόητης επιταγής δεν λάμβανε το μισθό του σε τραπεζικό λογαριασμό, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας;
 
Χτες ο Κυριάκος το έγραψε ανοιχτά.
 
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός
Στο όνομα του Ζήση Βρύζα είχε εκδοθεί η επιταγή της ΕΠΟ που κατασχέθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εντοπισμού τοκογλυφικού κυκλώματος.
Παρότι η υπόθεση ερευνάται εδώ και μία εβδομάδα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως.
Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί υπήρχε καταβολή μισθοδοσίας με επιταγή και όχι σε τραπεζικό λογαριασμό.
 
Τεχνικός Διευθυντής Εθνικών Ομάδων στην ΕΠΟ ο Ζήσης Βρύζας, δούλευε στην Ομοσπονδία την εποχή της ''προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής'' του Δρόσου και του Μπάρτζη και τον Οκτώβριο του 2017 μονιμοποιήθηκε με εισήγηση Βαγγέλη Γραμμένου. Κάτω-κάτω στο blog του Κυριάκου βλέπουμε αυτήν τη διαφήμιση του ΟΠΑΠ.
 
 
Ξεκάθαρα στο πλευρό του Μελισσανίδη λοιπόν ο Κυριάκος, χτυπάει ο,τιδήποτε σχετίζεται με ΠΑΟΚ και Ιβάν. Ο πόλεμος των δύο πρώην συμμάχων καλά κρατεί...
 

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Της εξυγίανσης το κάγκελο συνέχεια.