ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ ΑΠΟ ΤΟ 1925 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ



Συνεχίζουμε από εδώ κι αφού παραθέσουμε ξανά τον πίνακα με τους τίτλους ανά άθλημα Ολυμπιακού-ΠΑΟ,
 
 
ας δούμε ένα χαρακτηριστικό γράφημα.
 
 
- Από το 1925 που ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός, μέχρι το 1955, συμβάδιζε ουσιαστικά στους τίτλους σε όλα τα σπορ με τον ΠΑΟ, με μικρό προβάδισμα του Ολυμπιακού.
 
- Από το 1955 ως το 2011 ο ΠΑΟ είχε ξεκάθαρο προβάδισμα επί του Ολυμπιακού στους συνολικούς τίτλους. Μάλιστα αυτό το προβάδισμα πήρε τη μέγιστη τιμή του, 78 τίτλοι διαφορά, το 1991, ακριβώς την χρονιά που μπήκε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Ολυμπιακό.
 
- Από το 2011 μέχρι σήμερα προηγείται ο Ολυμπιακός του ΠΑΟ σε σύνολο τίτλων σε όλα τα σπορ και μάλιστα κάθε χρόνο επεκτείνει τη διαφορά του. Αυτήν την στιγμή έχουμε 99 τίτλους παραπάνω, διαφορά-ρεκόρ όχι μόνο δικό μας, αλλά και του ΠΑΟ, ο οποίος ποτέ δεν αποσπάστηκε τόσο πολύ από εμάς, στη μεταξύ μας σύγκριση.
 
Αυτό που έχει συμβεί στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό από το 1991 με την στήριξη του Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά ειδικά από το 2011 και μετά, με μπροστάρηδες τους συνδεσμίτες της Θύρας 7 και αιμοδότη το Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι κάτι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Όταν για 66 σερί χρόνια προηγείται ο ΠΑΟ σε τίτλους κι όχι μόνο φέρνεις τούμπα την κατάσταση, αλλά καταγράφεις ιστορική διαφορά σε τρόπαια, όση δεν είχες ποτέ άλλοτε από το 1925, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο πλέον απλώς για ''χρυσές σελίδες'' του Συνδέσμου μας, αλλά για ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ. Αναλογίζεται άραγε ο οποιοσδήποτε το τι θα πει να ανατρέψεις ένα παγιωμένο επί 66 χρόνια καθεστώς; Αντιλαμβάνεστε το πόσο δίκιο είχε ο Μιχάλης Κουντούρης, όταν δήλωνε προσφάτως στη συνέντευξή του στον ''Πρωταθλητή'' πως ''ο πρωταθλητής σε όλα τα σπορ είναι ο Ολυμπιακός, όχι ο ΠΑΟ. Την ιστορία την αλλάξαμε εμείς''; Ζούμε ιστορικές στιγμές ως γαύροι. Τώρα, εδώ, σήμερα, όχι παλιά. Ζούμε αυτά που ονειρεύονταν να ζήσουν οι παππούδες και οι πατέρες μας. Αυτό το ΕΠΟΣ φέρει πρώτα και κύρια την υπογραφή του Μιχάλη Κουντούρη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, 2 ανθρώπων που ό,τι κι αν γίνει από εδώ και πέρα, έχουν χαράξει με ολόχρυσα γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του Ολυμπιακού μας...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Αφελείς, αστοιχείωτοι/ανιστόρητοι, ανόητοι και αχάριστοι όσοι
δεν αναγνωρίζουν ειδικά τα επιτεύγματα Μαρινάκη-Κουντούρη.

Τελευταίο ανέκδοτο: Ο ΠΑΟ ξεπέρασε φέτος τους 1557 (ομαδικούς) τίτλους.

Εικόνα Aprosarmostos17

Όλοι αυτοί που γκρινιάζουν σήμερα, στο μέλλον που θα είναι παππούδες θα αναφέρονται στην "εποχή Μαρινάκη" ως η πιο χρυσή στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Εικόνα ΝΑΥΣΙΠΛΟΟΣ

Κι όμως αν διαβάσει κανείς τα σχόλια σε όλα αυτά τα σάιτ νομίζεις ότι ο σύλλογος είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης΄. Λες και δεν έχει γίνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Λες και δεν έχουν δει τίτλο όλοι αυτοί που γράφουν. Λες και δεν πήγαν ποτέ σε φιέστα. και δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι αυτοί είναι βαλτοί. Ότι είναι βάζελοι . Ότι είναι τρολ.
Έχει χαλάσει το DNA του φίλαθλου κοινού μας. Δεν ξέρω αν φταίει όλη αυτή η προπαγάνδα όλα αυτά τα χρόνια απαξιώσεως σε ότιδήποτε πρωτοστατούσε ο Ολυμπιακός. Με το πες πες κάτι μένει στο τέλος λέει ο λαός.
Απ την άλλη θα μου πεις ότι ίσως έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Τα ίδια ακούγαμε όταν στην ομάδα είχες Ριβάλντο και Τζιοβανι. Δεν είμαστε και οι καλύτεροι σαν φάρα για να κρίνει. Δες τι κυβερνάει αυτή τη στιγμή.
Απλά δεν μπορώ να χωνέψω τόση χολή για έναν άνθρωπο που παρέλαβε τον Ολυμπιακό χρεωμένο, αποκλεισμένο, χωρίς πρωτάθλημα και αυτός το μόνο που έκανε ήταν να βάλει τα λεφτά του. Δεν μπορώ να διανοηθώ να μην ακούγεται ένα γιουχάρισμα όταν ο Μελλισανίδης μπαίνει στο ΟΑΚΑ όντας ο υπαίτιος που πήγε η ΑΕΚ Γ εθνική, και σε μας να μην βρίσκεις ένα σχόλιο σαν το δικό σου από πάνω για τον Μαρινάκη.