ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ;



Ο κανόνας τον οποίο συνήθως ακολουθώ, είναι ότι περιμένω πρώτα να κάτσει η σκόνη από ένα αποτέλεσμα και μετά αρχίζω το γράψιμο. Κάθε κανόνας όμως έχει τις εξαιρέσεις του. Εξ΄ου και το "συνήθως". Και τούτη η ανάρτηση, είναι μια απ΄αυτές. Με όσο λιγότερα λόγια γίνεται, γιατί τα πολλά είναι όντως φτώχεια. Οι πράξεις μετράνε πάντα και πράξεις θέλουμε.

1.  Τι ζητάμε φέτος από σας; Διοίκηση, προπονητή, παίχτες; Να φτιάξετε μια ομάδα που να παίζει ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και να μας δώσει ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ κυρίως. Όσο για την Ευρώπη, το γνωστό: εμφανίσεις αντάξιες του ονόματος του συλλόγου και του ΛΑΟΥ του. Των ΘΕΜΕΛΙΩΝ του.

2.  Ξέρω ότι είμαστε ακόμα σε φάση προετοιμασίας, με ό,τι σημαίνει τούτο. Μην τα ξαναλέμε. Τα΄χουμε χιλιοπεί. Ξέρω ακόμα ότι το βελγικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ανώτερο από το ελληνικό. Περίμενα ότι η Γκενκ θα ήταν σαφώς πιο έτοιμη από μας, αφού αρχίζει την άλλη βδομάδα το πρωτάθλημα της χώρας της, αλλά και εμείς σε 20 μέρες ξεκινάμε τα επίσημα στην Ευρώπη και ΕΑΝ περάσουμε τα προκριματικά, γιατί πολλές "εκπλήξεις" έγιναν ήδη, μπορεί να την έχουμε προσεχώς και αντίπαλο. Αλλά δεν περίμενα με ΤΙΠΟΤΑ να δω τέτοια ποιοτική ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ της ομάδας μου και του σημερινού αντιπάλου της. Εξεπλάγην δυσάρεστα. Πολύ.

3.  Το δίλημμα αν ήταν τελικά τόσο καλή ομάδα αυτή ή τόσο - απρόσμενα; - κακός ο Ολυμπιακός απόψε, το θεωρώ μάλλον ρητορικό, άστοχο, αφελές, περιττό, παρελκυστικό, πέστε το όπως θέλετε. Συνυπήρξαν και τα δύο. Νομίζω όμως ότι, πρώτιστα, η Γκενκ είχε ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ σε κάθε πρακτικά θέση από μας. Τα υλικά που λέγαμε στην προηγούμενη ανάρτηση εδώ, για να φτιαχτεί απ΄τον προπονητή ένα ενδιαφέρον "πιάτο"; Μην αρχίσουμε πάλι τα...βαριά πόδια, το ότι τώρα φτιάχνεται η ομάδα και δεν ξέρει ο ένας παίχτης μας το παιχνίδι του άλλου και τα γνωστά ρέστα. Ναι, ισχύουν αυτά, χωρίς αμφιβολία, αλλά ετούτα να μου ερμηνεύουν την ΧΑΩΔΗ ΔΙΑΦΟΡΑ που είδα απόψε ανάμεσα στις δύο ομάδες, ΑΥΤΟ δεν το δέχομαι. Δεν υπερίσχυε, βλέπετε, σε απόδοση ελαφρώς η Γκενκ. Εδώ μας δούλευε κανονικά, εδώ δεν ξέραμε κατά διαστήματα πού παν΄τα τέσσερα, εδώ έδειξε να΄ναι δυο κλάσεις(!) ανώτερη από μας, τί λέμε τώρα;

4.  Σε ονοματολογία δεν θα μπω. Δεν ωφελεί. Και οι τρεις γραμμές μας ΥΠΕΦΕΡΑΝ και ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ σε βαθμό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Απαράδεκτο για μια ομάδα με την ιστορία, τα επιτεύγματα, τους τίτλους και την λαοφιλία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Ελαχιστότατοι οι διασωθέντες. Κι΄αν θεωρεί κάποιος ότι είμαι υπερβολικός γιατί είναι νωρίς ακόμα, δικαίωμά του, αλλά και δικαίωμα δικό μου να΄χω τη γνώμη μου, χωρίς πρόθεση ή δύναμη να την επιβάλω φυσικά πουθενά, και να κρούσω ΑΠΟ ΤΩΡΑ τις καμπάνες του συναγερμού στ΄αυτιά όλων των υπεύθυνων τους οποίους ανέφερα στη αρχή του κειμένου και επαναλαμβάνω: ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΠΑΙΧΤΕΣ.

5.  Επισημαίνω, πως γνωρίζω άριστα ότι μια καλή ομάδα δεν χτίζεται απ΄την μια μέρα στην άλλη. Ζητώ όμως εκείνα τα οποία θεωρώ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να πραγματοποιηθεί το ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ που επιθυμούμε όλοι. Και  ποιά είναι αυτά; Τα απαριθμώ: 1) Να τελειώνουμε επί τέλους ΓΡΗΓΟΡΑ με τις εκκρεμότητες σε απομακρύνσεις και κυρίως τις ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ εκείνες οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου η ομάδα ν΄αλλάξει πρόσωπο και να υλοποιήσει τα "θέλω" μας. 2) Δεν χρειάζεται να δακτυλοδείξω θέσεις όπου χρειαζόμαστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Σήμερα ειδικά, ο αποψινός αγώνας τις κατέδειξε με τον εμφαντικότερο τρόπο. Ένα μόνο θα πω, σχετικά: Καλή η ελληνοποίηση ως ιδέα, αλλά στην πράξη απαιτείται ΑΜΕΣΑ ποδοσφαιρικό "αίμα" υψηλών τεχνικοαγωνιστικών προδιαγραφών. Είμαι σαφής, νομίζω. Και, 3)  Να στρωθούν ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ επαναλαμβάνω, σε ΟΛΑ τα επίπεδα της ΠΑΕ, από απόψε κιόλας στις "υπερωρίες", στο πόστο του ο καθένας, ώστε να αναστραφεί το γρηγορότερο δυνατό η εικόνα και το κλίμα στη δομή και λειτουργία αυτής της ομάδας, με ιδιαίτερη μάλιστα φροντίδα στον ψυχολογικό τομέα, στην ψυχοπνευματική προετοιμασία και γαλούχηση. Γιατί είδα π.χ. παιδαριώδη λάθη από παίχτες απ΄τους οποίους δεν το περίμενα για να΄μαι ειλικρινής, όπως και μια απαράδεκτα εύκολη πτώση ηθικού ύστερα από τέρμα σε βάρος μας, με συνακόλουθο σάστισμα και δημιουργία τέτοιων κενών πίσω, περίπου εξευτελιστικών, που καλούσαν κυριολεκτικά - όπως κι΄έγινε - τον αντίπαλο να μας  χώσει κι΄άλλο...

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΩ. ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ, ΤΩΡΑ, ΟΥΤΕ ΑΥΡΙΟ, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΘΕΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ. ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. Ε, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΙΔΕΑ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ. ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ. ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ: ΨΗΛΑ!

Υ Γ. Το ασφυκτικό πρεσάρισμα του αντιπάλου, για να του εμποδίσεις την ανάπτυξη, να τον δυσκολέψεις, να του πάρεις την μπάλα αν γίνεται και να τον στριμώξεις ιδίως ανοργάνωτο, είναι μια καλή συνταγή, αναμφίβολα. Δεν γίνεται όμως, πρώτον, με ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους μας, ιδίως στην Ευρώπη, όπου ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τους έχεις διαβάσει πριν ΚΑΛΑ και δεύτερον, για να το εφαρμόσεις, πρέπει οι παίχτες σου να είναι οι κατάλληλοι και να΄χουν κυρίως άριστη φυσική κατάσταση, τρεξίματα και αντοχές. Τα΄χες όλ΄αυτά, Πέδρο;

Πάλι προπονητής έγινα... Αρρώστια. Συγγνώμη λοιπόν.

Σχόλια

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τον αποκλεισμό των τριών παικτών από τον Μάρτινς τον αξιολογώ θετικά, τουλάχιστον για τους 2 σίγουρα. Για τον Ένγκελς δεν έχω καταλάβει τι έχει συμβεί και τελικά δεν έπαιξε. Ο Μάριν αν και καλός ποδοσφαιριστής δεν μας έδωσε το κάτι επιπλέον που είχαμε πέρυσι ανάγκη. Συνδέθηκε με μια πολύ κακή χρονιά και το πληρώνει. Το ίδιο και ο Τζούρτζεβιτς. Προφανώς ο νέος προπονητής αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να στηριζθεί σ' αυτούς. Συνολικά όμως η απομάκρυνσή τους θα κριθεί όταν δούμε και τους αντικαταστάτες τους. Τα ίδια ισχύουν και για τον Ρομαό.

Εικόνα Marios

Χαιρεται κ Αποστολε,το σχολιο σας και ιδιως το υστερογραφο σας αντικατοπτριζει απολυτα τον τροπο που σκεφτομαι και για το τι θα δουμε.Εχουμε πει και παλιοτερα οτι τα αθλητικα στοιχεια ειναι πολυ σημαντικα στο συγχρονο ποδοσφαιρο,αυτο επαληθευτηκε με την κατακτηση του Μουντιαλ απο την Γαλλια.

Ολοι οι παικτες που ηρθαν ιδιως απο την μεση και μπροστα φημιζονται για τα τεχνικα τους χαρακτηριστικα,ο Ποντενσε,ο Φετφα ακομα και ο Λαζαρος,ιδιως οι δυο πρωτοι και ειδικα ο Φετφα δειχνουν αθλητικα σε κακο σημειο,ομως αυτη δεν ειναι η θεση που προβληματιζει,αλλα η επιθυμια του προπονητη στο κεντρο να πορευτει με διαφορετικους τυπου παικτες,που εμφανεστατα δεν εχει η ομαδα και η πρωτοβουλια του να κοψει τον Ρομαο,εναν παικτη που περσι για αυτον ειχατε γραψει αυτο εδω,
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170718/mia-xiliopaigmeni-ist...
.Ο μονος τετοιος παικτης που εχει ο Ολυμπιακος,ο οποιος προσδιδει μια αθλητικοτητα,μας χαιρεταει με αποφαση του προπονητη,σεβαστη σιγουρα,αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν μου προκαλει προβληματισμο.Πρεπει πραγματικα αυτος ο Αραο που θα ερθει να ειναι πολυ παικταρας ωστε να εχει ολα αυτα τα στοιχεια που θα φερουν ισσοροπια στο συνολο της ομαδας,ωστε να ξεκιναει σωστα τις επιθεσεις και να μπορει να μαρκαρει καλυτερα και οχι αυτο το μαρκαρισμα με τα ματια που ειδαμε.

Ο Μαρτινς γενικοτερα για Πορτογαλος προπονητης μας εχει βγει πολυ πιο επιθετικος απο αυτο που εχουμε σαν ιδεα για αυτους,το οτι επαιξε με τον ιδιο τροπο σε ολο το παιχνιδι,το οτι δεν προστατεψε την ομαδα για να μην ξεφυγει το σκορ και ουσιαστικα να ακουσε λιγοτερα δειχνει οτι αυτο που εχει στο μυαλο του θα το κανει.Τουλαχιστον σε αυτο δειχνει την ποδοσφαιρικη καταγωγη του.Απο κει και περα πρεπει να δειξουμε καλυτεροι,γιατι και οι 20 μερες δεν ειναι πολλες!

Επειδη ειναι οριστικο μαλλον,καλη συνεχεια στην καριερα του Ρομαο,του μονου παικτη που ειδα πανω του τα στοιχεια που πρεπει να εχει μια συγχρονη ομαδα,ομιλω για την αθλητικοτητα ξεκαθαρα,που ηταν προτυπο επαγγελματια,και αφησε τα πνευμονια του μεσα στο γηπεδο.Ισως φευγει αδικημενος στην συνειδηση του κοσμου.Και αυτο γιατι επεσε σε μια τραγικη χρονια περσι,στην οποια ομως ολοι ειδαμε την προσπαθεια του.

Να στε καλα Κ Αποστολε!

Εικόνα apostolos gaganis

Nα΄σαι κι΄εσύ καλά, Μάριε. Πάμε, φαίνεται, για Αράο, Καμαρά στα χαφ. Μακάρι να λύσουν το πρόβλημα της μεσαίας γραμμής. Κάπου διάβασα και για άλλον ένα χαφ.

"Οι 20 μέρες δεν είναι πολλές". Συμφωνώ. Να΄χουμε ως τότε όμως έναν ικανοποιητικό κορμό και μια ΚΑΠΩΣ μονταρισμένη ομάδα. Για να δούμε. Και το παιχνίδι με την PSV ( όχι μόνο ) θα δείξει, φαντάζομαι, το δρόμο για το πρακτέο. Ας το δούμε πρώτα.

Εικόνα Chevalier de Balibari

το να τρως 4 τεσσερα
απο τον πανιωνιο του βελγιου ειναι τεραστιο θεμα και δειχνει πολλα
για την ατομικη ποιοτητα των φετιτων παικτων.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ
ΗΜΑΡΤΟΝ
με παικτακια που πριν 5 -6 χρονια ουτε για παγκο θα καναν...
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
το συνολο να το βρασω
και ο βαζελος που ειναι no budget story
θα εχει δεμενο συνολο...
θα παλεψει για την παραμονη...

Εικόνα apostolos gaganis

Προχωράμε, διορθώνουμε ( ευελπιστώ ) και το ξανασυζητάμε. Ο λόγος σε όσους έχουν και τα γένια και τα χτένια. Ας δούμε το επόμενο ματς με την PSV.

Εικόνα dimitrov7

Βλέπω αρχίσαμε τα κλάματα από τις 22/07 .... Άχρηστος ο ένας, άχρηστος ο άλλος, να κλείσουμε μετεγγραφές από το Πάσχα να προλάβουμε τα σαπάκια .... γερνάμε και μυαλό δε βάζουμε. Κι όλα αυτά από ένα φιλικό για το οποίο γράφουν διάφορα, διάφοροι "γνώστες"(χωρίς ειρωνία). Μου έρχεται πάλι η ρήση του Στηβ περί φιλικών ......
Εγώ θα πώ πως μου αρέσουν οι ομάδες που τρώνε 4 στα φιλικά(μόνο) σε αντίθεση με αυτές που τα τρώνε στα επίσημα. Θυμίζω κολοκαίρια Σίλβα, Ζαρδίμ, Βαλβέρδε, Ντούσαν.... κλπ,κλπ,κλπ σε αντίθεση με τις καλοκαιρινές αρμάδες των Σόλιντ και Χάσι. Αλλά και τα 5 γκολ που έφαγες από τον Χούτο με τους παιχταράδες με προσωπικότητα που μας ανεβαζαν επίπεδο τότε.
Τουλάχιστον εδώ είναι αγνή ολυμπιακή υστερία. Αλλού έχουμε από ανώμαλους με σύφιλη στον εγκέφαλο(ολυμπιακούς) μέχρι καθαρά στημένους. Κάποιοι αρχίσανε και τη νοσταλγία του Σωκράτη εσχάτως. Αυτού που του φωνάζανε ... ¨ξύπνα Σωκράτη".
Οπότε για τους 2ους έχω αρχίσει να ζηλεύω "ανελεύθερα" καθεστώτα που κόβουν τα μέσα κοινωνικής αποβλάκωσης. Μετά όμως αγαπώ περισσότερο την αληθινή δημοκρατία που αφήνει τα λαό της κάθε χώρας να γίνεται ρεζίλι μέσα από τα σχόλια που γράφει. Οπότε καλώς τα παθαίνουμε. 50 χρόνια μνημόνια και λίγα είναι.
Για τους άλλους ... τους αποδώ θα συστήσω ψυχραιμία και υπομονή. Αυτό που κάνει φέτος η διοίκηση είναι τιτάνιο έργο και θα είναι άθλος να καταφέρει να παρουσιάσει μια πραγματικά καλή και δουλεμένη ομάδα. Επίσης θα είναι κατόρθωμα για τα δεδομένα των γαύρων να την προστατεύσουν και να μην την διαλύσουν. Κι όλα αυτά σε χρονιά με ήδη προαποφασισμένο πρωταθλητή. Και με δικαστικές εξελίξεις ενόψη εκλογών. Για να δούμε αύριο ας πούμε, με Λάζο........ Ο νοών νοείτω λοιπόν.
Όσο για τη διοίκηση ελπίζω να κλείσει τα αυτιά της και να κάνει σωστά τη δουλειά με βάση το πλάνο που υπάρχει. Και να μην δώσει καθόλου λόγο σε κανένα. Μέχρι πρόσφατα αυτό έκανε και είδαμε τα καλά ..... Κλειστά αυτιά και σωστή δουλειά επιτέλους.
Το καλοκαίρι πάντως δίνει άσχημο προμήνυμα ... πολύ μιρλογκρίνια και από πολύ νωρίς. Εύχομαι αυτά να μείνουν σπίτι.

Εικόνα ThomasK

Ούτε μιρλογκρίνια, που ο Απόστολος τουλάχιστον αποδεδειγμένα αποφεύγει, ούτε
μοιρολατρία που εκφράζεις εσύ, σύγγαυρε, με τα περί προαποφασισμένων (και το
περσινό "προαπαφασισμένο" σε μας θα κατέληγε εάν παίκτες μας δεν είχαν επιδείξει
μια κατ' επανάληψη απίστευτη ηλιθιότητα σε αγώνες).
Πέρυσι και ο Πρόεδρος απέφευγε κινήσεις και αρκετοί από μας αποφεύγαμε την αυστηρή
κριτική για να μη διαταραχτούν παίχτες, ομάδα και στόχοι και είδαμε το αποτέλεσμα. Ο
Πρόεδρος ξέσπασε αργά ομολογώντας πως δεν έπραξε έγκαιρα τα δέοντα. Ναι, κλειστά
αυτιά και μάτια γι' αυτούς που έξω από την ομάδα λένε το μακρύ τους και το κοντό τους,
όμως αλίμονο αν θα τα ξανάχει κλειστά για όσα συμβαίνουν σ' αυτή, για τις ελλείψεις της,
τις αδυναμίες της...
Σε κάθε περίπτωση η καλόπιστη κριτική ωφελεί παρά βλάπτει. Και υπεράνω κριτικής ουδείς.

Καταφέρνεις και διατηρείς ολύμπια ψυχραιμία όταν βλέπεις έναν παίκτη να προβαίνει σχεδόν
συνεχώς σε ηλίθια λάθη που μάλιστα στοιχίζουν και οπλίζεσαι με υπομονή οτι κάποτε θα πάψει
να είναι ηλίθιος ή να ενεργεί ηλιθιωδώς; Αν ναι, μπράβο σου! Κακό για όσους από μας δεν το
καταφέρνουμε, χείριστο δε για την ομάδα.
Με το "σωστή δουλειά επιτέλους" σα να ομολογείς σιωπηρά αυτό που κάποιοι το λέμε σιγηλά, φωναχτά
ή και φορές κραυγάζοντας, διαπιστώνοντας μια επικίνδυνη -και εκ του αποτελέσματος- εθελοτυφλία
και κωφαλαλία.
Φυσικά για την ώρα όσο πιο ψύχραιμοι και υπομονετικοί. Ανυπομονησία μόνο για την ολοκλήρωση
των αναγκαίων μεταγραφών.

Εικόνα dimitrov7

Ε όχι κι αποφεύγαμε την αυστηρή κριτική, Θωμά μου ..... Στο γήπεδο μετά το 1ο πεντάλεπτο είχα βαρεθεί να ακούω σλόγκαν του τύπου ... "πάλι τα τσέπωσες χοντρέ", "σιγά μην έδωσε 20μύρια ο χοντρός για να πάρει αυτούς τους άχρηστους, ψέματα είναι", .... "μας δουλεύει ο χοντρός", "τα παντελονιάζει και φέτος ο χοντρός" κλπ,κλπ.
Όσο για τους παίκτες .... τι να πω για το Φορτούνη πχ? Βρισίδι που έμπαινε, βρισίδι που έβγαινε, βρισίδι που τον έβαζε, βρισίδι που δεν τον έβαζε, βρισίδι και που έδενε τα κορδόνια του. Ρε εδώ ο άλλος ήταν στα πρόθυρα εγκεφαλικού, 90 λεπτά να βρίζει τον Φορτούνη.
Φέτος δεν έβγαλα εγώ διαρκείας και έβγαλε ο διπλανός μου που τον "χοντρό" εκτός από χοντρό, ναρκέμπορα τον ανεβάζει ... ναρκέμπορα τον κατεβάζει και χρυσαυγίτη και ήδη θεωρεί σκουπίδι τον Μάρτινς. Σου λέει άμα ήταν καλός γιατί να έρθει στην Ελλάδα? Ε όχι, αρκετά με τη μόνιμη γκρίνια.
Όχι μόνο φέτος. Από το 2012 που έχω διαρκείας. Αρρώστια πλέον.
Και τελικά άκουσε ο "χοντρός" το πόπολο - όπως λέω κακώς - και τι έκανε? Έφερε τον Όσκαρ. Και πάει ο Τάκης, πάει και η 1η θέση, πάει και το προαποφασισμένο. Ή μήπως άμα ήσουν 1ος μέχρι τέλους αμφιβάλλεις πως ακόμα θα παίζαμε τον β΄γύρο? Ή μήπως δεν θα έρχονταν τα ματ όλο βόλτες? Εδώ πήγαν ΣΕΦ!!! Ή μήπως δεν θα είχαν μπουζουριάσει τον "χοντρό". Τώρα το φυλάνε για τις εκλογές. Κι εδώ τα διαβάζουμε αυτά. Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.
Εδώ με το που έδιωξε σερ Τάκη ακούγαμε (και στο γήπεδο) ... πέταξε λευκή πετσέτα, τα βρήκε με Τσίπρα, δίνει πρωτάθημα να πάρει κανάλι. Κι όλα τούτα από γαύρους. Και μέσα στο γήπεδο. Πότε ξανά έχουν σκίσει τόσο παίκτες και πρόεδρο στην κριτική?
Άσε δε τι διάβασα πρόπερσι από τον άλλονα τον μπασκετικό(φως+σπορ24) .... μετά τους μπερσεβάδες. Κόντεψα να αποτρελλαθώ. Και τελικά ήρθε ο Μπέντος και πήραμε πρωτάθλημα. Τα άρθρα του μπασκετικού το καλοκαίρι ήταν λίγο πιο αισιόδοξα από το έχουμε όλοι ανίατες και σε 1-2 βδομάδες ομάδα και οπαδοί αφανίζονται σαν τους δεινόσαυρους. Ε απόφαση ζωής πλέον. Δεν θα μας τρελάνει η κάθε υστερικιά επειδή έχει βήμα στα ράδια και στα μικρόφωνα(εν προκειμένω). Κι ένας λόγος που προσωπικά διαβάζω εδώ είναι πως γενικά επικρατεί ηρεμία. Τα πάντα κάπως φιλτράρονται. Είναι σχετικά κλειστός ο κύκλος και καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος. Δλδ από που ορμώμενος. Είναι παρέα.
Όσο για το "σωστή δουλειά επιτέλους" ομολογώ φωναχτά να κάνει η διοίκηση αυτό που σταμάτησε να κάνει διώχνοντας τον Ζαρδίμ(ακούγοντας τον κόσμο), τον Μίτσελ(ακούγωντας "ειδικούς" και κόσμο) τον σερ Τάκη(ακούγοντας κόσμο και "ειδικους"). Και βέβαια το πλάνο να πηγαίνει με σχεδιασμό και όχι με βάση τα φιλικά. Δλδ δεν ξέρουμε τι λείπει? Τα φιλικά περιμέναμε? Και 4 να ρίξεις στην πεεςβε τι θα γίνει? Κι αν φας πάλι 4? Να φύγει ο Μάρτινς που λένε κάποιοι.
Οι ρεπόρτερ της ομάδας μας έχουν πρήξει πως φέτος είναι όλα διαφορετικά κλπ,κλπ,κλπ. Τώρα δλδ δεν είναι? Από την 4άρα άλλαξε? 'Αμα είναι αλλιώς τι τρέχουν οι άλλοι και βγάζουν διαρκείας? Βλέπεις σύγγαυρε πως μπλέκεται τα πράγμα? Εγώ επιλέγω υπομονή. Συστήνω υπομονή. Και ηρεμία. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Από παντού σκατά ακούμε. Να προστατεύσουμε το πάθος μας αλλά να προστατευθούμε κι εμείς. Δεν σας αρέσει. Πείτε πως δεν με διαβάσατε. Πέρασε κι έφυγε. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε.

Εικόνα ThomasK

Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που αμφισβητούν τις προθέσεις,
την ακεραιότητα και την προσφορά του Μαρινάκη, καταφερόμενοι
εναντίον του με απίστευτη ελαφρότητα και χυδαιότητα. Πρόκειται
για ανεγκέφαλους, εμμονικούς και χρήσιμους ηλίθιους του ΣΥΡΙΖΑ
και κάθε εχθρού μας. Και που έχουν τόση σχέση με την κριτική
σκέψη όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Κάποιοι, όπως ο διπλανός
σου, είναι μαζοχιστές ή διχασμένες προσωπικότητες, συν τοις άλλοις.

Οι γκρίνιες για παίκτες και οι αποδοκιμασίες έχουν να κάνουν κυρίως
με το χούι που μας διακατέχει λίγο πολύ ως ‘Ελληνες οπαδούς ανεξάρτητα
από ομάδα. Από τη γκρίνια, την επίκριση, την αποδοκιμασία ή και τα
γιούχα στα μπράβο και στα ζήτω μια στιγμή δρόμος. ‘Ενας επιπλέον
λόγος για τους γαύρους ήταν και το επί 2ετία σχεδόν σπάσιμο νεύρων
από την ομάδα, που οδηγούσε σε υπερβολές και φορές σε ακρότητες.
Ειδικά στο ποδόσφαιρο και μέσα στη μάζα λίγοι είναι αυτοί που δεν
επηρεάζονται κι από τη ψυχολογία της. Πιο ειδικός επ’ αυτού ο doc :)

Στην περίπτωση του Τάκη (Λεμονή) ο Πρόεδρος μάλλον άκουσε
τους “δυσαρεστημένους” παίκτες παρά τους όποιους οπαδούς
που γκρίνιαζαν.

Η “εξυγίανση” έκανε το παν για να μας αποκαθηλώσει, αλλά
βάλαμε κι εμείς το χέρι μας με τις αστείες εμφανίσεις και τις
ενέργειες ανεγκέφαλων, ενώ μας περίμεναν στη γωνία. Εάν
είμασταν πιο σοβαροί και καβάλα βαθμολογικά μάλλον θα
ξανάσπαγαν τα μούτρα τους, όπως πέρσι. Ας σοβαρευτούμε
φέτος ως ομάδα και θα δούμε αν τους παίρνει να κάνουν τα
ίδια και χειρότερα απένανρί μας. Διαιτητικά, δικαστικά,
μηχανορραφικά…

Υπάρχουν δημοσιογράφοι και “δημοσιογράφοι” και αλίμονο
αν ακούγαμε και μάλιστα παίρναμε τοις μετρητοίς τον κάθε
παπαρολόγο.

Το μπασκετικό τμήμα είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία που
εμφανίζει σχεδόν όμοια συμπτώματα συμπεριφορών κ.λπ..
Για Ολύμπιακό και γαύρους ο λόγος επίσης.

Σε κάθε περίπτωση ψυχραιμία και υπομονή απ’ όλους μας!

Το RATM είναι μια φωλιά, ένα καταφύγιο αν θες, και ένα
φωτεινό μονοπάτι για γαύρους σαν κι εσένα. Για τους πιο
πολλούς από μας.
:)

Εικόνα apostolos gaganis

Eίμαστε σε προετοιμασία, με ό,τι σημαίνει αυτό ως προς τα αποτελέσματα. Η εικόνα της ομάδας όμως χθες, δεν μου άρεσε καθόλου. Χθες. Ζητώ λοιπόν με το άρθρο μου επιτάχυνση των μεταγραφικών διαδικασιών. Δυο ώρες μετά την τεσσάρα, διάβασα ότι επιταχύνονται. Να το δω. Άλλο κριτική και επισημάνσεις κι΄άλλο γκρίνια, απαξίωση, καταστροφολογία και μηδενισμός. Τα΄χουμε χιλιοπεί αυτά. Η διοίκηση δείχνει ότι λαμβάνει τα μηνύματα και αντιδρά. Απαιτείται ενίσχυση σε θέσεις κλειδιά. Σ΄αυτό, συμφωνούν ΟΛΟΙ. Ο Μαρτίνς ήταν χθες σκασμένος. Αδιαμφισβήτητο, γιατί η εικόνα του μιλούσε. Έγραψα εδώ μεταξύ άλλων ΚΑΙ για ψυχοπνευματική γαλούχηση των παιχτών. Γιατί είδα - μέσα σ΄όλα - και κάτι πραγματάκια στη συμπεριφορά ορισμένων μεταξύ τους, που μου΄καναν εντύπωση. Σήμερα, διαβάζω πάλι ένα άρθρο του Γρομητσάρη στο Gavros gr με τίτλο" Ιt did not smell like team spirit", που κουμπώνει με την παρατήρησή μου. Γενικά τώρα, μ΄αρέσει η διαφορά απόψεων και τη βρίσκω όχι απλώς θεμιτή, αλλά συχνά ωφέλιμη. Φτάνει η άποψη του άλλου να΄ναι διατυπωμένη σωστά, με τα δικά μου κριτήρια, και ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή όχι με όσα γράφει, ΟΤΑΝ τα όποια σχόλια αφορούν κείμενά ΜΟΥ.

Εικόνα dimitrov7

https://www.gavros.gr/article/monimes-sthles/pavlos-sachtouris/261856-an...
https://www.gavros.gr/article/monimes-sthles/dimitris-grigoropoulos/2618...
https://www.gavros.gr/article/podosfairo/261909-eipe-antio-o-romao

4-5 κινήσεις έπρεπε να κάνει η ομάδα πριν το φιλικό, 4-5 κινήσεις πρέπει να κάνει και τώρα. Κι αυτές έχουν να κάνουν τόσο με το ποιοί φεύγουν και πότε αλλά και με τα λεφτά που θέλουμε να πετύχουμε σε όσους έρθουν. Και για αυτούς που θα φύγουν έχουμε ακόμα μακριά λίστα.

Εικόνα apostolos gaganis

Tην πρόσεξα την προσπάθεια "εξωραϊσμού" των χθεσινών, από ορισμένα μέσα και ορισμένους αρθρογράφους. Σε όλα τα άρθρα που διάβασα, και ήταν καμιά δεκαριά, μαζί με τον εφησυχασμό υπήρχαν ταυτόχρονα και ορισμένες παραδοχές για τις ανάγκες που έχει η ομάδα και οι οποίες χρειάζεται να ικανοποιηθούν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Η αλήθεια βρίσκεται ως συνήθως στη μέση. Δεν είναι όλοι άχρηστοι όσοι έπαιξαν χθες, σίγουρα, αλλά ΘΑ γίνουν τέτοιες προσθήκες με τις οποίες ελπίζεται να βρει ο Ολυμπιακός, συναρτήσει του - άτιμου - χρόνου, τον σωστό δρόμο. Σε όσα μου παραθέτεις, μπορώ να αντιπαρατάξω δύο άρθρα του Χελάκη, ένα του Νικολακόπουλου, ένα του Περπερίδη κ.α., που έρχονται πολύ κοντά στις δικές μου απόψεις. Το βάρος, γενικά της αρθρογραφίας για τον συγκεκριμένο αγώνα, πέφτει και στα δύο: και στην πρωϊμότητα για συμπεράσματα ( όχι ανησυχίες, προβληματισμούς, αυτά είναι θεμιτά και δικαιολογημένα κατ΄εμέ απολύτως ), αλλά και στις ελλείψεις ικανών παικτών σε θέσεις κλειδιά της ομάδας. Με τον ένα αρθρογράφο να θεωρεί, για τους λόγους του, ως σημαντικότερη την πρώτη παράμετρο και τον άλλο τη δεύτερη. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΧΘΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΤΟ΄ΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ. Και η αντίδραση της διοίκησης να ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ τις μεταγραφικές εξελίξεις από χθες, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ τον αγώνα, δείχνει ότι ενστερνίζεται απολύτως τις ανησυχίες που προέκυψαν. Να δούμε βέβαια πρώτα. Πάντως, αν η εικόνα του Ολυμπιακού χθες ήταν σαφώς διαφορετική από΄κείνη που είδαμε, θεωρώ ότι δεν θα διαβάζαμε για ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ με τις δύο περιπτώσεις. Αραό και Μεριά. "Έτσουξε" επομένως τους υπεύθυνους η φάπα. Εκεί θέλω να καταλήξω. Επαναλαμβάνω όμως: να δούμε πρώτα. Πάμε για το ματς με την PSV τώρα και τα ξαναλέμε.

Εικόνα dimitrov7

http://www.to10.gr/dekaria/329785/o-atzentis-pou-egine-echthros-tou-olyb...
Περί μανατζαραίων.Κι αυτό έχει ενδιαφέρον και λέει πολλά.
Gavros, Redking & to10 τα διάβασα όλα. Νικολακό όχι. Και sport24 έχω χρόνια. Στη κατακλείδα αυτό είναι το καλό με τα δυνατά φιλικά και τις 4άρες τις καλοκαιρινές. Τσούζουν, εκθέτουν στο χρόνο που πρέπει και γενικώς βοηθάνε να μη γίνει το κακό στη κανονική σαιζόν. Αλλά μη νομίζει κανείς πως με όλους αυτούς τους νέους παίκτες - όσο καλοί κι αν είναι, κι όσοι έρθουν - θα πετάει η ομάδα. Θέλει δουλειά άφθονη και υπομονή. Για να φτιάξουμε ομάδα πραγματικά καλή, όχι απαραίτητα πρωταθλήτρια. Γενικά πάντως είναι κακή νοοτροπία οπαδών και διοίκησης να περιμένουν να τζούξει για να βγάλουν συμπεράσματα ή/και να κάνουν αυτό που πρέπει. Δλδ άμα είχε έρθει 2-2 και είχαμε αρκετά καλύτερη εικόνα τι θα λέγαμε? Δεν θέμε αυτούς τους 4-5 αθλητές? Ή η ομάδα θα σηκώσει γιουρόπα? Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Για μένα. Πριν το ματς με πεεςβε πάντως έχουμε το αυριανό με Λάζο. Κι εκεί κάτι μου βρωμάει με τη κούλα και την επο. Οψόμεθα.

Εικόνα apostolos gaganis

Περιμένουμε όλοι το τί θα γίνει με τον Λάζο. Αφήνω τα προαισθήματα κατά μέρος και περιμένω απλώς. Τίποτα δεν μπορεί να θίξει, ανεξαρτήτως εξέλιξης, τον Ολυμπιακό. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.

Σήμερα στο οπισθόφυλλο του ΦΩΤΟΣ, από τον Βιρβίλη, επισημαίνω μερικά από όσα έχω ΗΔΗ θίξει:

- "Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του ΔΕΝ θα κοιτάξουν ν΄αφήσουν πίσω την ήττα ( Σ.Σ. Είναι απάντηση αυτό από άνθρωπο που βρίσκεται ΚΟΝΤΑ στην ομάδα σε όσους επιχειρούν εκείνο που αποκάλεσα εδώ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ σχετικά με τη σημασία της κακής εμφάνισης του Ολυμπιακού και μιλάω πάντα για τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ αθλητικογράφους και όχι τους οπαδούς, που μπορούν να γράφουν - και το κάνουν βέβαια αφειδώς - ό,τι θέλουν, εκφράζοντας μόνο τον εαυτό τους, ενώ οι πρώτοι έχουν ΕΥΘΥΝΗ απέναντι στους αναγνώστες τους και μια ποικίλη επιρροή ο καθένας σ΄αυτούς ).

- "Ξαναείδαν το βίντεο, έχοντας πει κάποια πράγματα στους παίκτες και θα τους ξαναπούν για τις ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ που είδαν κόντρα στη Γκενκ".

- Η κατάρρευση της ομάδας όταν τρώει γκολ και μετά για ένα ικανό χρονικό διάστημα, με συνέπεια να κάνει αλλεπάλληλες ευκαιρίες ο αντίπαλος ή και να μας χώνει κι΄άλλο τεμάχιο, είναι ένα θέμα που προβληματίζει ΣΟΒΑΡΑ τον Μαρτίνς αλλά και τους παίχτες. Γράφει ο Βιρβίλης σχετικά: "Συζήτησαν οι παίχτες την ήττα και τα λάθη τους. Ακόμα και στο μπάρμπεκιου. Δεν είναι ΜΟΝΟ θέμα κούρασης και ετοιμότητας. Παίζει ρόλο και πώς προσεγγίζει πρωτίστως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ένας ποδοσφαιριστής το παιχνίδι, επίσημο ή φιλικό ( Σ.Σ. κάτι μου θυμίζει αυτό...). Τους ενοχλεί το γεγονός ότι μόλις φάμε γκολ, λες και ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ. Είναι κάτι που το΄χουν συζητήσει πολλάκις με τον προπονητή τους κλπ".

ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ Ν΄ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Τ-Ω-Ρ-Α ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΗ ΕΠΙΝΟΗΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΥΦΑΚΙΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΑΡΚΑΣΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΞΩΡΑΪΣΤΕΣ". Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟ. Και στα γράφω ετούτα, επειδή έχεις άποψη, σ΄έχω διακρίνει ως μυαλό που του "κόβει", αλλιώς θα σε παρατούσα, και μπορείς να συμβάλλεις ουσιαστικά σε μια ποδοσφαιροσυζήτηση. Επιπέδου, όχι "καφενείου". Λέω λοιπόν να τελειώνουμε για την ώρα και μη δοκιμάζεις τις αντοχές μου στην αντιπαράθεση. Το γιατί, θα΄πρεπε, ΕΣΥ, να το΄χεις ήδη καταλάβει...

Ας δουμε και με την Αϊντχόφεν.

Εικόνα dimitrov7

Ίσως σε όλο αυτό το πνεύμα να εντάσεται και η αποπομπή 3. Τζούρτζεβιτς, Μάριν και Ένγκελς. Για τον οποίο μάλιστα είχαν δαπανηθεί και 7εκ πέρσι με πολλές υποσχέσεις για λαμπρό μέλλον. Πλέον και αυτοί θα προπονούνται στον Ρέντη μέχρι να πωληθούν.

Εικόνα nikos-redwhite

Καλημέρα φίλε Απόστολε.
Δεν μπορώ να πω πολλά από ένα κωλοφιλικό παρά μόνο ένα.
Η ομάδα πασχει πολύ από πέρσι στην αμυντική λειτουργία,δεν χρειαζόταν η Γκενκ ή τα Ταταύλα να το αναδείξουν.
Πονάει σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις.
Όταν επιλέγεις επί παραδείγματι να στηρίξεις Κούτρη και Τσιμίκα για αριστερά μπακ που ξέρουν μπαλίτσα αλλά είναι και light αμυντικά χρειάζεσαι εκτός από το να βελτιωθούν και να δουλέψουν οι συγκεκριμένοι, σε άλλες θέσεις όπως του αμυντικού χαφ και του στόπερ σκύλους να δαγκώνουν.
Μπορεί π.χ. ο Μπουχαλάκης να σου κάνει αυτή τη δουλειά;
Ρητορικό ερώτημα και τυχαία τα παραπάνω ονόματα,δεν είναι δουλειά μου αλλά του Μαρτίνς αυτή.
Αυτό που δεν μπορώ να βλέπω είναι επιθετικό της αντιπάλου να σουτάρει και ο όποιος δικός μας είτε να τον κοιτάει είτε να γυρνάει την πλάτη μη φάει κάνα σουτ και πονέσει.Αντί να πέσει και να φάει την μπάλα.
Προσοχή δεν μιλάω για αδιαφορία παικτών που είναι και πολυφορεμένη λέξη,μιλάω για ποδοσφαιρική λογική,έμφυτη νοοτροπία και ικανότητα.
Τι να τους κάνεις και 5 Τσόρι και Γκαλέτι αν δεν το δουλέψεις αυτό,πρέπει να εστιάσουμε στην πληγή μας.
Καμία κρίση για Μαρτινς,θα κριθεί όταν πρέπει.Κάποιοι τέτοιο καιρόν ήταν ενθουσιασμένοι με τον Χάσι και με Σπόρτιγκ και Αεκ πάθαμε πανωλεθρίες.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις ανησυχίες σου,ποιός μπορεί να είναι εφησυχασμένος;

Εικόνα apostolos gaganis

Το θέμα είναι ένα και μόνο: Να φτιάξουμε ΟΜΑΔΑ. Προ ολίγων ημερών, μετά το 1 - 1 με την Σιντ Τρουίντεντ, ο Μαρτίνς - που αναμφισβήτητα δουλεύει πολύ και ευσυνείδητα ο άνθρωπος - είχε δηλώσει επί λέξει: "Θα είμαστε έτοιμοι, όταν πρέπει". Διατύπωση με σιγουριά. Υποθέτω ότι μιλούσε για τον γ΄ γύρο των προκριματικών του Γιουρόπα. Χθες μετά τη φάπα, καταστεναχωρημένος ( μια εικόνα, χίλιες λέξεις ) δήλωσε στη NOVA, εκτός του ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να νικάει ΚΑΙ στα φιλικά ( αυτός το είπε, όχι εγώ ), πως "δουλεύουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει". Δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με την προηγούμενη δήλωσή του, είναι κάπως πιο προσεκτικά διατυπωμένη αν θέλεις, μολονότι υπάρχει πάντα του θέμα του διερμηνέα που μπαίνει στη μέση, γιατί πορτογαλικά δεν ξέρουμε. Αυτό, μιας και στη λεπτομέρεια κρύβεται ως γνωστόν ο διάβολος.

Εν πάση περιπτώσει, συνεχίζουμε ευελπιστώντας να οδηγηθούμε εκεί που ζητάμε όλοι οι Ολυμπιακοί. Με δουλειά, εγρήγορση και προ πάντων ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, για τις οποίες έχω αρθρογραφήσει από΄δω επανειλημμένα.

Εικόνα Fotiadko7

Καλημέρα Αποστόλη και φιλοι συνοπαδοι! Δυστυχώς στο πρώτο τεστ με μια ποιοτική ομάδα επιπέδου Γιουρόπα λιγκ κι όχι Τσαμπιονς Λιγκ φανερώθηκε ελλειψη ποιότητας του Θρύλου μας σε όλες τις γραμμές κι αποδείχθηκε οτι αποκτησαμε μετριότητες! Για να μη τα πολυλογω η ομάδα αυτή δε μπορεί να μας προσφέρει τίποτα χωρίς 3 σουπερ ποιοτικές προσθήκες σε κάθε γραμμή: εναν σέντερ μπακ, εναν χαφ, εναν επιθετικό κλάσης. Ο Μεριά ο Χασάν και τελοσπαντων αυτοι που ακούγονται δε ξέρω αν είναι, εικαζω ομως οτι είναι κι αυτοι μετριότητες λαμβάνοντας υπόψιν τα ονόματα και τα πρωταθληματα απο τις ομάδες που παιζουν! Ακούω βερεσε τα περί ανετοιμότητας κούρασης και τα σχετικά όταν πριν 3 χρόνια παίζαμε με Ρομπέρτο, Μανωλά, Μιλιβογιεβιτς, Τσορι Ντομινγκες, Μήτρογλου πλαισιωμένους με δευτεροκλασσατους παίκτες 3 φορες ανώτερους απο Μπουχαλακη, Ανδρούτσο, Φετφατζίδης, Σισέ και το κακό Συναπάντημα! Η χθεσινή εμφάνιση πάγωσε πολύ τον κοσμο και πολλους και θα φανεί άμεσα στην κινηση των διάρκειας! Ο κόσμος του Ολυμπιακου δεν τρώει παπα, θέλει ουσιαστική ενίσχυση και προσπαθεια απο όλους κύριοι υπεύθυνοι. Αυτά, με πολύ αυτοσυγκράτηση σεβόμενος το πολύ καλό αυτό σάιτ σας αγαπητέ Αποστολε και λοιποι συντελεστές.

Μονο Ολυμπιακός!!!

Μονο

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστά διατυπωμένη άποψη, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι κανείς μαζί της. Προσωπικά, με βρίσκει σύμφωνο, αλλά και να μην μ΄έβρισκε, επειδή διακρίνω ΗΘΟΣ στις γραμμές της, θα την δεχόμουν ευχαρίστως.

Εικόνα nichio 1971

Καλημέρα Απόστολε,
ΑΣΧΗΜΟ συμβάν το χθεσινό. Ανησυχητικό....
Ναι μεν είναι ακόμα 21 Ιουλίου, ΑΛΛΑ :
- ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΦΟΡΗΤΑ να βλέπω να τρώμε τεσσάρες από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ. Πόσο μάλλον από μικρομεσαίους του Βελγίου...
- Τα αποτελέσματα των φιλικών δεν παίζουν μεγάλο ρόλο, αλλά ΚΑΤΙ δείχνουν. Στην προκειμένη περίπτωση δείχνουν ΕΞΑΡΙ και Σέντερ μπακ ΑΜΕΣΑ. Τουλάχιστον...
- Ναι, είναι ΣΧΕΤΙΚΑ νωρίς αλλά σε λιγότερο από 20 μέρες παίζουμε το πρώτο ευρωπαϊκό και εκεί η ταρίφα γράφει ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
- ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ σε ΚΑΝΕΝΑ. ΟΛΟΙ κρίνονται, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ εδώ και ενάμιση χρόνο....

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΑΜΕΣΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Ξέρεις ότι προσέχω ό,τι γράφεις. Όπως με όλους άλλωστε. Συγκρατώ όμως ιδιαίτερα, στο προκείμενο, τις τρεις τελευταίες γραμμές σου, υπερθεματίζοντας.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Διαβάζοντας σήμερα στις φυλάδες και τα σάιτ ότι "τώρα επιταχύνει τις μεταγραφές" και άλλα πατροπαράδοτα που είναι πάντοτε απάντηση σε κάθε αποτυχία, έχω να πω το εξής:
Ο σχεδιασμός πρέπει να ξεκινάει από εκεί που πονάς περισσότερο. Να κλείσεις το συντομότερο δυνατό τα κενά που φωνάζουν. Τι ακριβώς δοκιμάζουμε δηλαδή αυτήν τη στιγμή;;;;; Αν οι αμυντικοί μας βελτιώθηκαν μετά τα καλοκαιρινά μπάνια;;; Ανακατεύουμε τα περυσινά υλικά στην άμυνα ελπίζοντας ότι θα γίνει κάποιο θαύμα. Θαύματα όμως σπάνια γίνονται. Το ίδιο περίπου γίνεται και στο κέντρο. Ελπίδα ότι θα αλλάξει ο Φορτούνης (μακάρι), μια καλή προσθήκη (Καμαρά), αλλά το πρόβλημα στη δημιουργία καθώς και στην αμυντική λειτουργία του κέντρου παραμένει για την ώρα.

Έχουμε πάρει αρκετούς παίκτες, καλούς ενδεχομένως, αλλά ΚΑΝΕΝΑΝ που θα μας ανεβάσει πραγματικά επίπεδο. Ούτε στην άμυνα, ούτε στο κέντρο ούτε στην επίθεση. Αυτό όμως είναι που περιμένει ο κόσμος, ουσιαστική βελτίωση. Δεν αντέχεται άλλη μια χρονιά όπως η περυσινή (ως προς το θέαμα και την ποιότητα της ομάδας και όχι ως προς το αποτέλεσμα).

Εικόνα apostolos gaganis

Και το αποτέλεσμα που θέλουμε θα΄ρθει τελικά, αδελφέ, αν είμαστε αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ.

Περιμένω, παρατηρώντας, κρίνοντας κατά τη γνώμη μου, καλόπιστα πάντα και στη χρονική στιγμή που θεωρώ σκόπιμο να παρέμβω. ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΤΗΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Θεωρώ αυτονόητο ότι τα σχόλιά μας είναι 100% καλόπιστα. Έχουν σκοπό να αναδείξουν έγκαιρα ορισμένα ενδεχόμενα προβλήματα. Πάντα κατά την ταπεινή μας άποψη βέβαια, δεν είμαστε ειδικοί απλά λάτρεις της ομάδας. Δεν θεωρώ ότι προκαλούμε ζημιά στην ομάδα όταν εκφράζουμε προβληματισμούς και κριτικάρουμε αυτό που βλέπουμε. Τουλάχιστον όχι εφ' όσον δεν μηδενίζουμε, δεν ισοπεδώνουμε και λειτουργούμε στα πλαίσια της ποδοσφαιρικής λογικής.

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι.

Εικόνα Harry red logic

Σεβαστή και αναγκαία η διαφορετική άποψη!Αναγκαία και η αυτοσυγκράτηση!
'Όμως εδώ προσπαθούμε να προλάβουμε τα χειρότερα να μην επαναληφθούν τα περυσινά!
Σύμφωνα με την εμπειρία μου το κυρίαρχο στοιχείο στην ομάδα είναι η εμφανέστατη ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΚΟΡΜΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ!Παίκτες με ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!
Κοντά σε αυτούς ένας καλός προπονητής μπορεί να δουλέψει τα συστήματα την τακτική την χημεία!
Δεν απαξιώνουμε κανένα αλλά είναι ολοφάνερο ότι οι υπάρχοντες παίκτες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ- με λίγες εξαιρέσεις- να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΘΡΥΛΟΥ!
ΠΡΟΕΔΡΕ, ΚΑΝΕ ΚΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ=ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

Υ.Γ1.εαν ο Μαρτινς έφερε τον Μιράντα για να μας λύσει το αμυντικό πρόβλημα τότε κάνω δεύτερες σκέψεις...πχ είναι καλύτερος του Πασσαλίδη ???

Υ.Γ.2 εαν οι Μοντεστό, Καρεμπέ πιστεύουν οτι ο Καμαρά είναι ο νέος Πογκμπα πάλι κάνω δεύτερες σκέψεις...

Εικόνα apostolos gaganis

Τώρα που ανέφερες τον Καρεμπέ. Αναμένω την ενεργό συμμετοχή του στα τεκταινόμενα, με δεδομένο το διεθνές διαμέτρημά του. Τον έχω χάσει. Δεν ξέρω, αλήθεια, τί κάνει. Έχεις καμιά πληροφορία;

Ο Καμαρά, με την ευκαιρία, μ΄αρέσει. Ελπίζω να μας δικαιώσει. Και μερικοί άλλοι. Από άλλους πάλι, δεν περιμένω - λογικά - κάτι το διαφορετικό απ΄ό,τι ήξερα.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΡΑ. ΝΑΙ.

Εικόνα Romain

Γειά σου Απόστολε,

Θα διαφωνίσω με πολλούς.

Ήταν ένα παιχνίδι που ο καινούργιος προπονητής θέλησε να τεστάρει την ομάδα και τους περισσότερους παίκτες που διαθέτει απέναντι σε μια καλή και πιό έτοιμη ομάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι χειρότερο όπως και η διαφορά στο παιχνίδι των δυο ομάδων. Όμως αν δεν δοκιμάσει τώρα ο Μάρτινς παίκτες και συστήματα πριν κάνει τις επιλογές του, τότε πότε θα το κάνει? Πότε και πως θα καταλάβει που χρειάζεται ενίσχυση,ποιοί κάνουν και ποιοί όχι, και ποιές είναι οι προτεραιότητες?

Για μένα τα φιλικά ιδίως τα πρώτα είναι για δοκιμές. Και όσες γίνεται περισσότερες. Έτσι αρχίζει και γίνεται η ομάδα. Σιγά σιγά θα κατασταλάξει σε λιγότερους παίκτες για βασικούς και θα δεί και τί του λείπει για τη συνέχεια.

Έχουμε 21 Ιουλίου και ο Ολυμπιακός είναι ανέτοιμος, όπως και θα συνεχίσει να είναι ανέτοιμος. Μέχρι να μάθουν και οι παίκτες ο ένας τον άλλο και ο προπονητής το υλικό. Όμως αυτή η 4άρα είναι ένα γερό μάθημα για όλους. Το τί έκανε λάθος ο καθένας, και αναφέρομαι ειδικά στους παίκτες.

Αυτό είναι και το φυσιολογικό.

Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ζήτω ο Ολυμπιακός!

Εικόνα apostolos gaganis

Ρομαίν, έκρουσα κώδωνα με βάση αυτά που είδα. Δεν καταδίκασα, ούτε απαξίωσα, ούτε μηδένισα, ούτε πολύ περισσότερο έβρισα. Επεσήμανα αυστηρά, ναι, και ζήτησα μερικά στοιχειώδη πράγματα, ΩΣ ΟΠΑΔΟΣ. Δέχθηκα ασφαλώς όσα ισχύουν για τούτη την περίοδο της προετοιμασίας, αλλά η χθεσινή εμφάνιση ήταν πολύ πέρα από απογοητευτική και θα την χαρακτήριζα σχεδόν τραγική. ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ. Ε, δεν θα ζητωκραυγάσω κιόλας για τη σφαλιάρα, και αν, λέω ΑΝ, φέρουμε π.χ. ένα καλό αποτέλεσμα με την PSV, θα κλειστώ κλειδαμπαρωμένος απ΄την...πίκρα και την ντροπή καμιά βδομάδα σπίτι μου! Ο ίδιος ο Μαρτίνς άλλωστε, τον είδαμε στην τηλεόραση, ήταν ΠΟΛΥ φαρμακωμένος και σκυθρωπός. Να "σκάσει" ο άνθρωπος. Αδιαμφισβήτητη η τηλεοπτική οθόνη. Τί λέμε τώρα; Όταν λοιπόν ο πιο υπεύθυνος για την κατάσταση της ομάδας, ο προπονητής της, είναι ΤΟΣΟ σοκαρισμένος απ΄την εικόνα της, τούτο σημαίνει ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, ο προπονητής της ξαναλέω, ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ, οπότε για μένα περιττεύει κάθε άλλο "εξωραϊστικού τύπου" σχόλιο. Και διάβασα κάποια τέτοια από ορισμένους επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες. Σ΄αυτούς αναφέρομαι, όχι στους οπαδούς. Στους επαγγελματίες. Για τους οποίους θα επανέλθω. Έγινε μια ήττα ηχηρή, ναι, είμαστε σε προετοιμασία, ναι, σαφέστατα και δεν είναι καταστροφική ( αστείο πράγμα ), βγαίνουν όμως κάποια συμπεράσματα μέχρι εδώ. Και αυτά λένε ότι πρέπει να υπάρξει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ των διαδικασιών για την απόκτηση παικτών στην ομάδα ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ. Και τα δύο λοιπόν, τονίζονται ΕΜΦΑΝΤΙΚΑ στη σημερινή έντυπη αθλητικογραφία: Και η σφαλιάρα δηλαδή ( πώς ν΄αγνοηθεί; Είναι δυνατόν; ) και ιδίως η επίσπευση των ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΠΡΟΣΘΗΚΩΝ. Και τα δύο. Δικαιώνεται συνεπώς η ανάρτηση, γιατί βλέπεις σήμερα και τον αντίκτυπο στον τύπο για το μέγεθος και τον τρόπο κυρίως της ήττας ΚΑΙ την ΑΜΕΣΗ αντίδραση της διοίκησης. Όποιος παίρνει ΕΓΚΑΙΡΩΣ τα απαιτούμενα μέτρα, δεν αιφνιδιάζεται. ΤΩΡΑ λοιπόν, κλείσιμο το ταχύτερο των εκκρεμοτήτων, για ν΄αποφύγουμε τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ εκπλήξεις. Που ήδη άρχισαν να σημειώνονται στην Ευρώπη. Από τους "ασθενείς" στους "ισχυρούς".

Και οι ποδοσφαιριστές, άνθρωποι είναι. Παραείναι μάλιστα. Παιδιά, μέσα έξω οι περισσότεροι. Δεν θέλω λοιπόν ούτε κλίμα μιζέριας και ηττοπάθειας, ούτε καβάλημα του καλαμιού απ΄την έπαρση. Θέλω προσγείωση, επαγγελματισμό, πολλή δουλειά και υπευθυνότητα. Να το πω απλούστερα; Όχι μαλακίες. Μπορούνε και καλύτερα. Ακόμα και όσοι παίξανε χθες.

Εικόνα Romain

Γεια σου Απόστολε,

Με παρεξήγησες. Δεν εννοούσα εσένα. Διότι σε ξέρω πολύ καλά και σίγουρα δεν είσαι μηδενιστής. Επίσης όταν γράφεις και απευθύνεσαι σε πολλούς θα πρέπει να πιάνεις και λίγο τον παλμό του πληθους. Εγώ όμως είμαι πιό ελεύθερος διότι απλά κάνω ένα μικρό κόμμεντ.

Δεν μπορώ να πώ όμως το ίδιο για πολλούς άλλους που απλά περιμένουν για να γκρινιάσουν και δεν βλέπουν ή δεν καταλαβαίνουν ότι είναι ποδόσφαιρο. Σε ένα παιχνίδι, αν δεν είσαι έτοιμος ή δοκιμάζεις παίκτες, σχήματα και τρόπους παιχνιδιού, ή αν είναι και φιλικό, ή αν σου κάτσει απ την ανάποδη και κάνεις και μερικά πέναλτι, μπορείς να φας ...4άρα.

Άσε που ΔΕΝ είσαι Μπαρτσελόνα.

Μα και η Μπαρτσελόνα αν δεν κάνω λάθος έφαγε όχι 4άρα αλλά 5άρα (ή 6?) και σε επίσημο ματσάκι.

Εικόνα Romain

...διαφωνήσω, σορι

Εικόνα John Zolo

Απαστολη μου, τι να πω...;
Τα ειπες ολα - σωστα - και ξεθυμανες !
Εψαχνα, μετα το ματς, καπου να "ακουμπησω" και εγραψα δυο λεξεις στο προηγουμενο αρθρο σου...(ειδα βεβαια μετα τις σημειωσεις σου...) περιμενοντας το τωρινο...!

Ανωμαλη προσγειωση...λοιπον !!

Να μη γραψω τα ιδια με σενα...αλλα χαιρομαι που ο προπονητης πηρε μαζι του και χρησιμοποιησε ολους τους διαθεσιμους παικτες, ωστε αυριο να μη μπορει καμμια κουφαλα να διαμαρτυρηθει που θα παει σπιτι της...!!
Να μην υπαρξει δημοσιογραφος - εντεταλμενος απο την Διοικηση ή οχι - που να πει "μα δεν τους δοκιμασαμε ολους" "μα ηταν τα ποδια βαρια" " "μα..μα..μα..."
Να μην υπαρξει φιλαθλος ή οπαδος που μεσα απο την αδολη αγαπη του για την ομαδα να δικαιολογησει την σημερινη καταντια...
Διοτι, Αποστολη μου, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ οι ανθρωποι...ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ...!! Ουτε σχεδιο, ουτε οργανωση, ουτε μυαλο, ουτε υποσταση αλλα ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!
Τωρα πρεπει να ξανακατεβει ο Μαρινακης και να τους πει αυτα που ειχε πει πριν λιγους μηνες...ΤΩΡΑ...ωστε ΟΛΟΙ να ξερουν που ηρθαν και που βαδιζουν...
Ευτυχως ο "κλαρινογαμπρος" (παλι με τον γιακα ορθιο...) το μαζεψε λιγο λεγοντας οτι "πρεπει να νικαμε και στα φιλικα" διοτι δειχνει την κατευθυνση, τουλαχιστον...!!

Εαν πιασουμε την ονοματολογια, θα ξενυχτισουμε...τα ειδαμε ολοι...ενα μονο ονομα θελω να μνημονευσω διοτι επαναλαμβανει τα ιδια λαθη απο περσι...ΣΙΣΕ...το παιδι αυτο, χαζο ειναι ;

Εικόνα apostolos gaganis

"Πρέπει να νικάμε και στα φιλικά". Η πιο ειλικρινής και ντόμπρα δήλωση, απ΄τα πιο υπεύθυνα χείλη. Παραδοχή ταυτόχρονα του σοκαρίσματος ( γιατί ήταν φανερά σοκαρισμένος ο άνθρωπος με όσα είδε ) που μόλις είχε υποστεί. Κι΄αυτός ξέρει ΚΑΛΑ από βαριά πόδια, έλλειψη ομοιογένειας κλπ. Προπονητής είν΄ο άνθρωπος.

ΕΝΑ ΑΠ΄ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο "ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΜΕΝΟΣ" ΣΤΡΟΥΘΑΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ή ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΆ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ, ΩΣ ΑΣΧΕΤΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

Εικόνα apostolos gaganis

Να προσθέσω στο επάνω σχόλιό μου κάτι το ουσιαστικό, που τώρα το πρόσεξα και μου΄χε διαφύγει:

ΕΝΑ ΑΠ΄ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΠ.

Εικόνα John Zolo

Ετσι ειναι...
Ελπιζουμε στα καλυτερα της Τριτης

Εικόνα Harry red logic

Σύγγαυρε γυμνή αλήθεια:αυτοί οι παίκτες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙ!
και ο Φορτούνης που ξέρει το τόπι δεν έχει ψυχή και δυνάμεις!
Θέλουμε 5 παίκτες ενδεκαδάτους επιπέδου Τσόρι, Ιμπαγάσα , Μιλιβόγεβιτς κλπ!
Με πορδές δεν βάφεις αυγά!
Για τον κλαρινογαμπρό έχω σχηματίσει γνώμη κατα 70% μάλλον δεν κάνω λάθος ας περιμένουμε λίγο!

Εικόνα matrasimca

Θα σας πω τι πιστευω εγω.
Αν ερχοταν σημερα η Παρι και εδινε 200 για τον Μεσι τι θα εκανε η Μπαρτσα;
Δεν θα τον εδινε. Υπαρχουν παικτες προς πωληση και παικτες που ειναι το οικοδομημα.
Σημερα ο δικος μας Μεσι ειναι ο Καριμ και οποιος δωσει 7 εκ θα τον παρει με κορδελα.
Αυτο πρεπει να σταματησει. Μου απαντησες Αποστολε στο προηγουμενο αρθρο σου πως θες να φτιαξουμε ομαδα. Ομαδα ομως σημαινει κορμο και οχι φυγε εσυ ελα εσυ 15 παικτες τον χρονο.
Παρε 5 καλους μεταξυ των οποιων ενα Τσορι η ενα Ιμπαγασα στα 31 η 32 και πορευσου.
Ο Φορτουνης καλος παικτης δεν εχει πλατες να σηκωσει το βαρος της ηγεσιας.
Ποιος ειναι καλυτερος σκυλος απο οσα βλεπεις? Ο Σιωπης η ο Καμαρα?
Γιατι σωνει και καλα θα πρεπει να ελθει ξενος να φαει την θεση του Ελληνοπουλου?
Εκβιασε λεει ο Σιωπης για να παρει θεση βασικου. Καλα εκανε γιατι απο οσους εχω δει ειναι καλυτερος. Μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας και κανουμε μαγκες τους αλλους.
Βασει αποδοσης περυσι, Γιαννιωτης και Σιωπης επρεπε να παρουν φανελλα βασικου στον Ολυμπιακο οπως ειναι σημερα.
Γιατι ο ενας και οχι ο αλλος;

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Καμαρά ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες σήμερα και ίσως η αποκάλυψη μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό, μαζί με Γκερέρο και Τσιμίκα.

Ο Σιώπης. Έχω γράψει επανειλημμένα στο παρελθόν εδώ, ότι θα τον ήθελα. Δεν τον έχουμε δει να παίζει, γιατί έκανε μια μαλακία ΧΟΝΤΡΗ, υπολόγισε ΚΑΚΩΣ, και η διοίκηση τον τιμώρησε. Καλώς κατά τη γνώμη μου.

Ο Γιανιώτης, βασικός θα παίξει. Σήμερα ΔΟΚΙΜΑΣΕ Χουτεσιώτη. Είχε λόγο και καλώς έκανε. Οι άλλοι 10 φταίνε για την τεσσάρα και όχι ο Χουτεσιώτης. Η γνώμη μου; Την έχω γραψει κι΄αυτή επανειλημμένα: Έπρεπε να κρατήσουνε τον Προτό. Το πώς, δική τους δουλειά.

Ήδη δυο ώρες μετά το ματς, διαβάζω στα ΜΜΕ ότι ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ, λέει, οι διαδικασίες για Μεριά και κεντρικό χαφ. Το΄χα ζητήσει παραπάνω στο κείμενό μου. Την ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ, δηλαδή. Να δω ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ όμως.

Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα. Δεν θα κωλώσουμε, αλίμονο, αλλά μεγαλύτερη ΠΡΟΣΟΧΗ ζητάω. Από ΟΛΟΥΣ.

Εικόνα Harry red logic

Φίλτατε μου Απόστολε ,πως να διαφωνήσει κανείς με την τετράγωνη λογική την ίδια την πραγματικότητα ?
Μόνο μια μικρή διαφοροποίηση!Όχι για την αναρτηση σας αλλά για στάση της Διοίκησης:
"Ισχυρό ηλεκτροσόκ" τώρα στο παρά πέντε παρά πάλι κλάμα και αυτοκριτική κατόπιν εορτής από τον Πρόεδρο!
Όλες οι δικαιολογίες που επιστρατεύουν αρκετοί ακόμη και ο κατά τα άλλα συμπαθής Διονύσης Δελής δεν μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια.
Η δική μου κρίση λέει ότι το σημερινό ρόστερ είναι μέτριας έως χαμηλής δυναμικότητας απέχει παρασάγγες από τον Θρύλο που περιμένουμε και δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος να δούμε φέτος.
Αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να σηκώσουν την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο!
ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΡΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΏΡΑ!Αν βέβαια το επιτρέπουν οι οικονομικές σου δυνατότητες!
Αν δεν συμβεί αυτό φοβάμαι ότι θα μας καπελώσει και ο Δώνης!Το καρφί πάει και για τον Πέδρο,...συγνώμη αλλά τα παυσίπονα δεν γιατρεύουν σοβαρές ασθένειες!

Εικόνα apostolos gaganis

Το 4 - 0 ήταν βαρύ. Πώς να το κάνουμε τώρα; Να τρελαθούμε απ΄τη χαρά μας και να χοροπηδάμε; Δεν γίνεται. ΑΥΤΗ είναι η γνώμη μου. Ένα μόνο έχω να πω, τώρα: Ευελπιστώ ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι στην ομάδα, τους ονοματίζω δυο φορές στο άρθρο, να πράξουν ΣΥΝΤΟΜΑ ό,τι επιβάλλεται ώστε να δούμε τον Ολυμπιακό που ΠΡΕΠΕΙ όταν ΠΡΕΠΕΙ.

Θα περιμένω στηρίζοντας και κριτικάροντας κατά πώς νομίζω.

Εικόνα dhmos64

Καλησπέρα Απόστολε και συγγαυροι

....Το ασφυκτικό πρεσάρισμα του αντιπάλου, για να του εμποδίσεις την ανάπτυξη, να τον δυσκολέψεις, να του πάρεις την μπάλα αν γίνεται και να τον στριμώξεις ιδίως ανοργάνωτο, είναι μια καλή συνταγή, αναμφίβολα. Δεν γίνεται όμως, πρώτον, με ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους μας, ιδίως στην Ευρώπη, όπου ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τους έχεις διαβάσει πριν ΚΑΛΑ και δεύτερον, για να το εφαρμόσεις, πρέπει οι παίχτες σου να είναι οι κατάλληλοι και να΄χουν κυρίως άριστη φυσική κατάσταση, τρεξίματα και αντοχές. Τα΄χες όλ΄αυτά, Πέδρο;........

Π Ε Σ Τ Α Κ Α Ι Ξ Α Ν Α Π Ε Σ Τ Α Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1) Δεν έχουμε ΔΙΑΡΚΕΙΑ στην ταχύτητα , δύναμη, αντοχή.Είμαστε αργή ομάδα και αυτό διότι δεν υπάρχει ηανάλογη φυσική κατάσταση.
2) Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε σωστές τοποθετήσεις και αυτό στην άμυνα στοιχίζει.
3) Ρε παιδιά σταματήστε αυτό το πίσω πίσω όταν έχετε να αντιμετωπίσετε αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός. Τις περισσότερες φορές η τελική προσπάθεια γίνεται όταν φτάσουν στην περιοχή μας.

Κλείνοντας πιστεύω ότι δεν θα έχουμε θεαματική βελτίωση, γιατί σαν ομάδα μας λείπουν δομικά στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου, γι΄αυτό άλλωστε είμαστα μια αργή ομάδα.

Εικόνα dhmos64

Καλησπέρα Απόστολε και συγγαυροι

....Το ασφυκτικό πρεσάρισμα του αντιπάλου, για να του εμποδίσεις την ανάπτυξη, να τον δυσκολέψεις, να του πάρεις την μπάλα αν γίνεται και να τον στριμώξεις ιδίως ανοργάνωτο, είναι μια καλή συνταγή, αναμφίβολα. Δεν γίνεται όμως, πρώτον, με ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους μας, ιδίως στην Ευρώπη, όπου ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τους έχεις διαβάσει πριν ΚΑΛΑ και δεύτερον, για να το εφαρμόσεις, πρέπει οι παίχτες σου να είναι οι κατάλληλοι και να΄χουν κυρίως άριστη φυσική κατάσταση, τρεξίματα και αντοχές. Τα΄χες όλ΄αυτά, Πέδρο;........

Π Ε Σ Τ Α Κ Α Ι Ξ Α Ν Α Π Ε Σ Τ Α Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1) Δεν έχουμε ΔΙΑΡΚΕΙΑ στην ταχύτητα , δύναμη, αντοχή.Είμαστε αργή ομάδα και αυτό διότι δεν υπάρχει ηανάλογη φυσική κατάσταση.
2) Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε σωστές τοποθετήσεις και αυτό στην άμυνα στοιχίζει.
3) Ρε παιδιά σταματήστε αυτό το πίσω πίσω όταν έχετε να αντιμετωπίσετε αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός. Τις περισσότερες φορές η τελική προσπάθεια γίνεται όταν φτάσουν στην περιοχή μας.

Κλείνοντας πιστεύω ότι δεν θα έχουμε θεαματική βελτίωση, γιατί σαν ομάδα μας λείπουν δομικά στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου, γι΄αυτό άλλωστε είμαστα μια αργή ομάδα.

Εικόνα apostolos gaganis

O προπονητής δουλεύει. Το πώς, δεν είμαι σε θέση να το κρίνω. Εγώ την ομάδα πώς παίζει βλέπω και εκφέρω γνώμη. Σωστή-λάθος, αυτή είναι η - όποια - γνώμη μου. Οι παίχτες επίσης, φαίνεται να δουλεύουν. Το πώς, το ξέρει ο προπονητής τους. Έχουν επίσης και κάποιες δυνατότητες. Όχι όλοι. Για Ολυμπιακό, εννοώ. Και πάλι ο προπονητής είναι υπεύθυνος να τις αξιοποιήσει αφ΄ενός και αφ΄ετέρου να τους δέσει σ΄ένα ομοιογενές και ΚΑΛΟ σύνολο.

Η Διοίκηση πάλι, οφείλει να επιταχύνει τις εξελιξεις σε προσθήκες ΙΚΑΝΩΝ ποδοσφαιριστών, ανάλογα με τις εξελίξεις. Αγωνιστικές, οικονομικές και άλλες. Διαβάζω ΤΩΡΑ ότι, πράγματι, επιταχύνει και εντός ΩΡΩΝ, λέει, θα΄χουμε μεταγραφές στόπερ και κεντρικού χαφ. ΝΑ ΤΟ ΔΩ.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Προχθές είχα γράψει ότι αν επαναλαμβανόταν η εικόνα του προηγούμενου φιλικού θα με έζωναν τα φίδια...
Ε... άρχισαν να με ζώνουν λοιπόν...
Δε θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα, αλλά αυτά τα γραφικά του τύπου "πήρε ένα καλό μάθημα" και "πιο έτοιμη η Γκενκ" είναι για τους αρδ...
Εγώ δεν τα γουστάρω αυτά. Η δική μου η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι άλλο το πιο έτοιμος κάποιος και άλλο το έχω τα χάλια μου.
Βασικό (μέχρι τώρα) συμπέρασμα: Ήρθαν αρκετοί παίκτες αλλά μέχρι στιγμής καμία από τις χτυπητές μας περυσινές αδυναμίες δεν φαίνεται να έχουν αντιμετωπιστεί. Το γιατί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το βρουν οι αρμόδιοι...
Και κάτι ακόμα πιο 'θεμελιώδες': Τον τελευταίο μας παίκτη που χαιρόσουν να βλέπεις και που δικαιωματικά κέρδιζε τον χαρακτηρισμό "παικταράς" ήταν ο Τσόρι. Κάτι λέει αυτό...

Εικόνα apostolos gaganis

Τα αντισχόλιά μου σε σχόλια σύγγαυρων πιο πάνω, νομίζω πως ισχύουν και μ΄εμάς.