ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27/7



Συνεχίζουμε, έπειτα από ένα διάλειμμα λίγων ημερών (θα αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος) το ''σαν σήμερα'' της ιστορίας του Ολυμπιακού, μέσα από φωτογραφίες.
 
- 27 Ιουλίου 1988 και ο μπασκετικός Ολυμπιακός των Κοσκωτάδων και του προπονητή Στηβ Γιατζόγλου αναχωρεί για την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιούσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Την αποστολή απάρτιζαν οι Αργύρης Καμπούρης, Τζίμης Μανιάτης, Γιάννης Παραγυιός, Κώστας Παναγιωτόπουλος, ο Τζορτζ Παπαδάκος. ο Σταύρος Ελληνιάδης, ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο ομογενής γκαρντ Γκρεγκ Οικονόμου, ο Ηλίας Καρκαμπάσης, ο Αλέξης Χριστοδούλου και ο μετέπειτα πασίγνωστος Γιώργος Σιγάλας. Την αποστολή για την Ολλανδία δεν ακολούθησαν ο Κώστας Μωραΐτης και ο Παναγιώτης Σαριδάκης, οι οποίοι είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα για τους τελικούς του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων. Στη φωτό από την εφημερίδα ''24 Ώρες'' των Κοσκωτάδων διακρίνονται ο Σταύρος Ελληνιάδης, ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο 18άχρονος τότε Γιώργος Σιγάλας. Δεν γνωρίζουμε αν ο Σιγάλας έφερε μαζί του κάποιο διακριτικό της ΑΕΚ, όπως συνήθιζε εκείνα τα χρόνια...
 
 
- Σαν σήμερα το 1990 το σκάνδαλο ολοκληρώνεται. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Ολυμπιακού, Στράτος Αποστολάκης, είναι και τυπικά παίκτης του ΠΑΟ, αφού το ΑΣΕΑΔ με ψήφους 12-1 κρίνει πως ήταν άκυρο το προσύμφωνο του παίκτη με τον Ολυμπιακό, άρα και το συμβόλαιο που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΠΑΕ με μεταχρονολογημένη ημερομηνία υπογραφής. Ταυτόχρονα η Δευτεροβάθμια Τριμελής Επιτροπή Εφέσεων ακυρώνει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της ΕΠΑΕ (τότε Superleague) για 9μηνη τιμωρία του παίκτη και δίνει το δικαίωμα στον Αποστολάκη να παίξει αμέσως στον ΠΑΟ. Σε λίγες μέρες θα δούμε αναλυτικά την υπόθεση. Αυτό που μετράει είναι ότι ο Αποστολάκης πήρε προκαταβολή 28 εκ. δραχμών συνολικά τη διετία 1989-1990 για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός του Ανάργυρου Σαλιαρέλη, αλλά όταν είδε ότι δύσκολα θα έμπαινε και το υπόλοιπο ποσό, υπέγραψε ταυτόχρονα και στον ΠΑΟ των Βαρδινογιάννηδων, με τη βαρδινογιαννική ΕΠΟ ουσιαστικά να δικαιώνει τον παίκτη και τον Αποστολάκη να επιστρέφει στην ΠΑΕ μας τα 28 εκ. που πήρε, τον Ιανουάριο του 1991.
 
 
- Σαν σήμερα το 1991 στου Ρέντη, φωτό από τις 3 νέες τότε μεταγραφές. Ο Γιώργος Βαΐτσης που επέστρεψε στον Ολυμπιακό έπειτα από τετρετή θητεία στην Παναχαϊκή, ο Πέτρος Μίχος που επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έπειτα από τριετή θητεία στον Πανιώνιο και ο αμυντικός Μιχάλης Βλάχος, που αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Αθηνών.
 
 
- Σαν σήμερα το 1994 εκλογές στην ΕΠΑΕ (η τότε Superleague) με ''παρέλαση'' του χουντικού γιατρού Γιώργου Δέδε, μέλους του ΠΑΟ κατά την ''Επανάσταση'' της 21ης Απριλίου, όπως έχουμε δει και παραθέτουμε και την σχετική φωτογραφία παρακάτω με την κυρα-Λούλα, τη σύζυγο του πανίσχυρου χουντικού ΓΓΑ, Κώστα Ασλανίδη. Ο ανθυποψήφιος του Δέδε, πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός, ουρλιάζει ''μόνο αν είσαι ανήθικος μπορείς να εκλεγείς πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, εγώ δεν θα γίνω ανήθικος, δεν πάω με τους συμμορίτες'', με το Γιάννη Παπαματθαιάκη του ΟΦΗ να του λέει ''μην βάλεις υποψηφιότητα, τα 6 από τα 8 μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ είχαν εκλεγεί εκ των προτέρων''. Από τις παρασκηνιακές διεργασίες αναδείχθηκε ισχυρός ο Δημήτρης Μελισσανίδης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τι πρωτότυπο, σε αυτές τις ''αγνές'' εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου, πριν προλάβουν και το ''μαγαρίσουν'' Κόκκαλης-Μαρινάκης...
 

 
 
 
- Σαν σήμερα το 1995, φιλικό στο Καραϊσκάκη, Ολυμπιακός-Απόλλων Αθηνών 1-0, με σκόρερ στο 48' τον Αλέξη Αλεξανδρή. Προβληματική εμφάνιση για τον Θρύλο του Σταύρου Διαμαντόπουλου, ο οποίος δήλωσε ''περιμένω τον Αντρέι Γιουσκόβιακ στην επίθεσή μας''. Στη φωτό Ίλια Ίβιτς, Γιώργος Σκαρτάδος και Βασίλης Καραπιάλης, μπροστά από το διαιτητή Ψυχομάνη. Η σύνθεση της ομάδος μας στο φιλικό: Ράντος, Παχατουρίδης-Καλατζής-Ιωαννίδης-Καραταΐδης, Σκαρτάδος-Αμανατίδης-Σαπάνης-Καραπιάλης, Αλεξανδρής-Ίβιτς.
 

 
- Σαν σήμερα το 1996, μετά το χρυσό μετάλλιο του Πύρρου Δήμα στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα των ΗΠΑ, στην άρση βαρών, διαβάζουμε κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις του προϊσταμένου του αθλητικού τμήματος της ''δημόσιας και όχι κρατικής'' ΕΤ-3 στη Θεσσαλονίκη, Κυριάκου Θωμαΐδη, η οποία ΕΤ-3 κάλυπτε φυσικά τηλεοπτικά τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
''...Η ΕΤ-3 βάζει το στοίχημα γιατί ξέρει ότι μπορεί να το κερδίσει. Είναι μία προσπάθεια που αξίζει και τη δική σας στήριξη. Γιατί είναι η δημιουργική πνοή των δυνάμεων που βρίσκονται έξω από την Αθήνα. Το ανθρώπινο δυναμικό της Βόρειας Ελλάδας έχει τις ικανότητες. Είναι ώρα να έχει και τις ευκαιρίες''.
 
Μέγας ''Μακεδονομάχος'' ο διορισμένος σε ''δημόσια και όχι κρατική'' θέση, τότε, Αρειανός Κυριάκος, συγκέντρωσε τα βέλη ακόμη και μη Ολυμπιακών εφημερίδων, όπως η ''Ηχώ'', στην οποία ως γνήσιος αντιολυμπιακός είχε πολλούς φίλους...
 
 
- Σαν σήμερα το 1996, ρήξη μηνίσκου και ουσιαστικά τέλος στην καριέρα του στον Θρύλο για το δεξιό μπακ της Εθνικής Βουλγαρίας, βασικό στα μισά ματς του Μουντιάλ του 1994, όπου η Βουλγαρία του Στόιτσκοφ έφτασε στους ''4'', Εμίλ Κρεμενλίεφ. Μας είχε έρθει το Δεκέμβριο του 1995 με πολλές υποσχέσεις, παρέα με τον Γρηγόρη Γεωργάτο από την Παναχαϊκή σε εκείνη τη μεταγραφική περίοδο.
 
 
- 27 Ιουλίου 1998 και ο Γιώργος Σιγάλας παρουσιάζεται επισήμως ως το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Άρη. Ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος έναν χρόνο πριν σήκωσε 3 τρόπαια με την ομάδα στην οποία βρισκόταν από μικρό παιδί, αφού πήγε για έναν χρόνο στην Ιταλία και την Στεφανέλ Μιλάνο, επέστρεψε στη χώρα μας για λογαριασμό του Άρη. Στην παρουσίαση εμφανίστηκε με κασκόλ της ομάδος του Άρη και με καπελάκι του μεγαλύτερου συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του, του Super-3. Ο Πειραιώτης Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος παλαιότερα ως πιτσιρικάς πήγαινε στις προπονήσεις των μικρών τμημάτων του Ολυμπιακού με διακριτικά...της ΑΕΚ, της οποίας είναι φίλαθλος, δήλωνε περιχαρής το 1998: «Μεγάλωσα με το μπάσκετ, έχοντας στο δωμάτιό μου τις αφίσες του Αρη και του Γκάλη. Οταν ήμουν στην ηλικία των 16 ετών, όπως κι όλοι οι συνομήλικοί μου που παίζαμε μπάσκετ, βλέπαμε τη μεγάλη ομάδα του Αρη και ονειρευόμασταν τον τρόπο που θα κάνουμε τον Αρη να μας προσέξει. Τώρα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά νιώθω και μεγάλη εκτίμηση, γιατί οι άνθρωποι του Αρη ξεκίνησαν με τη δική μου μεταγραφή την προσπάθεια να ξανακάνουν μεγάλο τον Αρη».
 
 
 
 
 
- Eπίσης 27 Ιουλίου 1998 και ο Ολυμπιακός του μπάσκετ πραγματοποιεί την πρώτη του προπόνηση εν όψει της νέας περιόδου στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Βλέπουμε τον τότε προπονητή μας Ντούντα και τους παίκτες μας, με τους Τζόνι Ρότζερς-Άριαν Κόμαζετς-Αρσέν Αντέ-Μενσά στην τελευταία φωτογραφία.
 
 
 
 
- 27 Ιουλίου 1998 και ο Ολυμπιακός ηττάται με σκορ 0-1 στο πρώτο του φιλικό επί ελληνικού εδάφους, μπροστά σε περίπου 15.000 οπαδούς του στο ΟΑΚΑ, από την ολλανδική Μπρέντα, η οποία είχε τερματίσει 12η στο πρωτάθλημα της χώρας της τη σεζόν 1997-98 και τερμάτισε τελευταία και υποβιβάστηκε τη σεζόν 1998-99. Προπονητής στην Μπρέντα ήταν ο παλιός μας γνώριμος Γερμανός μεσοεπιθετικός από την περίοδο 1983-84, Χέρμπερτ Νόιμαν. Το ματς έγινε 16 μέρες πριν από τον προκριματικό με την κυπριακή Ανόρθωση, για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League και ο Ίλια Ίβιτς χτύπησε το πόδι του, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Η αρχική μας ενδεκάδα ήταν Τοχούρογλου, Μαυρογενίδης-Γεωργάτος-Καραταΐδης-Ανατολάκης, Άντζας-Πασσαλής-Λουτσιάνο-Τζόρτζεβιτς, Ίβιτς-Οφορίκουε. Ναι, μιλάμε για τον Ολυμπιακό του Ντούσκο Μπάεβιτς, ο οποίος εκείνη τη σεζόν έκανε το νταμπλ κι έφτασε μία ανάσα από την πρόκρισή του στους ''4'' του Champions League. Αν υπήρχαν social media τότε, μετά από αυτήν την ήττα από την Μπρέντα, μπορεί να χαλάγανε τον κόσμο οι οπαδοί του Ολυμπιακού, προβλέποντας ''4-5άρες και ξεβρακώματα στην Ευρώπη, ούτε στους ομίλους θα μπούμε'', με την γνωστή τους ''ακρίβεια'' σε όσα βλέπουν να μας έρχονται. Ο έγχρωμος ποδοσφαιριστής στην προτελευταία φωτογραφία είναι ο γίγαντας Φέλιξ Αμποάγκουε, που είχε έρθει εκείνο το καλοκαίρι ως ''σημαντική μεταγραφή''...
 
 
 
 
 
 
 
- Σαν σήμερα το 2000, στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Μόναχο, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Μαντζουράκης, αφού βλέπει για 40 λεπτά στην προπόνηση το 16άχρονο Ουρουγουανό (που μετά μάθαμε ότι είναι και Μεξικανός...) Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο, δίνει το τελικό ΟΚ για να υπογράψει ο πιτσιρικάς 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα, μόλις αυτή θα επέστρεφε στην Αθήνα. Παρών κατά την προπόνηση και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος έκτοτε παρέμεινε ξετρελαμένος με το Νέρι.
 
 
 
- Σαν σήμερα το 2001 ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή κερδίζει με 2-0 σε φιλικό τη 13η ομάδα του τουρκικού πρωταθλήματος της σεζόν 2000-01 και 11η της σεζόν 2001-02, Κοτσαέλισπορ, στη γερμανική πόλη Φάρχαντ. Η Κοτσαέλισπορ ήταν Κυπελλούχος Τουρκίας και 3 μέρες πριν από το φιλικό με τον Ολυμπιακό, είχε κερδίσει σε φιλικό την πλήρη αγγλική Άρσεναλ με σκορ 3-1. Σκόρερ για την ομάδα μας ο Καρεμπέ στο 21', σε μία από τις πρώτες του εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα και ο Αλέξης Αλεξανδρής στο 43', ο οποίος πετύχαινε το τρίτο του γκολ σε δύο φιλικά, σημάδι ότι θα ξετίναζε τα αντίπαλα δίχτυα στη σεζόν που θα ακολουθούσε. Παρών στο ματς ο Σωκράτης Κόκκαλης και τουλάχιστον 100 οπαδοί του Ολυμπιακού. Η σύνθεση του Θρύλου ήταν η εξής: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης-Βενετίδης-Μπερμούντες-Κωστούλας, Καρεμπέ-Ζε Ελίας-Γιαννακόπουλος-Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι-Αλεξανδρής.
 
 
 
 
 
 
 
 
- Σαν σήμερα το 2002, προετοιμασία του Ολυμπιακού στη Γερμανία, με τον Ουρουγουανό Γκάμπριελ Άλβες, τον Βραζιλιάνο Μοεντίμ Ζε Ελίας, τον Βραζιλιάνο Τζιοβάνι και το Γάλλο Κριστιάν Καρεμπέ, υπό τις οδηγίες του Τάκη Λεμονή.
 
 
- Σαν σήμερα το 2003, φωτό από την προετοιμασία του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ, με τον προπονητή Όλεγκ Προτάσοφ να δίνει οδηγίες σε ένα γκρουπ παικτών.
 
 
- Σαν σήμερα το 2004 στο Ζέεφελντ, μάλλον οι συστάσεις είναι περιττές. 2 από τις πιο γνώριμες ''καράφλες'' στην ιστορία του Ολυμπιακού, το δίδυμο της αριστερής πτέρυγας, Γρηγόρης Γεωργάτος και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.
 
 
- Σαν σήμερα το 2004, δήλωση του προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσκο Μπάεβιτς.
 
''Είναι η πρώτη φορά που θέλω τόσο πολύ έναν αμυντικό και δεν μπορώ να τον έχω. Δεν είναι εύκολο να βρω αυτό που θέλω, να είναι καλός και να μην είναι ακριβός''.
 
Λίγες μέρες μετά την απόκτηση Ριβάλντο αυτά. Από τις εποχές που ''όλα ήταν άψογα'' στον Ολυμπιακό, όπως προσπαθούν να μας πείσουν σήμερα ορισμένοι. Στην πορεία εν τέλει αποκτήσαμε τον Γκάμπριελ Σούρερ από την ισπανική Σοσιεδάδ.
 
 
- Σαν σήμερα το 2005, φιλικό στην Αυστρία για τον Ολυμπιακό του Τροντ Σόλιντ, με την υποβιβασμένη από τη Β' στη Γ' Εθνική Ιταλίας Τζένοα. Τελικό σκορ 1-1, με σκόρερ για τον Ολυμπιακό το Ριβάλντο στο 37'. Η σύνθεση του Ολυμπιακού σε αυτό το φιλικό. Νικοπολίδης, Καφές, Γεωργάτος (69 Μπουλούτ), Κωστούλας, Ανατολάκης (59 Σούρερ), Στολτίδης (86 Χοβνανισιάν), Τουρέ (84 Καψής), Οκκάς (59 Μαυρογενίδης), Ριβάλντο, Κωνσταντίνου (82 Καστίγιο), Τζόρτζεβιτς. Είπαμε, παλαιότερα ''όλα πήγαιναν ρολόι''...
 
 
- Σαν σήμερα το 2005, ο νεοπροσληφθείς Νορβηγός τεχνικός Τροντ Σόλιντ, δηλώνει στο ραδιοφωνικό σταθμό Supersport FM τα παρακάτω.
 
''Τα πράγματα δεν πηγαίνουν πολύ γρήγορα, αλλά οι άνθρωποι στις τάξεις του συλλόγου δουλεύουν για αυτό το θέμα. Ας πάρουμε πρώτα τον πρώτο επιθετικό και μετά συζητάμε για τον δεύτερο.
Μετά θα δούμε για την απόκτηση παικτών και σε άλλες θέσεις, κυρίως πλαγίου μπακ. Στα άκρα έχουμε πολύ καλούς παίκτες επιθετικά, αλλά όχι τόσο αμυντικά.
Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά εκτός από την ποιότητα των επιθετικών, χρειάζεται και ποσότητα επιθετικών''.
 
Όλα αυτά με τον Ολυμπιακό να έχει Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτο, Καστίγιο, Τουρέ, Στολτίδη και ''λοιπούς παικταράδες'', όπως λέει ο κόσμος μας τουλάχιστον. Φανταστείτε να δήλωνε σήμερα προπονητής του Ολυμπιακού τέτοια πράγματα δημοσίως. Θα ''έχτιζαν ζωντανό'' το Βαγγέλη Μαρινάκη οι ''αγανακτισμένοι, τίμιοι γαύροι''.
 
- Σαν σήμερα το 2006 ο Ριβάλντο αρνείται να αναλάβει την αρχηγία του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού και κύματα ''τίμιων, απροσκύνητων γαύρων'' πλημμυρίζουν τα ραδιόφωνα, μιλώντας ''για το μεγάλο Βραζιλιάνο, που δεν δέχεται να είναι μαριονέτα του Κόκκαλη''. Όλα πήγαιναν ρολόι τότε, όλα ήταν παραδεισένια στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό...
 
«Σεβόμενος την επιλογή της διοίκησης και του προπονητή να με επιλέξουν για τη θέση του αρχηγού, θα ήθελα να πω ότι δεν μπορώ να την δεχθώ και αυτό γιατί ποτέ στη μέχρι τώρα καριέρα μου, τόσο στην εθνική Βραζιλίας, όσο και στη Μπαρτσελόνα, όπου μου είχε προταθεί κάτι ανάλογο, δεν το δέχτηκα καθώς το μόνο που θέλω είναι να παραμένω συγκεντρωμένος, στο ρόλο που έχω σαν ποδοσφαιριστής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον προπονητή για την τιμή που μου έκαναν και να υποσχεθώ ότι όπως μέχρι τώρα, έτσι και στη συνέχεια θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της ομάδας μας».
 
 
- Σαν σήμερα το 2006 έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του μπασκετικού Ολυμπιακού ο 23άχρονος γκαρντ Άλεξ Άκερ. Υπέγραψε με κάτι περισσότερο από 1 εκ. δολάρια για έναν χρόνο, είχε μέσο όρο 14,3 πόντους στην Ευρωλίγκα και τον σημάδεψε η φάση με το κόψιμο του Διαμαντίδη, στον τρίτο τελικό των playoff του πρωταθλήματος της Α1, το ματς δηλαδή με το non call του Πηλοΐδη.
 
 
- Σαν σήμερα το 2007 ο Ολυμπιακός αποκτά με 2 εκ. ευρώ από τη Σαν Λορέντσο της Αργεντινής τον ''σκύλο'' 29άχρονο αμυντικό χαφ Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, ο οποίος σε 2 σεζόν, 2007-08 και 2009-10, θα κάνει ορισμένα μεγάλα ματς στο Champions League, κλέβοντας πολλές μπάλες στο κέντρο.
 
 
- Σαν σήμερα το 2008, επιστροφή της αποστολής του Ολυμπιακού από το στάδιο της προετοιμασίας που ολοκλήρωσε με φιλικά ματς στην Ολλανδία. Βλέπουμε τον Ερνέστο Βαλβέρδε 10 χρόνια νεότερο...
 
 
- Σαν σήμερα το 2009, φήμες για συνάντηση Σωκράτη Κόκκαλη-Βαγγέλη Μαρινάκη στο Nammos της Μυκόνου, με την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να είναι πολύ κακή και το Βαγγέλη να εμφανίζεται έτοιμος να μπει ως συμπαίκτης, κάτι που τελικά έγινε με έναν χρόνο καθυστέρηση.
 
 
- Σαν σήμερα το 2010, Γ.Σ. στην ΠΑΕ μας, όπου αποφασίζονται οι ρόλοι του καθενός, μετά τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Κόκκαλη στο Μαρινάκη. Πρόεδρος ο Κόκκαλης, Α' αντιπρόεδρος ο Μαρινάκης, μέλος ο Σταύρος Νταϊφάς.
 
 
 

 
- Σαν σήμερα το 2011, Φραν Γέστε και Λιούμπομιρ Φέισα, από προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία, υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε.
 
 
- Σαν σήμερα το 2011, ο Ντούντα Ίβκοβιτς επιλέγει για τη ρακέτα του νέου και πολύ πιο φθηνού Ολυμπιακού που ετοιμάζει, το Ματ Χάουαρντ, απόφοιτο του κολεγίου του Butler από το πανεπιστήμιο του Princeton. Όπως διαβάζουμε στο ''ΦΩΣ'', '''εφαγε στο νήμα'' τον Ντόρσεϊ, τον οποίο δεν πολυ-εμπιστευόταν ο Ντούντα, λόγω χαρακτήρα. Όταν στην πορεία της σεζόν θα αλλάξει αυτήν του την απόφαση ο Ίβκοβιτς και θα πιάσει Λιμάνι στη θέση του Χάουαρντ ο Ντόρσεϊ, τα υπόλοιπα θα αποτελέσουν την ιστορία του ευρωπαϊκού της Πόλης και του πρώτου πρωταθλήματος στην ελληνική Α1 μετά από 14 σεζόν για τον Θρύλο μας.
 
 
- Σαν σήμερα το 2012, Ολυμπιακός-Νιούκαστλ 1-1 σε φιλικό στην Πορτογαλία, με Αμπντούν-Μήτρογλου να βγάζουν μάτια. Η σύνθεσή μας, με προπονητή το Ζαρντίμ. Κάρολ, Παπάζογλου (46' Μανωλάς), Φέισα (46' Μανιάτης), Τζεμπούρ (46' Μήτρογλου, 87' Καραγκούνης), Φετφατζίδης (46' Τάτος), Σιόβας, Ντιελνά (46' Χολέμπας), Λυκογιάννης (46' Βλαχοδήμος), Σουμπίνιο (46' Μοδέστο), Ντιόγκο (46' Αμπντούν), Τοροσίδης (68' Πάντελιτς).
 
 
 
- Σαν σήμερα το 2013, εικόνες από την προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Μπαντ Σένμπορν της Γερμανίας. ''Θα χαθεί η μπάλα'' με Τσόρι-Σαβιόλα-Κάμπελ-Βάις, όπως έγραφε ο ''ΓΑΥΡΟΣ''. Και χάθηκε, σε μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του Ολυμπιακού, υπό τις οδηγίες του Μίτσελ.
 
 
 
- Σαν σήμερα το 2015, προετοιμασία στο Έρμελο της Ολλανδίας για τον Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα και τον Ισλανδό επιθετικό, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ο οποίος ακόμη και τώρα, 3 χρόνια μετά, δεν έχουμε καταλάβει το γιατί έφυγε όπως έφυγε στις αρχές του 2016.
 
 
- Σαν σήμερα το 2016, Ολυμπιακός-Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0 στο Καραϊσκάκη, για τα προκριματικά του Champions League, στο πρώτο ματς ενός οδυνηρού αποκλεισμού μας. Το είπε και το έκανε εκείνη τη μέρα στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης. ''Αν δεν προκριθείτε, θα σας αλλάξω όλους''.
 
 

 
- Σαν σήμερα πέρυσι το 2017, η κηδεία του ασύγκριτου Θανάση Μπέμπη, ενός από αυτούς που έκαναν τον Θρύλο μας τεράστιο. Αιωνία του η μνήμη.
 
 

Σχόλια

Εικόνα dgkirle

Να είσαι καλά ρε Σάββα.

Θέλω να σταθώ λίγο στον Λεντέσμα. Το προσωνύμιο του ήταν "Λύκος" και η αλήθεια είναι ότι παίζοντας σε τριάδα χαφ με Πατσατζόγλου και Στολτίδαρο είχαμε πολύ δυνατό κέντρο. Αυτό σε συδυασμό με τα βέλη αριστερά και δεξιά (Γκαλέτι, Λούα Λούα και Τζόλε) παίζαμε τρομέρά το παιχνιδι των αντεπιθέσεων.

Μου άρεσε αυτός ο παίχτης.