Ο ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ'' ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ



Κοιτάμε τις παλιές εφημερίδες, να δούμε το τι έγραφαν ''σαν σήμερα'' και πέφτουμε πάνω σε αυτό το φύλλο της ''Αθλητικής Ηχούς'', στις 2 Αυγούστου του 1992.
 
 
Μόλις είχε φύγει από τον Ολυμπιακό τότε ο Τάσος Μητρόπουλος, έπειτα από καριέρα 11 σερί ετών και υπέγραψε στην ΑΕΚ των Καρρά-Μελισσανίδη.
 
 
Τι δήλωνε λοιπόν στο ρεπόρτερ της ''Ηχούς'', Bασίλη Σιάσσο;
 
Μην με ρωτάτε για τον Ολυμπιακό. Αποτελεί για εμένα ένα όμορφο παρελθόν. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που είμαι παίκτης της ΑΕΚ.
 
Αυτά μας θυμίζουν όσα έγιναν 2 καλοκαίρια αργότερα, το 1994, όταν ο 37άχρονος, τότε, Μητρόπουλος έψαχνε το νέο του συμβόλαιο. Ήταν πρώτη και πάλι η αγαπημένη του ''Ηχώ'' που ανακοίνωσε τη συμφωνία του Τάσου με τον ''καπετάνιο'' Γιώργο Βαρδινογιάννη, στις 21 Ιουλίου.
 
 
 
Στις 22 Ιουλίου ανακοινώθηκε επισήμως η απόκτηση του Μητρόπουλου από την ΠΑΕ ΠΑΟ κι όπως διαβάζουμε στην ''αμερόληπτη'' αθλητική εφημερίδα SPORTIME, ο Τάσος δήλωσε τα παρακάτω.
 
 
 
Θα τιμήσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως τίμησα τις φανέλες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Είτε παίζω ένα λεπτό, είτε πέντε, είτε καθόλου, θα δώσω ό,τι έχω μέσα μου. Ευχαριστώ τους αδελφούς Βαρδινογιάννη που με τίμησαν ως άνθρωπο και ως αθλητή. Δεν πρέπει να μιλάμε για μεταγραφή. Πρώτα είναι τιμή και μετά μεταγραφή. Προσωπικά αισθάνομαι δυνατός. Ας αρχίσω πρώτα και μετά θα δω πού θα σταματήσω. Ειδικά εμείς οι διεθνείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις τεράστιες εμπειρίες που μας πρόσφερε το Μουντιάλ, κάτι που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε στην Ευρώπη.
 
Δύο μέρες μετά έκανε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες σχετικές δηλώσεις ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ, Γιώργος Βαρδινογιάννης. Διαβάζουμε στην ''Αθλητική Ηχώ''.
 
 
Η μεταγραφή του Τάσου Μητρόπουλου δεν έχει να κάνει με τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς της ομάδας, ούτε και διαφοροποιεί τα πλάνα της. Όταν ζήτησε ο Τάσος να έρθει στον Παναθηναϊκό, αποδέχτηκα το αίτημά του και για να τιμήσω την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γιατί πιστεύω ότι μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό, με το πάθος και την ευψυχία που τον διακρίνουν, τον καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό ''τσαμπουκά'', που μας είχε λείψει τα τελευταία χρόνια. Αν και πόσο θα παίξει, είναι θέμα της τεχνικής ηγεσίας. Όμως, ακόμη και μη αγωνιζόμενος μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα, αν μεταφέρει το ίδιο πάθος που είχε και στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ.
Ο Τάσος είναι από παναθηναϊκή οικογένεια. Το 1980 είχε ζητήσει και τότε να έρθει στον Παναθηναϊκό, η μεταγραφή όμως δεν έγινε, επειδή είχε εκφράσει επιφυλάξεις ο Λάκης Πετρόπουλος, που τον είχε χαρακτηρίσει ''χασογκόλη'', αλλά περισσότερο επειδή είχε κάνει εγχείρηση μηνίσκου και είχε εκφραστεί η άποψη ότι έχει ζημιά στο γόνατο.
Σε συζητήσεις που είχα με τους εκάστοτε διοικούντες τον Ολυμπιακό, τους έλεγα ότι θαυμάζω το πάθος του Μητρόπουλου κι ότι ο παίκτης αυτός που είναι ''σημαία'' δεν πρέπει να φύγει ποτέ από τον Ολυμπιακό. Έφυγε όμως και βέβαια δεν με αφορά το γιατί. Πήγε στην ΑΕΚ, την βοήθησε να κατακτήσει Πρωταθλήματα, αλλά κι από εκεί έφυγε με ένα τηλεφώνημα. Πάλι δεν με αφορά το γιατί, αν όμως ο Μελισσανίδης δηλώνει ότι ο Τάσος είναι παικταράς, εκτίθεται ο πρόεδρος της ΑΕΚ.
 
''Ωραία'' πράγματα για το ''μεγάλο Ολυμπιακό'', τον παίκτη-σύμβολο του Θρύλου κατά τη δεκαετία του '80, έτσι;
 

Σχόλια

Εικόνα Perseas11

Δηλαδή, αντί να ασχολούμαστε για τις μεταγραφές που (ΔΕΝ) έγιναν.
Αντί να μιλάμε για τους κεντρικούς χαφ που (ΔΕΝ) ήρθαν.
Αντί να μιλάμε για το φρούτο Μιράντα που ήρθε, ενώ ψάχνουμε δέκα χρόνια ηγέτη στόπερ (ο Μεριά ίσως εξελιχθεί σε τέτοιον, ωστόσο δεν ήρθε ως τέτοιος).
Αντί να μας απασχολεί ότι η τριπλέτα της επίθεσης είναι οι Ανσαριφάντ-Μάνος-Γκερέιρο.
Αντί να μας προβληματίζει ότι τη φανέλα με το δέκα την έχει φέτος ο Φετφατζίδης.
Αντί να μιλάμε για την ενίσχυση των άλλων ομάδων (που σε στρωμένη ομάδα προσθέτουν παίκτες).
Αντί να μας προβληματίζει ότι παίζουμε προκριματικά χωρίς τους βασικούς μας χαφ (ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ τι έγινε πριν χρόνια με την Μπερ Σεβά).

Αντί όλων αυτών,
Θυμηθήκαμε μια ιστορία τριάντα χρόνων...
Οκ.

Εικόνα ThomasK

Πρωτίστως με αυτά που αναφέρεις ασχολούμαστε (και στον ύπνο
μας ακόμα), Περσέα. Αυτά μας καίνε και μας κατατρώνε εδώ και
δυο χρόνια τώρα. Σύγγαυροι είτε ανοίγουν διαρκώς σχετικά θέματα-
νήματα (Απόστολος π.χ.) είτε τα σχολιάζουν.
Πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ομάδα
(παίχτες κ.λπ.), τον πόλεμο εναντίον του Ολυμπιακού και την κατάσταση
στο ελλ. ποδόσφαιρο, και ό,τι σχετίζεται με την ιστορία μας ως συλλόγου
έχει την αξία του. Και σαν ξεκάρφωμα, σαν βαλβίδα ασφαλείας αν θέλεις.

Εικόνα ze ηλιας

Αν και προσωπικά μ ενδιαφέρει μόνο η προσφορά οποιουδήποτε παίκτη στην ομάδα μας καί στ αρχίδια μου τι κάνουν πριν και μετά ,αυτό πιστεύω οτι το φχαριστηθήκαμε όλοι

https://www.youtube.com/watch?v=iJ0uO58w2dQ

Εικόνα ThomasK

:)

Εικόνα matrasimca

Εγώ θυμάμαι πως τον παίκτη δεν τον κρατήσαμε εμείς ενώ αυτός ήθελε με τα 1000 να μείνει
Αποδείχτηκε ότι είχε ζουμί μέσα του, το μαγικό ζουμί της δύναμης του πάθους και της ενέργειας
Όταν πήγε στην ΑΕΚ τα δικά του καθοριστικά 4 η 5 γκολ που έβαλε και νικούσε με 1 γκολ διαφορά ήταν αυτά που της έδωσαν τον τίτλο. Τουλάχιστον 10 βαθμούς πήρε η ΑΕΚ από τον Τάσο.
Ο Τάσος είναι αδιαμφισβήτητος Γαύρος και μπράβο που έβαλες αυτό το βίντεο που αποδεικνύει την λεβεντιά του, μπροστά σε όλους τους Βάζελους τους την είπε για τον πρόεδρο τους.
Όταν έμπαινε μέσα ο Τάσος κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν φοβόταν τίποτα, όλοι οι αντίπαλοι τον τρέμανε, δεν θυμάμαι παίκτη με μεγαλύτερο τσαμπουκά από την δεκαετία του 70 που παρακολουθούσα την ομάδα Γουλανδρή, όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά σε όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο
Πήγε σε ΑΕΚ και απέδειξε ότι κακώς τον διώξαμε, αυτό ήθελε να αποδείξει.
Στον Παναθηναϊκό τον δουλέψανε και την πάτησε που πήγε.
Στην πραγματικότητα ο Βαρδινογιάννης τον πήρε και του κρέμασε το δελτίο στον τοίχο.
Όσο έπαιξε σε μας ήταν ο πιο μάγκας

Εικόνα Chevalier de Balibari

νομιζω ειδικη μνεια αξιζει στον Καραπιαλη,ηρθε στην χειροτερη εποχη της ομαδας πραγματικα ομως
χωρις να υπαρχει φως στο τουνελ με αναργυρο ''προεδρο'' και μπανασακη και σια...
εγραψε στα παπαρια του την οικονομικη σιγουρια του παοβ
και ΟΛΕΣ τις αβαντες που ειχαν τοτε... επομενως ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ RESPECT

Εικόνα ThomasK

Αναμφισβήτητα αξίζει στον μεγάλο Βασίλη Καραπιάλη!

Κρίμα για τον ίδιο τον Τάσο Μητρόπουλο ο ξεπεσμός του.

Εικόνα μαουνιέρης

Οι ποδοσφαιριστές είναι γενικώς "χαζά" παιδιά. Μερικά είναι "ηλίθια". Ισχύει παντού και πάντοτε. Πάμε τώρα και στο άλλο: όποιος παίκτης του Ολυμπιακού φόρεσε πράσινη φανέλα με τριφύλλι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ό,τι και αν λέει ύστερα. Απλώς έχει αγωνισθεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το τελευταίο είναι απλό ιστορικό γεγονός, που δεν αμφισβητείται. Το να είσαι Ολυμπιακός είναι αμετάβλητη κατάσταση του νου και της ψυχής και το δηλώνεις πάντα απερίφραστα με λόγια και με έργα. Και αν φύγεις από τον Ολυμπιακό και πας σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πλην του ΠΑΟ, τότε μην πιάνεις το όνομα του Θρύλου στο στόμα σου επί ματαίω. Διότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα θυμούνται τί ήσουν, τί είπες και τί έκανες τότε και τότε και τότε. Πώς θα μπορώ να σε βάλω δίπλα στον Αναστόπουλο, στον Καραπιάλη, στον Τζόρζεβιτς ή στον Πάντο, Τάσο; Δεν γίνεται. Απλώς έχεις αγωνισθεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ολυμπιακός δεν είσαι.

Εικόνα matrasimca

Δηλαδη ο Δομαζος που πηγε στην ΑΕΚ δεν ειναι Παναθηναικος?
Ο Δεληκαρης που πηγε στον ΠΑΟ δεν ειναι Ολυμπιακος?
Αν διαβασεις το βιβλιο του Θωμα Μαυρου, θα δεις ποσο εκθιαζει τον Δομαζο, που οταν πηγε στην ΑΕΚ γιατι στον ΠΑΟ τον ειπαν ξεζουμισμενο τιμησε τα παντελονια του παιζοντας μπαλαρα.
Ποτε δεν επαψε ο Δομαζος να ειναι Παναθηναικος, αλλα τα 90 λεπτα στο γηπεδο παιζεις για αυτον που σε πληρωνει.
Αυτοι επερναν χρηματα δεν επαιζαν τζαμπα.
Αν επαιζαν τζαμπα, αντε παμε μεχρι την δεκαετια του 70, τοτε ναι επαιζαν μονο για την ομαδα τους.
Ας υποδειχτει ενα σχολιο με το οποιο ο Μητροπουλος προσβαλε τον Ολυμπιακο.
Ρε παιδια γιατι τετοια ανθρωποφαγια?
Οταν ηταν στην ομαδα τον λατρευαν ολοι, δεν ξερω τις ηλικιες σας αλλα εγω αυτο εζησα, και οταν τον διωξαμε στεναχωρηθηκαν ολοι οι οπαδοι.

Εικόνα el trick

Η πλέον ξεκάθαρη θέση Γιώργαρε και με εκφράζει απόλυτα.

Εικόνα μαουνιέρης

Είναι λογική -νομίζω- η θέση αυτή, αγαπητέ σύγγαυρε! Δεν χρειάζεται να αναμειγνύουμε τα ακλόνητα ιστορικά δεδομένα με το ιερό συναίσθημά μας ως οπαδών του Ολυμπιακού. Δεν είναι απαραίτητο όσοι φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού να κατάλαβαν περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Προσωπικά μού αρκεί να παίζουν μπάλα για τον Ολυμπιακό. Ως προς το αν είναι και όντως Ολυμπιακοί, ο λογαρισμός γίνεται πάντα στο τέλος της καριέρας τους και με διαρκείς ελέγχους κατόπιν.

Εικόνα ThomasK

Να θεωρήσουμε σαν εξαίρεση τον Νικόλα τον Βαμβακούλα; :)

Εικόνα μαουνιέρης

Όχι! Γιατί, αν αρχίσουμε τις εξαιρέσεις, θα φτάσουμε στο τέλος να τους "συγχωρήσουμε" όλους. "Έπαιξαν στον Ολυμπιακό" - αυτό είναι βέβαιο και αναμφισβήτητο. "Είναι Ολυμπιακοί" - αυτό ούτε βέβαιο είναι ούτε αναμφισβήτητο. Συγγαυρικούς χαιρετισμούς.

Εικόνα ThomasK

Λογικό, αιτιολογημένο και πειστικό επιχείρημα, σύγγαυρε.
Συγγαυρικούς χαιρετισμούς επίσης!

Εικόνα μαουνιέρης

Ξανανταποδίδω συγγαυρικούς χαιρετισμούς.