ΜΠΕΝΦΙΚΑ: 44.000 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ



Αντιγράφουμε από το twitter.
 
 
44.032 διαρκείας έχει πουλήσει ως τώρα η Μπενφίκα για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, 2018-19, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι είχε πουλήσει 46.702 διαρκείας, επίδοση που αποτέλεσε ρεκόρ για την πορτογαλική ομάδα. Πλησιάζει λοιπόν στην κατάρριψη αυτού του ιστορικού επιτεύγματος η Μπενφίκα, που:
 
- πέρυσι ΔΕΝ πήρε το πρωτάθλημα στη χώρα της, αλλά τερμάτισε 2η, με 7 βαθμούς διαφορά από την πρώτη Πόρτο
 
 
- πέρυσι ΔΕΝ πήρε το Κύπελλο, αφού αποκλείστηκε στη φάση των ''16''
 
 
- πέρυσι τερμάτισε τελευταία σε όμιλο του Champions League, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Βασιλεία και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συγκεντρώνοντας 0 βαθμούς, με 6 ήττες σε 6 ματς.
 
 
- στο φετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, έχει ξοδέψει ως τώρα μόνο τα χρήματα από τη μεταγραφή του μέσου της, Καρβάλιο, στη...Νότιγχαμ. Ναι, στη Νότιγχαμ του ''κακού Μαρινάκη''. Η ''σούμα'' μάλιστα ''αγορών-πωλήσεων'' δείχνει ότι μέχρι τώρα η Μπενφίκα εισέπραξε 30 εκ. ευρώ από πωλήσεις παικτών και ξόδεψε τα μισά, 15 εκ. ευρώ, για αγορές παικτών.
 
 
 
Τι ''περίεργο''. Στην Πορτογαλία της οικονομικής κρίσης (από μνημόνιο πέρασαν κι αυτοί) ο κόσμος της λαοφιλέστερης ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας, στέκεται στο πλευρό της στα δύσκολα. Στην Ελλάδα τι ακριβώς γίνεται με τον Ολυμπιακό, τη δημοφιλέστερη ποδοσφαιρική ομάδα και τη μεγάλη μάζα των φιλάθλων του, πλην κάποιων ''γραφικών υπαλλήλων'', όπως μας αποκαλούν οι πολυπληθέστεροι ''απροσκύνητοι'' φίλαθλοί του;

Σχόλια

Εικόνα Romain

Εμείς θέλουμε να φύγουμε από το γήπεδο.

Ο Μαρινάκης που πληρώνει εκατομμύρια και διώκεται σαν "ηγέτης εγκληματικής οργάνωσης" και "διακινητής ναρκωτικών" ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να φύγει.

Για μένα, είναι πολύ μαλάκας που κάθεται στην ομάδα. Και το λέω στα ίσα.

---χωρίς κέρδος,

---να δέχεται επιθέσεις

---να πληρώνει εκατομμύρια από την τσέπη

---και εμείς οι οπαδοί να μην είμαστε ευχαριστημένοι.

Αν πει και αυτός, έχω βαρεθεί, τότε θα έχει αρκετό ενδιαφέρον η υπόθεση.

Θα πρέπει να φτιάξουμε την Ολυμπιακή συμμαχία ή να ρίξουμε την ομάδα στη γάμα εθνική. Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον τα ντέρπι με την Τριγλία και τις άλλες σπουδαίες ομάδες.

Υ.Γ. Όταν ο Κόκκαλης άρχισε και τα άκουγε από τον κόσμο, έριξε το μπάτζετ και είχε πεί στους υπεύθυνους του Ερασιτέχνη.

"Δέν είναι ότι δεν έχω, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ (να βάλω άλλα χρήματα)."

Εικόνα matrasimca

Αγαπητε Ρομεν,

Δεν νομιζω οτι ο κοσμος εχει γυρισει την πλατη στην ομαδα.
Κατα την γνωμη μου οταν οι περισσότερες εργασίες στις ηλικίες νεων ανθρώπων αμείβονται με 300-400 Ευρω και είναι part time η ο νεος ειναι απλα άνεργος και ο πατέρας του επισης ειναι σε τραγικη οικονομική κατάσταση δεν θα ελθει στο γήπεδο εχει αλλες αγωνίες να αντιμετωπίσει καθως και την στεναχώρια για το τι μέλλει γενέσθαι.
Θα πιει μια μπίρα στον καφενέ της γειτονιάς του θα πληρώσει 3 Ευρώ και θα δει το τοπι απο την τηλεόραση.
Τα χρηματα κατω απο τα στρωματα και τα παπλωματα τελειωνουν οπως τελειωσε και το ονειρο περι σκισιματος των μνημονιων των ΣΑΝΕΛ και επαναφορα της ζωης των πολιτων σε προτερες ευδαιμονες καταστάσεις.
Μεχρι το 2060 ελαχιστα θα αλλάξουν και δυστυχως αυτο θα εχει επιπτωση στον αθλητισμο και την ομαδα μας.
Εδω δεν μπορουμε καλα καλα να ανταγωνιστουμε μια ομαδα Β Εθνικης της Αγγλιας οικονομικα τι να περιμενουμε?
Τουλαχιστον ας προσπαθησουμε να στηριξουμε την ομαδα και ας χαιρομαστε το ποδοσφαιρο κανοντας οτι καλυτερο μπορουμε κατω απο αυτες τις δυσκολες οικονομικα συνθηκες.
Ας δοξαζουμε τον υψιστο που καθε μερα που βλεπουμε μια Χαραυγη βλεπουμε μαζι και την ελπιδα πως μπορει να γινει κατι μαγικο και να δοσει λιγη χαρα στον κοσμο
Dum spiro spero μάθαμε στο σχολείο

Εικόνα dimitrov7

Το σχόλιο σου με βρίσκει σύμφωνο. Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα έλεγα .... Άντε γειά.
Και να δεις μετά από κανένα 6μηνο, όταν θα είχαν κοπάσει τα σχόλια των οχτρών πως θα έβρισκε την ησυχία του.
Να δεις πως θα απαλλασόταν από όλα και πως θα γινόταν πάλι ο λαμπρός επιχειρηματίας. Το διαμάντι.
Και ως μάγκας να αφήσει την ομάδα χωρίς χρέη και να πει στο πόπολο .... "σας δίνω την ομάδα καθαρή, ε τώρα κανονίστε και πράξτε όπως νομίζετε" ...... Να δούμε και τι μετεγγραφές θα έκανε το πόπολο, παραδίδοντας ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Να μην πουλάει παίκτες και να φέρνει παιχταράδες να το δω.
Κι όπως είπε κάποτε ο Σωκράτης .... "Άστους 1-2 χρονάκια χωρίς πρωτάθλημα και θα το εκτιμήσουν καλύτερα."

Εικόνα djole11

Πιστευω οτι οι περισσοτεροι που γραφουμε εδω δεν ειμαστε μικρα παιδακια,εχουμε ζησει αρκετα χρονια τον Ολυμπιακο.Εγω προσωπικα φιλε επειδη εχω ζησει και πετρινα,μια ζωη θυμαμαι τον κοσμο του Ολυμπιακου να ειναι το ιδιο (ισως και χειροτερο...) ''γκρινιαρης'' και απαιτητικος,ειτε με Μαρινακη ειτε με Κοκκαλη ειτε με Σαλιαρεληδες και Κοσκωταδες...Και επειδη στην τελικη μιλαμε για μπαλα και ολα στο χορταρι φαινονται,η ομαδα των τελευταιων δυο ετων δεν αρεσει στον οχι συμβιβασμενο με τη μετριοτητα γαυρο.
Εγω νομιζω οτι ο Μαρινακης στενοχωριεται περισσοτερο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ για την εικονα της ομαδας,αφουγκραζεται και σεβεται τον κοσμο του Θρυλου (ο οποιος εχει αλανθαστο αισθητηριο),ξερει την ανικανοποιητη ψυχοσυνθεση μας (γιατι ειναι ενας απο εμας) και ειμαι σιγουρος οτι ουτε εχει βαρεθει και μπορει και θελει να φτιαξει εναν Ολυμπιακο που θα αρεσει σε ολους μας.Ο κοσμος φωναζει επειδη ο Μαρινακης ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ξερει να φτιαχνει ομαδαρες και να φερνει παιχταραδες,απλα θεωρω οτι εγινε λανθασμενος σχεδιασμος περυσι,ισως καπου επαναπαυθηκαμε λογω των συνεχομανων τιτλων,οκ παντου συμβαινουν αυτα.Εξαλλου,ο ιδιος ο προεδρος χαρακτηρισε τους παιχτες που ο ιδιος εφερε ''χαρτια τουαλετας'',δεν χρειαζεται να σχολιασουμε κατι αλλο.

Εικόνα Romain

Δεν διαφωνούμε σύνγαυρε.

Σίγουρα ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του έκαναν λάθος επιλογές σε παίκτες και προπονητές. Όπως και κάποιες σωστές.

Ο Μουρίνιο είχε πει ότι η μεταγραφή είναι σαν το καρπούζι.

Η ουσία είναι ότι έχει προσφέρει, και εγώ αυτό αναγνωριζω.

Εικόνα djole11

Συμφωνοι,αλλα οι οπαδοι της Μπενφικα πανε να δουν και να στηριξουν μια ομαδα αξιας 240 (περιπου) εκατομμυριων που απαρτιζεται απο παιχταραδες οπως ο Σαλβιο και ο Σερβι και παιζει στα περισσοτερα ματς μπαλαρα.Ατυχης η επιχειρουμενη συγκριση,οταν μαλιστα η Σπορτιγκ που επρεπε να μας ριξει 10 γκολ στο Φαληρο τερματισε πισω απο τη Μπενφικα.Δεν το δεχομαι να με κερδιζουν οπου με πετυχουν τα δικεφαλα κοτοπουλα και να μη μπορω να ΔΙΑΛΥΣΩ τον απληρωτο βαζελο.Δεν μας λειπουν οι τιτλοι,ουτε γιναμε Ολυμπιακοι για τους τιτλους,το ωραιο ποδοσφαιρο που (δεν) παιζει η ομαδα τα τελευταια 2 χρονια μας λειπει...

Εικόνα Romain

Φίλε επέτρεψε μου να διαφωνήσω.

Η Μπενφίκα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό ούτε με άλλη Ελληνική ομάδα. Ο απλός λόγος είναι η αγορά. Δέν μπορεί Ελληνική ομάδα να διαθέτει ομάδα αξίας 240 εκατομμυρίων. Γιαυτό και οι Ελληνικές ομάδες φτάνουν μετά βιας τα 74 εκ. (Μόνο ο Ολυμπιακός που έχει Μαρινάκη)

Η αξία των άλλων μεγάλων Ελληνικών ομάδων είναι...

ΠΑΟΚ 55 εκ.
ΑΕΚ 25 εκ.
ΠΑΟ 23 εκ.
Αστερας 24 εκ.

An o PAOK δεν είχε Σαββιδη θα έπρεπε το μπάτζετ του να είναι γύρω στα 10 εκ. Οπότε τι παίκτες να πάρεις? Πώς να συγκριθείς με Μπενφίκα?

Εικόνα djole11

Μα φιλε μου ακριβως αυτο γραφω,οτι δε μπορει να γινει τετοια συγκριση.Τελοσπαντων επειδη και αυτο με τα μπατζετ ειναι και λιγο σχετικο,δεν πειραζει που δεν εχουμε και τοσα πολλα διαρκειας.Αν η ομαδα παιξει μπαλα και παιζει με αυταπαρνηση και Ολυμπιακο τσαμπουκα ο κοσμος θα ειναι εκει θα το κανει το χρεος του και ας μην εχουμε και το μεγαλυτερο μπατζετ.Το εχω ξαναγραψει,για εμενα το πιο σημαντικο ειναι να εχουμε σταθερο προπονητη και κορμο με λιγες και σταθερες προσθαφαιρεσεις καθε χρονο.

Εικόνα Romain

Για να έχεις ομάδαρα χρειάζεσαι παικταράδες.
Οι παικταράδες χρειάζονται μπάτζετ και έχουν και επιλογές. Η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες επιλογές ενός παίκτη σε καλή ηλικία με προοπτική.
Χωρίς παικταράδες δυσκολο να κάνεις ομαδάρα.

Ούτε τους καλούς έλληνες παίκτες δεν μπορεί να ελκύσει μια ελληνική ομάδα.

π.χ. Μαυροπάνος

Οι καλοί δεν έρχονται Ελλάδα πριν τα 30+

π.χ. Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μήτρογλου,

Όσοι ξένοι έχουν επιλογές δεν μένουν. π.χ. Μιλιβόγιεβιτς, Ρομπέρτο, Μιραλάς(όταν ήταν στα high του), Τουρέ.

Άσε που και οι προπονητές με επιλογές (Σίλβα) δεν μένουν Ελλάδα.

Εικόνα dimitrov7

Αυτό αξίζει να το συκρίνουμε και με την κίνηση διαρκείας σε αεκ παοκ πέρσι και φέτος. Δλδ πέρσι και οι 2 που κυνηγούσαν πρωτάθλημα τι πούλησαν? Και φέτος πότε κούνησαν διαρκείας πάλι? Μετά από Γαλατά και 2-3 ψευτομετεγγραφές όπως και μετά από Βασιλεία. Και μιλάμε για πρωταθλήτρια και στοιχηματική πρωταθλήτρια. Αντίστοιχα σε εμάς πως κούνησε πέρσι? Και πως κουνάει φέτος όσο πάνε τα φιλικά και οι μετεγγραφές?
Θέλω να καταλήξω πως:
1) Οι οπαδοί του θρύλου έχουν καλομάθει(με καλή και κακή έννοια) τόσα χρόνια.
2) Ο Έλληνας οπαδός είναι οπαδός όπου τον παίρνει. Όταν μυρίζεται αίμα. Στις χαρές δλδ μόνο. Δείτε και τι γίνεται με εθνικές ομάδες.
3) Ο Έλληνας οπαδός δεν έχει αθλητική-ποδοσφαιρική παιδεία. Ειδάλλως θα έπαιζε και μπάλα(θα έκανε άθληση) κι όχι μόνο να παίρνει μάτι.
4) Πως το είχε πει ο προπονητής της ΕΣΣΔ το 87 στην καλαθόσφαιρα? Οι Ελληνες αγαπούν τις νίκες στα ομαδικά σπορ κι όχι τα ομαδικά σπορ. Δε κερδάμε δε πάμε λοιπόν.

Και για να μη σας κάνω τον μάγκα ούτε κι εγώ πήρα διαρκείας μετά από 3 σερί έτη και 5 από τα 7 Βαγγέλα και ούτε θα πάρω. Σιχάθηκα γκρίνια στο γήπεδο και κάθε γρουσούζη μ@λ@κ@ τριγύρω μου που έρχεται για να βρίσει - ομάδα,διοίκηση,παίκτες - και μόνο. Θα δώσω φράγκα σε ερασιτέχνη και τέλος. Φχαριστιέμαι μόνο ματς με οικογένειες και πιτσιρίκα στην εξέδρα πλέον. Θετική ενέργεια και πολιτισμός.

Εικόνα Ποσειδωνία

Έχω κάρτα στον ερασιτέχνη και το φχαριστιέμαι.
Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο κάτι μας λείπει, κάτι μας ξενερώνει τα τελευταία 3 χρόνια.
Ίσως οι κακές επιλογές ξένων παιχτών που επαναλαμβάνονται, διώχνουν τον κόσμο.
Κάτι μας λείπει και πρέπει να το βρούμε, για να ξαναγυρίσουμε.

Εικόνα dimitrov7

Μάλλον θα πρέπει να εξαφανιστούν όλοι από το γήπεδο μπας και αφήσουν προπονητή και παίκτες να δουλέψουν με την ησυχία τους. Κι όταν φτιάξουν ομάδα να ξαναγυρίσουμε. Όπως λέει κι ένας φίλος .... όταν παίζεται καλή μπάλα όλοι το βουλώνουν. Αυτό το λέει και ως αντίδοτο στην αθλητική βία. Αλλά άμα αρχίσουν πάλι να ..... "εκτονώνονται" .... κάποιοι στην κερκίδα θα πρέπει να τους απαγορεύεται ξανά η είσοδος στο γήπεδο άπαξ και δια παντός. Όξω η αρνητική ενέργεια από το σπίτι μας. Ας πάνε να "εκτονωθούν" στης κούλας. Αυτή η αηδία δεν είναι μόνο 2-3 χρόνια. Έχει ξεκινήσει από καιρό. Απλά τώρα πλέον δεν μαζεύεται.