''ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ο ΣΑΛΙΑΡΕΛΗΣ ΑΓΟΡΑΖΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ...ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ''...



Ξεφυλλίζοντας τις παλιές εφημερίδες για την ειδησεογραφία στα θέματα του Ολυμπιακού ''σαν σήμερα'', πέφτουμε πάνω στο παρακάτω δημοσίευμα του 1992.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-8-1992
 
 
 
 
«Την ποινική δίωξη της οικογένειας Σαλιαρέλη (Αργύρη-Λίλιαν) θα ζητήσει η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, υποστηρίζοντας για τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού τέως πρόεδρο, ότι είχε αγοράσει τις 20.000 μετοχές - οι 12.807 πέρασαν στα χέρια του Γ. Χαραμή και οι 7.200 κατασχέθηκαν από τον Π. Τσαγκάρη- με χρήματα που ''σηκώθηκαν'' από το ίδιο το ταμείο της πειραϊκής ΠΑΕ!
Η εκδοχή της...κλοπής των χρημάτων από το ταμείο του Ολυμπιακού, στηρίζεται από τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο συνεχιζόμενος έλεγχος στα βιβλία της πειραϊκής ΠΑΕ.
Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, διαπιστώνεται ότι τα χρήματα των επιταγών που χρησιμοποίησε ο Αργύρης Σαλιαρέλης για την αγορά των 20.000 μετοχών είχαν αναληφθεί από το ταμείο του Ολυμπιακού. Τόσο οι ημερομηνίες των επιταγών όσο και τα ποσά που αναγράφονται σε αυτές ταιριάζουν απόλυτα και συμπίπτουν με συγκεκριμένες αναλήψεις του Σαλιαρέλη από τα ταμεία της ερυθρόλευκης ομάδας, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα και τα στοιχεία της επιτροπής ελέγχου.
Ως εκ τούτου, οι 20.000 μετοχές, που αποτελούν και το τελευταίο ''όπλο'' του Αργύρη Σαλιαρέλη, θεωρούνται ''προϊόντα εγκλήματος κλοπής''. Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί στον εκ των νομικών συμβούλων της πειραϊκής ΠΑΕ, Βασίλη Παπαευθυμίου και αναμένονται μηνύσεις το συντομότερο δυνατό, τόσο κατά της οικογένειας Σαλιαρέλη, όσο και κατά του Γιάννη Χαραμή, που όπως υποστηρίζεται αγόρασε τις 12.807 μετοχές, γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο είχαν αποκτηθεί από το Σαλιαρέλη».
 
Με το που μπήκε το 1992 ο υφυπουργός Αθλητισμού της κυβέρνησης της ΝΔ, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κήρυξε έκπτωτο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός το Σαλιαρέλη, εις βάρος του οποίου είχαν ασκηθεί απανωτές ποινικές διώξεις, είτε για εξύβριση-συκοφαντική δυσφήμηση του Σταύρου Νταϊφά, είτε λόγω της κλοπής των χρημάτων της μεταγραφής του Λάγιος Ντέταρι στην Μπολόνια το καλοκαίρι του 1990, είτε λόγω της φυγάδευσης Κοσκωτά το 1988. Το Φεβρουάριο του 1992 ο Σαλιαρέλης προφυλακίστηκε για την υπόθεση Ντέταρι και στις 10 Μαρτίου άκουσε το δικαστή να του επιβάλει κάθειρξη 16 ετών για υπόθαλψη εγκληματία, επειδή έδωσε το τζετ του για να φύγει ο Κοσκωτάς από την Ελλάδα το φθινόπωρο του 1988 (ο Σαλιαρέλης και σήμερα ισχυρίζεται πως δεν είχε ιδέα γι'αυτό, απλώς ο Κοσκωτάς δωροδόκησε τους πιλότους του...).
 
 
 
Ορίστηκε διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός με 9 μέλη και προεξάρχοντες τους Σταύρο Νταϊφά-Σωκράτη Κόκκαλη. Τότε ξεκίνησε και ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ, ο οποίος σχεδόν κάθε μέρα έβγαζε λαβράκια. Αυτό το συγκεκριμένο λαβράκι του Αυγούστου του 1992 έδωσε την οριστική απάντηση στο ερώτημα που είχαμε δει εδώ. Όλοι αναρωτιόντουσαν ''πού βρήκε λεφτά ο Σαλιαρέλης το 1991 και τα έβαλε στην αύξηση κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παραμένοντας πρόεδρος;''. Οι αρμόδιοι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές λοιπόν μας απάντησαν. Πήρε λεφτά από τα ταμεία της ΠΑΕ και τα εμφάνισε ως δικά του, ότι τα έβαλε αυτός στην ΠΑΕ από την προσωπική του περιουσία, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δεν πήρε και τα λεφτά της Μπολόνια ή του ''καπετάνιου'' Βαρδινογιάννη. Λέμε για το τι αποδείχθηκε τώρα.
 
Τα παραπάνω λοιπόν προέκυψαν από τον έλεγχο των αρμοδίων. Πολλοί ''Ολυμπιακάρες'' εμφανίζονται κατά καιρούς και λένε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ή ο Σωκράτης Κόκκαλης παλαιότερα, κάνανε και κάνουν το ίδιο, ''με λεφτά του Ολυμπιακού παριστάνουν τους επενδυτές, κλέβουν τα ταμεία μας, παντελονιάζουν''. Αντιμετωπίζουν και τους 2 αυτούς προέδρους σαν...Σαλιαρέληδες. Κι όταν φυσικά τους ζητάει κανείς αποδείξεις για όσα λένε, εξαφανίζονται σαν το Γιουσέιν Μπολτ. Η συνωμοσιολογία ανθεί στις τάξεις των οπαδών μας και δυστυχώς αρκετοί φαινομενικά σοβαροί άνθρωποι αποδεικνύονται επιρρεπείς σε αυτήν. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι το να μιλάμε με στοιχεία και να καταγράφουμε την ιστορία του Ολυμπιακού μέσα από τις πηγές. Μυαλό στον οποιονδήποτε δεν μπορούμε να βάλουμε, ούτε να υποκαταστήσουμε την σχολική εκπαίδευση που όπως φαίνεται δεν έλαβε...

Σχόλια

Εικόνα ze ηλιας

Σάββα άσχετο ,αλλά καμμιά ανάρτηση για τη μετονομασία από βάζελος superfoods σε βάζελος οπαπ έχουμε?

Εικόνα ThomasK

Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά καταγραφής των γεγονότων,
της πληροφόρησης και της ενημέρωσης. Είναι σημαντική για
όλους τους καλόπιστους γαύρους και μη, παλαιούς και νέους.