ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ-ΤΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ Η ΒΑΖΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ



Παιχνίδι για την τέταρτη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας χθες βράδυ και η 6η στη βαθμολογία Γκιμαράες, όπως βλέπουμε εδώ, υποδέχθηκε και κέρδισε την τρίτη από το τέλος Τοντέλα με σκορ 1-0. Στο επίσημο site της Λίγκας του πορτογαλικού πρωταθλήματος βλέπουμε ότι στο ματς κόπηκαν 20.128 εισιτήρια.
 
 
Στο επίσημο site της δικής μας Superleague βλέπουμε τα εισιτήρια που έκοψε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, την προηγούμενη Κυριακή, κόντρα στο Λεβαδειακό. 15.123 εισιτήρια.
 

 
Πώς γίνεται τώρα η Γκιμαράες να κόβει 5.000 περισσότερα εισιτήρια στα παιχνίδια της σε σχέση με τη λαοφιλέστερη ελληνική ομάδα και μάλιστα όχι σε ματς με κάποιο ''μεγάλο'' της Πορτογαλίας, αλλά με την άσημη Τοντέλα, εμείς εδώ στο site δυσκολευόμαστε να το αποδεχθούμε. Η Πορτογαλία ως χώρα έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα (10,75 εκ. κάτοικοι έναντι 10,32 εκ. κατοίκων)
 
 
 
ενώ ο βασικός μισθός στην Πορτογαλία είναι οριακά χαμηλότερος από την Ελλάδα (πάντοτε μεικτά).
 
Σε πέντε άλλα κράτη-μέλη, που βρίσκονται κυρίως στο νότιο τμήμα της ΕΕ, οι κατώτατοι μισθοί ήταν μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ ανά μήνα: Πορτογαλία (650), την Ελλάδα (684), Μάλτα (736), Σλοβενία (805) και Ισπανία (826).
 
Tι παραπάνω έχει η Γκιμαράες, που δεν συγκαταλέγεται στις 3 μεγάλες ομάδες του πορτογαλικού ποδοσφαίρου (Μπενφίκα-Σπόρτινγκ-Πόρτο) και κόβει περισσότερα εισιτήρια από τον Ολυμπιακό, στην φτωχή Πορτογαλία, που προέρχεται κι αυτή από μνημόνια, όπως η χώρα μας, στον φτωχό Ευρωπαϊκό Νότο γενικότερα; Σίγουρα ΔΕΝ έχει νεόγαυρους-βαζελόγαυρους-''Ολυμπιακάρες''. Γιατί άλλη εξήγηση για αυτές τις απαράδεκτες επιδόσεις σε επίπεδο κοινού εμείς δεν μπορούμε να βρούμε. Βαζελοποιούμαστε με ολοένα και πιο γοργά βήματα. Και για όσους ούρλιαζαν χθες βράδυ ''πού είναι ο εξτρέμ, μεταγραφές θέλουμε'', θα πούμε ότι σίγουρα ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός χρειάζεται μία πολύ μεγάλη μεταγραφή. Μεταγραφή κόσμου. Οι κατσαπλιάδες που λέγονται οπαδοί του, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι πολύ κατωτέρου επιπέδου από τις αγωνιστικές επιδόσεις της ομάδας...

Σχόλια

Εικόνα Αλέξανδρος

Λυπηρή εικόνα. Δικαιολογίες για κρίση και διακοπές και λοιπά δεν νομίζω ότι χωράνε (τόσο) πλέον. Και στα ευρωπαϊκά ματς ψάχνουν εισιτήρια και πέρυσι αυτοί που δεν πατάνε αγόραζαν διαρκείας για να δουν τον Μέσσι και τον Ντιμπαλά. Δυστυχώς τα χρόνια αλλάζουν και βλέπω κόσμο και απομακρύνετε. Όταν θα μπορέσεις Σάββα (και εφόσον είναι εφικτό) κάνε και μια σύγκριση με τα αντίστοιχα εισιτήρια του μπασκετικού πρωταθλήματος να συγκρίνουνε αριθμούς να δούμε και εκεί γιατί τελευταία αυτοί οι λεγόμενοι βαζελόγαυροι έχουν την καραμελίτσα ''όλοι μπάσκετ'' να δούμε λοιπόν αν υπάρχει αύξηση στο άλλο άθλημα.

Εικόνα stavrakas7-5

Με μια ματια στο τρανφερμαρκ του συλλογου βλεπεις πως η τεταρτη περσι ομαδα της πορτογαλιας εχει το ιδιο μπατζετ με την κουλα επισης εχει γηπεδο σχεδον σαν το δικο μας, χωρητικοτητα 29,000 επισης οι τρεις μεγαλοι σιγουρα,(δεν γνωριζω για τους αλλους)εχουν ευρωπαικες κουπες ολοι!Τα φυτωρια γεμιζουν βραζιλιανους κ οχι
αλβανους και δεν το λεω ρατσιστικα μακρυα απο μενα, μιλω καθαρα ποδοσφαιρικα συν το γεγονος πως κ οι πορτογαλοι δεν βγαζουν μονο αμυντικους τουναντιον επισης η διαιτησια εκει, φανταζομαι, πως το προστατευει το
γαμημενο το προιον!Οποτε ρε Σαββα κατι καλυτερο θα βλεπουν εκει δεν συμφωνεις?Βαλε στην εξισωση κ τις νεες γενιες που βλεπουν τα παντα και τους παντες σε πραγματικο χρονο και λα να μου πεις εσυ μετα για αγωνιστικες επιδοσεις...Τελος παντων ο καθενας μπορει να χει τον ΘΡΥΛΟ οπως θελει στο κεφαλι του ΜΗΝ χαλιεσαι μεγαλα παιχνιδια θελει να δει ο κοσμος ΚΑΙ μεγαλους παιχτες!