ΑΦΑΙΡΕΣΗ 3 ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



Στο περιθώριο του χθεσινού ματς Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Άρης στην Τούμπα, διαβάσαμε τα παρακάτω.
 
 
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν έξω από το γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, πριν ξεκινήσει ο αγώνας κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη. O αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Μία καντίνα και μια κλούβα της ΕΛ.ΑΣ υπέστησαν μικρής έκτασης ζημιές από τη ρίψη μολότοφ.
 
 
Με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, άρθρο 15, παράγραφος 4, εδάφιο β, προκύπτουν τα εξής.
 
 
Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα  χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.
 
Ποιος είναι ο ''εν γένει χώρος του γηπέδου'', σύμφωνα με το άρθρο 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ,
 
 
Είναι ΚΑΙ ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου, που υπάρχουν θέσεις parking και μαγαζιά όπως η μπουτίκ της γηπεδούχου ΠΑΕ ή ο,τιδήποτε σχετίζεται με την ΠΑΕ αυτήν. Σε αυτόν το χώρο λοιπόν είχαμε μολότοφ και ζημιές σε καντίνα, αλλά και σε κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας, οπότε έχουμε την περίπτωση της ''φθοράς ξένης ιδιοκτησίας'', που απαιτεί το εδάφιο του Πειθαρχικού Κώδικα που βλέπουμε παραπάνω. Επίσης, έχουμε ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ, άρα έχουμε ''βιαιοπραγία κατά προσώπων'', όπως ορίζει το εδάφιο β.
 
ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ, ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.. ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ 3 ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
 
Θυμηθείτε το, ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο το Φεβρουάριο του 2018, μετά από επεισόδια με οπαδούς του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και τώρα ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
 
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ 3 ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ 2 ΕΩΣ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ.
 
Δεν λέμε πλέον ''αυτό θα γίνει''. Είμαστε σίγουροι πως η ''εξυγίανση'' στην ΕΠΟ και στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με UEFA/FIFA να συνεργάζονται ανοιχτά κι επίσημα με τον...υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παραβιάζοντας ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ που απαγορεύουν την ανάμειξη του Κράτους σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις Ομοσπονδιών-μέλη των UEFA/FIFA, θα βρει τον τρόπο και ο ΠΑΟΚ θα ''καθαρίσει'' με ένα μικρό πρόστιμο για όλα αυτά. Λέμε απλώς το ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να γίνει, αν υπήρχε ομαλότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταγράφουμε όλα τα σκάνδαλα για να τα έχουμε υπ'όψιν μας. Πού ξέρετε, αύριο μεθαύριο μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στην ΕΠΟ. Σίγουρα, επίσης, μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουμε ΕΚΛΟΓΕΣ. Και μετά από όλα αυτά μπορεί να έχουμε και ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ. Ας προσέξουν λοιπόν κάποιοι. Ενημερωτικά το λέμε...

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

"Για γαμήσι είναι αυτοί να πούμε... Χωρίς σάλιο..."
Χαχαχαχαχαχαχα
Μια χαρά τα είπε ο άνθρωπος.

Εικόνα el trick

Τι φταίει ο μπαοκ που η καντίνα και ο αστυνομικός εμπόδισαν την μολότοφ να δει τον αγώνα;;;;; Ε λοιπόν και αυτή έσκασε από το κακό της.

Εικόνα ThomasK

:-) :-) :-)

Εικόνα Aprosarmostos17

πιο πιθανό είναι να τιμωρηθεί η καντίνα με πρόστιμο 300 σάντουιτς με μπουγάτσα, για παρεμπόδιση της πορείας εορταστικού τύπου μολότοφ εν γένει.

Εικόνα ThomasK

:-) :-) :-)