Η ''ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ'' ΕΠΟ ΤΟΥ ΒΑΚΑΛΗ, ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΦΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ...ΣΚΟΥΛΑ



Διαβάζουμε το χθεσινό άρθρο του Αντώνη Καρπετόπουλου στην εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''.
 
Εγινε χθες του κόσμου η φασαρία για τις αποφάσεις του Σκουλά και των συνεργατών του στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Κατά τη γνώμη μου, όλα τα λάθη είναι αποτέλεσμα της πρώτης του απόφασης, αυτής που πήρε στο 9ο λεπτό. Η μη παραχώρηση πέναλτι στο χέρι του Κούρντι μετά το γύρισμα του Φορτούνη ήταν αρκετή για να προκύψει το ντόμινο της καταστροφής. Στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια του γηπέδου, γνωρίζω (μη με ρωτάτε πώς…) ότι οι συνεργάτες του τον ρώτησαν γιατί δεν το έδωσε, έχοντας τη σιγουριά ότι έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό. Ο,τι ακολούθησε είναι συνέπεια αυτής της συζήτησης.
 
Εγώ πήρα καθαρή θέση, ΔΕΝ υπάρχει πέναλτι, κατά την άποψή μου, σε αυτήν τη φάση. Εδώ όμως έχουμε κάτι άλλο. Αν οι βοηθοί του Σκουλά θεωρούν πως υπήρχε πέναλτι κι ότι κακώς δεν καταλογίστηκε, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τι απάντησε άραγε ο Σκουλάς όταν τον ρώτησαν κατά την ανάπαυλα ''γιατί δεν έδωσες το πέναλτι;''. Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε...
 
Θα τιμωρηθεί ο Σκουλάς; Δεν έχει καμία σημασία. Ο άνθρωπος βρίσκεται στη λίστα των επόμενων διεθνών – και να μην του δώσουν για καμιά δεκαπενταριά μέρες ματς, δεν έγινε και τίποτα. Το θέμα είναι αν θα ενδιαφερθούν οι ξένοι προϊστάμενοί του να μάθουν γιατί σφύριζε έτσι. Αλλά σιγά μην ενδιαφερθούν…
 
Φυσικά και ΔΕΝ τιμωρήθηκε ο Σκουλάς. Ορίστηκε ως τέταρτος διαιτητής στο παιχνίδι Λάρισα-Παναιτωλικός το Σάββατο, μεθαύριο, στις 18:15.
 
Επίσης, με τον σερί ορισμό του Σκουλά (Θεσσαλίας), ως τέταρτου στο παιχνίδι ΑΕΛ-Παναιτωλικός, το οποίο θα σφυρίξει ο Κουτσιαύτης (Αρτας), έπεσαν και οι μάσκες. Ο συγκεκριμένος διαιτητής της ΕΠΣ που έχει έδρα τον Βόλο, όπου Δήμαρχος είναι ο Αχιλλέας Μπέος και πρόεδρς της ένωσης ο Λασκαράκης που είναι και ταμίας στο ΔΣ της ΕΠΟ, έπαιξε 100-0 σε βάρος του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας με τον Πανιώνιο, κάνοντας τρία εξόφθαλμα λάθη.
 
Αυτό θα πει ''εξυγίανση'', με Μπέο και...Λασκαράκη.
 
Αν οι Σκουλάς και Τζήλος γίνουν διεθνείς θα επιβεβαιωθεί και αυτό που γράφαμε πριν από τους αγώνες Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 και Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1, ότι δίνουν εξετάσεις για το σήμα της FIFA... Από υπερκόπωση, καθώς ξεκίνησαν να παίρνουν σερί ορισμούς, κινδυνεύει και ο Φωτιάδης (Καστοριάς), όπως και οι Κουμπαράκης, Τζιώτζιος (Θράκης) που επίσης αδίκησαν τον Ολυμπιακού στους αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό, αντίστοιχα. Πόσα τυχαία είναι όλα αυτά;
 
ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ; ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΕΡΙ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ.
 
Το συγκεκριμένο μήνυμα περνάει προς τα έξω η ''εξυγιαντική'' ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος, όπως γράφει ο Καρπετόπουλος, κάνει επίδειξη δύναμης...στον Ολυμπιακό.
 
Χθες ξεκίνησε μία ακόμα φάση του Κυπέλλου Ελλάδας – που είναι μια διοργάνωση της ΕΠΟ, κι αυτό το καταλαβαίνεις από το γεγονός ότι πριν ξεκινήσει άρχισαν να αναβάλλονται αγώνες! Το πρόγραμμα έχει γίνει λόγος για να γελάει ο κόσμος, καλά καλά πριν η διοργάνωση αρχίσει. Υποτίθεται ότι η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα έχουν κακές σχέσεις και από αυτό ξεκινά όλο το κακό: οι δύο δεν μπορούν και δεν θέλουν να συνεννοηθούν. Στον καβγά αυτόν, ωστόσο, υπάρχει ένα δεδομένο που δεν μπορούμε να μη λάβουμε υπόψη μας. Το δεδομένο είναι ότι η Λίγκα έχει κάνει γνωστό το πρόγραμμα των αγώνων του πρωταθλήματος καιρό τώρα και ότι η ΕΠΟ έχει μπροστά της μήνες ολόκληρους για να βρει ημερομηνίες για αγώνες Κυπέλλου. Πουθενά δεν λέει ότι όλα τα ματς αυτά πρέπει να γίνονται μαζί. Λυπάμαι που είμαι κακόπιστος, αλλά κάτι μου λέει πως κάποια ματς αποφασίστηκε να γίνουν τώρα, μόνο και μόνο για να αναβληθούν!
Επιμονή
Ανεξήγητη είναι επίσης η τυπολατρική επιμονή της Ομοσπονδίας σε ό,τι έχει να κάνει με την απόρριψη του αιτήματος του Ολυμπιακού να αγωνιστεί με τον Λεβαδειακό αύριο Τετάρτη, αντί για μεθαύριο Πέμπτη. Ηταν σύμφωνοι για την αλλαγή της ημέρας και ο Λεβαδειακός, αντίπαλος του Ολυμπιακού, και το κανάλι που θα μεταδώσει το ματς, κι όμως η ΕΠΟ που δεν μπόρεσε να βρει ημερομηνίες για τα ματς Παναιτωλικός – ΠΑΟ και ΑΕΚ – Λαμία απέρριψε το αίτημα! Γιατί; Μάλλον για να κάνει επίδειξη δύναμης σε μια στιγμή που από παντού διαπιστώνεται η διοργανωτική της αδυναμία. Ναι, είναι να γελάς πραγματικά με τον τρόπο που στου Γουδή σκέφτονται.
 
Ζήτησε ο Ολυμπιακός, με τη σύμφωνη γνώμη του Λεβαδειακού και της COSMOTE TV, της συνδρομητικής πλατφόρμας που έχει αγοράσει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του Κυπέλλου, να πάει πίσω κατά μία μέρα το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη, ώστε να έχει άλλη μία μέρα προετοιμασίας για το κυριακάτικο ντέρμπι Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, ακριβώς όπως και ο ΠΑΟΚ έπαιξε χθες με τον Άρη στην Τούμπα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, είπε ''όχι'', ενώ την ίδια ώρα διέρρεε η...αναβολή των παιχνιδιών Παναιτωλικός-ΠΑΟ και ΑΕΚ-Λαμία για το θεσμό, επειδή...δεν υπήρχαν διαθέσιμες μέρες, υποτίθεται. Το παίζει αυστηρός σε εμάς ο Γραμμένος, κατ'εντολή της ''εξυγίανσης'', την ώρα που η ΕΠΟ είχε...μήνες ολόκληρους να βρει μέρες για τα ματς, με τις υποχρεώσεις της Superleague και των Εθνικών Ομάδων να είναι γνωστές από καιρό. Δηλαδή ΚΑΙ άχρηστοι ΚΑΙ στημένοι κατά του Ολυμπιακού εκεί στην ΕΠΟ, με πρώτο και καλύτερο μεταξύ αυτών τον ίδιο τον ''εξυγιαντή'' πρόεδρο, Βαγγέλη Γραμμένο...
 
Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Νίκο Βακάλη, τον θυμάστε; Είναι ο τύπος που καθόταν ανάμεσα σε ''τίγρη'' και...Θωμά Μητρόπουλο στη φετινή κοπή της πίτας της ΕΠΣ Αθηνών,
 
 
ενώ λίγες μέρες αργότερα συνόδευσε το Δημήτρη Μελισσανίδη, στην επίσκεψη του τελευταίου στα γραφεία της ΕΠΟ.
 
 
Ας δούμε τώρα κάποιες αναρτήσεις σε ένα blog για τη διαιτησία και το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, το οποίο είναι άκρως ''εξυγιαντικό'' και φωνάζει από μακριά για ''ρούβλια'' και ''μπλοκ του ΠΑΟΚ από το Βορρά'', το korakia.gr. Πρώτη σχετική ανάρτηση την Παρασκευή που μας πέρασε.
 
 
Μας το μετέφεραν και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Πώς είναι δυνατόν να γίνει πιστευτό ότι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, διαμένει σε πανάκριβο ξενοδοχείο της Αθήνας εδώ και πάρα πολλούς μήνες; Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να το διαψεύσουν, γιατί αν πιστέψουμε ότι υπάρχει και υπογεγραμμένη σύμβαση και η Ομοσπονδία πληρώνει το ακριβό αντίτιμο για λογαριασμού αυτού του κυρίου που έρχεται από μακριά, τότε θα αρχίσουμε να ανησυχούμε. Να το διαψεύσουν γιατί μετά και αυτός πρέπει να βρει καλή δικαιολογία για να καλυφθεί απ’ αυτό που συμβαίνει.
 
Δεύτερη σχετική ανάρτηση το Σάββατο, μία μέρα μετά.
 
 
Θυμάστε την χθεσινή αποκάλυψη για τον παράγοντα της Ομοσπονδίας που μένει μόνιμα σε μεγάλο Αθηναϊκό ξενοδοχείο το οποίο λέγεται ότι πληρώνει η  ΕΠΟ; Όχι μόνο δεν το διαψεύδει κανείς ως γεγονός, αλλά μάθαμε και άλλα στοιχεία γι’ αυτόν τον παράγοντα που… του πληρώνουν το δωμάτιο. Δύο χιλιάδες το μήνα για διαμονή σε ξενοδοχείο; Είναι δυνατόν; Λέγεται μάλιστα ότι σε αυτόν πληρώνουν καύσιμα και διόδια για να μετακινείται και όλα αυτά χωρίς να έχει συγκεκριμένο αντικείμενο ενασχόλησης στην Ομοσπονδία ώστε να βρίσκεται συνεχώς στην Αθήνα και όχι στον τόπο του!!
Αμάν! Τώρα που το θυμηθήκαμε… Σε αυτό  το ξενοδοχείο που μένει ο συγκεκριμένος, πρέπει να έχει σύμβαση-συνεργασία και μεγάλη ΠΑΕ της Αθήνας. Για να το τσεκάρουμε και αυτό και επιστρέφουμε με περισσότερα. Γιατί όσο δεν διαψεύδουν αυτά που κάνει ο κύριος αυτός, τόσο θα μαθαίνουμε και παραπάνω στοιχεία.
 
Τρίτη σχετική ανάρτηση την Κυριακή...
 
 
Το μάθαμε! Δεν ήταν και δύσκολο. Ο παράγοντας ο οποίος δεν έχει πλέον και ιδιαίτερο επίσημο αντικείμενο στην ΕΠΟ, αλλά μένει μόνιμα σε ξενοδοχείο και του πληρώνεται το τίμημα των δύο χιλιάδων, φαίνεται ότι  έχει  καλές σχέσεις με την ΑΕΚ. Πολύ καλές μάλιστα. Τυχαίνει με αυτό το ξενοδοχείο που εκείνος μένει μόνιμα να έχει σύμβαση και η ΑΕΚ.  Κι’ αν αυτό δεν λέει τόσα πολλά, το ότι και ο ίδιος καλείται συχνά-συχνότατα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, μας βάζει σε σκέψεις.
 
2 χιλιάρικα το μήνα για να μένει σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, με το οποίο έχει σύμβαση και η ΠΑΕ ΑΕΚ, δίνει η ΕΠΟ για έναν παράγοντα από την επαρχία που επισήμως δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο αντικείμενο στην Ομοσπονδία, αν και είναι μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Μάλιστα η ΕΠΟ, λέει, του πληρώνει και καύσιμα και διόδια για να μετακινείται συνεχώς στην πρωτεύουσα της χώρας μας, την Αθήνα, από τον τόπο του. Μήπως, λέμε μήπως, με αυτό το ''χειρουργικό χτύπημα'' το ''μπλοκ του ΠΑΟΚ από Βορρά'' στην ΕΠΟ στοχοποιεί το...Νίκο Βακάλη, αναπληρωτή πρόεδρο της Ομοσπονδίας και πρόεδρο της ΕΠΣ Σάμου; Και μήπως τα παραπάνω έρχονται ως απάντηση σε όσα χρεώνει το ''μπλοκ του Νότου'', δηλαδή της ΠΑΕ ΑΕΚ, στην πλευρά της Ομοσπονδίας που πρόσκειται στο Βορρά; Μήπως δηλαδή έχουμε μία απάντηση από τα...ρούβλια στον...ΟΠΑΠ; Για παράδειγμα, δείτε απανωτές αναρτήσεις στο blog του Κυριάκου Θωμαΐδη, στο οποίο blog όπως βλέπουμε στην πρώτη, κεντρική του σελίδα, υπάρχει επισήμως χορηγία ΟΠΑΠ, κατά του προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέγα ''Ολυμπιακάρα'', υποτίθεται, Παναγιώτη Διακοφώτη. Συνεχώς τον στοχοποιεί ο Κυριάκος, π.χ. εδώ,
 
 
Αίσθηση προκάλεσε στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ η μετατόπιση του προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών Π.Δημητρίου. Για τους ομίλους της Γ' Εθνικής ψήφισε υπέρ της πρότασης Διακοφώτη και δεν συντάχθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος Στ.Ψαροπουλο. Οι Π.Δημητρίου-Στ.Ψαρόπουλος είναι παραδοσιακά συνοδοιπόροι.
 
 
 
Στην καθαρή συμπολίτευση της ΕΠΟ χρεώνουν στα νταλαβέρια του Π.Διακοφώτη τη μεταστροφή δύο Ενώσεων. Αρκαδία και Μεσσηνία. Χωρίς ούτε μιά "πάστα" ούτε μιά "μπάλα" ούτε ένα "εισιτήριο".
 
κι εδώ.
 
 
Στο Ταλίν της Εσθονίας ο Π.Δημητρίου της ΕΠΣ Αθηνών μονοπωλεί τις συζητήσεις για την κωλοτουμπα υπέρ Διακοφώτη στο θέμα της κατάρτισης των ομίλων της Γ" Εθνικής. Οι της ΑΕΚ λένε "είδατε που είχαν δίκιο  όσοι έλεγαν ότι δεν έπρεπε να του έχουμε εμπιστοσύνη;" και οι του ΠΑΟΚ  "ακούστε τους άλλους (δηλ.  τους φίλα διακείμενους στην ΑΕΚ συμβούλους της ΕΠΟ) για αυτά που λένε για Δημητρίου. Αυτοί ξέρουν καλύτερα"!
 
βαράνε κατά Διακοφώτη, εσχάτως και κατά της προηγούμενης διοίκησης Δρόσου, όσοι πρόσκεινται στο ''μπλοκ της ΑΕΚ από το Νότο'' εκεί στην Ομοσπονδία του ποδοσφαίρου μας, απαντούν με βολές κατά Βακάλη όσοι πρόσκεινται στο ''μπλοκ του ΠΑΟΚ από το Βορρά''. Ο πόλεμος στην ΕΠΟ μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ανάμεσα δηλαδή σε Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' και Δημήτρη Μελισσανίδη, καλά κρατεί. Και η FIFA με την UEFA όχι μόνο τον επιτρέπουν αυτόν τον πόλεμο, αλλά συνεργάζονται ανοιχτά με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη, καταπατώντας τη δική τους ''ρήτρα ανεξαρτησίας'', το περιβόητο ''αυτοδιοίκητο'', που ορίζει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ UEFA/FIFA.
 
Να δούμε το πού θα βρεθούν όλοι οι παραπάνω ''τίμιοι'' διαιτητές και παράγοντες σε λίγο καιρό, αν, ΑΝ ΛΕΜΕ, γίνουν κάποιες αλλαγές πρώτα και κύρια στην κυβέρνηση της χώρας μας και βεβαίως και στην ΕΠΟ, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα γενικώς και ειδικώς, με τους κατσαπλιάδες να υποχωρούν στα λαγούμια τους. Κάτι μας λέει ότι σε αυτό το ενδεχόμενο θα αρχίσουν να σφυρίζουν ΦΥΛΑΚΕΣ πάνω από τα κεφάλια διαφόρων ΛΑΜΟΓΙΩΝ...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Γι' αυτή την...εξυγιαντική κατάσταση μαφιόζων και λαμόγιων
σκίστηκαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κυρίως εκείνος ο δικτατορίσκος
και σχιζιφρενής από τη Ζάκυνθο ονόματι Κοντονής.