Ο ΚΟΝΤΕ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΣΑΒΒΙΔΗ



Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο sport24 ο τέως επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός, που εδώ και λίγους μήνες αγωνίζεται στο Άμπου Ντάμπι, στα Εμιράτα, με τη φανέλα της Μπάνι Γιας, είπε πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα, από τα οποία εμείς εδώ θα εστιάσουμε σε 2 συγκεκριμένα θέματα που άνοιξε. Ξεκινάμε με όσα είπε για την πρωταθλήτρια ''μάνα ΑΕΚ''.
 
- Μπορείς να μου μιλήσεις αναλυτικά για τις ομάδες που γράφτηκε ότι έκαναν πρόταση στον ΠΑΣ; Δηλαδή Ερυθρός Αστέρας, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός...
Η πρόταση της ΑΕΚ ήρθε τον Μάιο. Εκείνο τον καιρό η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πληρώσει τη ρήτρα ενώ ο ΠΑΣ ήθελε όλο το ποσό (900.000 ευρώ). Οπότε ήταν δύσκολο να πάω στην ΑΕΚ. Αν ο ΠΑΣ δεχόταν λιγότερα χρήματα, τώρα θα έπαιζα στην ΑΕΚ. Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να ευχαριστήσω την ΑΕΚ, το κάνω τώρα. Την ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξε.
 
 
''Δεν μπορούσε να πληρώσει τη ρήτρα των 900.000 ευρώ στον ΠΑΣ'' η ''μάνα ΑΕΚ'', ενώ ετοιμαζόταν να παίξει σε ομίλους του Champions League και να διεκδικήσει, έστω, τότε, αφού δεν τα είχε σίγουρα, τα επιπλέον 25 εκ. ευρώ από τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε σχέση με τα έσοδα που είχε την προηγούμενη χρονιά, κατά την οποία αγωνίστηκε στο Europa League. Εμείς θυμόμαστε τον επώνυμο φίλαθλο της ΑΕΚ και αντιπρόεδρο της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη, να επισκέπτεται το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα στις 16 Μαΐου 2018 και να δηλώνει στους παίκτες και στα μέλη της ομάδας γενικότερα, με αφορμή την υπόθεση Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που κατέληξε αρνητικά για την ΑΕΚ, με το Λάζαρο να υπογράφει στον Ολυμπιακό:
 
Μην το δείτε εγωιστικά αυτό που θα σας πω, αλλά να ξέρετε ότι σαν ομάδα όποιον παίκτη γουστάρουμε φέρνουμε, όποιον τον θέλουμε τον κρατάμε!
 
 
To ''όποιον παίκτη γουστάρουμε φέρνουμε'' μεταφράστηκε πρακτικά σε ''δεν έχει η ΑΕΚ 900.000 ευρώ να πληρώσει τη ρήτρα του Κόντε στον ΠΑΣ Γιάννινα, για τον Ισπανό επιθετικό που ήθελαν στην ΑΕΚ''.
 
 
Πάμε και σε αυτά που είπε ο Κόντε για τον ΠΑΟΚ.
 
Όσο για τον ΠΑΟΚ, με πήραν τηλέφωνο και μου πρότειναν λίγα περισσότερα χρήματα από αυτά που έπαιρνα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό για εμένα ήταν έλλειψη σεβασμού. Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να πας σε μια ομάδα και να αποδείξεις πράγματα, αλλά επί δύο χρόνια έδειξα με τη δουλειά μου τι αξίζω. Είχα σχεδόν ίδιο αριθμό τερμάτων με τους επιθετικούς των μεγάλων ομάδων, με 90% λιγότερες ευκαιρίες. Αν ο ΠΑΟΚ ενδιαφερόταν πραγματικά για εμένα, θα μου το έδειχνε έμπρακτα. Όταν όμως τους μίλησα στο τηλέφωνο μου είπαν: «Ποιος είσαι εσύ;». Δεν θα πήγαινα σε μια ομάδα όπου δεν θα μου έδειχναν σεβασμό, είτε επρόκειτο για τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε για τον ΠΑΟΚ. Πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι. Δεν ήταν κυρίως θέμα χρημάτων, αλλά έλλειψης σεβασμού. Ίσως να μίλησα με τον λάθος άνθρωπο στον ΠΑΟΚ, που δεν εκπροσώπησε σωστά την ομάδα. Θα μου φέρονταν διαφορετικά αν πραγματικά με ήθελαν. Σε μια διαπραγμάτευση, δεν είναι απαραίτητο να... κοροϊδέψεις τον άλλον. Επαναλαμβάνω, ότι ίσως να μίλησα με τον λάθος άνθρωπο.
 
Εμείς θυμόμαστε το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', στις 14 Μαΐου 2018, λίγες ώρες πριν εορταστεί στα μπουζούκια, στην Πάολα, το Κύπελλο που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στον τελικό στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, να δηλώνει ότι υποσχέθηκε στον προπονητή της ομάδας του, Ραζβάν Λουτσέσκου, τα παρακάτω:
 
"Δούλεψε από αύριο για τη νέα σεζόν, θα έχεις απεριόριστο μπάτζετ, ό,τι μου ζητήσεις. Πήρες ένα ακατέργαστο διαμάντι και το μετέτρεψες σε έναν πολύτιμο λίθο".
 
Το ''απεριόριστο μπάτζετ στο Λουτσέσκου'' από τον Ιβάν ''Σαββίδη'' μεταφράστηκε σε ''πρόταση με λίγα παραπάνω χρήματα από όσα έπαιρνε στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Κόντε''. Κι όταν ο Κόντε ζήτησε το λόγο, άκουσε από τους ανθρώπους του ''Δικεφάλου του Βορρά'' ένα ''ποιος είσαι εσύ;''...
 
 
Μπράβο στους ''επενδυτές'' της ''εξυγίανσης'' του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτοί είναι οι ''πραγματικοί επενδυτές''. Όχι σαν το Μαρινάκη, που τόσα χρόνια ''παντελόνιαζε τα λεφτά του Champions League''. Αυτά δεν μας λέει η προπαγάνδα της ''εξυγιαντικής'' αθλητικής δημοσιογραφίας; Ε, ορίστε. Τα ''επιβεβαιώνουμε'' και στην πράξη. Από την ανάποδη, πάντοτε...

Σχόλια

Εικόνα Romain

Είναι κάτι που θα πρέπει να τσεκάρει ο Κόντε.

Αν έχει μιλήσει με την ΑΕΚ, ΔΕΝ γίνεται να ΜΗΝ υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο σε οκτώ αντίτυπα.