ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΕΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ



Αντιγράφουμε κάποιες ειδήσεις που διαβάσαμε στο Internet και τις εφημερίδες τις τελευταίες 10 μέρες, με πρώτη αυτήν εδώ.
 
Σε συμφωνία με τις κινεζικές τράπεζες για την εξασφάλιση δανείου ύψους 200 εκατ. δολ. προχωρά η ναυτιλιακή Capital Maritime & Trading Corp, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, με στόχο τη χρηματοδότηση τεσσάρων τάνκερ VLCC που βρίσκονται υπό κατασκευή στη Nότιο Κορέα.
Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια του 20ου Marine Money Greek Ship Finance Forum, ο Τζέρι Καλογηράτος, CEO της Capital Product Partners L.P., η Capital Maritime & Trading Corp, βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επίτευξη συμφωνίας με τις China Merchants Bank (CMB) και Industrial and Commercial Bank of China (ICBC). Πρόκειται για μία συναλλαγή που θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. δολ.
Με τα δάνεια η εταιρία θα χρηματοδοτήσει τις παραγγελίες που πραγματοποίησε το 2017 στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries (SHI). Τα δεξαμενόπλοια, που θα διαθέτουν scrubber, Hull No 2225 έως 2228, είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το κόστος τους ανέρχεται σε 82 εκατ. δολ. έκαστο.
Σημειώνεται ότι παραδοσιακά η Capital έκλεινε συμφωνίες χρηματοδότησης με ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες, ωστόσο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν σκέψεις να στραφεί στην αγορά της Κίνας. Όπως ανέφερε ο κ. Καλογηράτος, o ίδιος επισκέφτηκε την Κίνα εδώ και τέσσερα χρόνια και πραγματοποίησε συζητήσεις, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν τώρα.
Είναι ασυνήθιστο για τα κινεζικές τράπεζες να χρηματοδοτούν αγορές πλοίων τύπου VLCC και η συμφωνία που πέτυχε ο κ. Μαρινάκης μπορεί να ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω τέτοιες συμφωνίες.
Ο όμιλος Capital, που περιλαμβάνει και την εισηγμένη Capital Product Partners, διαθέτει στόλο με 74 πλοία, μεταξύ των οποίων τάνκερ, boxships, φορτηγά πλοία, containerships και πρόσφατα, πλοία μεταφοράς LNG.
 
Συνεχίζουμε με αυτήν την είδηση.
 
Mε την εξαγορά ενός δεξαμενόπλοιου τύπου aframax συνδέεται το όνομα του ισχυρού εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, σε μία συμφωνία που αποτυπώνει την αύξηση των αξιών στην αγορά των τάνκερ.
Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή συμφερόντων του πλοιοκτήτη, Capital Maritime, φημολογείται ότι θα εντάξει στο στόλο της το χωρητικότητας 106,029 dwt πλοίο CSK Shelton (κατασκευής 2005) που ανήκει στην TCC Group, έναντι τιμήματος ύψους 13 εκατ. δολ.
Ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι για το τάνκερ υπήρξε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και από άλλους Έλληνες εφοπλιστές, γεγονός που αποδίδεται στην εποχική αύξηση που σημειώνουν οι τιμές στη συγκεκριμένη αγορά. Σύμφωνα με την Clarksons η αυξημένη ζήτηση για το πλοίο αναμφισβήτητα είναι αποτέλεσμα του ανοδικού γυρίσματος των τιμών των ναύλων και των ελκυστικών τιμών πώλησης που βρίσκονται σε επίπεδα κοντά στα ιστορικά χαμηλά.
To CSK Shelton αποτελεί το παλαιότερης κατασκευής από τα πέντε aframax που έχει στο νερό η TCC Group, με έδρα το Xoνγκ Κονγκ.
Οι εκτιμήσεις της αγοράς για την τιμή του πλοίου κυμαίνονταν από τα 12,5 έως τα 13 εκατ. δολ., επίπεδα αρκετά υψηλότερα από την προηγούμενη αντίστοιχη αγορά που σημειώθηκε στη ναυτιλιακή αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, η Thenamaris, συμφερόντων του Νικόλα Μαρτίνου, εξαγόρασε τα χωρητικότητας 114,500-dwt πλοία Sparto και Pantelos (κατασκευής 2004 αμφότερα) έναντι 11,5 εκατ. δολ. έκαστο.
Ο κ. Μαρινάκης θεωρείται ένας από τους πιο δραστηρίους εφοπλιστές της αγοράς στον κλάδο των τάνκερ, τόσο στα VLCC όσο και στα aframax.
 
Τέλος βλέπουμε και το παρακάτω.
 
Υλοποιείται το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία της πόλης, καθώς εξασφαλίστηκε πακέτο ύψους 111.683.000 ευρώ – Ποια έργα και παρεμβάσεις θα οδηγήσουν στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του.
Ο Δήμος Πειραιά, υλοποιώντας το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία της πόλης, έχει χαράξει ρότα για έργα και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην προσέλκυση επισκεπτών και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Πρόκειται για ένα πακέτο επενδύσεων του δήμου σε αναπτυξιακά έργα ύψους 111.683.000 ευρώ, καθώς εξασφάλισε για τα επόμενα πέντε χρόνια χρηματοδότηση ύψους 80.065.000 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ και η Περιφέρεια έχει ήδη εγκρίνει για τη περιοχή έργα ύψους 31.618.000 ευρώ.
Σημειώνεται πως η πρόταση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης που κατέθεσε στην Περιφέρεια Αττικής προς χρηματοδότηση απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία και έτσι, όπως λένε στελέχη του δήμου, μια σειρά σημαντικών και μεγάλων παρεμβάσεων αρχίζει άμεσα να υλοποιείται.
Ανάπλαση του Μικρολίμανου
Εργο πνοής χαρακτηρίζεται η ανάπλαση του Μικρολίμανου. Πρόκειται για μια παρέμβαση κόστους 6 εκατομμυρίων ευρώ η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019. Υπενθυμίζεται πως η μελέτη για την αναβάθμιση της περιοχής προβλέπει κατεδάφιση των υπαρχουσών παράνομων κατασκευών στη γραμμή της παραλίας, μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε άλλο σημείο του κοινόχρηστου χώρου, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, ασφαλτικά έργα, αναβάθμιση του αποχετευτικού στη συγκεκριμένη περιοχή, καθορισμό νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες και φυσικά νέα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων.
Επιπλέον δρομολογείται και η παρέμβαση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου που περιλαμβάνει ανάπλαση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων, δημιουργία ποδηλατοδρόμου κατά μήκος των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών και αλλαγές στις προσόψεις των κτιρίων, ώστε να πάρει η περιοχή αυτή μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία που να έχει αναφορά στις τέχνες. Σε συνδυασμό με την ιδιωτική επένδυση που έχει ξεκινήσει στα κτίρια της παλιάς καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, η περιοχή του Αγίου Διονυσίου που ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένη αλλάζει σταδιακά ριζικά όψη και χαρακτήρα.
Εκσυγχρονισμός του εμπορικού κέντρου
Ακόμη, ανάμεσα στις παρεμβάσεις που προβλέπονται είναι η ενοποίηση και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης και ο εκσυγχρονισμός του εμπορικού κέντρου του Πειραιά.
Υπάρχει, επίσης, σχεδιασμός για ενοποίηση των εγκαταστάσεων της κρουαζιέρας στο λιμάνι με τις σημαντικότερες εστίες πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, το παραλιακό μέτωπο και το εμπορικό κέντρο με τη δημιουργία τουριστικής πύλης και διαδρομής. Στόχος η προσέλκυση τουριστών που θέλουν να ανακαλύψουν τον Πειραιά.
Λειτουργίες «έξυπνης πόλης»
Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Πειραιά περιλαμβάνει και μια σειρά μικρότερης κλίμακας έργων, όπως οι αναπλάσεις πλατειών και παιδικών χαρών, ασφαλτοστρώσεις και πεζοδρομήσεις. Πολύ σημαντικές χαρακτηρίζονται και οι παρεμβάσεις που αφορούν λειτουργίες «έξυπνης πόλης». Αμεσα προχωρούν η ελεγχόμενη στάθμευση και η αλλαγή όλων των φωτιστικών της πόλης, ώστε να μπουν φώτα LED με τηλεματική διαχείριση.
Επιπροσθέτως, η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού σε συνδυασμό με τα έργα της επέκτασης του μετρό και του τραμ στον αστικό ιστό του Πειραιά, που θα ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, έδωσαν την ώθηση για να βγουν στην επιφάνεια σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην πόλη.
Ενα πολύ σημαντικό ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά, ο Πύργος του Πειραιά, που εδώ και δεκαετίες παραμένει ανεκμετάλλευτος, φαίνεται πως βαίνει προς αξιοποίηση με τη διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού εντός του 2018. Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίριο στο κέντρο του λιμανιού και σε απόσταση λίγων μέτρων από όλα τα μέσα μεταφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει κάποιες διερευνητικές επαφές από την πλευρά του δήμου και υπάρχει πολύ μεγάλο ελληνικό αλλά και διεθνές ενδιαφέρον.
Νέες θέσεις εργασίας και δράσεις για όλα
Στην περιοχή υπολογίζεται ότι έχει δημιουργηθεί μια σημαντική μικροοικονομία, με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας. Στις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και η στήριξη των «Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας», η «έξυπνη και βιώσιμη διαχείριση τοπικών περιβαλλοντικών και ενεργειακών πόρων – βιώσιμη κινητικότητα και έξυπνη διαχείριση αστικών, εμπορικών και τουριστικών κυκλοφοριακών ροών – έξυπνη διαβίωση και ποιότητα ζωής», η «ευφυής ηλεκτρονική πλατφόρμα Δήμου Πειραιά για την έξυπνη και φιλική διακυβέρνηση, την καθοδήγηση της έξυπνης πόλης, τη διαβούλευση και λογοδοσία των τοπικών αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών (Piraeus e-City smart platform & Forum)», η «υποστήριξη της εκκόλαψης και ίδρυσης νεοφυών επιχειρήσεων, μεταφορά τεχνογνωσίας, πρόσβαση σε κοινά εργαλεία και δικτύωσή τους για τη διαμόρφωση και προώθηση συλλογικών καινοτομιών με έμφαση στις εφαρμογές των «έξυπνων πόλεων», σε τεχνολογίες έξυπνης και πράσινης πόλης, γαλάζιας οικονομίας, πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων, τουρισμού καθώς και κοινωνικής καινοτομίας», η «αξιοποίηση και ψηφιακή –  διαδραστική ανάδειξη των ιστορικών αρχείων των πολιτιστικών φορέων της πόλης του Πειραιά σε ένα ενιαίο και σύγχρονο πολιτιστικό, δημιουργικό και εκπαιδευτικό προϊόν», η «προαγωγή της αστικής κινητικότητας, της ποιότητας της επισκεψιμότητας και των συνθηκών στάθμευσης στο κέντρο της πόλης με δρομολόγηση «πράσινων» λεωφορείων» και η «βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής υπαίθριας αγοράς Δήμου Πειραιά και αναζωογόνηση του ζωτικού χώρου της»
«Εμείς κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας»
Μιλώντας στο «Βήμα» για τις παρεμβάσεις, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επεσήμανε: «Υποσχεθήκαμε να φέρουμε στην πόλη τους αναγκαίους πόρους για να αλλάξει ο Πειραιάς. Το πράξαμε. Αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους φορείς της πόλης και όχι μόνο.Πέρα από το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε για πρώτη φορά ένα σημαντικό ανταποδοτικό έσοδο από τη λειτουργία του λιμανιού, καταφέραμε δουλεύοντας συστηματικά να διασφαλίσουμε 80 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανακάμψει οικονομικά η πόλη μας, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που είναι το ζητούμενο, και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν έσοδα για τον δήμο, τα οποία θα διοχετευτούν στη βελτίωση της καθημερινότητας».
Και πρόσθεσε: «Πριν από τέσσερα χρόνια δεσμευτήκαμε ότι θα αξιοποιήσουμε το μέχρι τότε άγνωστο στο ευρύ κοινό εργαλείο της ΟΧΕ για να εξασφαλίσουμε τα χρήματα και να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Αυτό έγινε πράξη. Παρά τις καθυστερήσεις, οι οποίες ξεπερνούν τη δημοτική αρχή, με αυτά τα χρήματα ξεκινά στον Πειραιά ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα έργων, αναπλάσεων και κοινωνικών παρεμβάσεων, που είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει ριζικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την εικόνα της πόλης μας».
 
200 εκ. δολάρια από Κίνα, τάνκερ κι επενδύσεις στο Δήμο μας στον Πειραιά. Κατά τα άλλα ''τρέμει ο Μαρινάκης μην τον βάλουν φυλακή'', όπως διαδίδουν τα έμμισθα φερέφωνα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα social media, όπου κυριαρχούν με εκατοντάδες λογαριασμούς τρολ, αλλά και στις γελοίες χαφιεδο-φυλλάδες τους, τύπου ''DOCUMENTO'' και ''Εφημερίδα των Συντακτών''.
 
ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΩΝ Σ-ΑΝ.ΕΛ., ΠΑΡΤΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΠΡΡΡΡΡΡΡΤΤΤ.
 
Ρόμπες...
 
Υ.Γ. Ο,τιδήποτε σχετίζεται με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ''αριστερή πολιτική ιδεολογία'', ελληνικό μπάσκετ, ''μπασκετικό Ολυμπιακό'' και οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία της φύσης παρατηρείται στα social media, ΔΕΝ έχει θέση εδώ μέσα. Οποιοσδήποτε έστω απλώς σκέφτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ, οποιοσδήποτε ''γουστάρει μπασκετικό Ολυμπιακό'', όπως κοκορεύονται ορισμένοι γι'αυτό δεξιά κι αριστερά, ''διαφημίζοντας'' κιόλας την...αρρώστια τους, ΠΟΥΛΟ. Δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ κανείς από τους παραπάνω ασθενείς...

Σχόλια

Εικόνα Red Kokkinos

Προεδρε τις δουλειες σου και τον Πειραια εσυ, ασ τους να χτυπιουνται και να μηχανοραφουν, φασιστομουτρα με ...αριστερη μουτσουνα

Εικόνα koronas7

Βαγγέλα ξεχείλωσε τις οπές των σανελ. Στηρίζουμε με λύσσα τον πρόεδρο. Πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια θα γίνει ο πρώτος που θα φέρει ευρωπαϊκό στην Ελλάδα σε συλλογικό επίπεδο. Έχει όραμα και είναι παντού πετυχημένος, λάθη θα γίνουν, αλλά ο επιμένων νικά και γαμά αντιολυμπιακούς και βαζελόγαυρους

Εικόνα Brainstorm

Σαββα, εχεις προσεξει την στροφη που εχει παρει η Αποψη εδω και λιγες μερες σε αθλητικο παρασκηνιο κι απο επικριτικη σε αεκ τωρα δειχνει να στηριζει φουλ Μελισσανιδη (και Θωμα βεβαιως βεβαιως) ??

Εικόνα savvas gridlock

Τίποτε δεν είναι τυχαίο, φίλε.

Εικόνα Red_Sir

ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ!Ρε παιδιά από τότε που έριξαν την ΚΛΕΙΣΤΗ ομάδα στο fb(δεν έχουν τον Θεό τους δηλαδή)αυτά τα ανθρωπάκια που για μια τυρόπιτα θα ξεπούλαγαν και την μάνα τους έχω απίστευτα νεύρα πράγμα που με έχει πορώσει ακόμα περισσότερο.Είναι κρίμα γιατί μέσα από την ομάδα υπήρχε πολύ καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τα αγωνιστικά θέματα και μπορούσαμε να εκφέρουμε ευκολότερα γνώμη.

Εικόνα savvas gridlock

Εκείνο το πράγμα που υπήρχε στο facebook, τελείωσε. Στο συγκεκριμένο μέσο εγώ δεν επανέρχομαι ποτέ ξανά. Πάμε παρακάτω, ελέγχοντας εμείς το κόλπο του τι, πώς και πού λέμε προς τα έξω. Οπουδήποτε τολμήσουμε να υπάρξουμε χωρίς να πληρώνουμε εμείς για το χώρο, θα μας ρίξουν, αργά ή γρήγορα. Εδώ έριξαν αυτό εδώ το site, που εμεις φροντίζουμε να υπάρχει, για κάποιες μέρες, επειδή για τόσο μπόρεσαν. Αν περνούσε από το χέρι τους, θα το έριχναν μια κι έξω, για πάντα. Μιλάμε για παρακράτος. Μόνο εδώ λοιπόν και βλέπουμε.