ΤΗΣ ''ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ'' ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ



Aντιγράφουμε ειδήσεις που διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες στο blog sfyrigmata. Ξεκινάμε.
 
Την δέσμευση περί παρουσίας του Περέιρα στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ, εντός Νοεμβρίου, προκάλεσε ο Τάκης Αγραφιώτης. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού υπέβαλε επίσημα αίτημα να ορίζονται μόνο ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων», καθώς τα λάθη σε βάρος του έγιναν με ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Πανιώνιος, ο Λεβαδειακός κτλ. Σε αυτό απάντησε ο Φούσεκ, με τον Τσέχο υπερσύμβουλο της ΕΠΟ να υποστηρίζει ότι στο επόμενο συμβούλιο θα ζητηθεί από τον Περέιρα να παραστεί. Με αυτό συμφώνησε και ο Γραμμένος.
Ο Ολυμπιακός υπέβαλε αίτημα για ορισμό ξένων διαιτητών σε όλα τα παιχνίδια του. Όμως, ο Φούσεκ, πέρα από τη δέσμευση ότι στο επόμενο ΔΣ θα παραστεί ο Περέιρα, είναι απαράδεκτος, καθώς το συγκεκριμένο αίτημα έπρεπε να είχε γίνει δεκτό από χθες. Είναι αδικαιολόγητος ο Τσέχος . Δηλαδή, αν το ΔΣ της ΕΠΟ γίνει στο τέλος Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός θα περνά από την… πριονοκορδέλα των Ελλήνων, όπως και τις προηγούμενες αγωνιστικές, όλο αυτό το διάστημα; Και στο κάτω κάτω γιατί να μην προωθήσει άμεσα το αίτημα στον Περέιρα;
Αλλωστε, ο Λάκοβιτς είχε δει με καλό μάτι παρόμοιο αίτημα να παίζουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού και δεσμεύτηκε ότι θα το προωθήσει στον Πορτογάλο. Είναι ένας ακόμη λόγος που ο Φούσεκ είναι απαράδεκτος. Ξένοι διαιτητές στον Ολυμπιακό πρέπει να μπουν άμεσα, επειδή οι Ελληνες δίνουν αφορμές.
Αν η UEFA δεν έχει αντίρρηση, γιατί να έχουν οι άλλοι που «κάνουν ό,τι θέλει η UEFA»;
 
Ο 55άχρονος Τσέχος Πετρ Φούσεκ είναι ο υπερ-σύμβουλος που τοποθέτησε η FIFA στην ΕΠΟ τον Ιούλιο που μας πέρασε, υποτίθεται για ''να διασφαλίσει την καλύτερη οργανωτική και εκτελεστική εξουσία μέσα στην ομοσπονδία''. Όπως βλέπουμε στην πράξη, ακόμη κι αυτός, δηλαδή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η FIFA, κοιτάζει να ΜΗΝ ικανοποιεί τα αιτήματα του Ολυμπιακού. Γίνεται κατανοητό λοιπόν αυτό που λέμε συνεχώς εδώ μέσα, σε αυτό το site, ότι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-UEFA-FIFA έχουν επιβάλει την ''εξυγίανση'' στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φροντίζουν παρέα καθημερινά ώστε να εδραιωθεί πλήρως. Προχωράμε.
 
Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προέβη ο Περέιρα, μαζί και οι Μαρίν, Λίντμπεργκ επειδή τον ανέχονται. Αρχικά με ανακοίνωσή της η ΚΕΔ «φωτογράφησε» ότι ο βοηθός Καμπούρης (Εύβοιας) τίθεται εκτός πινάκων, για λάθος σε βάρος του ΠΑΟΚ στον εκτός έδρας αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο, δυο μέρες μετά τη διεξαγωγή του, ενώ το… αποκορύφωμα είναι ότι τον καρατόμησαν από διεθνή! «Εβηξε» ο ΠΑΟΚ και έπαθαν… πνευμονία ο Πορτογάλος, ο Ισπανός και ο Σουηδός;
Πρόκειται για φοβερά και τρομερά πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει στη διαιτησία. Ο Καμπούρης δεν είχε απασχολήσει ποτέ στον παρελθόν, όμως τον έστειλαν σπίτι του για ένα λάθος σε βάρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αν και δεν αλλοίωσε αποτέλεσμα!
Δεν προβληματίζονται  ότι από αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι στρώνουν… χαλί υπέρ του ΠΑΟΚ; Ποιος διαιτητής ή βοηθός θα τολμήσει να μην τον ευνοήσει, προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο; Αν τον αδικήσει θα έχει την τύχη του Καμπούρη.
Όμως, γράφουμε όλα τα παραπάνω, επειδή το θέμα μας είναι ότι «χαϊδεύουν» όσους διαιτητές και βοηθούς αδικούν τον Ολυμπιακό. Με αποκορύφωμα ότι έκαναν διεθνείς τους Τζήλος (Λάρισας), Σκουλά (Θεσσαλίας) και ειδικά ο δεύτερος έπρεπε να είχε πάει σπίτι του, με αυτά που έκανε στη Νέα Σμύρνη. Οι «ερυθρόλευκοι» αδικούνται κάθε αγωνιστική, όμως οι ρέφερι και οι βοηθοί απολαμβάνουν ασυλίας.
Να συμφωνήσουμε ότι καλά έκαναν με τον Καμπούρη; Γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με όσους αδικούν τον Ολυμπιακό;
Αυτό δεν είναι δυο μέτρα και δυο σταθμά στη διαιτησία; Δεν είναι απόφαση 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και, εφόσον δεν γίνεται το ίδιο και με τους άλλους, 100-0 κατά του Ολυμπιακού;
Τι λέει ο Περέιρα και η… παρέα του για όλα αυτά; Πως εξηγούνται τέτοιες αποφάσεις, από τη μια διαγραφή και από την άλλη ασυλία;
Ο υπερσύμβουλος Φούσεκ και ο Χούμπελ, πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, που τοποθετήθηκαν από την UEFA, ποια άποψη έχουν για όλα αυτά;
 
Ο βοηθός Καμπούρης καρατομήθηκε γι'αυτές τις υποδείξεις του στο παιχνίδι Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική της φετινής Superleague.
 
 
 
Αν λοιπόν ο Καμπούρης βγήκε από τους πίνακες για τα παραπάνω λάθη του εις βάρος του ΠΑΟΚ (σωστά, λέω εγώ...), αλλά κανένας από τους διαιτητές που αδίκησαν τον Ολυμπιακό, όπως έχουμε δει εδώ, δεν έχει φύγει από τους πίνακες, το μήνυμα που περνάει σε όλους τους διαιτητές δεν είναι ξεκάθαρο; ''ΕΥΝΟΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ''. Ας δούμε και τον ορισμό της ΚΕΔ για το προχθεσινό ματς Ολυμπιακός-Απόλλων Αθηνών, για να γίνει πιο καθαρή η εικόνα της ''ποδοσφαιρικής εξυγίανσης'' στα μάτια όλων.
 
Ορισμοί σημαίνουν και ανάλυση. Σε μια τέτοια περίπτωση εμπίπτει και η επιλογή των βοηθών του Ζαχαριάδη (Μακεδονίας), ο οποίος τη Δευτέρα (29/10) θα σφυρίξει το ματς της 8ης αγωνιστικής της Superleague, Ολυμπιακός-Απόλλων. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι βοηθοί του Θεσσαλονικιού διαιτητή θα είναι οι Χριστάκογλου (Χαλκιδικής) και Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), αμφότεροι ανέβηκαν το καλοκαίρι στη Superleague.
Ο αγώνας Ολυμπιακός-Απόλλων είναι ο τρίτος που θα διαιτητεύσει ο Ζαχαριάδης. Την 3η αγωνιστική σφύριξε Ατρόμητος-Λαμία 1-0 με βοηθούς τους Πάτρα (Μακεδονίας) και Σίπκα (Σάμου) και την 6η Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-1 με βοηθούς τους Παπαδάκη (Ηρακλείου) και Δημητριάδη (Καστοριάς).
Στο σεμινάριο του Αυγούστου η ΚΕΔ είχε χωρίσει σε ομάδες τους διαιτητές και τους βοηθούς και κατά πληροφορίες αντιστοιχούσαν τέσσερις σε έναν ρέφερι. Να σημειώσουμε ότι ο Περέιρα είχε βάλει τον Ζαχαριάδη και στο ματς Κυπέλλου της Τρίτης Λαμία-Βόλος με βοηθούς τους Πάτρα και Σίπκα, όμως τον άλλαξε λόγω 48ωρου. Επίσης, άλλη μια παράμετρος είναι πως ήξερε ο Πορτογάλος ότι ο Ζαχαριάδης θα πάει καλά; Τότε, γιατί να ορίζει παρατηρητές στους αγώνες, εφόσον δεν λαμβάνει υπόψη τις εκθέσεις τους;
Πριν τον αγώνα Ολυμπιακός-Απόλλων οι Χριστάκογλου, Νατσιόπουλος είχαν μπει στα ίδια δυο παιχνίδια, με τον ίδιο διαιτητή που είναι ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Το πρώτο ήταν τη δεύτερη αγωνιστική Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-1 και το δεύτερο την 5η αγωνιστική στο Λεβαδειακός-Ατρόμητος 0-2.
Δεν πρέπει να παραβλέπουμε και το εξής: Ο Ζαχαριάδης είναι Θεσσαλονικιός, όμως επίσης και ο ένας βοηθός. Ο δε Χριστάκογλου είναι «γειτονιά», καθώς ανήκει στην ΕΠΣ Χαλκιδικής.
 
Ας δούμε το τι έκανε προχθές ο Χριστάκογλου στο Καραϊσκάκη, στο ματς Ολυμπιακός-Απόλλων Αθηνών 1-0.
 
 
- Στο 13' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Μπουχαλάκης του Ολυμπιακού βρίσκει με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, σε θέση έξω δεξιά, το Φορτούνη, τον οποίο ο Χριστάκογλου υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ, ενώ καλυπτόταν.
 
- Στο 24' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Φορτούνης του Ολυμπιακού με μακρινή μεταβίβαση δίνει τη δυνατότητα στο Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να ξεχυθεί μόνος του, στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, από θέση έξω δεξιά. Ο Χριστάκογλου υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ το Λάζαρο, ενώ αυτός καλυπτόταν κατά τουλάχιστον 3 μέτρα την στιγμή που έφυγε η μπάλα από το πόδι του Φορτούνη για να τον βρει...
 
- Στο 83' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Στάθης του Απόλλωνα με μακρινή πάσα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, που βρισκόταν ψηλά, βγάζει το Ναδάλες μόνο του απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Σα. Ο Χριστάκογλου σηκώνει και πάλι το σημαιάκι του για οφσάιντ, παρόλο που ο Ναδάλες την στιγμή της πάσας του συμπαίκτη του βρισκόταν πίσω από το κέντρο του γηπέδου...
 
Παρότι από την τελευταία λανθασμένη υπόδειξή του ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός, εμείς εδώ ως site και νομίζουμε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να διαγραφεί από τους πίνακες ο Χριστάκογλου. Να δούμε το αν θα γίνει αυτό, όπως συνέβη με τον Καμπούρη, που αδίκησε τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Περνάμε όμως στο Γιώργο Μπίκα.
 
Σε σεμινάριο της UEFA θα λάβει μέρος ο Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής). Ο διεθνής παρατηρητής είναι ο μόνος Ελληνας ανάμεσα στους συνολικά 30, οι οποίοι κλήθηκαν για εκπαίδευση το χρονικό διάστημα 30-31 Οκτωβρίου στο Μόναχο και είναι ο τρίτος κύκλος του συγκεκριμένου γκρουπ.
Επίσης, αυτό σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία τον υπολογίζει για υψηλό επίπεδο. Αλλωστε, ο Μπίκας είναι ο μόνος από τους διεθνείς παρατηρητές, ο οποίος ορίζεται σε αγώνες ομίλων του Champions League, δείγμα και ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της UEFA.
 
Μπορεί κάποιοι να έχουν ξεχάσει το τι εστί Μπίκας, αλλά να θυμίσουμε ότι το φθινόπωρο του 2016 ορίστηκε αρχιδιαιτητής της ''εξυγιαντικής'' ΚΕΔ και μετά τον πρώτο κιόλας ορισμό που έκανε, ''άγνωστοι'' του έκαψαν το σπίτι στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, με την Πυροσβεστική να καταλήγει στο πόρισμά της για την υπόθεση πως υπήρξε εμπρησμός. Μετά από αυτό κι αφού ακόμη δεν μάθαμε το τι ακριβώς συνέβη σε αυτήν την ιστορία, επισήμως τουλάχιστον, ο Μπίκας αποχώρησε από την ΚΕΔ κι άρχισε να ορίζεται παρατηρητής σε διάφορα ματς. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο γιος του ο Στέλιος εργάζεται επισήμως στις Ακαδημίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ''εξυγιαντική'' UEFA ορίζει τον μπαμπά Γιώργο Μπικα ως παρατηρητή σε ευρωπαϊκά ματς των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ. Τώρα διαβάζουμε ότι η UEFA τον προτιμά από όλους τους άλλους διεθνείς Έλληνες παρατηρητές και στέλνει μόνο αυτόν σε επιμορφωτικό σεμινάριό της στο Μόναχο, αυτές τις μέρες. Είναι σαφές πως η έννοια του ''διεθνούς'' είναι μια πονεμένη ιστορία, που βγάζει γέλιο εν τέλει, στην εποχή της ''εξυγίανσης'' που διανύουμε, είτε μιλάμε για παρατηρητές, είτε για διαιτητές.
 
Οι Τζήλος (Λάρισας), Σκουλάς (Θεσσαλίας) και Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) είναι οι νέοι διεθνείς, όπως και νέοι διεθνείς βοηθοί είναι οι Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Νικολακάκης (Ηρακλείου), Απτόσογλου (Αθηνών), Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής). Σιγά το νέο! Ηταν κοινό μυστικό ότι θα πάρουν το σήμα, από τα μέσα Αυγούστου, για αυτό έγινε και η σχετική «καζούρα» από τους υπόλοιπους στο σεμινάριο διαιτησίας που έγινε στο Καρπενήσι. Είχαμε γράψει ότι είναι φαβορί.
 
Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, διεθνής διαιτητής στις μέρες μας γίνεσαι μόνο αν αδικείς τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι αν δεν γίνεις διεθνής όμως, επειδή όλοι οι διαιτητές στη Superleague αδικούν τον Ολυμπιακό κι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνουν όλοι διεθνείς, σίγουρα δεν θα φύγεις από τους πίνακες. Θα ανταμειφθείς, μάλιστα, με σερί ορισμούς.
 
Όπως τα προβλέψαμε. Ο Σέζος (Κιλκίς) άρχισε να παίρνει σερί ορισμούς, παρά τα λάθη του σε βάρος του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Σα να μην έφτανε που τον έβαλαν τέταρτο στο αυριανό παιχνίδι Πανιώνιος-Ατρόμητος, το οποίο θα σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος, ορίστηκε μεσοβδόμαδα να διαιτητεύσει και το παιχνίδι Κυπέλλου Ηρακλής-Ατρόμητος, για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Στο ίδιο παιχνίδι μπήκε και ο Δημόπουλος (Φλώρινας) που επίσης έδωσε… ρεσιτάλ «εξυγίανσης» στο Ηράκλειο!
Με άλλα λόγια δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα! Ο Περέιρα θεωρεί φορμαρισμένο τον Σέζο που δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο σαν διαιτητής, ενώ ο Δημόπουλος ανέβηκε φέτος στην κατηγορία. Συνολικά οι διαιτητές είναι 24, οι βοηθοί 55, όμως ο Πορτογάλος βάζει τους ίδιους και τους ίδιους. Κατά σύμπτωση, σερί ορισμοί παίρνουν όσοι αδικούν τον Ολυμπιακό.
Στο ματς ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-0, ο Σέζος δεν απέβαλε τον Πλατέλλα, ο οποίος στο 5’ κλώτσησε τον Γκιλιέρμε και έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη, στο 34’ πριν το γκολ του ΟΦΗ δεν καταλόγισε φάουλ του Πλατέλλα στον Τσιμίκα και αν το έδινε έπρεπε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Πλατέλλα και στο 91’  δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ποτουρίδη, μετά από σουτ του Νάτχο.
Ο δε Δημόπουλος (Φλώρινας) έκανε ένα αλλά μεγάλο λάθος! Στο 72’ καταλόγισε ανύπαρκτο οφσάιντ σε βάρος του Μάνου, ο οποίος ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο! Επίσης, φάουλ που γίνονταν μπροστά του, υπέρ του Ολυμπιακού, δεν τα υποδείκνυε στον Σέζο.
 
Σε ξεχωριστό άρθρο αναλύσαμε με βίντεο και με την άποψη των ''ειδικών'' καθηγητών διαιτησίας το τι ακριβώς έκανε ο Σέζος στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός, συγκριτικά με τον Ιταλό διαιτητή Ντοβέρι, ο οποίος κλήθηκε να διευθύνει την ίδια μέρα το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Χαριλάου, κέρδισε και προχθές τον Παναθηναϊκό κι ετοιμάζεται για το...ντέρμπι κορυφής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι το Σάββατο. Μην γελάτε, με βάση τη βαθμολογία της Superleague, τουλάχιστον, αυτό προκύπτει. Tο Σάββατο που μας έρχεται, στις 4 το απόγευμα, συγκρούονται ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, που ως τώρα, έπειτα από 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, έχει συγκεντρώσει 22 βαθμούς, με το δεύτερο Ατρόμητο, που έχει 20 βαθμούς. Αν ο Ατρόμητος δηλαδή κερδίσει τον ΠΑΟΚ και μάλιστα εντός έδρας, στο Περιστέρι, ανεβαίνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μόνος πρώτος, με 1 βαθμό διαφορά από το δεύτερο ΠΑΟΚ. Έλα όμως που δεν θα κερδίσει. Η εξήγηση βρίσκεται εδώ.
 
Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ατρόμητος Ευθύμιου Κουλούρη για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. α Ι και παρ.5 στ, περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
Το πειθαρχικό παράπτωμα του Κουλούρη, όπως φάνηκε στην κάμερα έβρισε, έλαβε χώρα μετά το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο Κουλούρης αγωνίστηκε κατά του Πανιωνίου και θα χάσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ούτως ή άλλως δεν θα έπαιζε κατά του ΠΑΟΚ, αφού είναι δανεικός στον Ατρόμητο και υπάρχει μεταξύ τους συμφωνία.
Ο Κουλούρης αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή, την προσεχή Τετάρτη, καθώς όλα δείχνουν ότι θα απολογηθεί Πέμπτη ή Παρασκευή και θα χάσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
 
Είδατε μήπως κάποια αντίδραση του Ατρομήτου σε όλο αυτό; Σαν να ομολογεί η ομάδα του Περιστερίου με την στάση της πως ''δεν μας ενδιαφέρει το παιχνίδι του Σαββάτου, πάμε για άλλα''. Πώς γίνεται τώρα μια ομάδα σαν τον Ατρόμητο, η οποία δεν έχει κάποιον τίτλο στην ιστορία της, να έχει την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά την 9η αγωνιστική και να επιλέγει να...αδιαφορήσει γι'αυτό, εμείς δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε διαφορετικά, παρά μόνο με το ότι
 
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.
 
Λες και βλέπουμε το παλιό σενάριο ΟΦΗ-ΠΑΟ επί Βαρδινογιάννηδων, κατά τα 29 χρόνια 1979-2008. Θυμίζουμε, 3 δανεικούς έχει φέτος ο ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο του Σπανού, το Χατζηισαΐα, το Γιαννούλη και τον Κουλούρη, βασικότατοι και οι 3 φέτος στην ομάδα του Ατρομήτου. Πόσοι από αυτούς τους 3 θα αγωνιστούν το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ; Περιττή η ερώτηση, αυτονόητη η απάντηση. Δεν φτάνουν όμως τα παραρτήματα τύπου Ατρομήτου για ''να κάνει παρέλαση'' φέτος κατακτώντας τον τίτλο η αγαπημένη ομάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να κοπεί η ενοχλητική συνήθεια να καλούνται ξένοι διαιτητές, ειδικά τώρα που ο Ολυμπιακός έκανε την αρχή και ζήτησε επισήμως ξένους διαιτητές σε όλα του τα ματς κι όχι μόνο στα ντέρμπι.
 
Την στιγμή που όλο και περισσότερες ομάδες ζητούν ξένους διαιτητές, το σύστημα που καταρρέει πιέζει για να μπαίνουν Ελληνες διαιτητές, ή τουλάχιστον να γίνει δοκιμή σε κάποια ντέρμπι, προφανώς σε ματς που θα τους …συμφέρουν. Ηδη, η… αρχή έγινε με την επιλογή του Τζήλου (Λάρισας) στο χθεσινό παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης, προκειμένου να δουν τις αντιδράσεις, και στο παραπέντε έβαλαν ξένο, που θα είναι ο Δανός Μάε, στο σημερινό παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Ελληνα ήθελαν να βάλουν και στην Τούμπα, σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν στη διαιτητική πιάτσα.
Αυτό σημαίνει ότι θέλουν «χειρουργεία» και στα ντέρμπι, με το πρόσχημα της στήριξης στην ελληνική διαιτησία! Αυτή θα είναι η νέα… καραμέλα και φυσικά θα προηγηθεί η σχετική προπαγάνδα. Αν μη τι άλλο πρόκειται για υπόθεση που προκαλεί γέλια, δεδομένου ότι οι Ελληνες ρέφερι τα κάνουν μαντάρα, ακόμη και σε παιχνίδια μεταξύ των αποκαλούμενων μικρομεσαίων ομάδων.
Αν θυμάστε σε αυτή εδώ τη στήλη είχαμε γράψει ότι θα μπει Ελληνας στο παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης. Απλά, περιμέναμε ότι η αρχή θα γινόταν από τον Κομίνη ή τον Σιδηρόπουλο και όχι με τον Τζήλο.
Μόνη λύση η UEFA
Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος με τους ξένους διαιτητές. Εχει να κάνει με την ανικανότητα του Περέιρα, αν προτιμάτε και των Μαρίν, Λίντμπεργκ, να βρεθούν οι κατάλληλοι αλλοδαποί, αφού, μέχρι τώρα, όσοι μπήκαν είναι από το κάτω ράφι και χωρίς μεγάλες εμπειρίες στην Ευρώπη.
Το ένα παράδοξο είναι ότι ΚΕΔ με τρεις ξένους αρχιδιαιτητές δεν μπορούν να φέρουν ρέφερι υψηλού επιπέδου ούτε από τις χώρες τους, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία! Ο Περέιρα αναλαμβάνει ευθύνη για τους… απίθανους που ορίζει, όμως γιατί δεν μπορεί να βρει καλύτερους;
Φυσικά, και έχουν μεγάλη πλάκα. Εφόσον ο Πορτογάλος έχει τη στήριξη της UEFA γιατί δεν ζητά να ορίσει η ίδια τους διαιτητές, προκειμένου να έχουν και τον φόβο της τιμωρίας; Περιμένει κάποιος να τα κάνει μαντάρα και να πουν οι ομάδες ότι δεν θέλουν ξένους ρέφερι;
 
Βέβαια εδώ δεν γνωρίζουμε βασικά πράγματα, όπως το πού ακριβώς λογοδοτεί και ποιος ελέγχει επισήμως την ΚΕΔ. Η ΕΠΟ, βάσει του κανονισμού ή η FIFA που τοποθέτησε τους ''ειδικούς συμβούλους της'' κι εν τέλει την ίδια την ΚΕΔ, με όλα της τα μέλη; Κι αν η FIFA ελέγχει την ΚΕΔ, ποιος από την ΕΠΟ ενημερώνει τη FIFA για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας;
 
Η παρουσία του… στρατού των ξένων που απλά «νίπτουν τας χείρας τους» σε κάθε συμβούλιο της ΕΠΟ δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη στιγμή που η ομοσπονδία «απέχει» από όλα τα σοβαρά θέματα του ποδοσφαίρου και δεν παίρνει σημαντικές αποφάσεις, το ΔΣ της ΕΠΟ, την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, έγινε «παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ», όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση. Ο... Πύργος της Βαβέλ που λέγαμε.
Μας θυμίζουν το ανέκδοτο πόσοι …ηλεκτρολόγοι χρειάζονται να βιδώσουν μια λάμπα. Ολο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς τα εμπρός και η ομοσπονδία είναι… έκτρωμα. Κοινό μυστικό αποτελεί ότι βρίσκεται στη δίνη του «εμφυλίου» πολέμου, μεταξύ του μπλοκ του βορρά και του μπλοκ του νότου. Τελευταίο παράδειγμα ότι πήραν τον Αναστασιάδη στην Εθνική αλλά τον Σκίμπε δεν μπορούν να τον διώξουν, επειδή ο Γερμανός θα μιλήσει και θα πει πολλά…
Πρωτοφανής αδράνεια
Η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο, όμως είναι πρωτοφανές ο Περέιρα να μην ελέγχεται από τη διοίκηση της ΕΠΟ αλλά από τη… FIFA! Δηλαδή, άλλα γράφουν στον κανονισμό και άλλα εφαρμόζουν; Παράλληλα, ο θόρυβος για τα φάλτσα ξεκίνησε από την αρχή της σεζόν και η διοίκηση της ΕΠΟ δεν έβαλε καν θέμα συζήτησης σε κάποιο από τα προηγούμενα ΔΣ. Μέχρι που χρειάστηκε ο Ολυμπιακός, μέσω του Τάκη Αγραφιώτη, να ζητήσει ξένους ρέφερι σε όλα τα παιχνίδια του και να πει ο Φούσεκ ότι θα τον καλέσει, άρα να δούμε και τι θα απαντήσει και σε ερωτήσεις που έχουν σχέση με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη αλλά και για παράκεντρα που υπάρχει η αίσθηση ότι παρεμβαίνουν στη διαιτησία. Ποιος Φούσεκ; Μέχρι και ο υπερσύμβουλος της FIFA που ήρθε να αλλάξει την ομοσπονδία, πιθανόν και την διαιτησία, όμως ούτε μια παρέμβαση δεν έχει κάνει. Η μάλλον η πρώτη του ήταν η προαναφερόμενη.
Φέρνουν συνέχεια ξένους για να γίνονται τα ίδια και χειρότερα;
«Αποκλειστικά» η ΕΠΟ
Ποιος από την ΕΠΟ ενημερώνει τη FIFA για τη διαιτησία; Χώρια που ο κανονισμός, υποτίθεται ότι εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, είναι σαφής. Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 2 με τον τίτλο «Γενική αρμοδιότητα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας», αναφέρει τα εξής: «1. Τα κάθε είδους θέματα που αφορούν στην εν γένει οργάνωση και λειτουργία της διαιτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου ανήκουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). 2. Η ΕΠΟ ασκεί τις αρμοδιότητές της στα θέματα διαιτησίας δια των οργάνων των άρθρων του επόμενου κεφαλαίου».
Στα παραπάνω να προστεθεί και η δήλωση του μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ και προέδρου της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργου Χατζησαρόγλου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «έχει συμφωνηθεί ο Περέιρα να μείνει για έναν χρόνο».
Να φύγουν οι αποτυχημένοι
Η ΚΕΔ, ο Περέιρα, ο Μαρίν, ο Λίντμπεργκ δείχνουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο της διαιτησίας, ούτε τις διαιτησίες επιπέδου Ζαχαριάδη σε βάρος του Ολυμπιακού, ούτε και απίθανους βοηθούς όπως ο Χριστάκογλου (Χαλκιδικής) που έκοψε τους Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο με ανύπαρκτα οφσάιντ ή σαν τον άλλον, τον Νατσιόπουλο (Μακεδονίας) που γινόταν φάουλ μπροστά του και δεν έλεγε στον Ζαχαριάδη (Μακεδονίας) να τα σφυρίξει ή έδινε μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού, κάποια και ανάποδα!
 
Το πιο χαρακτηριστικό είναι το πώς μεθοδεύουν τα νέα σκάνδαλα, για το μέλλον.
 
***Εκτός πίνακα της Λίγκας έμεινε ο βοηθός Καμπούρης (Εύβοιας) αφού πρώτα καρατομήθηκε από διεθνής.
***Εβαλαν εκπαιδευτή τον Γεράσιμο Μαζαράκη (Κεφαλληνίας) χωρίς να έχει πάει φέτος να δώσει εξετάσεις.....
***Οι βοηθοί 2ης κατηγορίας από 86 έγιναν 80
***Οι διαιτητές 2ης έμειναν 42 όπως ήταν
***Το απίστευτο κι όμως αληθινό είναι ότι έβαλαν στην 2η κατηγορία βοηθών τον Δεμερτζή Χρήστο (Πέλλας), ο οποίος είναι ο μόνος από τους 3 τρεις που πρόσθεσαν στην 2η κατηγορία και δεν ήταν το όνομα του στους αρχικούς πίνακες της 3ης!!! Στο όνομά του έχουν βάλει αστεράκι, άρα εκκρεμούν οι αγωνιστικές δοκιμασίες.
Οι άλλοι δύο που προστέθηκαν είναι ο Καμπερίδης Φώτιος (Καβάλας) και η Κομισοπούλου Γεωργία (Χανίων) που ήταν πριν στην 3η κατηγορία κανονικά.
***Το ερώτημα είναι σε ποιο σεμινάριο είχε πάει στο Καρπενήσι ο Δεμερτζής, αφού το όνομα του δεν ήταν ούτε στους αρχικούς πίνακες της 2ης ούτε της 3ης, επίσης σε ποια αγωνιστικά τεστ έτρεξε, αν έτρεξε με τους νέους Υποψήφιους 3ης πως βρέθηκε απευθείας στην 2η κατηγορία;
Σημειώνουμε ότι από την Πέλλα υπάρχουν δύο με το επώνυμο Δεμερτζής ο Νίκος ήταν στην 3η, όπου και παρέμεινε.
Ο Χρήστος δεν ήταν στους αρχικούς πίνακες, άρα έτσι μπορεί να υπάρξει δεδικασμενο και σε άλλους που τους είχαν αφήσει εκτός το καλοκαίρι και να μπουν κατά την διάρκεια της σεζόν...... Όπως και κάποιοι που τους άφησαν εκτός χωρίς να έχουν δώσει δικαίωμα...
 
Απίθανα πράγματα, έτσι; Άκρως ''εξυγιαντικά'', με την σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και των UEFA-FIFA, που ''εποπτεύουν'' αυτήν τη σάπια κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξαναλέμε, για να γίνει σαφές.
 
ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ SUPERLEAGUE ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΗΔΗ Ο ΠΑΟΚ, ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.
 
Ας κοιτάξουν ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα, για να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν την επόμενη σεζόν, όταν και θα υπάρχει διαφορετική κυβέρνηση στη χώρα μας και λογικά κι άλλη ΕΠΟ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ελπίζουμε όχι ''εξυγιαντική''...
 
Υ.Γ. Ο,τιδήποτε σχετίζεται με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ''αριστερή πολιτική ιδεολογία'', ελληνικό μπάσκετ, ''μπασκετικό Ολυμπιακό'' και οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία της φύσης παρατηρείται στα social media, ΔΕΝ έχει θέση εδώ μέσα. Οποιοσδήποτε έστω απλώς σκέφτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ, οποιοσδήποτε ''γουστάρει μπασκετικό Ολυμπιακό'', όπως κοκορεύονται ορισμένοι γι'αυτό δεξιά κι αριστερά, ''διαφημίζοντας'' κιόλας την...αρρώστια τους, ΠΟΥΛΟ. Δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ κανείς από τους παραπάνω ασθενείς...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι, αλλά ο Σπανός δήλωσε τις προάλλες στο ΦΩΣ ότι ο Ατρόμητος δεν είναι παράρτημα κανενός...