Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ AEGEAN ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ



Aντιγράφουμε από το site της ''Καθημερινής''.
 
Kεφάλαια και άλλα περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 263 εκατ. ευρώ (ή 300 εκατ. δολαρίων) φέρεται να έχει απολέσει η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εταιρεία Aegean Marine Petroleum Network Inc., η οποία ιδρύθηκε και μέχρι πριν από λίγα χρόνια ελεγχόταν πλειοψηφικά από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου της εταιρείας, η οποία ανέθεσε τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας στην Ernst & Young (EY). Τα κεφάλαια φέρεται να έχουν διοχετευτεί σταδιακά, κατά το διάστημα από το 2015 μέχρι και το τέλος του 2017, στην εταιρεία Oiltank, μέσω τεσσάρων εταιρικών σχημάτων «κελύφων», δηλαδή χωρίς κάποια δραστηριότητα, χωρίς να προκύπτουν εμπράγματα ανταλλάγματα. Δηλαδή δόθηκαν χρήματα, χωρίς να υπάρχει οικονομικό αντικείμενο, π.χ. παροχή υπηρεσιών ή έργου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Aegean Marine Petroleum, η Oiltank Engineering & Consulting Ltd. ανέλαβε το 2010, για λογαριασμό της εισηγμένης, την επίβλεψη της κατασκευής ενός σταθμού ανεφοδιασμού πλοίων στη Φουτζάιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η έρευνα της εταιρείας όμως καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το συμβόλαιο αυτό χρησιμοποιήθηκε για τη διοχέτευση χρημάτων προς την Oiltank επί ζημία της Aegean Marine Petroleum, μέσω υπερτιμολογήσεων και χρεώσεων που κρίνονται υπερβολικές. Παράλληλα, η επιτροπή αναφέρει ότι «έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η Oiltank ελέγχεται από μια πρώην συνδεδεμένη εταιρεία/μέτοχό μας». Σε δημοσίευμά τους, οι Financial Times αποκαλύπτουν ότι αυτός που ελέγχει την Oiltank είναι ο κ. Μελισσανίδης. Επικαλούμενη πηγές σχετικές με την έρευνα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Oiltank χορήγησε δάνειο στην ΠΑΕ ΑΕΚ το 2016, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή ουσιαστικά συνδέει τον Ελληνα επιχειρηματία και επενδυτή της ποδοσφαιρικής ομάδας με την Oiltank. Ο ίδιος πάντως διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μελισσανίδης έχει πωλήσει το μερίδιό του στην Aegean Marine Petroleum το 2016, αντί ποσού 100 εκατ. δολαρίων, αν και διατήρησε ρόλο εντεταλμένου συμβούλου με εκτελεστικές αρμοδιότητες στην εταιρεία. Ωστόσο, παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες, όταν ομάδα ακτιβιστών επενδυτών έθεσε ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου, με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί, γι’ αυτό και δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες. Στη χθεσινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Aegean Marine Petroleum προχωρεί σε σοβαρές καταγγελίες για απόπειρες παρεμπόδισης της έρευνας. Οπως τονίζεται, ο υπεύθυνος για την κακοδιαχείριση των χρημάτων αυτών «ασκούσε σημαντικό έλεγχο στο προσωπικό και στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως οικονομικές απειλές, αλλά ακόμα και φυσική βία. Συνεχίζει δε να έχει πρόσβαση και έλεγχο στα ηλεκτρονικά και φυσικά αρχεία της εταιρείας».
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η προσπάθεια της διοίκησης να έχει πρόσβαση σε σχετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα ψηφιακά στοιχεία, που είναι αποθηκευμένα στον διακομιστή της εταιρείας, εξακολουθεί να παρεμποδίζεται, μέσω προσωπικών απειλών εναντίον στελεχών της διοίκησης, ενώ έχει καταγραφεί και τουλάχιστον μία απόπειρα μόνιμης διαγραφής αρχείων, μέσω της απομακρυσμένης εγκατάστασης σχετικού λογισμικού, από άνθρωπο που είχε δικαιώματα διαχειριστή.
 
Eδώ είναι το εκτενές πόρισμα της ''Επιτροπής Ελέγχου'', ένας έλεγχος που διενεργήθηκε από τη ΝΕΑ διοίκηση της εταιρείας και ΟΧΙ φυσικά από ανθρώπους της επιρροής του Μελισσανίδη. Διαβάζουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα μέσα, όπως το ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2017 βρέθηκαν συνολικά 200 εκ. δολάρια σε λογαριασμούς που συνδέονται με την εταιρεία Aegean και θυγατρικές της, χρήματα που ήταν υποτίθεται ''εισπρακτέα''. Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου της Επιτροπής, όμως, αυτά τα 200 εκ. δολάρια διοχετεύθηκαν στην OilTank του Μελισσανίδη και οι συναλλαγές που συνδέονταν με τους λογαριασμούς της Aegean ήταν εικονικές, για να δικαιολογηθούν λογιστικά. Επίσης, μαθαίνουμε ότι υπήρξε προπληρωμή για μελλοντικές παραδόσεις πετρελαίου, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Το σημαντικότερο όμως σημείο του πορίσματος είναι η ''παράγραφος 5'', όπου διαβάζουμε ότι το πρώην ανώτερο στέλεχος της Aegean, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δηλαδή, άσκησε ''σημαντικό έλεγχο'' στο προσωπικό και τα περιουσιακά στοιχεία της Aegean, μέσω διαφόρων ''ακατάλληλων μέσων'', συμπεριλαμβανομένων των απειλών οικονομικών αντιποίνων και σωματικής βίας. Επιπλέον, ο Δημήτρης Μελισσανίδης συνεχίζει να έχει πρόσβαση και να ελέγχει τα ηλεκτρονικά και φυσικά αρχεία της Aegean.
 
AΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ''ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ'', ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΑΛΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑ, ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.
 
Διαβάζουμε επίσης ότι κρίσιμα e-mail και γενικότερα ηλεκτρονικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο server της Aegean δεν μπορούν να ανακτηθούν από την τωρινή διοίκηση και την Επιτροπή που ελέγχει τα παλιά σκάνδαλα. Είναι υλικό που θα αποδείκνυε, ενδεχομένως, την υπεξαίρεση του παραπάνω αναφερομένου ποσού από τα ταμεία της Εταιρείας και δεν επιτρέπουν οι άνθρωποι του Μελισσανίδη να περάσει στην κατοχή των τωρινών διοικούντων την Aegean, απειλώντας το προσωπικό της Εταιρείας με...οικονομικά αντίποινα, αλλά και βάζοντας κάποιο...διαχειριστή, admin στο server της Aegean να...διαγράψει έγγραφα από το server, εγκαθιστώντας το κατάλληλο λογισμικό, παρά το γεγονός ότι δεν είχε φυσική παρουσία στα γραφεία της εταιρείας. Από το...σπίτι του ή από οπουδήποτε αλλού, ένας admin στο δίκτυο και το server της Aegean, προφανώς ελεγχόμενος από το Μελισσανίδη, προσπάθησε να διαγράψει στοιχεία που ''έκαιγαν'' τον ''τίγρη''. Μάλιστα ο Μελισσανίδης πέτυχε και κάτι που αποδεικνύει την ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην υπόθεση.
 
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, ΤΗΝ ''ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΑΦΕΡΜΟΥ'', ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ E-MAILS ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ AEGEAN ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ Η...ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΑΦΕΡΜΟΥ.
 
Τωρινός πρόεδρος της Αρχής είναι ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η διοίκηση της Aegean έχει κινηθεί νομικά για να ανατρέψει τη συγκεκριμένη απόφαση της Αρχής, αλλά προς το παρόν δεν το έχει πετύχει. Επίσης,
 
ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 Η AEGEAN ΕΛΑΒΕ ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΟΡΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΟΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.
 
Στο πόρισμα καταγράφεται ξεκάθαρα η πρόθεση της Aegean να επαναδιατυπώσει τις Οικονομικές Καταστάσεις της για τα έτη 2015, 2016 και 2017, συνυπολογίζοντας την επίδραση των δραστηριοτήτων ΑΠΑΤΗΣ που αναλύθηκαν παραάνω. Έτσι ακριβώς το αναφέρει, ''the effect of the fraudulent activities''. Η Aegean ζήτησε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης 6μηνη παράταση για να ανακοινώσει την ετήσια έκθεση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, επειδή πρέπει να συμπεριλάβει νέα στοιχεία για τα προηγούμενα χρόνια, με βάση το πόρισμα του ελέγχου της επιτροπής της. Ως τώρα τέτοια παράταση δεν έχει δοθεί κι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Aegean απειλείται ακόμη και με διαγραφή από το ταμπλό. Ήδη η τιμή της μετοχής αρχίζει να κατρακυλά κάτω του ενός δολαρίου.
 
 
Το ''πάρτυ'' τώρα αρχίζει. Να δούμε πώς θα γλυτώσει το ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΜΑ ο Μελισσανίδης. Άλλον τρόπο από το ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ στις ΗΠΑ, εγώ δεν βλέπω. Φυσικά όλα αυτά θα τα διαβάσετε σε ελάχιστα, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, sites και έντυπα ΜΜΕ.
 
ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΤΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ, ΕΝΩ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ''ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ'', ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
 
Καλά, για τα ΜΜΕ που συνδέονται με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μιλάμε. Αυτά έχουν λουφάξει για το ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ τους Μελισσανίδη. Ούτε πύρινα posts και tweets βλέπουμε σε facebook και twitter π.χ. από τον Πάνο Καμμένο και τον Παύλο Πολάκη. Γιατί άραγε; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Όπως λέμε και ξαναλέμε,
 
ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΜΟΥΛΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΠΟΙΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ. ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ.
 
Υ.Γ. 1 Ο,τιδήποτε σχετίζεται με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ''αριστερή πολιτική ιδεολογία'', ελληνικό μπάσκετ, ''μπασκετικό Ολυμπιακό'' και οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία της φύσης παρατηρείται στα social media, ΔΕΝ έχει θέση εδώ μέσα. Οποιοσδήποτε έστω απλώς σκέφτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ, οποιοσδήποτε ''γουστάρει μπασκετικό Ολυμπιακό'', όπως κοκορεύονται ορισμένοι γι'αυτό δεξιά κι αριστερά, ''διαφημίζοντας'' κιόλας την...αρρώστια τους, ΠΟΥΛΟ. Δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ κανείς από τους παραπάνω ασθενείς...
 
Υ.Γ. 2 Είναι πουτάνες ΟΛΩΝ των ΣΥΡΙΖΑίων οι μάνες. Πρώτα και κύρια του ΠΟΥΣΤΗ Αλέξη Τσίπρα και μετά της γυναίκας του της πουτάνας, που τον έχει κάνει τάρανδο τον ξεφτίλα, της Μπέτυς.

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Ο δικός τους είναι αθώος μέχρις αποδείξεως και της ενοχής του, το
δε Φανάρι θα τον ανακηρύξει και άγιο, προστάτη των απατεώνων.