ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ''ΗΡΩΑ ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΡΛΟΥ'' ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ



Έχουμε εξετάσει σε σειρά άρθρων κάποια χαρακτηριστικά τμήματα από την ιστορία του παράγοντα της ΑΕΚ, Λουκά Μπάρλου. Κάποιος φίλος της ΑΕΚ, αναγνώστης του site, ενοχλήθηκε με διάφορα πράγματα που γράψαμε και είχαμε μία μακροσκελέστατη συζήτηση στο youtube, σε σχόλια κάτω από βίντεο που ανεβάζουμε, όπου υποχρεωθήκαμε να αναφερθούμε σε πράγματα που δεν έχουμε δημοσιεύσει ακόμη. Ο συγκεκριμένος τύπος αμφισβήτησε όσα λέγαμε για τον Μπάρλο και μας προκάλεσε να ''βγάλουμε'' τα στοιχεία μας, αλλιώς ''είστε ψεύτες και συκοφάντες'', όπως μας είπε. Η συζήτηση έγινε πριν από κάποιους μήνες κι έκτοτε η επικαιρότητα και οι υποχρεώσεις όλων μας εδώ μέσα, δεν μας επέτρεψαν να επιστρέψουμε στο θέμα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον ΑΕΚτζή συνομιλητή μας να γυρίζει σε διάφορα ιντερνετικά στέκια συνοπαδών του και να μας κατηγορεί ότι είμαστε ψεύτες κι ότι ''τους τάπωσα''. Δεν έχει σημασία να παραθέσουμε τα σχετικά links, όποιος ''ψαχτεί'' λίγο θα τα βρει, εξάλλου δεν θέλω να του δώσω τη χαρά της αναφοράς στο όνομά του (έστω το ψηφιακό, το nickname του), αφού δεν το αξίζει. Σήμερα λοιπόν θα αποκαταστήσουμε τα πράγματα, αφού μας επέτρεψε ο Θεός να βρούμε λίγο χρόνο. Για να συνεννοηθούμε με όσους δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν ως τώρα το αντικείμενο της διαμάχης, ο ΑΕΚτζής μας έγραφε ότι ο Μπάρλος ''κόντεψε να χάσει το σπίτι του για την ΑΕΚ, πού να δείτε εσείς ρε γαυράκια τέτοιον παράγοντα'' κι εμείς λέγαμε ότι ''είναι παραμύθια αυτά με το δάνειο του Μπάρλου, έκλασε ο κυρ-Νίκος ο Γουλανδρής για να βγει ο θείος Λουκάς σας''. Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία γύρω από αυτό το θέμα.
 
Ο Λουκάς Μπάρλος εμφανίστηκε στα διοικητικά πράγματα της ΑΕΚ το Μάρτιο του 1974. Ήταν Θεσσαλονικιός στην καταγωγή, υπήρξε παλιός ποδοσφαιριστής του Άρη και φίλαθλος αυτής της ομάδας, ενώ όταν κατέβηκε στην Αθήνα για δουλειές, συνήθιζε να παρακολουθεί τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και μάλιστα με εισιτήριο διαρκείας, κάτι που ήταν πολύ γνωστό σε διάφορους παράγοντες πριν από χρόνια. Βλέπουμε εδώ ας πούμε το τι απαντούσε ο Γιώργος Κοσκωτάς το 1987, όταν του έλεγαν ''μα καλά, εσύ είσαι Παναθηναϊκός, πώς κι αγόρασες την ΠΑΕ Ολυμπιακός;''.
 
 
Το καλοκαίρι του 1979 το ποδόσφαιρο στη χώρα μας έγινε επαγγελματικό και δημιουργήθηκαν οι ΠΑΕ. Ο Μπάρλος άντεξε για 2 χρόνια και το 1981 πούλησε την ΠΑΕ ΑΕΚ στον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας αθλητικών ειδών Zita Hellas, με τα πασίγνωστα σε όλους τους Έλληνες τη δεκαετία του '80 αθλητικά παπούτσια Zita, για τα οποία τον φώναζαν όλοι ''παπουτσά'' και ''κύριο/μίστερ Ζήτα''.
 
 
Ο Ζαφειρόπουλος υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν (και είναι, ζει ακόμη....) καλός άνθρωπος, αλλά κάτι οι δουλειές του, κάτι το γεγονός ότι δεν ήξερε καλά το ποδόσφαιρο, κάτι το γεγονός ότι υπήρχε κομματική οδηγία να πριμοδοτούνται από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα οι Βαρδινογιάννηδες (έχουμε πει πολλές φορές, ο Ανδρέας Παπανδρέου έμενε απέναντι από το Βαρδή Βαρδινογιάννη στο Καστρί...), όλα αυτά λοιπόν τον οδηγούσαν στο να μην είναι και πολύ ενεργός διοικητικά και συχνά-πυκνά να τοποθετεί άλλους ανθρώπους στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το καλοκαίρι του 1983, μετά τον επεισοδιακό τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0 στο ΟΑΚΑ, στον οποίο η ΑΕΚ κατέκτησε το τρόπαιο και οπαδοί των 2 ομάδων ''γκρεμίσανε'' το Στάδιο, ο Ζαφειρόπουλος άφησε τη θέση του προέδρου στον Τέρη Παναγίδη, έναν Κύπριο με ταξιδιωτικό πρακτορείο που είχε έδρα στο Λονδίνο, ο οποίος μάλιστα εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του ιδιότητα κι έβγαζε το ''κατιτίς'' του για την επιχείρησή του, κάνοντας δουλειές στο ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα στα 2 καλοκαιρινά φιλικά του 1983 της ΑΕΚ με τις αγγλικές ομάδες Νιούκαστλ-ΚΠΡ. 3 εκ. δραχμές πλήρωσε τότε η ΠΑΕ ΑΕΚ στην ''Budget Intercontinental Travel'' του Παναγίδη, ώστε να ταξιδέψουν οι Άγγλοι στην Αθήνα. 3 εκατομμύρια δραχμές το 1983 αντιστοιχούν σε σημερινές 115 χιλιάδες ευρώ. Δεν είναι κι άσχημα...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 8-9-1983
 
 
 
Ο Παναγίδης, για να ισχυροποιήσει τη θέση του στη διοίκηση της ΑΕΚ, έκανε κατά καιρούς δηλώσεις με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί ότι θα εκπαραθυρώσει το Ζαφειρόπουλο από την ΠΑΕ, με αποτέλεσμα ο ''μίστερ Ζήτα'' να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, βγήκε από το καβούκι του ο επί 2 σερί χρόνια σιωπηλός Μπάρλος κι αναφέρθηκε στο πώς πήρε τις μετοχές ο Ζαφειρόπουλος, αλλά και στο θέμα του δανείου που είχε πάρει για το γήπεδο της ΑΕΚ, μέσα από μία συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε (όλο το υλικό φυσικά προέρχεται από την εφημερίδα ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'').
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Μπάρλος κατηγορεί το Ζαφειρόπουλο ότι με δόλια τεχνάσματα απέκτησε τον έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, ότι η εταιρεία του ''Zita Hellas'' έβαλε διαφήμιση στη φανέλα της ΑΕΚ παρότι η ADIDAS έδινε περισσότερα λεφτά, ότι δεν πλήρωνε το δάνειο του Μπάρλου κι ότι αυτός ουσιαστικά συγκάλεσε τη Γενική Συνέλευση, επειδή...έτρεμε να μην κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο Παναγίδης και τον πετάξει από την ΠΑΕ. Μιλάμε πάντοτε για τον Παναγίδη, που φρόντιζε να κόβει τιμολόγια από την ΠΑΕ ΑΕΚ για ταξιδάκια σε φιλικά των αγγλικών ομάδων που αναλάμβανε το πρακτορείο του, όπως είδαμε παραπάνω. Ο Ζαφειρόπουλος απαντά στον Μπάρλο και του λέει κάτι λογικό, ότι αν υπήρχε πρόβλημα με τον τρόπο που πήρε τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Μπάρλο, θα έπρεπε ο ''θείος Λουκάς'' να βγει και να το καταγγείλει εγκαίρως, όχι 2 χρόνια αργότερα. Δεν μένει όμως εκεί ο ''μίστερ Ζήτα''. Στέλνει εξώδικο στον Μπάρλο.
 
 
 
 
 
Ο Ζαφειρόπουλος κατηγορεί τον Μπάρλο για κακοδιαχείριση στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και για 2 πολύ σοβαρά πράγματα. Πρώτον ότι σκοπίμως αποδέχτηκε να ιδρυθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ να έχει το 40% των μετοχών της νέας εταιρείας, επειδή κατ'αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαζόταν να βάλει αρκετά χρήματα ο ίδιος, τα οποία δεν είχε ούτως ή άλλως και βεβαίως επειδή έτσι θα βολεύονταν όλοι. Ο ίδιος ο Μπάρλος με τη βοήθεια της Ερασιτεχνικής θα ήταν μια ζωή πρόεδρος, αλλά και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα πέρναγε στην ΠΑΕ ένα πολύ σημαντικό χρέος που είχε. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό κομμάτι στο εξώδικο Ζαφειρόπουλου, είναι το ότι το δάνειο των 25 εκ. δραχμών, για το οποίο έκανε λόγο ο Μπάρλος, κακώς το πήρε ο ''θείος Λουκάς'', αφού από το Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο του 1981 ο Μπάρλος δεν κάλυπτε τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Ζαφειρόπουλος πλήρωνε, παρότι δεν ήταν ουσιαστικά...τίποτε στην ΠΑΕ ΑΕΚ! Είναι ξεκάθαρη λοιπόν η μπηχτή εδώ ότι ''παντελόνιασες τα λεφτά του δανείου, Μπάρλε κι άσ΄τα τώρα αυτά που μας τσαμπουνάς''. Ο Ζαφειρόπουλος καλεί τον Μπάρλο σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 1983, αλλά ο Μπάρλος αρνείται να πάει. Έτσι η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί μόνο από το ''μίστερ Ζήτα'', ο οποίος θα πετάξει...βόμβες.
 
 
 
Ο Μπάρλος λοιπόν, σύμφωνα με το Ζαφειρόπουλο, πήρε το Νοέμβριο του 1980 δάνειο από την Ιονική-Λαϊκή Τράπεζα ύψους 25 εκ. δραχμών, για έργα στο γήπεδο της ΑΕΚ, συγκεκριμένα για την κατασκευή της περιβόητης ''σκεπαστής εξέδρας'', τα οποία έργα όμως χρηματοδότησε πλήρως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το δάνειο το πήρε υποθηκεύοντας το σπίτι του, αλλά την υποχρέωση να αποπληρώσει το δάνειο την είχε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Από το Νοέμβριο του 1980 μέχρι το Μάιο του 1981, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Λουκάς Μπάρλος δεν κατέβαλε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ στην Τράπεζα, από τις προβλεπόμενες δόσεις. Γενικότερα από το Φεβρουάριο του 1981 μέχρι τον Ιούνιο του 1981, όπως είδαμε, ακόμη και τους μισθούς των παικτών της ΑΕΚ τους πλήρωνε ο Ζαφειρόπουλος. Γενικά ο Ζαφειρόπουλος παρέλαβε από τον Μπάρλο το καλοκαίρι του 1981 παθητικό 90 εκ. δραχμών στην ΠΑΕ ΑΕΚ και κάλυψε τα 40 εκ. δραχμές. Από την στιγμή λοιπόν που η Τράπεζα δεν πήρε πίσω λεφτά από τον Μπάρλο και τα έργα τα πλήρωσε η ΓΓΑ,
 
ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ;
 
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; 25 εκ. δραχμές του 1980, αν αποπληθωρίσουμε το ποσό, αντιστοιχούν σε σημερινά 1,8 εκ. ευρώ περίπου. Δεν το λες και μικρό το νούμερο, έτσι;
 
 
Έκανε ''παντελόνι'', όπως λέμε λαϊκά, περίπου 2 σημερινά εκατομμύρια ευρώ ο Μπάρλος, φόρτωσε την οφειλή ''στον επόμενο'' κι όταν άρχισε να τον ενοχλεί η Τράπεζα, επειδή ο Ζαφειρόπουλος δεν κάλυψε τη λοβιτούρα του ''θείου Λουκά'', ο ''μεγάλος ΑΕΚτζής'' -από τα 55 του και μετά, Παναθηναϊκός ήταν μέχρι το 1974...- Μπάρλος θυμήθηκε το πόσο ''αγαπάει'' την ΑΕΚ. Καμία απάντηση δεν έδωσε σε όλα αυτά ο Μπάρλος φυσικά. Αν είχε να πει κάτι, θα εμφανιζόταν στην κοινή συνέντευξη με το Ζαφειρόπουλο, όπως του ζήτησε ο ''μίστερ Ζήτα''. Ο ''αποδυτηριάκιας'' τότε στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' κατέγραψε κι άλλες '''ομορφιές'' του Μπάρλου.
 
 
 
1,3 εκ. δραχμές τον χρόνο έπαιρνε η ΠΑΕ ΑΕΚ επί θητείας Μπάρλου για διαφημίσεις στο γήπεδο, από τον ίδιο επιχειρηματία που έδινε 5 εκ. δραχμές τον χρόνο στον ΠΑΟΚ και 10 εκ. δραχμές τον χρόνο στον Ολυμπιακό. Κατά τα άλλα έκραζε το Ζαφειρόπουλο ο Μπάρλος για το ότι ''έπρεπε να βάλει στη φανέλα της ΑΕΚ την ADIDAS, η οποία έδινε πιο πολλά λεφτά από την εταιρεία του, τη Zita Hellas'', αν φυσικά δούμε καλοπροαίρετα το όλο σκηνικό και δεν πονηρευτούμε, μήπως υπήρξε άλλου είδους συναλλαγή για να πέσει τόσο χαμηλά η τιμή. Για όλα αυτά απηύδησε ο Ζαφειρόπουλος κι έγραψε ο ίδιος, λέξη προς λέξη, το εξώδικο προς τον Μπάρλο, όπως αναφέρει ο ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'', αλλά έκανε και τη συνέντευξη Τύπου παρότι βρέθηκε μόνος του. Όταν ήρθε η ώρα της Γενικής Συνέλευσης, ο ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το ''ποιόν'' των ''δελφίνων'' της ΑΕΚ, με την υπογραφή του συγχωρεμένου, πια, δημοσιογράφου Γιάννη Ξενάκη. Ξεκινάμε με το ''θείο Λουκά'' Μπάρλο, ο οποίος όπως έχουμε παρουσιάσει κι εμείς εδώ διορίστηκε παράγοντας στην ΑΕΚ από τη Χούντα του Ιωαννίδη και τον τότε ΓΓΑ, Τάσο Πρίντζη, τον οποίο Πρίντζη μετά τη Χούντα προσέλαβε στην επιχείρηση με τα μεταλλεία που διατηρούσε η οικογένειά του (χημικός μηχανικός από την Κωνσταντινούπολη ο Πρίντζης, αρχηγός του τμήματος άρσης βαρών του Παναθηναϊκού, αυτός ανακάλυψε τον Χρήστο Ιακώβου, τον πασίγνωστο αθλητή και μετέπειτα προπονητή της εθνικής ομάδας άρσης βαρών την εποχή της μεγάλης δόξας της...), μία επιχείρηση πολλών ετών από το Δίστομο του Νομού Βοιωτίας, με εξαγωγές κατά κύριο λόγο βωξίτη. Ο Παναγίδης, τον οποίο αρχικά εγκωμίαζε ο Μπάρλος, τελικά δεν θέλησε κι αυτός να αποπληρώσει το δάνειο προς την Ιονική-Λαϊκή Τράπεζα, το οποίο είχε πάρει ο Μπάρλος, με αποτέλεσμα ο ''θείος Λουκάς'' να στραφεί εις βάρος και του...Τέρη. Τα αδέρφια του Μπάρλου τον έδιωξαν από την επιχείρηση με τα μεταλλεία που διατηρούσαν κι ο Μπάρλος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία εν τέλει έλυσε το 1987, όταν και κέρδισε 120 εκ. δραχμές τότε στο Λαϊκό Λαχείο, δηλαδή περίπου 2,2 εκ. ευρώ σημερινά χρήματα.
 
 
 
Στο ρεπορτάζ αυτό διαβάζουμε πολλές ''πικάντικες'' λεπτομέρειες για παράγοντες της ΑΕΚ, όπως το Βύρωνα Σούρλα, λογιστή κατά την εποχή Μπάρλου στην ΠΑΕ ΑΕΚ, όταν και το παθητικό της εταιρείας έφτασε τα 126 εκ. δραχμές, με αποτέλεσμα να εναντιώνεται ο Σούρλας στον οικονομικό έλεγχο της διετίας 1979-1981 που ζητούσε ο Ζαφειρόπουλος,
 
 
τον Πέτρο Λάλο, εγγυητή στο δάνειο Μπάρλου, ο οποίος διορίστηκε στην ΑΕΚ επί Χούντας, χωρίς να είναι μέλος της ΑΕΚ, ενώ υπηρετούσε ταυτόχρονα στο...Πεντάγωνο κι όταν ήρθε η ώρα να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ελληνικό Στρατό, λόγω ηλικίας, δεν συνταξιοδοτήθηκε (αν εσείς ξέρετε πολλούς ανθρώπους να μπορούν να πάρουν σύνταξη, δηλαδή μόνιμο εισόδημα από ένα Ασφαλιστικό Ταμείο και να μην...καταδέχονται να πάρουν από εκεί λεφτά, να μας τους δείξετε κι εμάς....),
 
 
τον Κώστα Ρουμελιώτη, πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ στην Κρήτη, ο οποίος είχε κανονίσει παλαιότερα ένα φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηρόδοτο στην Αλικαρνασσό του νομού Ηρακλείου και τις εισπράξεις από τη διαμονή των μελών της αποστολής της ΑΕΚ σε ένα τοπικό ξενοδοχείο, τις πήρε κάποιος...δικός του (''γνήσιος'' οπαδός ο Κώστας...) κι ο οποίος Ρουμελιώτης κατέθεσε αγωγή μαζί με το Λάλο (που είδαμε παραπάνω) για να ακυρωθούν οι μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ, τις οποίες είχε ο Ζαφειρόπουλος στα χέρια του,
 
 
το Μιχάλη Λεφάκη, γνωστό σε όλη την Ελλάδα κινηματογραφικό παραγωγό, που ήταν κι αυτός εγγυητής στο δάνειο του Μπάρλου, αλλά ήταν και κουμπάρος του...Γιώργου Βαρδινογιάννη της ΠΑΕ ΠΑΟ, οπότε πάσχιζε παλαιότερα να μην καταθέσει ένσταση η ΑΕΚ εις βάρος του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο, για παράνομη συμμετοχή ως ''Έλληνα'' του Αργεντινού Ρότσα, στο περιβόητο σκάνδαλο Μπουμπλή,
 
 
τον τότε πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Μάκη Χατζηχαραλάμπους, ο οποίος έγινε παράγοντας της ΑΕΚ επί Χούντας, όταν και ήταν κολλητός της ''κυρα-Δέσποινας'', της συζύγου δηλαδή του δικτάτορα Παπαδόπουλου, ενώ βελτίωσε θεαματικά το βιοτικό του επίπεδο, αφού από λογιστής ενός βαφείου υφασμάτων, έγινε μέγας...φοροτέχνης κι από εκεί που έμενε σε ένα ισόγειο στη λαϊκή γειτονιά του Περισσού, απέκτησε...βίλα κι εξοχικό στην κοσμική Βάρκιζα, με αποτέλεσμα να ελέγχει πλήρως όχι μόνο την Ερασιτεχνική, αλλά και την ΠΑΕ ΑΕΚ, δηλώνοντας στο Ζαφειρόπουλο ''η Ερασιτεχνική ΑΕΚ μπορεί να διαλύσει την ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή διέλυσε την ΠΑΕ Παναχαϊκή'',
 
 
το Βάσο Χατζηιωάννου, αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ την εποχή Μπάρλου, ο οποίος ζητούσε να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ, αλλά να αναλάβουν τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ...άλλοι, όχι αυτός
 
 
και το Δημήτρη Ρουσσάκη, Γενικό Αρχηγό τότε στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ, ο οποίος είχε βγάλει αρκετά χρήματα με έναν...''ωραίο'' τρόπο από την εταιρεία κατασκευής σωλήνων FULGOR, στην οποία εργαζόταν, αλλά στην ΑΕΚ δεν είχε δώσει ούτε μία δραχμή από την τσέπη του, την ώρα μάλιστα που είχε σοβαρό πρόβλημα με ορισμένες υπογραφές που είχε βάλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ και οι οποίες υπογραφές τον δέσμευαν και τον...έτσουζαν.
 
 
Μία ''ωραία ατμόσφαιρα'' ήταν όλοι τους λοιπόν τότε στην ΑΕΚ, κάτι που φυσικά επαναλαμβάνεται συχνά-πυκνά στην ιστορία αυτού του σωματείου. Είχαμε και πολλή...Χούντα ακόμη στη διοίκηση της ''μάνας'' ΑΕΚ, της ΑΕΚ που ''σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη'', ή του ''αριστερίζω γι'αυτό είμαι ΑΕΚ'', όπως έλεγε ο ''πολύ αριστερός''' Ντέμης Νικολαΐδης κάποια χρόνια αργότερα. Από τη Γενική Συνέλευση που εν τέλει έλαβε χώρα στις 19 Οκτωβρίου 1983, κρατάμε αυτό εδώ, που μας ενδιαφέρει για το Λουκά Μπάρλο.
 
 
''Έξω η πολιτική από τον αθλητισμό'', φώναζε ο Μπάρλος το 1983, αλλά το 1978, όταν κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Πλυτά (τον οποίο υποστήριζε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή) στο δήμο Αθηναίων, είχε κάνει την ΑΕΚ...πολιτικό γραφείο. Δικαίως λοιπόν τον ''έκραζε'' ο ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' το 1983.
 
Ας συγκρίνει κάποιος όλα όσα παραθέσαμε εδώ, με όσα έκανε ο κυρ-Νίκος Γουλανδρής στον Ολυμπιακό την τετραετία 1970-1974, τα εκατομμύρια που ΧΑΡΙΣΕ στον Ολυμπιακό και την άνθηση που γνώρισαν ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του Ολυμπιακού. Αν είναι ειλικρινής μέσα του κι ο φίλος της ΑΕΚ που μας προκάλεσε να ασχοληθούμε με το θέμα, υποθέτω ότι θα γελάσει κι αυτός. Έκλασε ο κυρ-Νίκος και βγήκαν όλοι οι παράγοντες όλων των άλλων ομάδων μέχρι την εποχή του...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Μπα! Η κερκίδα των επαναστατών, των κουρελιών που τραγουδάνε ακόμα, φτιάχτηκε από το κράτος πάνω σε κρατικό οικόπεδο; Αν ψάξουμε λίγο ακόμα, θα βρούμε ότι και το υπόλοιπο γήπεδο φτιάχτηκε με κρατικό χρήμα και το χόρτο και τα αποδυτήρια πληρώθηκαν καμια εικοσαριά φορές από τον κρατικό κορβανά. Και χρέη 100 εκατομμύρια από τότε, και δάνεια μαϊμού και λοβιτούρες και παρένθετα πρόσωπα αμφίβολης ηθικής.... Γαμώ τις ιστορίες έχετε ρε μάγκες! Απορώ γιατί δεν αγοράζει τις μετοχές το Υπουργείο Οικονομικών να γλιτώνουμε από τη χαρτούρα και τους δικηγόρους κάθε τόσο. Αφού το δημόσιο πληρώνει τις ζημιές κάθε λίγο και λιγάκι, ας έχει τουλάχιστον μια ομάδα ποδοσφαίρου. Να διαφημίζει στις φανέλες τα έργα συριζα. Είναι δίκαιο να γίνει πράξη.