ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ, ΣΙΓΗ ΣΤΑ ΜΜΕ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Μεταξύ των 1000 ατόμων που παρακολούθησαν το Ελλάδα - Εσθονία, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ κάθισαν και νεοναζί. Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε χαιρετισμούς και σημαία με τον "Μαύρο Ήλιο" που αποτελεί σύμβολο των SS.

Λίγο πριν την έναρξη του Euro 2008, η UEFA μέσω της FARE που λειτουργεί ενάντια στον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο είχε ζητήσει από τους διοργανωτές να έχουν ορθάνοιχτα τα μάτια τους για τον εντοπισμό ρατσιστικών συμβόλων στις κερκίδες των γηπέδων.
Ένα από τα σύμβολα που κυνήγησαν τα αρμόδια Όργανα ήταν ο "Μαύρος Ήλιος" των SS. Συγκεκριμένα, η οδηγία ανέφερε: "Ο μαύρος ήλιος μοιάζει με μια σβάστικα με δώδεκα βραχίονες ή έναν τροχό με δώδεκα ρουνικά σύμβολα της νίκης (Sig-Runes). Χρησιμοποιούνταν από τα SS ως βορειοευρωπαϊκό παγανιστικό θρησκευτικό σύμβολο."


Δυστυχώς, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η σημαία με τον "Μαύρο Ήλιο" υψώθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο στο πλαίσιο της αναμέτρησης Ελλάδας - Εσθονίας. Δηλαδή μεταξύ των μονάχα 1000 θεατών, στις κερκίδες βρέθηκε μία μερίδα νεοναζί οι οποίοι λειτούργησε χωρίς να την ενοχλήσει κανείς.

Μαζί με τον "Μαύρο Ήλιο" εντοπίζουμε μέσω των φωτογραφιών ναζιστικούς χαιρετισμούς, κάψιμο τουρκικής σημαίας, μία ελληνική σημαία με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, όπως και δύο σημαίες της Σερβίας και της Ρωσίας...
Ο "Μαύρος Ήλιος" έχει συνδεθεί με τα SS λόγω του Χάινριχ Χίμλερ και χρησιμοποιήθηκε σε τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Ο Χίμλερ το 1929 είχε διοριστεί ανώτατος αρχηγός των SS και θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς διαμορφωτές της ναζιστικής πολιτικής.


Για την ιστορία, ο "Μαύρος Ήλιος" δεσπόζει στο μωσαϊκό του πύργου Βέβελσμπουργκ τον οποίο είχε αγοράσει το 1933 ο προαναφερθείς αρχι-Ναζιστής, με στόχο να το μετατρέψει κέντρο των SS. Έτσι, το συγκεκριμένο σύμβολο έχει συνδεθεί με τους Ναζί κι όχι μόνο.
 
Σήμερα διαβάζουμε ότι ο υφυπουργός Βασιλειάδης έστειλε, λέει, βίντεο και φωτογραφίες στους εισαγγελείς, την ώρα που η ΕΠΟ δεν έχει βγάλει έστω μία ανακοίνωση καταδίκης για το θέμα. Μιλάμε για παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ προχθές, με ώρα έναρξης 21:45, ενώ στις 18:00 υπήρχε στον ίδιο χώρο το ντέρμπι του μπάσκετ για την Α1, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, άρα γενικότερα στο χώρο υπήρξε συγκέντρωση οπαδών του Παναθηναϊκού.
 
ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΑΝ ΣΤΙΣ 6 ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΣΕΦ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ''ΜΑΥΡΟΙ ΗΛΙΟΙ'' ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7;
 
Θυμάστε το τι είχε γίνει στο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Βοσνία στο Καραϊσκάκη το Νοέμβριο του 2016, επειδή κάποιοι εθνικιστές σήκωσαν το περιβόητο πανό εναντίον των Βοσνίων ''μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρένιτσα'', για την σφαγή των Μουσουλμάνων το 1995 από τους Σερβοβόσνιους του  Κάρατζιτς και του Μλάντιτς; Για ''ανθρωπόμορφα φασιστοειδή'' μίλαγε τότε ο Βασιλειάδης, ενώ είχαν ξεσαλώσει ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ στο Internet, χρεώνοντας το περιστατικό στη...Θύρα 7.
 
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ''ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ'' ΚΑΙ ''ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ'' ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΗ ΘΥΡΑ 13 ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΟΧΘΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟ 1% ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΛΩΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ''ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ'' ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ, Ε;
 
Πού είναι οι ''γνήσιοι αντιφασίστες Ολυμπιακοί'', αυτά τα ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΑ, που σπεύδουν ''να καταδικάσουν το ρατσιστή Τσουκαλά''; Εδώ γιατί δεν βγάζουν ΑΧΝΑ; Εδώ δεν έχει μεροκαματάκι από το ΣΥΡΙΖΑ, ε ΣΚΥΛΟΠΟΥΤΑΝΕΣ ψευτο-Ολυμπιακοί;
 
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΛΗΜΕΡΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Ή ''ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ'', ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΨΩ ΕΓΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.
 
Βρομοκατσαπλιαραίοι, γαμώ την πουτάνα την Αριστερά σας και την πουτανο-αναρχία σας, σκουπίδια. Για την Σρεμπρένιτσα και τον Τσουκαλά πρώτοι-πρώτοι, αλλά για τους ''μαύρους ήλιους'' των απέναντι, κο-κο-κο, ε; Γαμημένα μούλικα ανθρωποειδή, που για 10 ευρώ μεροκάματο πουλάτε τη μάνα σας, βόθροι...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

'Ετσι, Σάββα!
Για τον κάθε καριόλη και δήθεν ευαίσθητο, αντιρατσιστή και
διεθνιστή που ξιφουλκεί με μένος, θράσος και υποκρισία μόνο
όταν παρόμοια ζητήματα φέρονται ν' ακουμπάνε τον Ολυμπιακό.