ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, Η ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΜέχρι τώρα ξέραμε τον Σταύρο Κοντονή, τέως υφυπουργό Αθλητισμού και τέως υπουργό Δικαιοσύνης, ως φιλιππινέζα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο ίδιος ο Μελισσανίδης τον βάφτισε ''υπουργάρα''. Τελικά ο διάδοχός του στη θέση του κρατικού προϊσταμένου για θέματα αθλητισμού, ο Γιώργος Βασιλειάδης, με καταγωγή από τη...Νίκαια και υποτίθεται...φίλαθλος του Ολυμπιακού, αποδεικνύεται χειρότερος τσάτσος του γνωστού λαθρέμπορα της Κοκκινιάς. Αντιγράφουμε.
 
Φοβερά πράγματα! Αθλητικό νομοσχέδιο με 113 άρθρα κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση πριν από λίγες ώρες (στις 19:40 της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου) ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά δεν πρόκειται για το πραγματικό «αθλητικό νομοσχέδιο – τομή» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παλεύει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια να παρουσιάσει. Είναι ένα νομοσχέδιο «τσόντα» με τίτλο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού-Προπονητές και Εκπαιδευτές-Ιδιωτικά Γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων-Δημοκρατικός εκσυγχρονισμός ομοσπονδιών και άλλες διατάξεις», που «επανιδρύει» την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ασχολείται με το χρόνιο πρόβλημα της πιστοποίησης των προπονητών και ρουσφετολογεί ανατρέποντας τις διατάξεις εκείνες του 2725/99 προκειμένου να διευκολύνει (κι άλλο) την ανέγερση των γηπέδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
Είναι τέτοια η πρεμούρα, μάλιστα, για να τελειώνουν γρήγορα με το συγκεκριμένο «νομοσχέδιο» (ο θεός να το κάνει) στην κυβέρνηση, που η δημόσια διαβούλευση για τις θεσμοθετημένες παρατηρήσεις θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή! Σε μόλις πέντε (5) εργάσιμες ημέρες! Πρωτοφανές! Θα το παρουσιάσει, κιόλας, ο Βασιλειάδης σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί (κι όσοι προλάβουν να το διαβάσουν, να σχηματίσουν άποψη και να καταθέσουν απορίες, καλώς -οι υπόλοιποι θα αρκεστούν στο «σανό» του)!
Π.χ., στο άρθρο 93 του εν λόγω «νομοπραξικοπήματος» αναφέρονται τα εξής:
«Στο ν. 2725/1999, μετά το άρθρο 67, προστίθεται άρθρο 67Α ως εξής:
«1. Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (Α.Α.Ε) μπορούν, ύστερα από άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αναθέτουν, με δική τους δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση (α) των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιδρυτικού τους αθλητικού σωματείου ή και (β) αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, ή στο Ελληνικό Δημόσιο και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να τις χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
2. Η άδεια της παρ. 1 χορηγείται από την Ε.Ε.Α. ύστερα από σχετική αίτηση της ενδιαφερόμενης Α.Α.Ε εφόσον : (α) δε θίγεται η οικονομική βιωσιμότητα της Α.Α.Ε και (β) διαπιστώνεται η νομιμότητα της προέλευσης των κεφαλαίων με τα οποία πρόκειται να καλυφθεί η δαπάνη για την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της παρ. 1. Αν δε συντρέχουν αμφότερες οι παραπάνω προϋποθέσεις, η σχετική αίτηση απορρίπτεται αιτιολογημένα.»
Μπίνγκο! Ο αθλητικό νόμος του ’99, ως γνωστόν, δεν επέτρεπε σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και λοιπές ΑΕΕ να ανακατεύονται με τέτοιο τρόπο στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη τους ή σε δημοτικά γήπεδα κ.λπ. Πώς όμως, τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ της ΑΕΚ θα βρουν νόμιμη οδό προς τη «Δικέφαλος ΑΕ» για την «Αγιά Σοφιά»; Και πώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απευθείας θα ανατασκευάσει την Τούμπα; Κανένα πρόβλημα. Με το παραπάνω άρθρο που ανατρέπει όλη τη λογική του αθλητικού νόμου του ’99, το πρόβλημα λύνεται! Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ‘ναι καλά…
 
Έχουμε και συνέχεια.
 
Νέο αθλητικό νομοσχέδιο «έσκασε» το απόγευμα της Παρασκευής. Προς fast track διαβούλευση μόλις 9 ημερών! Made by Βασιλειάδης. Γιώργος Βασιλειάδης. Υφυπουργός Αθλητισμού. Πρώην γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Νομοσχέδιο που ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού, υποτίθεται ότι το ετοίμαζε 2-3 χρόνια τώρα. Και το προετοίμασε τόσο καλά και… μελετημένα, που η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φρόντισε να εισάγει σε αυτό μια σειρά από ρυθμίσεις-φωτογραφίες, τόσο απροκάλυπτες και μαζί προκλητικές, που αν μη τι άλλο χρήζουν συζήτησης. Διότι αποδεικνύουν ότι το «όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε», αποτελεί το πραγματικό προεκλογικό σύνθημα της Κυβέρνησης.
Μέσα στα πολλά απίθανα που περιέχει το νομοσχέδιο που έφτιαξε ο Γ. Βασιλειάδης, λοιπόν, προβλέπεται και μια καραμπινάτη, σούπερ φωτογραφική ρύθμιση, που αφορά στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον εν τοις πράγμασι διοικητή της ΑΕΚ, τον «επώνυμο φίλαθλο» για άλλους, που δεν έχει καμία διοικητική-μετοχική σχέση με την ΑΕΚ. Επίσημα. Ο οποίος, ωστόσο, με βάση τα όσα αναφέρει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υφυπουργός, εφεξής όχι μόνο δεν παρεμποδίζεται πλέον από κανένα  ασυμβίβαστο να συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα ή να κατέχει το σύνολο των μετοχών μίας ΠΑΕ, παρότι κατέχει μετοχές στον ΟΠΑΠ, αλλά πλέον θα έχει κάθε δικαίωμα να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης-πρόεδρος-μέλος Δ.Σ.-διευθύνων σύμβουλος ομάδας. Αρα, θα μπορεί και με τη βούλα να «αποκαλυφθεί» η διοικητική παρουσία του στην Ενωση, χωρίς να έχει καμία επίπτωση είτε ο ίδιος είτε η ομάδα.
Με βάση, λοιπόν, το «Άρθρο 82 – Τροποποίηση άρθρου 3 ν. 2725/1999 (Α΄ 121)» του σχεδίου νόμου που παρουσίασε ο Βασιλειάδης, για να έχει δικαίωμα κάποιος που είναι «βασικός μέτοχος ή εταίρος αα) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε» (ΟΠΑΠ Α.Ε.) ή εταιρείας που παρέχει παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης», να κατέχει μετοχές ή οποιαδήποτε άλλη θέση σε μία ΠΑΕ, θα πρέπει να κατέχει ποσοστό μικρότερο του 15% του συνολικού μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου μίας, οποιασδήποτε, στοιχηματικής εταιρείας!
Τι κάνει με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση; Νομιμοποιεί την είσοδο των ιδιοκτητών στοιχηματικών εταιρειών στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, παντού. Διότι το ύψος ποσοστού που τίθεται ως «πλαφόν» δεν έχει καμία σημασία. Από τη στιγμή που η παρουσία τους νομιμοποιείται με νόμο του κράτους, οι παράμετροι είναι τυπικές. Ανούσιες. Με το μεγάλο «ξέπλυμα» του Μελισσανίδη να γίνεται με κρότο και ξεδιάντροπη προκλητικότητα μέσα από το νομοσχέδιο Βασιλειάδη. Διότι πλέον ο διοικητής της ΑΕΚ δεν θα χρειάζεται να κρύβεται και να χρησιμοποιεί αχυρανθρώπους. Χρησιμοποιώντας τις άριστες σχέσεις του με την Κυβέρνηση, μετά τη «νομοπραξικοπηματική» φωτογραφική διάταξη, που ουσιαστικά του δίνει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και νομιμοποιεί την ΠΑΕ να κάνει ό,τι θέλει με την Αγιά Σοφιά, τώρα του δίνει τη δυνατότητα να… εμφανιστεί στο ποδόσφαιρο. Και να αναλάβει και τυπικά την ΠΑΕ ΑΕΚ. Και το γήπεδο, βεβαίως.
Βεβαίως, το θέμα είναι πιο βαθύ από τον Μελισσανίδη. Και σίγουρα πολύ πιο σοβαρό από την ελαφρά τη καρδία προσέγγιση του Βασιλειάδη. Το θέμα αγγίζει ευαίσθητες χορδές και έννοιες. Η Κυβέρνηση βάζει το στοίχημα μέσα στις ομάδες. Την ώρα που UEFA και FIFA δίνουν μάχη να το καταπολεμήσουν και να βγάλουν κάθε σκιά χειραγώγησης, την ώρα που κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι άτεγκτες ακόμη και στην… υπόνοια σχέσης ομάδων στοιχηματικών εταιρειών, σε μετοχικό επίπεδο, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρωτοπορούν και βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Το μόνο που απομένει είναι να φτιάξουν ένα νομοσχέδιο και να επιτρέπουν στους μεγαλοαπατεώνες, στους καταχραστές και κάθε λογής αρπακτικό να διοικήσει τις τράπεζες. Είναι το επόμενο βήμα. Και δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι μακριά. Εξάλλου η Ελλάδα απέκτησε το αποκλειστικό προνόμιο να ξεπεράσει προηγμένες χώρες όπως η Ουγκάντα σε ευρηματικότητα και «διευκολύνσεις».
ΙΔΟΥ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ:
Άρθρο 82 – Τροποποίηση άρθρου 3 ν. 2725/1999 (Α΄ 121)
Στο άρθρο 3 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121), μετά την παρ. 7, προστίθεται παρ. 8 ως εξής :
« Δεν επιτρέπεται να είναι (α) μέλος ή μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικού σωματείου που διατηρεί Τ.Α.Α ή μέτοχος Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (β) μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικής ένωσης ή αθλητικής ομοσπονδίας που καλλιεργεί άθλημα για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (γ) διαχειριστής Τ.Α.Α που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (δ) μέτοχος, διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, μέλος του δ.σ. ή διευθυντικό στέλεχος Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (ε) μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου ή διευθυντικό στέλεχος επαγγελματικής ένωσης του άρθρου 96 ή άλλου φορέα διοργάνωσης αγώνων για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (στ) διαιτητής, βοηθός διαιτητή, παρατηρητής, επόπτης, κριτής, σημειωτής, χρονομέτρης, κομισάριος ή μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου συνδέσμου ή ομοσπονδίας διαιτητών αθλήματος για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης ή (ζ) αθλητής, τεχνικός διευθυντής, προπονητής, βοηθός προπονητή, μέλος του προπονητικού ή του ιατρικού επιτελείου ή του υποστηρικτικού προσωπικού αθλητικής ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει μία ή περισσότερες από τις εξής ιδιότητες :
(α) είναι βασικός μέτοχος ή εταίρος αα) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε» (ΟΠΑΠ Α.Ε.) ή εταιρείας που παρέχει παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης σύμφωνα με τα άρθρα 45 έως 50 του ν. 4002/2011 (Α΄ 180) ή ββ) εταιρείας συνδεδεμένης με τις εταιρείες της περ. αα΄, κατά την έννοια του άρθρου 32 του ν. 4308/2014 (Α΄ 251) ή γγ) άλλης εταιρείας, στην οποία οι εταιρείες της περ. αα΄ έχουν αναθέσει, με σύμβαση, τη διεξαγωγή των παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης ή την επιλογή των γεγονότων στοιχηματισμού ή τον προσδιορισμό των ποσοστών απόδοσης αυτών ή τη διαχείριση του οικονομικού κινδύνου του στοιχηματισμού.
Για τους σκοπούς του παρόντος, βασικός μέτοχος ή εταίρος θεωρείται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι κύριος ή συγκύριος μετοχών ή εταιρικών μεριδίων που αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο από το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) του συνολικού μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου ή κατέχει δικαιώματα ψήφου σε ποσοστό μεγαλύτερο από το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στη γενική συνέλευση της εταιρείας.
(β) είναι μέτοχος ή εταίρος σε άλλα νομικά πρόσωπα που είναι βασικοί μέτοχοι ή εταίροι εταιρείας της περ. α΄ ή μέτοχοι ή εταίροι των νομικών αυτών προσώπων ή των μετόχων ή εταίρων τους, απεριόριστα μέχρι του τελευταίου φυσικού προσώπου, και το οποίο κατέχει τόσες μετοχές ή εταιρικά μερίδια ή δικαιώματα ψήφου, τα οποία, συνυπολογιζόμενα και αναγόμενα σε μετοχές ή εταιρικά μερίδια ή δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία της περ. α΄ υπερβαίνουν σε ποσοστό το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %)
(γ) είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, διαχειριστής, μέλος του δ.σ. ή διευθυντικό στέλεχος εταιρείας της περ. α΄
(δ) είναι σύζυγος ή συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού προσώπου που έχει μία από τις ιδιότητες των περ. α΄, β΄ και γ΄.
Για τον υπολογισμό του ποσοστού του δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) των περ. (α) και (β) λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ή των δικαιωμάτων ψήφου που ανήκουν ή κατέχονται από κάθε είδους παρένθετα πρόσωπα, ιδίως από συζύγους, συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού, συνδεδεμένες επιχειρήσεις κατά την έννοια του άρθρου 32 του ν. 4308/2014 και από κάθε άλλο οικονομικά εξαρτημένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο».
 
Δείτε εδώ έναν ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...
 

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

'Ενα ακόμα σκληρό χτύπημα της...διαπλοκής από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Εικόνα Harry red logic

...ο ένας παντός καιρού πάντα ξετρυπώνει σε κάθε χώρο τους κατάλληλους τύπους και τους μαγνητίζει με κάποιο μυστηριώδες ελιξήριο!
ο άλλος πρόσκαιρος, αλλά συνετός..υπακούει στα κελεύσματα του μπεκρονάτα και φροντίζει και την ευημερία του για τους χειμώνες που θα έρθουν!

Δοξάστε τους!!!μαζί με τα τσιράκια τους εντός και εκτός!