Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ



Ο Ολυμπιακός μας χθες, παίζοντας πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ισοπέδωσε την ίσως πιο καλοδουλεμένη ομάδα του πρωταθλήματος, στρωμένη από πέρυσι, τον Ατρόμητο του καλού προπονητή Κάναντι.
 
 
Βλέπουμε από τις φάσεις του παιχνιδιού που διάλεξε η ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ, η οποία μετέδωσε τον αγώνα, ότι η εικόνα του ματς ήταν ''σφυροκόπημα του Θρύλου προς τον άτυχο Ατρόμητο'' (εξ ου και το ''ισοπέδωσε'', που γράφτηκε παραπάνω). Αυτό επιβεβαιώνεται κι από το πινακάκι με τα στατιστικά της αναμέτρησης.
 
 
Παρά τη σαρωτική υπεροχή του Ολυμπιακού καθ'όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, το νικητήριο γκολ προήλθε στο 93'. Αυτό συνέβη επειδή η ομάδα μας φέτος δυσκολεύεται αρκετά στο να μετουσιώσει τις πολλές τελικές προσπάθειες που δημιουργεί σε γκολ, αλλά κι επειδή χθες αντιμετώπισε μία ΕΛΕΕΙΝΗ διαιτησία του κυρίου Ευαγγέλου, από την ΕΠΣ Αθηνών. Δεν έχει νόημα να τονίσουμε για μία ακόμη φορά το ότι σε αυτήν την Ένωση αλωνίζει ο Θωμάς Μητρόπουλος, άρα κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης της ΑΕΚ. Ας περάσουμε να δούμε το πώς έκριναν τις αμφισβητούμενες φάσεις του παιχνιδιού οι ''ειδικοί'' στα θέματα διαιτησίας στα διάφορα ΜΜΕ. Παραθέτουμε το βίντεο με την ανάλυση του Τάσου Κάκου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο οποίος ανήκει στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', στα διαστήματα 21:30-25:12 και 26:33-28:17 του βίντεο,
 
 
την ανάλυση του Παναγιώτη Βαρούχα στο διάστημα 01:36:30-01:39:44 του βίντεο της χθεσινής εκπομπής της ''Αθλητικής Κυριακής'' στη ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ, αλλά και την ανάλυση του Ηρακλή Τσίκινη στο soccerplus.gr. Ας δούμε μία προς μία τις επίμαχες φάσεις.
 
- Στο 5' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Ναχουέλ του Ολυμπιακού μπαίνει στην περιοχή των γηπεδούχων, όπου τον μαρκάρει με τον ώμο και τον ρίχνει κάτω ο Μάντσον του Ατρομήτου, προλαβαίνοντας να βάλει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του μπροστά από τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων. Υπάρχουν φωνές των ανθρώπων του Ολυμπιακού για πέναλτι σε αυτήν τη φάση. Βαρούχας-Κάκος-Τσίκινης θεωρούν πως δεν υπήρχε παράβαση.
 
- Στο 13' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Ενσικουλού του Ατρομήτου μπαίνει στην περιοχή των φιλοξενουμένων και ο Γκιλιέρμε του Ολυμπιακού τον ακουμπά ελάχιστα με το σώμα, με αποτέλεσμα ο επιτιθέμενος να πέσει στο έδαφος. Βαρούχας-Κάκος-Τσίκινης θεωρούν πως δεν υπήρχε παράβαση-πέναλτι εδώ.
 
- Στο 34' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ενώ ο Ολυμπιακός επιτίθεται από αριστερά και προσπαθεί να απειλήσει την εστία του τερματοφύλακα Μέγιερι, μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, χωρίς λόγο, ο Γιαννούλης του Ατρομήτου χτυπά και πετά κάτω τον Ποντένσε του Ολυμπιακού. Βαρούχας-Κάκος-Τσίκινης θεωρούν πως ήταν πέναλτι αυτή η περίπτωση υπέρ του Ολυμπιακού, το οποίο κακώς δεν δόθηκε, με το Βαρούχα να διευκρινίζει ότι έπρεπε να δοθεί κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα στο Γιαννούλη, επειδή το χτύπημά του δεν ήταν βίαιο.
 
- Στο 42' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Ολυμπιακός μπαίνει στην περιοχή των γηπεδούχων από αριστερά και ο Σάκιτς του Ατρομήτου προλαβαίνει και κόβει την μπάλα, ελέγχοντάς την. Μετά το άγγιγμα του Σάκιτς, η μπάλα καταλήγει στον τερματοφύλακα Μέγιερι, ο οποίος την μπλοκάρει, οπότε οι παίκτες και οι άνθρωποι στον πάγκο του Ολυμπιακού ζητούν να δοθεί έμμεσο φάουλ, για γύρισμα της μπάλας από αμυνόμενο με πρόθεση στον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής Ευαγγέλου δεν έδωσε τίποτε και στην εξέλιξη της φάσης ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ, κόντρα στη ροή του ματς. Ήταν τόσο έντονες οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού στον πάγκο, που δεν είδαν τον γκολ του Ατρομήτου, ενώ επηρεάστηκαν και οι παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίζονταν στο γήπεδο από τη συγκεκριμένη απόφαση του Ευαγγέλου, χάνοντας την προσοχή τους στην άμυνα και δεχόμενοι ένα φθηνό γκολ. Βαρούχας και Κάκος θεωρούν πως σωστά δεν δόθηκε έμμεσο, αφού δεν είχε πρόθεση ο Σάκιτς να επιστρέψει την μπάλα στο Μέγιερι, ενώ ο Τσίκινης γράφει πως αν και είναι δύσκολη περίπτωση, ''στην κρίση του διαιτητή'' όπως λέμε, αυτός θα έδινε έμμεσο.
 
- Στο 57' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-1, αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη ο Μπουσούλατζιτς του Ατρομήτου, επειδή τραβάει από το σορτσάκι, από τη φανέλα κι από τα χέρια το Φορτούνη, ο οποίος ξεχύνεται στο χώρο του κέντρου προς την περιοχή των γηπεδούχων κι έχει αφήσει πίσω του τον Μπουσούλατζιτς. Βαρούχας-Κάκος-Τσίκινης θεωρούν πως σωστά σε αυτήν τη φάση ο Ευαγγέλου έδειξε τη δεύτερη κίτρινη=κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ατρομήτου, ενώ ο Βαρούχας στην ''Αθλητική Κυριακή'' προέβαλε και την πρώτη κίτρινη κάρτα που πήρε ο Μπουσούλατζιτς, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η οποία ήταν σωστή (κατά την γνώμη του), αφού έκανε σκοπίμως καθυστέρηση και δεν άφησε να παιχτεί γρήγορα η μπάλα, σε ένα φάουλ που κέρδισε στο χώρο του κέντρου ο Ολυμπιακός.
 
- Στο 60' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-1, ο Φορτούνης του Ολυμπιακού προσπαθεί να μπει από δεξιά, όπως επιτίθεται η ομάδα του, στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά τον πατάει από πίσω ο Γιαννούλης και τον πετάει κάτω. Υπήρξαν φωνές των ανθρώπων του Ολυμπιακού και του ίδιου του Φορτούνη για πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Ευαγγέλου δεν έδωσε κάτι και μάλιστα έδειξε την κίτρινη κάρτα στο Φορτούνη. για διαμαρτυρία του προς το δεύτερο βοηθό του παιχνιδιού, το Μιχάλη Καρσιώτη από την ΕΠΣ Κορινθίας, ο οποίος Καρσιώτης ήταν μπροστά στη φάση. Βαρούχας-Κάκος-Τσίκινης θεωρούν πως υπήρχε φάουλ εκτός περιοχής του Γιαννούλη προς το Φορτούνη, το οποίο κακώς δεν δόθηκε. Δεν υπήρχε πέναλτι, όπως φαίνεται από την ''παγωμένη εικόνα'' στο βίντεο, αφού την στιγμή που πατάει το Φορτούνη ο Γιαννούλης, οι δύο παίκτες βρίσκονται έξω από την περιοχή των γηπεδούχων.
 
 
Εδώ όμως υπάρχει μία άλλη περίπτωση, στην οποία δυστυχώς δεν στάθηκαν και οι 3 άνθρωποι που έκριναν τις επίμαχες φάσεις, πλην του Τάσου Κάκου, ο οποίος όμως κι αυτός δεν μπήκε στην ουσία του θέματος. Εφόσον υπάρχει φάουλ για μαρκάρισμα από πίσω, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να έπρεπε να δεχθεί κίτρινη κάρτα ο Γιαννούλης. Σύμφωνα με τον Κάκο, υπήρχε κίτρινη κάρτα εδώ, ενώ Βαρούχας-Τσίκνης δεν παίρνουν θέση. Ο Γιαννούλης αγωνιζόταν με κίτρινη κάρτα στο ματς από το 53'.
 
 
Αν στη φάση του 60' έβλεπε την κίτρινη κάρτα ο Γιαννούλης για το φάουλ στο Φορτούνη, όπως θεωρεί ο Τάσος Κάκος ότι έπρεπε να συμβεί, ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου θα έπαιρνε τον δρόμο για τα αποδυτήρια και οι γηπεδούχοι θα έμεναν με 9 παίκτες στο ματς για περισσότερα από 30 λεπτά, συν τις όποιες καθυστερήσεις προέκυπταν στην πορεία.
 
- Στο 72' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-1, σε μία αντεπίθεση του Ατρομήτου, ο Κουλούρης των γηπεδούχων υποδεικνύεται σε θέση offside, σωστά όπως φαίνεται στο replay της φάσης. Πριν προλάβει να σταματήσει, μετά το σφύριγμα του διαιτητή, ο Κουλούρης προσπαθεί να συνεχίσει τη φάση, τροφοδοτώντας συμπαίκτη του και ο αμυντικός Σισέ του Ολυμπιακού πλησιάζει τον Κουλούρη και φαίνεται να τον ακουμπά, ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Υπήρξαν φωνές από ορισμένους ανθρώπους των (αντιολυμπιακών) ΜΜΕ πως εδώ έπρεπε να αποβληθεί ο Σισέ του Ολυμπιακού, για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο. Ο Βαρούχας στην ΕΡΤ δεν έδειξε καν τη φάση, δεν την θεώρησε σημαντική. Ο Τσίκινης θεωρεί υπερβολική την πτώση του Κουλούρη κι αμφιβάλλει για το κατά πόσον τον βρήκε ο Σισέ, αλλά εν τέλει καταλήγει στο ότι η φάση είναι ''50-50''. Ο Κάκος από την άλλη είπε ότι έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα στο Σισέ. Για κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού δεν μίλησε κανείς.
 
- Στο 93' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-1, ο Ολυμπιακός σημειώνει το νικητήριο γκολ. Ο Φορτούνης εκτελεί από αριστερά φάουλ προς την περιοχή του Ατρομήτου, ο Ρισβάνης των γηπεδούχων βρίσκει την μπάλα οριακά με το κεφάλι προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να προσκρούσει αυτή κατά λάθος στην πλάτη του -προωθημένου στη φάση αυτή- αμυντικού Σισέ των φιλοξενουμένων και να τροφοδοτηθεί ο Βούκοβιτς του Ολυμπιακού, ο οποίος με κεφαλιά κάνει το 1-2. Αφενός αν κι εφόσον η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σισέ, υπάρχει συζήτηση για το αν αυτό θεωρείται ''πάσα'' προς το συμπαίκτη του κι αφετέρου εξετάζουμε το αν την στιγμή της ''πάσας'' ο Βούκοβιτς ήταν εκτεθειμένος. Όπως φαίνεται στο replay, είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγει συμπέρασμα, μιλάμε για οριακή φάση, κάτι που τόνισε και σήμερα ο Παναγιώτης Βαρούχας στην παρέμβασή του στην εκπομπή του Βασίλη Βέργη και του Βάιου Τσούτσικα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου, μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟ. Σύμφωνα με το Βαρούχα, ακόμη κι αν υπήρχε το VAR και μπορούσαν να δουν το replay οι διαιτητές, πριν αποφασίσουν, δύσκολα θα ''έβγαινε άκρη'' και με αυτόν τον τρόπο, για το τι θα έπρεπε να σφυριχθεί σε αυτήν τη φάση.
 

 
Ο Βαρούχας χθες στην ΕΡΤ και σήμερα στον ΣΠΟΡ FM, αλλά και ο Κάκος στο OPEN είπαν πως υπάρχει οφσάιντ του Βούκοβιτς, οπότε το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί, αν και παραδέχτηκαν πως δεν υπάρχει ευθύνη του βοηθού Καρσιώτη από την ΕΠΣ Κορινθίας εδώ, αφού είναι μία παρά πολύ δύσκολη φάση, για την οποία δεν γίνεται να φτάσεις εύκολα σε συμπέρασμα. Αν κι εφόσον δεχτούμε ότι σκοπίμως τροφοδοτείται από το Σισέ, ο σκόρερ Βούκοβιτς φαίνεται στο replay ελάχιστα, ''ένα κλικ πιο μπροστά'', όπως λέμε, από τον τελευταίο αμυνόμενο, με το πόδι του Σέρβου αμυντικού των φιλοξενουμένων να είναι αυτό που προεξέχει. Ο Τσίκινης πάλι θεωρεί πως δεν υπάρχει offside, αφού δεν υπάρχει τροφοδότηση του Βούκοβιτς από το Σισέ ξεκάθαρα, αλλά από σπόντα. Αυτό τόνισε στον Τάσο Κάκο και ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης, ο οποίος βρέθηκε χθες στο πάνελ της αθλητικής εκπομπής του καναλιού OPEN, αλλά ο Κάκος διαφώνησε με το Δώνη κι εμμέσως με τον Τσίκινη. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και μέλος πλέον στο τεχνικό επιτελείο του προπονητή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών Άγγελου Αναστασιάδη, Άγγελος Μπασινάς, είπε στον Κάκο ότι κατά την γνώμη του σωστά μέτρησε το γκολ του Ολυμπιακού, γιατί δεν ήταν εύκολο για κανέναν, ακόμη και μετά από replay, να καταλάβει το τι έγινε και το αν υπήρχε offside. Όσο μιλούσε ο Μπασινάς, πετάχτηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης και συμφώνησε με τον Μπασινά.
 
Συνοψίζοντας, για να πω και τη δική μου άποψη, όπου υπάρχει ομοφωνία στα όσα είπαν οι 3 παραπάνω άνθρωποι του χώρου της διαιτησίας, εγώ αποδέχομαι αυτές τις θέσεις. Υπάρχει λοιπόν ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 34', το οποίο κακώς δεν δόθηκε, κάτι που παραδέχονται ΟΛΟΙ. Στην περίπτωση του έμμεσου φάουλ που ζήτησε ο Ολυμπιακός στο 42', εγώ θεωρώ πως πήρε τη σωστή απόφαση ο Ευαγγέλου και καλώς δεν το έδωσε, αφού δεν διακρίνω πρόθεση του Σάκιτς να γυρίσει την μπάλα στο Μέγιερι. Υπάρχει μία αποβολή του Γιαννούλη στο 60', η οποία κακώς δεν δόθηκε και υπάρχει κι ένα γκολ του Ολυμπιακού στο 93', το οποίο έπειτα από πολλά replay, δεν μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα αν ήταν ή δεν ήταν offside, οπότε εδώ πρέπει να βρει χώρο η οδηγία της FIFA ''η αμφιβολία υπέρ του επιτιθεμένου'' και να θεωρήσουμε ότι σωστά μέτρησε το γκολ. Με μία πρόταση,
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΟΡ ΗΤΑΝ 0-0 ΚΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ 9 ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 60'.
 
Από την ''εξυγιαντική'' διαιτησία του Ευαγγέλου, επομένως, αδικήθηκε ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός. Με αυτό το συμπέρασμα φυσικά διαφωνούν τα παράσιτα στο τσοντο-site sdna.gr, τα οποία παράσιτα έκαναν λόγο για ''αλητεία στο γκολ-οφσάιντ του Βούκοβιτς'',
 
 
αλλά και για ''κόκκινη κάρτα που έπρεπε να πάρει ο Σισέ για το χτύπημα στον Κουλούρη, με το βίντεο να διασύρει το διαιτητή Ευαγγέλου''.
 
 
Για ''κόκκινη στο Σισέ'' δεν τόλμησε να μιλήσει κανένας άνθρωπος της διαιτησίας. Ο Βαρούχας ούτε καν συμπεριέλαβε στις επίμαχες φάσεις της αναμέτρησης το ''μαρκάρισμα'' του Σισέ στον Κουλούρη, μία φάση που για'μένα δεν είναι τίποτε απολύτως, ούτε καν κίτρινη κάρτα, αφού πιστεύω ότι εν τέλει ο Σισέ δεν βρήκε τον αντίπαλό του. Για το γκολ του Βούκοβιτς, ακόμη και μέσα στο OPEN του ''Σαββίδη'', ο παλαίμαχος του Παναθηναϊκού Άγγελος Μπασινάς, ο εν ενεργεία προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης και ο παλαίμαχος και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, είπαν πως καλώς μέτρησε. Το ίδιο είπε και ο Ηρακλής Τσίκινης. Στο τσοντο-site sdna όμως, σε αυτόν τον αντιολυμπιακό ΒΟΘΡΟ, αποδεικνύονται χειρότεροι προπαγανδιστές κατά του Ολυμπιακού από τον Μπασινά, τον Ντέμη κι από το Δώνη που δουλεύει στον Παναθηναϊκό, τώρα που μιλάμε.
 
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΩΛΟ-SDNA ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ.
 
Στο σκατατζίδικο αυτό, στο οποίο ποσοστό έχουν ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης'' του ΠΑΟΚ κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του ΠΑΟ, δεν έκαναν λόγο για καμία από τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε ο Ολυμπιακός και με πηχυαίους τίτλους προσπάθησαν για μία ακόμη φορά να δημιουργήσουν την εντύπωση στους αναγνώστες τους ότι ''σπρώχτηκε ο γαύρος από τη διαιτησία'', αποδίδοντας μάλιστα το υποτιθέμενο ''σπρώξιμο'' στα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο, κατά την ανάπαυλα της αναμέτρησης, με τους ανθρώπους στον πάγκο του Ολυμπιακού να διαμαρτύρονται εντονότατα στο διαιτητή Ευαγγέλου εντός του αγωνιστικού χώρου. Εδώ κολλάει η ''αλητεία'' στην οποία αναφέρθηκαν, στο ότι δηλαδή ''κάνανε πέσιμο οι γαύροι στον Ευαγγέλου και στο δεύτερο ημίχρονο, φοβισμένος αυτός, τους έσπρωξε για να ανατρέψουν το σκορ και να κερδίσουν το παιχνίδι''. Όταν οι ρουφιάνοι του sdna διαψεύδονται παταγωδώς από όσα λένε κάποιοι ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, όπως οι παλαίμαχοι παίκτες κι ο οπαδός του Παναθηναϊκού και πρώην διαιτητής Τάσος Κάκος στο πάνελ της αθλητικής εκπομπής του καναλιού OPEN, το οποίο κανάλι OPEN ανήκει στο ''Σαββίδη'', όπως στο ''Σαββίδη'' ανήκει (κατά ένα μέρος) και το sdna, τότε δεν μένει παρά να τους πούμε
 
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΕ ΕΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, για την χθεσινή επιβλητική εμφάνιση στο Περιστέρι και τη μεγάλη νίκη, κόντρα σε έναν πολύ αξιόμαχο και ποιοτικό αντίπαλο. Ο μισός Ατρόμητος, δίχως τους δανεικούς που του έδωσε ο ΠΑΟΚ, κατάφερε και δεν έχασε από τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Εμείς κερδίσαμε τον Ατρόμητο που δεν άφησε επίτηδες παίκτες του στον πάγκο ή στην κερκίδα, αλλά παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του απέναντί μας. Τον υποχρεώσαμε μάλιστα στην πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, κάτι που δείχνει τη σημασία του χθεσινού αποτελέσματος. Φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε,
 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
 
Όχι επειδή το αξίζει, αλλά επειδή του το έχει δώσει, ουσιαστικά, από τον Αύγουστο, πριν καλά-καλά αρχίσουν οι αγώνες της Superleague, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας, σε συνεργασία με την UEFA, οι δύο βασικοί πυλώνες της αποκαλούμενης ''εξυγίανσης'', η οποία έχει επιβληθεί στο ποδόσφαιρο της χώρας μας από τα τέλη του 2015 και μετά. Μακάρι σε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα οι παίκτες μας να αγωνίζονται με το πάθος και τη θέληση για τη νίκη που είχαν χθες μέχρι το 93'. Αν αυτό γίνει ο κανόνας, θα βελτιωθούμε αγωνιστικά και θα βάλουμε τις βάσεις για να γίνουμε άτρωτοι του χρόνου, ενδεχομένως και με κάποιες μεταγραφικές προσθήκες, π.χ. στην επίθεσή μας. Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ στόχος μας για φέτος. Το πρωτάθλημα στην ''Μπανανία'' του Τσιπροκαμμενιστάν και της ''εξυγίανσης'' των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-''Τεό'' Θεοδωρίδη, ας το ξεχάσουμε καλύτερα.
 
Υ.Γ. 1 Επειδή έγινε λόγος για την στάση των ανθρώπων του Ολυμπιακού κατά την ανάπαυλα και το κατά πόσον αυτή συνάδει με μία ''πραγματικά μεγάλη ομάδα''', θα πω ότι από την στιγμή που δεν ασκήθηκε σωματική βία στο διαιτητή Ευαγγέλου, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ έγινε ό,τι έγινε. Αλίμονο αν μας αδικούν και δεν μιλάμε. Μπράβο σε όλους όσοι αντέδρασαν όπως αντέδρασαν. Ας ακούσουν αυτό το ''μπράβο'' και κάποιοι ρουφιάνοι ψευτο-ολυμπιακοί, όπως αυτό το νούμερο που καλεί συχνά στην βραδινή ραδιοφωνική εκπομπή του Sport 24 Radio του Δημήτρη Γρηγορόπουλου και του Χρήστου Σούτου κι όλα όσα αφορούν τον Ολυμπιακό τα βλέπει στραβά, γκρινιάζοντας μονίμως και δημιουργώντας θόρυβο. ''Στημένος'' ή βαζελόγαυρος, σημασία έχει πως σαν κι αυτόν τον ξεφτιλισμένο μπούλη, που ''ντράπηκε'' κιόλας, όπως είπε, ''για όσα έκαναν οι Καραπαπάδες πάλι στο ημίχρονο και μας εξευτέλισαν'', υπάρχουν αρκετοί ''Ολυμπιακοί'' εκεί έξω. Ας μείνουν εκεί έξω. Εδώ μέσα δεν έχουν θέση κι ας μην κάνουν το λάθος να τολμήσουν να εμφανιστούν, γιατί θα μπλέξουν.
 
Υ.Γ. 2 Εμένα μου άρεσε η αθλητική εκπομπή του OPEN. Είναι κατά πολύ ανώτερη της ''Αθλητικής Κυριακής''. Αν περιοριστεί ο χρόνος του ''μπλα μπλα'', γιατί σε κάποια σημεία ξέφευγαν όλοι τους εκεί στο πάνελ χθες κι εστιάσουν σε σύντομα σχόλια πάνω ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ, θα γίνουν πολύ καλύτεροι. Το Α και το Ω σε μία κυριακάτικη βραδινή αθλητική εκπομπή είναι Η ΕΙΚΟΝΑ. ΦΑΣΕΙΣ. ΓΚΟΛ. Ο άνθρωπος που θα κάτσει βραδιάτικα μπροστά στην τηλεόραση, δεν έχει όρεξη να ακούει αμπελοφιλοσοφίες με τις ώρες. Θέλει να δει τα στιγμιότυπα, το ρεπορτάζ από τους αγώνες, να ακούσει και μία κριτική για τις επίμαχες φάσεις της διαιτησίας και να πάει για ύπνο, αφού την άλλη μέρα έχει δουλειά πρωί-πρωί. Στην ''Αθλητική Κυριακή'' πλατειάζουν πάρα πολύ και σε κάνουν να βαριέσαι. Με σύντομα σχόλια πάνω στο κάθε ματς, ποδοσφαιρικά κατά βάση, να αφορούν και την τακτική που ακολούθησαν οι προπονητές, όπως αυτή αναλύεται από ανθρώπους του χώρου (κάτι που σωστά σκέφτηκαν για να στελεχώσουν το πάνελ οι άνθρωποι του OPEN), μία εκπομπή με διάρκεια μίας, άντε μιάμισης ώρας, μπορεί να ''γεμίσει'' τον τηλεθεατή, να μην τον κουράσει και να κερδίσει και σε ''νούμερα'', απέναντι στον ανταγωνισμό των reality. Ενδιαφέρον πάντως έχει η νέα αυτή εκπομπή και δεν διέκρινα εγώ, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο της χθεσινό δείγμα, να υπάρχει πρόθεση να ευνοηθεί από τα σχόλια κάποια ομάδα ή να χαντακωθεί μία άλλη, όπως συνέβαινε ας πούμε στο ΒΟΘΡΟ του ΣΚΑΙ που λεγόταν ''Kick Off'', με την απίστευτη, ελεεινή προπαγάνδα κατά του Ολυμπιακού...

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τη διαιτησία. Εγώ θα σταθώ, μόνο, σε κάτι άλλο. Το χτύπημα του Γιαννούλη στον Ποντένσε, ήταν ευθύνη κυρίως του βοηθού και όχι τόσο του διαιτητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν το δει ο διαιτητής πρέπει να περιμένει τι θα δώσει ο βοηθός, έτσι; Λέω ότι ο διαιτητής, από τη στιγμή που η μπάλα παίζεται αλλού, είχε πλάτη στη φάση και ο βοηθός όφειλε να δει τη φάση (πιστεύω ακράδαντα ότι ΤΗΝ ΕΙΔΕ τη φάση ο βοηθός, αλλά δεν την έδωσε) και να ενημερώσει κατευθείαν τον Ευαγγέλου για το τι έγινε.

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνώ, αλλά όχι απόλυτα, γιατί ο διαιτητής σε τέτοιες περιπτώσεις που η μπάλα είναι στο πλάι και περιμένουμε όλοι τη σέντρα, οφείλει να κοιτάζει και μέσα στην περιοχή. Όπως είδε τη φάση ο βοηθός Αλεξέας, έτσι την είδε κι ο διαιτητής Ευαγγέλου. Σίγουρα, 100%.