ΓΑΥΡΟΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ



 
Τον τελευταίο καιρό, λόγω της μεταβολής του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, ακούμε ολοένα και περισσότερους όψιμους νοσταλγούς της χούντας να μνημονεύουν την ''Επανάσταση'' του κώλου, με τρομερά επιχειρήματα τύπου ''τότε υπήρχε τάξη, δεν γίνονταν πορείες όλη την ώρα, δεν έκανε ο καθένας ό,τι ήθελε''. Γίνονταν πορείες επί χούντας? Έκανε ο καθένας ό,τι ήθελε? Πάμε να δούμε την αλήθεια.
 
Μεταφερόμαστε στο 1970. Τέλη Δεκεμβρίου, ο παραπαίων Ολυμπιακός, με ρόστερ-ανέκδοτο, με προπονητές της πλάκας -μόλις είχε φύγει η λαίλαπα Νταν Γεωργιάδη, ο μπαρμπα-Κόλλιας της εποχής, για να συνεννοηθούμε-, πάει να παίξει στα Φιλαδέλφεια ντέρμπυ με την ΑΕΚ. Διαιτητής ο Ζλατάνος. Ναι, ο γνωστός, από το σύνθημα, που είναι και πανελίστας ενίοτε στις εκπομπές του έγκριτου σαγόνια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 7-12-1970
 

 

 

 

 

 

 
Οι αγανακτισμένοι από τη διαιτησία του Ζλατάνου γαύροι, διακόπτουν την κυκλοφορία στην Πειραιώς, ξαπλώνουν στο οδόστρωμα, ενώ κάνουν και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στο κτίριο της ΓΓΑ που ήταν τότε στην Πανεπιστημίου, για να διαμαρτυρηθούν για όσα είδανε τα ματάκια τους. Και τι αποτέλεσμα είχανε όλα αυτά? Να δούμε τα επακόλουθα από το τσουνάμι που προκλήθηκε τότε? Το gazzetta της εποχής, η Αθλητική Ηχώ, στην περιγραφή του αγώνα
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-12-1970
 

 

 

 
Την επόμενη μέρα, η ίδια εφημερίδα
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-12-1970
 
 
 
 
Ενώ λοιπόν μετά το ματς το gazzetta του 1970 μας έλεγε ότι ο Ζλατάνος ορθότατα ακύρωσε τα γκολ του Ολυμπιακού -σε περιγραφή αγώνα από τον έγκριτο και ''κορυφαίο'' παρουσιαστή της Αθλητικής Κυριακής, Φουντουκίδη, την ώρα που όπως έχει πει ένας μεγάλος γαύρος από τη θύρα 7 ''όπου ακούς κορυφαίος σε σχέση με το ποδόσφαιρο, κρύβεται βαζελοπουστιά από πίσω''-, μετά τις αντιδράσεις των γαύρων ανακάλυψε αδικία του Ολυμπιακού. Τι να μεσολάβησε ρε παιδί μου... Ο δε Ασλάνας, αφού άκουσε τα πουστριλίκια του, μαζεύτηκε στα αβγά του και έδειξε πως ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ.
 
Για να μην μείνουν εντυπώσεις στον αέρα περί της Ζλατανοδιαιτησίας, ας δούμε πώς προσέγγισαν το παιχνίδι τα Νέα
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 7-12-1970
 

 

 

 

 

 

 
Ξαναρωτάμε λοιπόν. Γίνονταν πορείες επί χούντας? Έκανε ο καθένας ό,τι ήθελε? Απάντηση.
 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟΝ ΑΣΛΑΝΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΑΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ. ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
Αυτά που γράφονται στην πιο πάνω παράγραφο, καλό θα είναι να τα έχουν στο μυαλό τους πάντοτε νεόκοποι διοικούντες, παράγοντες, παίκτες, παρατρεχάμενοι και φυσικά οπαδοί...
 
Υ.Γ. 1 Απλά μαθήματα γαύρικης ιστορίας. Το έχουμε πει πως από εδώ μέσα θα μάθουν αρκετοί ιστορία. Αλήθειες όμως, όχι αερολογίες. Τεκμηριωμένες. Για επανάληψη, δείτε και το παλιό μας
 
Υ.Γ. 2 Μαζεύουμε που λέτε υλικό για την ανάρτηση και δίπλα από τη δήλωση Ασλάνα για την τιμωρία του Ζλατάνου, τι διαβάζουμε?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-12-1970
 

 
Προς νοσταλγούς και εν γένει φασιστοειδή: να ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος να μνημονεύετε την ''Επανάσταση''. Υπήρχε ανοικτό το ΑΣΛΑΝΙΔΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΑΟ. Σήμερα θέλουμε να κάνουμε μια βουτιά να δροσιστούμε, ενώ σαπίζουμε Οκτώβριο μήνα με 30 βαθμούς στο Λεκανοπέδιο και πρέπει να κάψουμε βενζίνες να βγούμε παραλία. Τότε, εκείνα τα ''ωραία'' χρόνια, η ''Επανάσταση'' μεριμνούσε για το γκοζμάκη. Σήμερα, η κατοχική και υπόδουλη στους τροικανούς μνημονιακή κυβέρνηση, το έχει κλειστό το κολυμβητήριο. Ντροπή σας δημοκράτες.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνη τη ζλατανοσφαγή... Άσ' τα...

Εικόνα Romain

Ο Ζλατάνος επί Χούντας είχε σφάξει την ΟΜΟΝΟΙΑ στη Λεωφόρο. Κέρδιζε 2-0 και ο Ζλατάνος έλεγε στους παίκτες του Παναθηναικου να βουτήξουν στην περιοχή για να τους δώσει πέναλτι. Αυτό μου το είπε ένας απο τους μεγάλους πάικτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκείνης της εποχής που έλαβε μέρος στο παιχνίδι. Στο τέλος κέρδισαν 4-2. Το έλεγε στα φανερά και τον άκουγαν και οι αντίπαλοι παίκτες. Αλλά ποιός μπορούσε να αντιδράσει τότε?

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα red apple

Ελλάς Ελλήνων Αντιολυμπιακών!!!