ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ PART 3



 
Περνάμε στο τρίτο μέρος του αφιερώματος για το τι γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια στα γήπεδα όλου του κόσμου. Εδώ είναι τα 2 προηγούμενα μέρη.
 
Το παιχνίδι διακόπηκε στο 15' και ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες δίχως σκορ. Οι περισσότεροι παίκτες επέστρεψαν στα αποδυτήρια ενώ ήταν εμφανές πως ορισμένοι οπαδοί είχαν φανερό πρόβλημα αναπνοής λόγω των δακρυγόνων. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο από πού προέκυψαν τα δακρυγόνα, ωστόσο τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έκαναν χρήση για να διασπάσουν οπαδούς έξω από το γήπεδο.
 
22) ΑΓΙΑΞ-ΑΛΚΜΑΑΡ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 21-12-2011
 
Από την πλευρά του, ο Έρνεστ Στιούαρτ, αγωνιστικός διευθυντής της Άλκμααρ, σημείωσε: "Οι παίκτες μας δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς. Δεν θα βγουν από τα αποδυτήρια και θα φύγουμε από το γήπεδο. Το αποφασίσαμε και δεν αλλάζει αυτό".
 
 
23) ΦΕΓΕΝΟΟΡΝΤ-ΑΓΙΑΞ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΟΠΑΔΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ 28-1-2012
 

 
Κι επειδή εδώ κάποιος ίσως αναρωτηθεί ''ε και? Τι παναπεί αυτό? Σιγά, και τι έγινε?'', θα του πούμε να απευθυνθεί με αυτούς τους προβληματισμούς στον κύριο Μπραουδάκη, στον κύριο Ελευθεράτο και σε άλλους έγκριτους αθλητικούς δημοσιογράφους-μεγαλωμένους στα πέταλα, που σκύλιαζαν από τα ραδιόφωνα ''και τι εξυπηρετεί ρε παιδιά το μπιζάρισμα, όπως το λέτε, πριν το ντέρμπυ? Πού αλλού γίνονται αυτά? Οι παίκτες ό,τι είναι να παίξουν, θα το παίξουν''.
 
24) ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛ ΜΑΣΡΙ-ΑΛ ΑΧΛΙ 1-2-2012
 
Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.000 έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια πρωτοφανών επεισοδίων μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αίγυπτο. Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οπαδοί της Αλ Μασρί, αμέσως μετά το 3-1 επί της Αλ Αχλί, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια και ακολούθησαν βίαιες συμπλοκές, αφού επιτέθηκαν σε αντίπαλους παίκτες και φιλάθλους. Ο αριθμός των νεκρών, όπως μεταδίδει το «Αλ Τζαζίρα» ξεπερνά τους 70, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 1.000, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτε επίσημα από τις αρχές της πόλης Πορτ Σαΐντ που φιλοξένησε τον αγώνα. 


 

25) ΟΠΑΔΟΙ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΝΟΙΕΡ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΚΕ


 

Φανταστείτε να ερχότανε κάνας Σισέ ας πούμε στο Καραισκάκη και να φεύγανε τίποτε τελάρα με Τσικίτα. Πω ρε φίλε, θα οργίαζαν οι Βέργηδες, οι Χελάκηδες και οι Τσόχοι -αυτός πρώτος πρώτος-. Άσε τη βιζιτού τη γυναίκα του Τζιμπρίλ, που θα έπαιρνε σβάρνα τα τουίτε και τα φέησμπου, όλα τα πουστρομέσα δηλαδή, να διατρανώσει την απέχθειά της για τη ρατσιστική Ελλάδα.
 
26) ΙΝΤΕΡ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΖΕΛ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ
 
Στην αναμέτρηση του Σαββάτου μεταξύ των "νερατζούρι" και της Γιουβέντους στο γήπεδο της Ίντερ, το "Τζουζέπε Μεάτσα", οι "τιφόζι" των γηπεδούχων σήκωσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε "Acciaio scadente: nostalgia dell'Heysel". Αυτή η φράση σημαίνει "Σκουριασμένο σίδερο: Νοσταλγούμε το Χέιζελ". Ακόμα κι αν προκαλεί εντύπωση, το θέμα δεν πήρε τις διαστάσεις που έπρεπε κανονικά να πάρει αφού κανάλια, εφημερίδες και σάιτ, έκαναν τα "στραβά" μάτια. Στο κρατικό κανάλι της Ιταλίας το Rai, ακολούθησε αφιέρωμα δυόμιση ωρών για το ντέρμπι και δεν έγινε ούτε μία αναφορά στην τραγική συμπεριφορά των οπαδών της Ίντερ. Πέρα από αυτό, ούτε οι εφημερίδες ανέφεραν τίποτα με αποτέλεσμα να υπάρξει άγνοια για ένα τόσο αξιολύπητο γεγονός, που προσβάλει τη μνήμη των νεκρών του Χέιζελ.
 
Εδώ να πούμε πως έγκριτοι αναλυτές και γνώστες του ιταλικού ποδοσφαίρου, προσπαθούν να μας πείσουν εδώ και πολλά χρόνια πως ''στο Βορρά της Ιταλίας υπάρχει επίπεδο. Δεν είναι όπως στη Ρώμη ή στη Νάπολη για παράδειγμα''. Θυμάμαι για παράδειγμα αυτόν τον μπον βιβέρ της ζωής, το Δημητλάκη Ελευθερόπουλο aka ψευτοπειραιώτη, να μοχθεί να μας περάσει πριν το περυσινό παιχνίδι Ίντερ-Μίλαν, όπου ήταν προσκεκλημένος από το Κόννεξ Τιβί για τη μετάδοση, το ότι ''πρέπει να γίνουμε έτσι κι εμείς εδώ. Να μην έχουμε φανατισμό. Να θέλουμε τη νίκη, αλλά μέσα σε πολιτισμένα όρια''. Ε, πάρε τα πολιτισμένα όρια, ''φίλε'' Δημήτριε...
 
27) ΜΑΡΣΕΙΓ-ΜΟΝΠΕΛΙΕ 11-4-2012
 
Τι κι αν η Μαρσέιγ μετρά δέκα ήττες στα έντεκα τελευταία παιχνίδια της και παραπαίει στο γαλλικό πρωτάθλημα. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας ζητούν από την ομάδα τους να… χάσει (!) την ερχόμενη Τετάρτη από τη Μονπελιέ, για να αυξήσει τις πιθανότητες της τελευταίας να στερήσει τον τίτλο από τη μισητή Παρί Σεν Ζερμέν. «Ας δώσουμε στη Μονπελιέ τις καλύτερες πιθανότητες να σταματήσει την Παρί από τον τίτλο. Ας αφήσουμε τη Μονπελιέ να νικήσει και μην ξεχνάμε τι μας έχει διδάξει η ιστορία», αναφέρουν οι οργανωμένοι «South Winners 87» στην ιστοσελίδα τους. Οι οπαδοί της Μαρσέιγ δεν έχουν ξεχάσει ακόμη τι συνέβη το 1999, όταν η ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν με 3-2 από την Μπορντό στην τελευταία αγωνιστική στέρησε από το σύλλογο της Μασσαλίας το πρωτάθλημα.
 
Αυτό που ήθελαν…έγινε. Τις προτροπές των οπαδών τους, έκαναν πράξη οι παίκτες της Μαρσέιγ, με τη Μονπελιέ να παίρνει το «διπλό» (το πρώτο στην ιστορία της), με σκορ 3-1, στο… φιλόξενο «Βελοντρόμ», στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 30ης αγωνιστικής της Ligue 1. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ρενέ Ζιράρ έμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, τρεις πόντους από τη δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν. Μόλις στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ η Μονπελιέ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπελαντά, ωστόσο ο Εμπιά στο 33’ έφερε το ματς στα ίσα, με το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ζιρού έδωσε ξανά στην ομάδα του το προβάδισμα (49’), ενώ ο Μπελαντά, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, «σφράγισε» την πρώτη νίκη της Μονπελιέ στο «Βελοντρόμ».  Οι οπαδοί της Μαρσέιγ είχαν αναρτήσει πανό στην εξέδρα του «Βελοντρόμ», στο οποίο αναγραφόταν: «10 απώλειες και τέλος (τα 10 ματς χωρίς νίκη θα έφτανε η Μαρσέιγ, εφόσον δεν νικούσε τη Μονπελιέ), θα επιστρέψουμε στην ιστορία»
 
28) ΝΤΟΥ ΟΠΑΔΩΝ ΓΟΥΙΓΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ
 
Οφθαλμαπάτη. Μόνο στην Ελλάδα οι κάφροι μπουκάρουν στο γήπεδο και δη οι Ολυμπιακοί, αφού οι οπαδοί των άλλων ομάδων ''μπορεί να έχουν κι αυτοί μπουμπούκια, αλλά σαν τους τραμπούκους τους γαύρους δεν είναι''.
 
29) ΚΟΛΟΝΙΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΤΟΥ ΟΠΑΔΩΝ ΚΟΛΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ
 
Εν μέσω καπνογόνων, φλογών, πυκνού μαύρου καπνού και εισβολής εξαγριωμένων οπαδών στο γήπεδο, η Κολονία αποχαιρέτησε την Α' κατηγορία Γερμανίας και ο διεθνής σταρ της, Λούκας Ποντόλσκι, την Μπουντεσλίγκα, για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αρσεναλ. 


 

30) ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
 
Από νωρίς άναψαν τα αίματα της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα για το ισπανικό σούπερ καπ. Όπως αναφέρει η «Marca», το πούλμαν που μετέφερε μέλη της διοίκησης των «μπλαουγκράνα», δέχτηκε επίθεση κατά τη μετάβαση προς το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»! Ένα τζάμι έσπασε, αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.
 
Εδώ ακόμη συζητάμε για το σπασμένο τζάμι στο πούλμαν του μπασκετοβάζελου και μετράμε το για πόσα χιλιοστά πιο πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά γλύτωσε το μάτι του ο Περπέρογλου. Ντου σε πούλμαν αποστολής ομάδας σε άλλη χώρα? Αποκλείεται, μόνο κάφροι Έλληνες και δη γαύροι.

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Ναι, σιγά. Έψαξες και βρήκες τα πιο άσχετα πρωταθλήματα και τις πιο άγνωστες ομάδες. Γιατί δεν έχεις τίποτα από νορβηγικό πρωτάθλημα ασπούμε;

Εικόνα savvas gridlock

Έχω ρε, αλλά είναι πιο πρόσφατο. Θα μπει στο part 6.

Εικόνα clark gheibol

αυτό πάντως της Ίντερ για τους οπαδούς της Γιούβε, με πόνεσε λίγο που το ξανάδα...