Ο Θρύλος είναι εδώ..(ή, περί τελικών, και άλλων δαιμονίων)


Tags: -


Χαιρετώ το Ερυθρόλευκο σύμπαν.

Χάσαμε λοιπόν στο χτεσινό μάτς με τους Γερμανοί, και συνεχίζουμε πια στο Γιουρόπα.
Not bad θα ‘λεγα εγώ με μια πρώτη προσέγγιση. Διαπιστώνω όμως αρκετή πίκρα και όχι λίγα αναθέματα (προς διάφορους) στον απόηχο του χθεσινού αγώνα.

Κατ’ αρχάς, και ανεξαρτήτως συνθηκών, θα ‘λεγα πως είμαστε γαύροι και πρέπει να τον έχουμε ολορτο έτσι κι αλλιώς. Δε μας ταιριάζει η μιζέρια.

Αλλά, εκτός από αυτό, δεν είναι και κάπως «ασυνεπές», να στενοχωριόμαστε, να αναθεματίζουμε, η και να γκρινιάζουμε, όταν πολλοί από μας, νωρίς στη χρονιά, όχι μόνο δεν πίστευαν ότι θα συνεχίσουμε στην Ευρώπη, αλλά η πρώτη τους σκέψη ήταν να περάσει η καταναγκαστική παρουσία μας στους ομίλους χωρίς  να διασυρθούμε;

Αυτό βέβαια, τι σημαίνει, ότι θα έπρεπε να είμαστε κι ευχαριστημένοι από χτές; Όχι βέβαια. Ούτε εγώ είμαι.

Ευτυχώς, όπως εξελίσσονταν η σαιζόν, η ομάδα μας δημιούργησε προσδοκίες σε πείσμα και των «πολέμιών» της αλλά και των αντικειμενικών αντιξοοτήτων που υπήρχαν η που διαμορφώθηκαν από τη λήξη κιόλας της περασμένης σαιζόν, και φτάσαμε στο σημείο χτες το βράδυ να διεκδικεί, και μείς να απαιτούμε, την πρόκρισή της μέσα στη Γερμανία, απέναντι σε μια καλή, και σίγουρα ποιοτικότερη και με (πολύ) μεγαλύτερο μπάτζετ ομάδα.

(Κι αυτό, είναι βέβαια κατι που ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να το πιστώσουμε στο Ζαρντίμαρο, και θα θελα να βάλω κιόλας εδώ τα λόγια ενός φίλου, κάπως λογοκριμένα: "Μέχρι πριν κράζανε γιατί δε μπαίζουμε, γιατί βρέχει, γιατί βγάλανε κακό σπυρί στο γκώλο, τώρα κράζουνε γιατί δε γκερδίσαμε τη Σάλκε έξω; Να γιατί είναι μάγκας ο Ζαρντίμ ρε. Γιατί πήρε μια ομάδα από την οποία κανένας δεν είχε προζδοκίες και 3 μήνες μετά έχει μια ομάδα με τους οπαδούς απογοητευμένους που μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει ό,τι πέρσι")

Και σε κάθε περίπτωση, οι προσδοκίες, και οι απαιτήσεις μας αν θέλετε, δεν ήταν προϊόν ιδεοληψιών και λανθανουσών οπαδικών πεποιθήσεων για την ομάδα: Ήταν ακριβώς αυτά που μας προέκυψαν από την εξέλιξη της, τη σαφή και αγώνα με τον αγώνα συνεχή βελτίωση της, και την με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια, όσο πέρναγε ο καιρός, αποτύπωση των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων της πάνω στο χορτάρι.

Δυστυχώς, χτες δεν τα κατέφερε. Και το «δυστυχώς» γι αυτήν την ομάδα μπορεί να ειπωθεί μόνο και μόνο για το χθεσινό ματς, και την μη εκπλήρωση του στόχου να περάσει στην επόμενη φάση του Τσαμπιονς Λιγκ. Γιατί δεν το κατάφερε; Δε θα μπω σε λεπτομέρειες και ανάλυση του αγώνα, αλλά θα πω γενικά πως όταν το πλάνο «τώρα πάμε να πάρουμε το ματς» άρχισε να μπαίνει σε εφαρμογή, δεχθήκαμε αυτό το απίθανο γκολ. Τελεία. Δεν έχω σκοπό ούτε να αναθεματίσω, ούτε να κράξω κανένα. Ένα γεγονός καταγράφω, με λύπη, αλλά και με πολλή πίστη στην ομάδα.

Όλα τα άλλα που ακούγονται σήμερα, περί παθητικής αντιμετώπισης του ματς, τελικών προσπαθειών κλπ κλπ προσωπικά τα ακούω βερεσέ.
Είναι σαφές ότι η ομάδα επιλέγει να δίνει τη μπάλα στον αντίπαλο. Αυτό συνεπάγεται και μεγαλύτερη κατοχή (από τον αντίπαλο). Μαθηματικά, και περισσότερες τελικές. Επίσης, κανένα σχέδιο, κανένας προπονητής, και καμία τακτική δεν υπαγορεύουν την απουσία ευκαιριών από τον αντίπαλο, όταν μάλιστα παίζεις στην έδρα του, και ακόμα πιο μάλιστα όταν ο αντίπαλος είναι και καλή ομάδα.

Κι αυτό το 27-6 (αν θυμάμαι καλά) που παίζει σήμερα, είναι, εκτός από γενικόλογο, κι επισφαλές, άρα κι επικίνδυνο.
Μέχρι να φάμε το (γελοίο) γκολ, πόσες από αυτές τις «τελικές» της Σαλκε ήταν πράγματι επικίνδυνες (ως προϋποθέσεις, όχι ως κατάληξη: γιατί μπορεί να σουτάρεις πάνω απ τη γραμμή και να στείλεις τη μπάλα στα περιστέρια, αλλά και να σουτάρεις από το κέντρο και να στείλεις τη μπάλα στο δοκάρι. Λογίζεται η δεύτερη σαν «επικίνδυνη» τελική, σαν αποτέλεσμα σοβαρής επιθετικής λειτουργίας; Κι όμως, και οι δυο μπαίνουν στο τσουβάλι  με τις «τελικές»).

Στο πρώτο ημίχρονο, θυμάμαι (επικίνδυνες) δυο, πανομοιότυπες (η μια κατέληξε στο δοκάρι), από τον άξονα και το ύψος της περιοχής και άλλη μια με ένα σουτ του Χουντελαρ μέσα απ την περιοχή, από δεξιά διαγώνιο. Κάποιες άλλες φάσεις (ακόμα και το φάουλ που έβγαλε ο Κάρολ) δεν τις θεωρώ επικίνδυνες, η, στο κάτω κάτω, γι αυτό έχουμε και τερματοφύλακα. Στο β’, και μέχρι το γκολ, θυμάμαι μόνο μια κεφαλιά του Χουντελαρ έξω απ την μικρή περιοχή (που την έστειλε πάνω στον Κάρολ) και άλλη μια επέμβαση του Κάρολ με τα πόδια, σε γύρισμα του Φαρφάν από δεξιά.

Ίσως να μου διέφυγαν και κάποιες, αλλά αυτό που θέλω να πω, δεν αλλάζει: Η ομάδα πήγε για να πάρει το μάτς. Άσχετα αν το έκανε ακριβώς όπως έπρεπε, η αν το πλάνο λειτούργησε στην εντέλεια. Και άσχετα με τις τελικές της Σάλκε (οι πιο επικίνδυνες απ τις οποίες έγιναν ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΟΛ, όπου σχέδια και πλάνα και τακτικές πήγανε περίπατο και το ματς έγινε λίγο ροκ) μέχρι το γκολ η ομάδα μια χαρά την κράταγε τη Σαλκε μακρυά, να σουτάρει ασυστόλως, με σκοπό να χτυπήσει όταν έλεγε το πλάνο του προπονητή.

Δεν έγινε έτσι, φάγαμε το πιο απίθανο απ τα σουτ που σούταρε η Σάλκε, χάσαμε από μια καλή ομάδα, πάμε παρακάτω (παρόλο που εγώ λέω πως δεν ήταν τόσο καλή ώστε να ήταν αδύνατο να την υποσκελίσουμε στη βαθμολογία).
Τώρα, η ομάδα έχει το ματς με τη ΔΕΚΟ του Βορρά, και πρέπει να πάει εκεί απερίσπαστη και συγκεντρωμένη, να κάνει τη δουλειά και να φύγει.
Μετά, έχει γλέντια…

ΥΓ.: Το «μπασκετικής» λογικής μέγεθος «τελικές προσπάθειες» που εισήχθη στο ποδόσφαιρο (α ρε Γαλάνη) τα τελευταία χρόνια, δεν νομίζω πως μπορεί να περιγράψει ένα τόσο χαοτικο (και υπέροχο) άθλημα όπως το ποδόσφαιρο στην κατεύθυνση, και στο μέτρο,  που φιλοδοξεί να το κάνει. Αλλά αυτό, είναι μια μεγάλη, και ενδιαφέρουσα, συζήτηση.
 

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Γεια χαράδρα...
Θα σεμφωνέπσω ρε μαγκίτες με τους προλαλήσαντους αλλά και να ιδούμε και κάπγοια πραματάκια...
Αρώτηκσις...Άμα σε δγυο τρεις κοντρούλες προπσές είχομεν το Μιραλόπουλα δε θα κάμαμαν τους Γερμανοί πσελοαλόγατα ; α ;Είναι μνια περίεργη κατάστασις ο σεμερνός Γάβρος...Πάει να βγάνει πολλές βολές εφτούνο που δε...μπορεί !Και σε καπγοιανές στεγμές το βγάνει !Ναι !Πραγματεκά το βγάνει και σε τρελαίνει !Κι εκειδά που λαλέις το φάγαμαν σου φκιάνει φάσις από το πουθενά !
Σίγουρα δεν είναι γρήγορη ομάς, σίγουρα δεν έχει μπαλαδόρες που να σκοτώνουνε, αλλά νομίζω ότι θα μπόραγε ''νάκλεβε'' αποτελεζματάκι !Να τους το καρφάρει στο 90δρόμο και να τους φύγει η κλανιόλα τους Γερμανοί !
Επίσης εγώ πεστέβω ότι θα ιδούμε το μπραγματεκό Γάβρουλα του Ζαρντίμη του χρόνου τέτγοια εποχιά !
Με δγυο τρεις καλές προσθήκαι ο Γάβρουλας θάναι μνια δουλεμένη ομάς που θα κόβει και θα ράβει τα ματσάκια στα μέτρα του...Δγυο ακραίοι χαφάδες γρήγοροι και μπαλαδόρες με καναδγυο καλούς ακσονέους ,ο Γάβρος θα κάμει παπάδες !
Κι ας αφήκουμε σαφτήνανε τη γκωλοχώρα πγια ένα αθρωπάκι να κάμει τη δουλειά του σωστά απλά και ολοκλερωμένα μνια και μόνο βολά !Εδανά ο Σερβοέλληνας πάγαινε κι έκαμε το 0-2 με τους Μολντέους 3-2 και κανείς δε ντου λαλούσε τίποτες !Γαμώ τη γκωλοχώρα που ζούμε !Και την άλληνε μέρα η κριτικιά των ΑΡΔιτώνε ήτονε πγιο μαλακιά που κοβότανε ακόμα και με τη γκαρδγιά ενός μαρουλιού...
Και για να μεν λαλούμε μαλακίες, μεγάλοι άθρωπες είμαστε πγια, θα πρέπει να επισημάνωμε ότι η άμενα μας τράβεκσε τα πάνδεινα προπσές γιατί πολύ απλά οι τρεις του ακσόνου, Γκρέκος, Μανιάτης και Μοδέστος είχονε παραδώκει ,από πλεμόνια, εις Κέριον !Τα φτύσανε !Ο Γκρέκος πήρε σχεδόν μονάχος του το ματσάκεον με τους Μομπελιούς, αλλά προπσές ήτονε άφαντος ,άχρωμας και άοζμας...Τους βγηκανε τα σπλάχνα να κενηγάνε στο κέντρο...
Επίσης μας λείπει μνια καλή μπαλαδούρα χάφης που να μποράει να κατεβάνει το τόπι ασφαλώς και σιγουρικώς...
Αλλά ρε γαμώτο....κάθομαι και σκέφτομαι...να μεν είμαι κι εγώ λίγο....Βάζελος ρε γαμώτο !Έτσα για τα μάτγια ρε φίλε....να πάρω ένα ματσάκιον στα...πούστικα !Νάμαι λίγο φαρδύκωλας ρε κουμπάρε !Να μου χαλογελάσει η τύχη κι εμένα...νάναι μνια βολά καλύτερος ο άλλος και να το πάρω εγώ το ματσάκεον...γαμώτο..Νάμουνα λίγο Βάζελος κι εγώ ρε φίλε...

Εικόνα savvas gridlock

α) Είσαι Ζαρντίμ. Έχεις γυμνάσει πολύ καλά την ομάδα σου, να αντέξει στον γρήγορο ρυθμό των Γερμανο-Ολλανδοί, να ανταπεξέλθει στις αυξομειώσεις έντασης μέσα στο παιχνίδι και στη διαφορά ταχύτητας Ελλάδας-Ευρώπης στο Τετάρτη-Κυριακή, μαζεύεσαι πίσω και ποντάρεις για μία ακόμη φορά να πάρεις το ματς κτυπώντας το μετά το 70'. Ωραία ως εδώ και μπράβο σου. Βάλε λοιπόν αρχικά μέσα τους τρεχαλατζήδες σου, αυτούς που τρέχουν χωρίς την μπάλα, να αντέξουν στο ρυθμό της Σάλκε και εκεί στο 65'-70' ξεκίνα να πετάς τους ποιοτικοί, αυτούς που πιο πολύ θένε μπάλα στα πόδια. Ξεκίνα δηλαδή με Μοντεστό-Μανιάτη-Μασάδο άξονα, Φουστέρ-Γκρέκο-Τζιμπούρ μπροστά, όπως έχεις δείξει ως τώρα στα εκτός στην Ευρώπη και μετά πέτα μέσα σιγά-σιγά Αμπντούν-Ιμπαγάσα-Μήτρογλα. Τότε που θα κτυπήσεις το ματς θες την ποιότητα, αλλά να είναι και φρέσκοι αυτοί που θα βάλεις τότε και κάπως κουρασμένοι οι αντίπαλοι, που είναι δαίμονες. Το ανάποδο που έκανες, ποια λογική έχει ρε Ζαρντίμ? Τα έφτυσε ο Αμπντούν από το 50'. Επίσης, τι λογική έχει να κατηγορούν, όσοι κατηγορούν, το Μασάδο? Δεξιά έπαιζε το παλληκάρι και είχε να επιτηρεί το Φουκς. Δεν μπορεί και τον καίμε τζάμπα. Βάλ'τονα στον άξονα ρε Λεονάρντο, να πέφτει πάνω στο 6άρι τους, το Νοιστέντερ και να τον κρατάει πίσω, που μου ανέβαινε όλη την ώρα και έφτανε στο χαλαρό έξω από τη μπεριοχή μας. Αφού ήξερε ότι και να χαθεί η μπάλα, παίκτης δικός μας να την τρέξει στον άξονα δεν υπήρχε. Έτσι δημιουργούνταν κενά και πολλοί παίκτες δικοί τους μένανε για σουτ έξω από τα καρέ μας και μας εκτελούσανε. Αυτή ήταν η αιτία που ''κάνανε πολλά σουτ οι άλλοι ακάλυπτοι'' και όχι επειδής μας λείπει το 6άρι ο ''παικταράς'', ο ''ταχυδύναμος παραλληλοκόφτης'' που τσαμπουνάνε κάτι σούργελα, πανάσχετοι μαιντανοί των ερτζιανών. Το Ματουιντί, τον Κεντίρα και τον Μπούσκετς να φέρεις, αν από μπροστά δεν υπάρχει πίεση και αν συνεχώς τους βγαίνουνε 3-4 μπροστά τους, θα τους χάσουνε αναπόφευκτα κάποια στιγμή και θα δημιουργηθούνε κενά. Πώς θα αποφορτίσεις την πίεση, αν δεν κουβαλάει κανείς την μπάλα κάθετα στον άξονα? Απλά πράγματα αυτά. Πολύ καλός προπονητής ο Λεονάρντο, καλά στημένη ομάδα και χθες, αλλά τα λάθη του θα τα λέμε. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθη απειρίας, έτσι μαθαίνεις, αρκεί να διορθώνονται. Ας κοιτάξει το βίντεο με το περυσινό ματς στο Βελοντρόμ, πώς κατέβασε την ομάδα και την διαχειρίστηκε μέσα στο παιχνίδι ο ΕΡΝΕΣΤΟ, με τις αλλαγές που έκανε και κυρίως πότε τις έκανε και πιστεύω θα το πιάσει ο Ζαρντίμ το έργο. Έξυπνος είναι.

β) Ακούω κάτι πατσαβούρια δεξιά κι αριστερά να λένε ''σιγά τη Σάλκε, όλο απ'έξω από τη μπεριοχή ήτανε, μέσα δεν μπαίνανε. Της πλάκας ομάδα''. Δεν μπαίνανε στη μπεριοχή μας όχι επειδής δεν μπορούσανε, αλλά επειδής εκεί μέσα υπήρχε ΜΑΝΩΛΑΣ. Μόνος μου και όλοι σας και σας παίρνω και παρτούζα ήταν χθες το έργο. Τόσα προσόντα μαζεμένα σε Έλληνα αμυντικό, δεν έχουν ξαναεμφανιστεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γρήγορος, τρομερό επιτόπιο άλμα, άρα καλός και ψηλά και χαμηλά, με ένα άλφα επίπεδο τεχνικής να βγάλει την μπάλα μπροστά και όχι ας πούμε Αβραάμ και απειλεί και μπροστά με κεφαλιές στα στημένα. Η μπουχέσα ο θείος του μόνο όνομα είχε και μια στόφα ηγέτη μετά από χρόνια, αφού έπαιζε καιρό ας πούμε. Υστερεί σε τοπθετήσεις και στο ότι κολλάει το μυαλό του ώρες ώρες, αλλά αυτά φτιάχνονται. 21 χρονών είναι. Σε 2-3 χρόνια δουλειάς έχεις ένα πυρηνικό όπλο πίσω, με τεράστια μεταπωλητική αξία. Μπράβο στο ΒΑΓΓΕΛΑ που τον έφερε, μπράβο και στη ΔΕΚΟ Ποδονίφτη που μας χάρισε άλλον έναν παικταρά, μετά τον Τζιμπούρ, στο τζαμπέ.

γ) Η εικόνα που έβγαζε ο Χολέμπας σε σημεία του αγώνα, μήπως οφείλεται στο ότι παίζει συνεχώς Τετάρτη-Κυριακή? Αν είχε γίνει καλύτερη διαχείριση και με κάτι Πανθρακικούς και Λεβαδειακούς στο Καραισκάκη έπαιζε ο Ζαραδούκας, μήπως θα ήταν πιο φρέσκος χθες απέναντι στο Φαρφάν, στο Χέβεντες και στο Χόλτμπι που βγαίνανε από εκεί?

δ) Καλύτερη ομάδα η Σάλκε από εμάς συνολικά και αυτή είναι η αλήθεια. Όπως εμείς είμαστε καλύτεροι από τη Μονπελιέ, έτσι κι αυτοί είναι καλύτεροι από εμάς. Αν όμως παίζαμε κάπως πιο σωστά, ίσως τους κοντράραμε περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, είναι ομάδα δουλεμένη, με κορμό παικτών που παίζουνε μαζί καιρό, με τρομερή φυσική κατάσταση και με τεράστιο μπάτζετ, που αντανακλάται σε παίκτες στο χορτάρι που ούτε να τους ονειρευτούμε μπορούμε. Τι πράγμα είναι αυτός ο Ντράξλερ ρε. Άλλο να παίζεις Μπουντεσλίγκα με τα τεράστια έσοδα και να έχεις και 45.000 οπαδούς μίνιμουμ σε κάθε εντός έδρας ματς και άλλο να παίζεις Ελλάδα, που γίνονται επερωτήσεις στη Βουλή ''γιατί ο γαύρος πήρε από τη ΝΕΤ 7 και 8 εκ. ευρώ τον χρόνο τηλεοπτικά, όταν ο λαουτζίκος υποφέρει με 3 και 60 το μήνα?'' και ο μέσος όρος εισιτηρίων κάθε χρόνο πέφτει στα εντός σου στην Ελλάδα και είναι γύρω στις 20.000. Απλά πράγματα και ας μην κάνουν ότι δεν τα καταλαβαίνουν ορισμένοι γραφικοί γαύροι, που δεν ξέρουν πού πάνε τα 4 και αλωνίζουνε στο ίντρενε και στα ραδιόφωνα. Ο κανόνας είναι η Σάλκε και η κάθε Σάλκε να είναι καλύτερή μας και όχι το ανάποδο. Το ανάποδο, αν γίνει, θα είναι εξαίρεση και μάλιστα αξιοσημείωτη. Γι'αυτό εκτιμούμε όλοι την πολύ καλή δουλειά του Ζαρντίμ και αναγνωρίζουμε την ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ, που φτιάξανε και φτιάχνουν ομάδες που είναι ανταγνωιστικές στο υψηλό επίπεδο, με ποιότητα παικτών πολύ κάτω από τους άλλους. Όταν λέω ''όλοι'', εννοώ όσοι γαύροι δεν είμαστε εμπαθείς, νοσταλγοί και δεν το έχουμε, αυτό, μέσα μας, να τρώμε στραβώματα με κάποιον π.χ. για τη φάτσα του ή επειδής δεν κερδάει τους πάντες μέσα έξω. Αν θέλουν κάποιοι κάτι άλλο, έτοιμος είναι ο ''πολυνίκης'', που τον έχει κάνει άλογο ο κάθε Τσιώλης και ψάχνουνε να τον διώξουνε από το Περιστέρι, αφού έχει μαλώσει με τους μισούς παίκτες για μία ακόμη φορά και σε μία ακόμη ομάδα. Ή έστω ένας Λεμονής ρε παιδί μου, να μας γυμνάσει καλά. Καλά, Σόλιντ δεν θα πω, σχεδόν αδύνατο να έρθουν τέτοιοι προπονηταί εις την Ελλάδαν μας, τέτοιας κλάσεως...

ε) Γιουρόπα ίσον Β' Εθνική στην Ευρώπη και ας μην κοροιδευόμαστε. Την πρόοδό σου την δείχνεις στο υψηλό επίπεδο. Το Γιουρόπα είναι η διοργάνωση που ο ΠΑΟΚ κερδάει μέσα στην έδρα της Τότεναμ, αφού οι σοβαρές ομάδες το σνομπάρουν. Ή για να είμαστε πιο σωστοί, μπορεί αν το σνομπάρουν, μπορεί όχι. Δεν ξέρεις τι θα γίνει με λίγα λόγια. Η χαρά του κάθε μπουκ και της μάνας του Πλατινί, που έχουν οργιάσει τα τελευταία χρόνια. ΟΚ, αφού θα παίξουμε εκεί, θέμε νίκες, όπως παντού και πάντα. Με νίκες μαζεύουμε και βαθμοί για να ανέβουμε β γκρουπ δυναμικότητας του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ και να έχουμε μια καλύτερη κλήρωση, που θα είμαστε και στο δεύτερο χρόνο δουλειάς του Ζαρντίμ. Μακάρι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και πρέπει να κυνηγήσουμε διάκριση στο θεσμό, την ώρα που ως ελληνική ομάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να σνομπάρουμε ευρωπαικές διοργανώσεις. Κατανοητά όλα αυτά, αλλά μην βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, με κάτι γραφικά ''σούπερ διοργάνωση το Γιουρόπα, μικρό Τσάμπιονς Λιγκ είναι''. Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ. Τελεία και παύλα.

Εικόνα clark gheibol

ο φετινός Ολυμπιακός δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει λιγότερα απ' όσα αξίζει όπως κοροϊδίστικα τη μπατούσαμε πέρσι. Είναι έτσι φκιαγμένος που το παιχνίδι του εστιάζεται ασπούμε σε 5-6 φάσεις που θα κάνει στη μπεριοχή του αντιπάλου. Αλλά αυτό σημαίνει τελειώματα καλά, από μέσα, με πολλούς παίχτες, με καλές συνθήκες. Επομένως αυτή η απλή καταγραφή των φάσεων δε δείχνει τίποτα. Είναι σαν τα χιλιόμετρα που σου λένε ότι διένυσαν οι παίχτες. Άμα δε γκζέρεις σε τι ταχύτητες τα έκαμαν αυτά, η συνολική απόστασις δε σου λέει τίποτε. Τι να το γκάνω ένα μπαίχτη άμα τρέχει συνέχεια τζόγκινγκ; Έτσι και τα τελειώματα. Με τη Μονπελιέ έξω πχ, δύο φάσεις χρειαζόμασταν. Ένα από το ύψος του ζμπέναρντι κι ένα σε κενή εστία (και ψες επίσης μπήκαν 2-3 συρτές πάσες μέσα στη ΜΙΚΡΗ περιοχή και για λίγο χάσαμε την ευκαιρία να το πετάξουμε μέσα το μπαλόνι). Γι' αυτό θα έπρεπε αντί για τελικές να βάζουν επικίνδυνες φάσεις. Ένα σουτ από 35 μέτρα είναι τελική εντός εστίας, αλλά δεν είναι επικίνδυνη φάση. Το να αποτύχεις ν' ακουμπήσεις με προβολή μια συρτή πάσα μέσα στη μικρή περιοχή για εκατοστά, ε, αυτό δεν είναι τελική. Αλλά στον αντίπαλο φτάνει το σκατό στη γκάλτσα.
Εγώ θα πω στο Ζαρντίμ μπράβο και στους οπαδούς μας να πάνε στο ματς με την Άρσεναλ για να χειροκροτήσουν την ομάδα. Γιατί, αν δεν είναι επιτυχία αυτό που είδαμε μέχρι στιγμής, εγώ θα κάνω περισσότερες κωλοτούμπες απ' όσους βγιάστηκαν να κατακρίνουν το μπροπονητή μας από την εικόνα στα φιλικά, όταν ακόμα έψαχνε παίχτες για τη βασική 11άδα.

Εικόνα GPan

Geia kai Xara sas magkes!

Mou emeine mia kryada apo to xtesino mats. Kai auto giati h omas epaikse poly kala alla exase.

Varagane oi Germanoi averta, kapoia htan akindyna kapoia epikyndhna kai ena mphke. To plano tou proponhth pou perimene mia dynath omada htan eksairetiko gia mena, h ektelesh apo thn omada epishs alla otan hr8e h wra na parei to mats synevh to moiraio!

Den kserw pou na ta riksw kai den xreiazetai kiolas, giauto as symfwnhsoume sto panta epikairo...gamw to spiti sas gamw kwloamerikanoi!

YG Pantws den ton vlepw ton Olympiako tou Zarntim na peftei 8yma kamias Metalist logw xalarwshs meta to '80, opws persi. Isws auto na apodeix8ei megalo proson ths omadas mas, ton 8rylo kai na exoume trampales pali.

YG2 Na perasete kala apopse, na to fxaristh8eite egw pantws me 3 fores th bdomada 8rylo den xaliemai me tipota.