ΑΜΑ μπορείτε. Αμα ΔΕ μπορειτε...


Tags: -

Μετα κι απ την χτεσινή ξεφτίλα του μπασκετικού τμήματος, να πούμε δυο πράγματα που δεν ακούστηκαν όσο έπρεπε.

Κατ’ αρχας, για άλλη μια φορα, «κάτι» έφταιξε. Και (άλλο) ένα ματς ολόδικό τους, όχι μόνο το χάσανε, αλλά το κάνανε και με τέτοιο τρόπο ώστε να ενδύσουν με την μεγαλύτερη δυνατή αίγλη τη νίκη του βαζελου. Σε απόλυτη συνέπεια με τους περσυνους τελικούς (για να μην παμε πιο παλια).
Ουτε βαλτοί να είσασταν εκεί στο μπάσκετ.
Αυτό το απροσδιόριστο «κάτι» που κάθε φορά και με άλλη μορφή εδώ και 3 χρόνια όποτε παίζουμε με το βάζελο, εμφανίζεται και ανασταίνει τον, κάθε φορά επίσης, και πιο πεθαμένο βάζελο.

Παντα είναι "κατι". Ποτέ μια συλλογικότερη ευθύνη στο τμήμα μπάσκετ (Που, παρεπιπτόντως, εδω και καποια χρόνια, φαινεται να εχει αποποιηθεί πλήρως και οποιαδήποτε Ιστορική Ευθύνη έχει απέναντι στον ΟΣΦΠ. Αλλα, αυτο ειναι μια άλλη συζητηση).

Χτες το «κατι» ηταν ο Μπαρτζώκας. Ο οποίος, εννοείται ότι έχει τεράστιες ευθύνες. Και μόλις έμαθα ότι παραιτήθηκε, και μπράβο του, φέρθηκε σαν άντρας και γαύρος. Ετσι κι αλλιώς, στις συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν, ήταν αδύνατο να συνεχίσει.

Όμως, ο μόνος φταίχτης ήταν ο Μπαρτζώκας; Και τώρα λύθηκαν όλα τα προβλήματα και τα κόμπλεξ της ομάδας;
Οι παίχτες; Ξανα στο απυρόβλητο; Ξανα ασυλία; Ποιοι; Αυτοί που αλλάζουν σορτς στο ημίχρονο όποτε παίζουν με το βάζελο;
Ο Μπαρτζώκας φορτώθηκε το σταυρό του. Αλλα δε θα φορτωθεί και τα δικά σας τα εγκλήματα. Ουτε της διοίκησης. Κι αυτό δεν το λέω για να υπερασπιστώ το Μπαρτζώκα, δεν έχω καμία τέτοια διάθεση.

Αλλά εκει στο μπάσκετ, δεν είναι «κατι» αυτό που φταίει, είναι πολλά  και ΟΛΟΙ εχουν τις ευθύνες τους.
Οσον αφορά στα χτεσινά, θέλατε προπονητή για να μην αρχίσετε να κάνετε Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ μπορεί να κάνει μια ομάδα που προηγείται με 7 σκαρτα 2 λεπτα πριν το τέλος;
Για να κάνετε ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΦΑΟΥΛ ΕΓΚΑΙΡΑ, θέλατε προπονητή;

9-1 ρε…αφήνατε να σας γλεντάει ο κάθε κουλός της ζέλας, με κάθε τρόπο…ακόμα και το αιρμπωλ του βαζελου στα 20’’ το μετουσιωσατε σε ασιστ για το τρίποντο της ισοφάρισης. Ποσο ταλέντο έχετε να εφευρίσκετε ο,τι πιο απίθανο για να μας σπατε τα νεύρα όταν παιζετε με τη βαζελα πια;
ΕΝΝΙΑ ΕΝΑ ΡΕ ΣΚΟΡ ΣΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ που έπρεπε να μασάτε σιδερα, έχοντας στην καμπουρα σας ακόμα νωπό το άλλο το ανείπωτο, το πιο προσφατο, να χάσετε το πρωταθλημα μέσα στην έδρα μας,  μπροστά στον κόσμος μας από τον…Αλβέρτη! Κι ΑΦΟΥ ειχατε σπάσει την έδρα της βαζέλας.

Γαμήσατε τη χρονιά με το καλημερα. Της βαλατε βομβα γιατι για άλλη μια φορά δεν ειχατε τα αρχιδια να νικήστε τη βαζελα. Ουτε τα λιμα της βαζελας.
Παρεπιπτόντως, Πριντεζη, ελπίζω να μη σε προσβάλλει η φρασεολογία μου ετσα; Με καποιο παρόμοιο τρόπο υπερασπίστηκες κι εσυ την Εθνική του Σωλήνα. Αυτου που η διοικηση σου βρίσκεται σε πόλεμο μαζι. Για τα ασφαλιστήρια σε περίπτωση τραυματισμού. Και γύρισες σακατεμένος απ την Εθνική. Και από χτες μένεις για ένα μήνα έξω. Και κάπου εδώ νομίζω ότι τερματίζει η έννοια «ΠΑΡΑΛΟΓΟ». Δε μπαει παραπέρα.

Ασυλία πια δεν έχει κανένας. Είστε αθλητές του Δαφνωστεφανωμένου, ειστε ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΟΦΕΙΛΕΤΕ να λειτουργήσετε ως τέτοιοι. Αμα μπορείτε. Αμα δε μπορείτε παλι, να μας το πείτε. Ετσι κι αλλιως, όταν ειστε -η νομιζετε ότι ειστε- από πάνω, δεν φείδεστε δηλώσεων, ούτε χειρονομιών (αλλα τ αυτακια, δεν ειναι μονο για να μας τα δειχνετε...ειναι και για τράβηγμα).

Αμα εχετε ψυχολογικά, να πάτε στο γιατρό να τα λυσετε. Ετσι κι αλλιως, λεφτά έχετε. Τι να πει κι ο κόσμος.
Που εχει τα δικα του τα προβλήματα, κι εσεις κανετε όλα τα απίθανα για να τον ρίξετε στα σκληρά.

ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ.

Αυτά τα λιγα. Τα ψύχραιμα.

Αυτό περι ξεφτίλας στην αρχη, αν χρειάζεται να το διευκρινίσω, φυσικά και δεν αφορα σε καμια περιπτωση ουτε τον Ολυμπιακό, ουτε το Σημα, ουτε τη φανέλα. Και φυσικά, ουτε τον κόσμο.
Είναι αποκλειστικό προνόμιο και κεκτημένο, ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
Γιατι δεν ηταν μόνο ο Μπαρτζώκας.

Παρτε όλοι τις ευθύνες σας.

 

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

Το Βαν Γκάντι ξέχασες.
Ο Ίβκοβιτς δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς μέχρι να δέσει η ομάδα, και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μισό του 11-12 ο Σπανούλης θύμισε ξέρω'γω Πάσπαλι.Παρά ταύτα δεν ξέρω κατά πόσο αν συνέχιζαν τη συνεργασία τους θα άρεσε στον Ίβκοβιτς η αγωνιστική συμπεριφορά του Σπανούλη, την οποία ξεκίνησε απ'την προημιτελική σειρά με Σιένα και όσο πέρναγε ο καιρός την υϊοθέτησε πλήρως.Μάλλον έπαιξαν ρόλο κι αυτά στο διαζύγιο με Ίβκοβιτς.
Ο Σπανούλης του Παναθηναϊκού κι ο Σπανούλης του πρώτου 1,5 χρόνου, άντε να στο κάνω 2, του Ολυμπιακού είναι άλλος παίχτης απ'αυτόν που εμφανίζεται τα τελευταία 2 χρόνια.Ουδεμία σχέση.
Για Χατζηπαναγή, απ'όσα έχω ψάξει, έχω την ίδια ακριβώς εντύπωση γι'αυτό και στον έφερα ως παράδειγμα.Άντε τώρα να εξηγήσεις στο μέσο φίλαθλο, και στο μέσο "ειδικό" προπονητή ακόμα, ότι όταν ο Χατζηπαναγής περνάει όλη την άμυνα για να δώσει την πάσα δε φταίει ο φορ που το χάνει αλλά ο ίδιος που τον έχει στημένο να περιμένει να εκτελέσει στατικά κι εκτός βηματισμού.Αλλά αν τον έβαζες το Χατζηπαναγή στον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη 4 πρωταθλήματα θα'τα παιρνε και θα έμοιαζε ο καλύτερος παίχτης.Βέβαια αν έβαζες το Δομάζο στον Ηρακλή θα τον είχε μια 20 ετία πόσο έπαιξε μεταξύ των 3 πρώτων.

Εικόνα savvas gridlock

Εντάξει, για Ευρώπη μίλησα. Δεν μας νοιάζει τι λένε οι Εβραιομασόνοι της Αμερικής. Για τον Ίβκοβιτς, πίστευα πως ήξερα τον κύριο λόγο που τον οδήγησε να φύγει, αλλά από την Πέμπτη το βράδυ προβληματίζομαι. Και ο Δομάζος ήθελε πολύ την μπάλα στα πόδια, οπότε έξω δεν ξέρω τι ψάρια θα έπιανε. Καμία σχέση βέβαια με τον άλλο το ''μάγο''-''ζογκλέρ'' του Ηρακλή, αλλά πάλι στην ίδια κατηγορία έπαιζε. Βεβαίως ήταν μεγάλος παίκτης ο Δομάζος, εδώ μας καθάρισε μόνος του ενώ ήταν περίπου 40 χρονώνε στο πρώτο ντέρμπυ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το 1980.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140125/proto-ntermpy-proto-s...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δηλαδή δεν ισχύουν όσα είχαμε πει, Σάββα, για τη φυγή του Ίβκοβιτς; Τα γαμωσταυρίδια πρέπει να αλλάξουν παραλήπτη;

Εικόνα savvas gridlock

Ισως να μην υπαρξει παραληπτης.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κάτι νομίζω ότι κατάλαβα...

Εικόνα tsalouxidis

Αν σκεφτείς ότι ως βασική αιτία του αποκλεισμού της Εθνικής Ομάδας των άπειρων στον αριθμό σούπερ σταρ απ'το μουντιάλ του 1970 θεωρείται η απουσία του Δομάζου απ'το πρώτο ματς εδώ με τη Ρουμανία καταλαβαίνεις τον αγωνιστικό του αντίκτυπο.Ο Σιδέρης όταν ρωτήθηκε αν θα βγει νέος Δομάζος είχε πει "ένας δε γίνεται, ο Μίμης ήταν σα να παίζουν 3 στο κέντρο" ή κάτι τέτοιο.Άσχετο αλλά αν πέρναγε η Εθνική τότε θα βλέπαμε όλους εκείνους τους παιχταράδες απέναντι στη Βραζιλία του Πελέ σε έγχρωμα στιγμιότυπα, κρίμα.
Εγώ πιστεύω ότι ο κύριος λόγος που οδήγησε τον Ίβκοβιτς στην έξοδο ήταν ότι ένιωσε ότι δεν τον θεωρούσε απαραίτητο η τριανδρία της διοίκησης Παναγιώτης-Γιώργος-Βασίλης.Πειράχτηκε ο ψυχισμός του.

Εικόνα tsalouxidis

Αν επρόκειτο για άλλο όνομα, φαντάζομαι ότι θα έδινες ο ίδιος απάντηση στον εαυτό σου.Δε σ'έχω κόψει να επηρεάζεσαι ιδιαίτερα απ'τα χειροκροτήματα ή τη δημοτικότητα στις κρίσεις σου.Στην περίπτωση του Γκάλη ας πούμε νομίζω πας κόντρα στο ρεύμα, και μιλάμε για διεθνή μύθο ε.Έτσι για να κάνω και μια υπόθεση με βάση το πώς έχω αξιολογήσει τα κριτήρια σου, νομίζω ότι και για το Χατζηπαναγή για παράδειγμα δεν θα συμφωνείς με τον πολύ κόσμο ότι ήταν ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, μάλλον δεν το έθεσα σωστά. Εννοώ τους πολλούς ειδικούς ανά την Ευρώπη, που αποθεώνουν τον Σπανούλη. Ο καθένας μπορεί να βλέπει μπάσκετ και να έχει μια γνώμη, αλλά δεν έχει την ίδια βαρύτητα η γνώμη του με την γνώμη ενός προπονητή για παράδειγμα. Πέσιτς, Μεσίνα, Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς, μόνο από τους ονομαστούς, έχουν αποθεώσει πολλές φορές τον Σπανούλη. Ο Ίβκοβιτς επέλεξε να χτίσει επάνω του τον Ολυμπιακό που σάρωσε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και τον Ίβκοβιτς κι εγώ δεν τον θεωρώ τον ιδανικό προπονητή για το υψηλό επίπεδο, αλλά το αν ''ξέρει μπάσκετ'' ή το αν ξέρει να χτίζει ομάδες και να βελτιώνει παίκτες, δεν αμφισβητείται. Με τον Σπανούλη μπροστάρη και αρχηγό, να παίρνει όλες τις διακρίσεις που υπάρχουν, σηκώσαμε δύο κολλητά Ευρωπαϊκά και πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια. Αυτά δεν αμφισβητούνται, γιατί είναι χειροπιαστά πράγματα. Φυσικά δεν πιστεύω ότι ο Σπανούλης είναι παίκτης δίχως αδυναμίες, γιατί παίκτης δίχως αδυναμίες δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. Πολλά από αυτά που γράφεις γι'αυτόν τα δέχομαι, αλλά παραγνωρίζεις τα πολλά θετικά του στην επίθεση, όπως και την αμυντική του συνεισφορά σε πολλά ματς, όχι κατ'ανάγκη στον παίκτη που μαρκάρει. Μαύρη τρύπα αμυντικά ήταν μια ζωή και ο Ναβάρο, ενώ είναι και ο Ρούντυ σήμερα, σε σημείο να εκτίθεται από τον Περπέρογλου και τον κάθε Περπέρογλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μεγάλοι παίκτες ή ότι πρέπει να εστιάσουμε στις αδυναμίες τους όταν τους κρίνουμε, λέγοντας π.χ. για την περυσινή Ρεάλ ''με τον Ντάρντεν στο 3 κι έξω το Ρούντυ πολύ καλύτερα λειτουργούσε η Ρεάλ''. Για τον Γκάλη ποτέ δεν είπα ότι δεν ήταν μεγάλος παίκτης. Με τίποτε δεν ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών ή ο μύθος που λες κι εσύ, κατά την γνώμη μου πάντοτε. Ο Γιαννάκης για'μένα ήταν ανώτερος παίκτης, αφού ο Γκάλης ήταν καλός μόνο με την μπάλα στα χέρια και μόνο σε συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού (τρίποντα για παράδειγμα δεν έριχνε συχνά). Τον Γκάλη όμως τον σέβομαι, γιατί πέρα από μεγάλος παίκτης, ήταν και μεγάλος αθλητής. Ο Χατζηπαναγής που αναφέρεις από την άλλη για'μένα όχι απλώς δεν ήταν ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, αλλά δεν ήταν καν ποδοσφαιριστής. Ήταν κατηγορία Τζιοβάνι, ''το τσίρκο Ακουάτικα τώρα και στα Μανιάτικα'', που λέγαμε πιτσιρικάδες στη γειτονιά.

Εικόνα Bad7

Και μετα σου λεει ο Σλουκας αναλαμβανουμε την ευθυνη...ναι και'μεις τωρα ηρεμησαμε!!!Ειναι loosers οι παικτες ο Ολυμπιακος πρεπει να'χει παικτες winners!!

Εικόνα Bad7

και επισης ρε παιδια οι δικοι μας οι μαλακες παλι δε φυγανε απ'το γηπεδο αμα γινοταν αυτο στο σεφ οι παικτες του βαζελου θα'χανε φυγει στο δευτερολεπτο αλλα δε παει να καιγεται το γηπεδο οι παικτες δεν ενοχλουνται ενοχλουνται μονο με τη ΘΥΡΑ7 δυστυχως αυτοι ειναι οι παικτες μας!!

Εικόνα Bad7

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!!!ΚΑΙΡΟΣ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

Εικόνα Bad7

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ!

Εικόνα Bad7

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ!!

Εικόνα tsalouxidis

Εγώ θα γίνω κάτι σαν τον Τσαγανέα στο "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" αλλά δε μ'ενδιαφέρει.Θα το πω και θα το ξαναπώ ένα εκατομμύριο φορές μέχρι να το πιάσει το μάτι έστω και ενός απ'όσους μπορούν να αλλάξουν κάτι.
19 λεπτά χωρίς το Σπανούλη το σκορ είναι 38-28 υπέρ του Ολυμπιακού.
21 λετά με το Σπανούλη το σκορ είναι 38-49 υπέρ του Παναθηναϊκού.
Αν ψάχνετε τί άλλαξε και έγινε το 9-1 δε χρειάζεται να πάτε μακριά. Το 9-1 γίνεται απ'τη στιγμή που ξαναμπαίνει ο Σπανούλης 1.50 πριν το τέλος.Αυτομάτως τρώει δυο μπασίματα απ'το Σλότερ και βέβαια στην τελευταία φάση ακόμα κυνηγάει το Διαμαντίδη να του κάνει το φάουλ.
Κανένας δεν έχει ψυχολογικό πρόβλημα στο ΟΑΚΑ.Κανείς.Είναι θέμα αγωνιστικού ορθολογισμού και πειθαρχίας που δεν υπάρχουν με το Σπανούλη στην πεντάδα.Δεν υπάρχουν σε κανένα ματς δηλαδή αλλά με τον Παναθηναϊκό το φαινόμενο μεγιστοποιείται για άπειρους λόγους ένας εκ των οποίων είναι ότι οι βαζέλες τον ξέρουν πολύ καλά και τον χτυπάνε με οποιονδήποτε παίχτη μαρκάρει απ'το Σλότερ μέχρι το Γιάνκοβιτς μέχρι τον Μποχωρίδη (αν είναι δυνατόν).
19 λεπτά χωρίς το Σπανούλη το σκορ είναι 38-28 υπέρ του Ολυμπιακού.
21 λετά με το Σπανούλη το σκορ είναι 38-49 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Παρ'τε δυο πλήρεις παιχταράδες ακόμα με ικανότητα στην άμυνα, βασικά στη ρακέτα αρκεί κι ένας σαν τον Ντόρσεϋ, ή υποχρεώστετονε να παίζει με μυαλό και πάθος για 40 λεπτά.

Εικόνα savvas gridlock

Οι ιδιοι οι συμπαικτες του Σπανουλη σε διαψευδουν. Εστιαζεις στα αρνητικα του Σπανουλη και αγνοεις τα θετικα του. Η ομαδα αυτη χτιστηκε για να παιρνει ρυθμο απο την αμυνα και να μετουσιωνει την υπεροχη της επιθετικα σε ποντους μεσω του Σπανουλη. Αφαιρωντας τον Σπανουλη απο την εξισωση, θα παρεις καλυτερο ρυθμο απο την αμυνα σου, αλλα στην επιθεση δεν θα μπορεσεις να εκμεταλλευτεις αυτο το πλεονεκτημα. Αν δεις ξανα τα περυσινα ματς με τη Φενερ στην Πολη και την Αρμανι στο ΣΕΦ, οπου ελειπε ο Σπανουλης, θα το καταλαβεις.

Εικόνα tsalouxidis

Δεν αμφισβητείται η ηγετική του παρουσία.Η αγωνιστική του ευφυϊα και χρησιμότητα αμφισβητείται.
Ο σχεδιασμός της ομάδας αφορούσε το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2011-2012.Απ'τη στιγμή που ρολάρισε και μετά ο Ολυμπιακός ο Σπανούλης συνήθως λειτουργεί ως τροχοπέδη στα σημαντικά παιχνίδια(υπάρχει πολύ σοβαρή παρανόηση για τη συνολική του παρουσία σε παιχνίδια τύπου τελικοί, ημιτελικοί, προημιτελικές σειρές, η οποία είναι από αρνητική ως χάλια 3/4 φορές).Στα ματς που περιγράφεις είναι μόνο μια απ'τις απουσίες που έχει ο Ολυμπιακός.Και η μοναδική να ήταν όμως, δεν θα το έβλεπα ως απόδειξη της αναγκαιότητάς του ότι δυσκολεύτηκε η ομάδα στην επίθεση.Λογικό κι επόμενο είναι να χρειάζονται κάποιες εβδομάδες να προσαρμοστούν οι παίχτες όχι στο στυλ αλλά στις ευθύνες.Σε κάθε περίπτωση βέβαια υποθέτεις ότι με Φενέρ-Αρμάνι θα είμαστε στα ίδια περίπου στην άμυνα και με το Σπανούλη οπότε μας έλειπε το κάτι παραπάνω στην επίθεση.Στην Ιταλία πάντως με το Σπανούλη χάσαμε με 30 πόντους.
Εάν εξαιρέσεις τη φιλοδοξία και τον επαγγελματισμό που φέρνει στην ομάδα, στο παρκέ θα τον άλλαζα με ταχύτητα φωτός για αυτά τα λεφτά.

Εικόνα savvas gridlock

Όχι, λέω απλώς ότι ήταν ματς που κρίθηκαν στις τελευταίες επιθέσεις. Μόνο γι'αυτές να είχαμε τον Σπανούλη, το πιθανότερο είναι να παίρναμε τα ματς, άρα και το πλεονέκτημα έδρας για το final 4. Το ότι ο Σπανούλης χειροκροτείται σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης και αποθεώνεται από όλους τους προπονητές της Ευρώπης, δεν σε προβληματίζει;

Εικόνα Son of Hoof

Έχεις όλα τα δίκια. Κι εσύ, όπως και όλοι σχεδόν, αρθρογράφοι, σχολιαστές.
Όλοι φταίνε, το αναλύσαμε, το καταλάβαμε και το χωνέψαμε.

Αν παρακολουθήσει κανείς τόσο τα τελευταία λεπτά του προχτεσινού, όσο και πολλά από τα ματς που έχουμε χάσει μέσα από τα χέρια μας εξαιτίας... "black-out" που λέμε, θα δει ένα κοινο παρονομαστή. Πάντα έχει προηγηθεί τάιμ-άουτ ή ανάπαυλα. Και ρωτάω εγώ, τι σκατά τους λέει? Μπείτε και χάστε?

Ευτυχώς έφυγε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Οι παίχτες, φυσικά δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αλλά ο τρόπος ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ η ομάδα σε ένα ματς στην αρχή του, καθώς και μετά από ΚΑΘΕ ανάπαυλα, είναι θέμα προπονητή. Εκεί θες έναν ΑΡΧΙΔΑΤΟ να τους ντοπάρει αν είναι κοντά ή πίσω στο σκορ, ή έστω να κάνει τα στοιχειώδη αν είναι μπροστά.

Είχα ξαναπεί για το τρόπο που παίζουμε οτι δεν γίνεται να συνεχίστει αυτό το πράμα του να βρισκόμαστε πίσω στο σκορ και να πρέπει να κυνηγάμε. Και προχτές, πάλι στην αρχή τα ίδια είχαμε. Όπως και δεν γίνεται να βαράμε 20 τρίποντα ανα ημίχρονο, ούτε να έχουμε τέτοια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Αυτά πρέπει να τελειώσουν. Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ το σκορ σε κανένα άθλημα. Μπάλα είναι, θα βρεθείς και πίσω, αλλά αυτό παραπήγε ρε παιδιά.

Και αυτό που λες να πάνε σε γιατρό όσοι έχουν ψυχολογικά με τον βάζελο ΠΟΛΥ σωστό. 1ος-1ος η "αρχηγάρα". Επίσης να πάνε και σε γιατρό όσοι τα βάζουν με παίχτες και διοίκηση μόνο και δεν ρίχνουν καμία ευθύνη σε ένα προπονητάκο που έχει χάσει απο αλβέρτη, πεδουλάκη και τον καινουριο τους. Εκτός αν είναι συγγενείς του οπότε τους ψιλοδικαιολογώ.

Προσωπικά μου έδωσε μεγάλη χαρά η αποχώρηση του, αν και δεν συγχωρώ τους Αγγελόπουλους που τον κράτησαν τόσο, ειδικά μετά την περσινή -για μένα πολύ μεγαλύτερη- πίκρα της απώλειας του πρωταθλήματος.

Εικόνα savvas gridlock

''Εκτός αν είναι συγγενείς του οπότε τους ψιλοδικαιολογώ''.

Μην το γελάς καθόλου. Κάποιοι είναι.

Εικόνα Son of Hoof

Δε το γελάω φίλε, διαβάζοντας το μια πριν το στείλω συμπλήρωσα ακριβώς αυτή την πρόταση. Άλλη εξήγηση δεν έβρισκα. Αυτούς τους δικαιολογώ. Αν δε παινέψεις το σπίτι σου κλπ. Πόσο μάλλον όταν είναι ο 1ος ελληνας κόουτς μπλα μπλα μπλα... αλλά αφού απέτυχε σε τόσες προσπάθειες να πάρει εγχώριο τίτλο τι να λέμε τώρα.

Να τονίσω οτι ναι μεν το πρόβλημα της ομάδας επί Μπαρτζώκα, παρέμεινε στα ματς με τον βάζελο, αλλά και κάτι ήττες απο "ψυχωμένους" ΚΑΟΔ, ΠΑΟΚ και αντίστοιχες ομάδες, όταν η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη και τεράστια, δείχνουν βασικά κάκιστη προετοιμασία πριν από κάθε ματς, ανύπαρκτη ανάλυση του αντιπάλου, και πολύ λιγότερο ανικανότητα των παιχτών ή ανυπαρξία αντίδρασης της διοίκησης απέναντι στο σωληνοσύστημα. Κι αν οι παίχτες μπαίνουν κοιμισμένοι είναι ο ρόλος του προπονητή να τους ξυπνήσει.

Αν είσαι ΓΑΥΡΟΣ όμως, δεν μπορεί να γουστάρεις αυτό το πράμα, όχι τον άνθρωπο Μπαρτζώκα, αλλά το αποτέλεσμα της δουλειάς του που φαίνεται στο γήπεδο. Δεν είναι βιαστική κρίση. Είναι βάσει αποτελεσμάτων και εικόνας της ομάδας στα ματς με τον βάζελο, που κρίνουν τους τίτλους. Καλή τύχη να'χει στο μέλλον, υγεία, να βρει μια ομάδα στην οποία να ταιριάζει, και να ευχαριστεί τον Θεό που έχει Ευρωπαϊκό τίτλο στο CV του, χάρη στην θητεία του στον Ολυμπιακό.

Τώρα το ποιος θα έρθει δεν με νοιάζει. Όποιος και να είναι δεν θα τον κρίνω βιαστικά. Όπως και δεν έκανα με τον Μπαρτζώκα. Εκ των αποτελεσμάτων θα κριθεί. Για μένα χρειάζεται οπωσδήποτε μαστίγιο. Πολύ μαστίγιο και τσίτα τα γκάζια στις προπονήσεις. Αφού φοβούνται τόσο οι παίχτες όταν παίζουν με τον βάζελο και παραλύουν, να αποκτήσουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΒΟ οτι θα τους γαμήσει τη μάνα ο κόουτς ΌΠΟΤΕ κάνουν τέτοιες μαλακίες στο παρκέ σαν αυτές που μας κοστίζουν τα ματς. Να μπαίνουν στο πολυτελές αμαξάκι τους όταν πάνε στην προπόνηση και να τους πιάνει ταχυπαλμία για την πούτσα που θα φάνε στο τρέξιμο και τη δουλειά. Γιατί τα θέλει ο κώλος τους. Από τον κόσμο το πήραν το μήνυμα.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστος και σαφης. Απ΄τη μια η φωτια, η λατρεια για τον ΘΡΥΛΟ κι απ΄την αλλη η παγωμαρα, η ψυχροτητα που μας εχει δημιουργησει το μπασκετικο τμημα. Ελπιζω να παρει συντομα τελος, αυτος ο ψυχοφθορος δυϊσμος. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΘΕΛΩ ΔΡΑΣΕΙΣ. ΘΕΛΩ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μίλησα χθες επιγραμματικά για επιμερισμό ευθυνών. Εσύ το ανέλυσες πολύ καλά. Φυσικά και οι παίχτες έχουν τις ευθύνες τους. Γενικά, επικρατεί ένα αλαλούμ. Για να δούμε τι θα δούμε και με τον νέο κόουτς. Προσωπικά δε θα έχω κανένα πρόβλημα αν συνεχίσει ο Τόμιτς ως το τέλος.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΝΤΟΥ..
ΕΣΥ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΜΟΥ..
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ Σ'ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ..
ΠΟΥΤΑΝΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΙΑ ΖΩΗ..
ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕΟ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ..
ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ...

ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΝΤΟΥ..
ΕΣΥ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΜΟΥ..
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ Σ'ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ..
ΠΟΥΤΑΝΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΙΑ ΖΩΗ..
ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕΟ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ..
ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ...

ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΝΤΟΥ..
ΕΣΥ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΜΟΥ..
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ Σ'ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ..
ΠΟΥΤΑΝΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΙΑ ΖΩΗ..
ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕΟ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ..
ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ...

Εικόνα Bad7

Αυτό περι ξεφτίλας στην αρχη, αν χρειάζεται να το διευκρινίσω, φυσικά και δεν αφορα σε καμια περιπτωση ουτε τον Ολυμπιακό, ουτε το Σημα, ουτε τη φανέλα. Και φυσικά, ουτε τον κόσμο.
Είναι αποκλειστικό προνόμιο και κεκτημένο, ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
Γιατι δεν ηταν μόνο ο Μπαρτζώκας.

Παρτε όλοι τις ευθύνες σας.

Εικόνα ser

Διαβάζοντας τα όσα μύρια για την κατάντια της μπασκετικής ομάδας, θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω πιο ήπια στάση που σου αφήνει περιθώρια να σκεφτείς καλύτερα όσα λέγονται και γράφονται. Δεν νομίζω ότι ο Μπαρτζώκας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από το τρίο που συγκροτούν μία επαγγελματική ομάδα μπάσκετ (Διοίκηση και παίκτες τα υπόλοιπα δύο). Ευθύνη καταλογίζεται στους παίκτες, που κατά τη γνώμη μου, που δεν πρόσεξαν να κλειδώσουν τη νίκη στα τελευταία λεπτά της συνάντησης. Στο επίπεδο που θεωρώ ότι βρίσκονται, δεν χρειάζονται οδηγίες από τον πάγκο για να μπορέσουν να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της συναντήσεως και απέναντι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Φυσικά και έχει το μερίδιό ευθύνης και ο coach αλλά όταν οι παίκτες κάνουν του κεφαλιού τους ... Το αποτέλεσμα είναι οριακό και η νίκη από την ήττα απέχουν ελάχιστα. Κανείς δεν θα μίλαγε αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός, που ήταν πολύ κοντά. Το ότι συνέβησαν όσα συνέβησαν στα τελευταία λεπτά δεν είναι δυνατό να ευθύνεται κανείς coach όταν κάνεις μαζεμένα όσα λάθη δεν είχες κάνει σε όλο το παιχνίδι. Όταν παίκτες με 90% ευστοχία χάνουν βολές. Εκ του αποτελέσματος, φυσικά, μπορείς να πεις πολλά και να γίνεις περισπούδαστος και τρανός.

Κάπως έτσι ήρθε η ανέλπιστη αυτή ήττα στο πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν και για πολλούς φυσικά ήρθε η καταστροφή!!!. Να φύγει ο Μπαρτζώκας, οι παίκτες, το προπονητικό τιμ. Μόνο για τους Προέδρους δεν ακούσαμε. Να μείνουν ή να φύγουν; Προσωπικά, είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της καταστάσεως που βιώνει το τμήμα μπάσκετ. Εκτός του ότι κάθε χρόνο προβαίνουν σε μειώσεις του μπάτζετ, δεν μπορούν να προστατέψουν την ομάδα από τις αλητείες και το οργανωμένο κύκλωμα που λυμαίνει τον χώρο. Εντάξει, ασχολούνται από χόμπι με την ομάδα. Αλλά τόσα λεφτά που έχουν ξοδέψει δείχνει κάτι άλλο για την προσωπικότητά τους. Δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν ούτε μία επένδυση αναψυχής, όπως είναι θεωρητικά γι' αυτούς ο Ολυμπιακός. Οι ίδιοι οδήγησαν την κατάσταση ως εδώ. Κανένας Μπαρτζώκας δεν μπορεί να κλέψει μία νίκη από το βρώμικο σύστημα αν το παιχνίδι δεν παίζεται επί ισοίς όροις. Που είναι λόιπόν η προστασία στην ομάδα όταν τη χρειάζεται; Και τώρα, με διαμορφωμένο το χθεσινό αποτέλεσμα δεν είχαν ούτε το ανάστημα να πάρουν την απόφαση για την απομάκρυνση του Μπαρτζώκα. Ο ίδιος ο κόουτς, ανέλαβε τις ευθύνες του και τις ευθύνες των Διοικούντων και των παικτών και σήκωσε το ανάστημά του δίνοντας τη λύση από μόνος του.
Μάλιστα κύριοι πρόεδροι!!! Όχι μόνο δεν μπορείτε να προστατέψετε την ομάδα, αλλά ούτε να πάρετε ξεκάθαρες αποφάσεις τη στιγμή που χρειάζονται.

Συμπερασματικά, δεν τρέφω αυταπάτες για το μέλλον. Η ομάδα πηγαίνει μονίμως για σφαγή χωρίς κανείς να ιδρώνει. Δε συνεχίζω τις σκέψεις μου, αλλά ξεκάθαρα ποιος μπορεί να συγκρίνει τους διοικούντες στο μπάσκετ με τον αντίστοιχο στο ποδόσφαιρο. Τώρα θα μου πείτε ότι το μπάσκετ έφερε την ύψιστη διάκριση σε ομαδικά αθλήματα αλλά το γεγονός ότι ο Μπαρτζώκας συμμετείχε ενεργά σε αυτή τη διάκριση, αυτό, μάλλον το προσπερνάμε αδιάφορα.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια για το site σας που το διαβάζω τις περισσότερες φορές και αποτελεί φάρο ενημέρωσης. Συνεχίστε δυναμικά και ολυμπιακά.

Εικόνα clark gheibol

Διαφωνώ για όσα λες για τους μεγάλους Προέδρους του μπασκετικού τμήματος. Ξεκινώντας από το προψεσινό, οι συνθήκες ήταν πενηνταρίσες. Χωρίς κόζμο και με διαιτησία που εχθρική δεν τη λες. Όντως προβαίνουν σε μειώσεις του μπάτζετ, αλλά διατηρούν τον Ολυμπιακό σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη. Μην ξεχνάς ότι και τα δύο ευρωπαϊκά τα πήραμε με μειωμένο μπάτζετ. Προψές δεν έφταιγαν διοίκηση- προπονητής- παίχτες. Προψές έφταιγαν ο προπονητής και οι παίχτες.
Επιπλέον, για να φύγουν οι Αγγελόπουλοι, ακόμα κι αν δεχόμουν ότι δεν έχον μέλλον, που δεν το δέχομαι, πρέπει να έρθει κάποιος που θα είναι διατεθειμένος να ξοδεύει ετησίως μεγάλα ποσά από τζέπη του για να συντηρήσει, αλλά και για να αυξήσει το μπάτζετ, αφού οι Αγγελόπουλοι δε μας κάνουν. Πρέπει να βάζει 15-20 μύρια ευρώ ετησίως. Πού είναι αυτός; Εδώ θα προσθέσω ότι οι Αγγελόπουλοι αγαπάνε το άθλημα, είναι μπασκετικοί. Γουστάρουν το τμήμα, δεν το παίρνουν επειδής δεν μπορούν να πάρουν το ποδόμπαλο. Το να αλλάξουμε διοίκηση σε υψηλό επίπεδο, σε επίπεδο Προέδρου, είναι καθαρή αυτοκτονία. Πρέπει απλά να γίνει λίγο πιο αποτελεζματικό το τιμ. Οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι το έχουν πάρει πατριωτικά τελευταία με προσωπικές επεμβάσεις και κινήσεις, άρα έχουμε βελτίωση σ' αυτό το επίπεδο. Νομίζω ότι η αλλαγή του προπονητή ήταν το σοκ που χρειαζόταν για να γίνουν όλοι λίγο καλύτεροι, λίγο πιο γαύροι. Μένει να δούμε ποιον θα φέρουμε

Εικόνα apostolos gaganis

Πολυ καλα τα λες. Φωνη γαυρικη. Που βλεπει καθαρα και ανατεμνει. Ωριμη. Να...εμφανιζεσαι οσο μπορεις συχνοτερα. Χρειαζονται τετοιες συμμετοχες, σε τουτο το ξεχωριστο, ηλεκτρονικο χωνευτηρι...

Εικόνα jimakos

Έτσι μπράβο Gavronta. Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Για τα 38 λεπτά φταίει ο Μπαρτζώκας. Για τα
2 λεπτά οι παίκτες. Και φυσικά η ξεφτίλα είναι δική τους.
Υ.Γ. Αν θέλουν ψυχολόγο ξέρω εγώ μερικούς καλούς. Κάνουν και επισκέψεις στις προπονήσεις αν χρειαστεί. Ας ρωτήσουν και τους παλιότερους από το ποδόσφαιρο. Θα τους φύγουν τα ψυχολογικά αμέσως.

Εικόνα savvas gridlock

Πήρανε μια πρώτη δόση, το βράδυ στο ΣΕΦ μετά τον αγώνα. Αν συνεχιστεί αυτό το βιολί, υπάρχουν και προπονήσεις. Υπάρχουν και σπίτια. Αλλά φυσικά εμείς δεν τα υιοθετούμε αυτά, για να μην παρεξηγηθούμε.

Εικόνα john

Αν και συμπαθώ πολύ τον μπαρτζωκα,με τις παρούσες συνθήκες ηταν αδύνατο να συνεχίσει.

Ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία ΕΦ όσον η ομάδα θα εχει καινούργιο προπονητή.
Και όπως λέει και ο μελαγιες καλο θα κάνει ενας ψυχολόγος .Δεν ειναι ντροπή

Εικόνα Gavrontas

Ψυχολόγος για αθλητη που φοραει το Δαφνωστεφανωμενο; Ειδικα για να του λυσει ψυχολογικα απέναντι στη βαζέλα;

Νομιζω δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή απο αυτη. Σ αυτο το συμπαν τουλάχιστον.

Εικόνα john

Στην ομάδα δεν παίζουν εφταθυριτες.Υπαρχουν μερικοί αθλητές που παίζουν σαν να εχουν γεννηθεί στον Πειραιά (Χαϊνς αν και τα σκατωσε μετα,Άλκηστη Αβραμίδου απο το πόλο) αλλα ειναι λογικό και ανθρώπινο να μην το εχουν ολοι οι άνθρωποι αυτο μεσα τους.Π.χ ο λοτζεσκι σε καθε ματς σε γεμάτο ΟΑΚΑ ασπρίζει απο το φόβο του.Οπως και ο Σλούκας χθες

Όταν υπάρχει φανερό πρόβλημα στην ψυχολογική προετοιμασία των αγώνων με τον βαζελο δεν βλεπω το γιατι να μην κανουμε τα παντα για να το λύσουμε