Σαν σήμερα, 31/01



Σχεδόν καθημερινά, ανεβάζουμε στη σελίδα μας στο Facebook αρχειακό υλικό από διάφορες σημαντικές στιγμές -αγωνιστικές και μη- της Ιστορίας του Θρύλου.
Με δεδομένο ότι στο Facebook ειναι σχεδόν αδύνατο να αναζητήσει κάποιος που θα ενδιαφερθεί το συγκεκριμένο υλικό, σκεφτήκαμε να το καταχωρούμε σε ξεχωριστά άρθρα κάθε φορά στο site, και με διάφορα εργαλεία (πχ tags που έχουμε ηδη, ή search που θα προσθέσουμε σύντομα) να μπορεί κάποιος να αναζητήσει γεγονότα η υλικό που αφορούν συγκεκριμένες στιγμές της Ιστορίας μας.
 
Ας δούμε λοιπόν κάποια σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σημερα, 31 Ιανουαρίου, κατα το παρελθόν.
 
Ιστορίας  ΘΡΥΛΟΥ  συνέχεια …
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
31/1/1954   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  9η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς   1-0  47' ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ
 
31 Ιανουαρίου 196013η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Ελλάδος,  έγινε η θρυλική κατάληψη του Αιγίου από γαύρους, στο ματς Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός 0-2. Γαύροι με ποδήλατα, καϊκια και αυτοκίνητα έβαψαν κόκκινη την Πελοπόννησο, ενώ μέχρι και ο Νεστορίδης της ΑΕΚ παράτησε την ομάδα του και πήγε να δει το μεγάλο Ολυμπιακό των 6 σερί πρωταθλημάτων. Είχαμε κάνει ξεχωριστό άρθρο παλιότερα. Τα γκολ  40' ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 50' ΓΚΑΒΕΤΣΟΣ
 
31-01-196516η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0 - 1 με γκολ του Σιδέρη στο 86', που πανηγυρίστηκε έξαλλα από χιλιάδες γαύρους στη Νέα Σμύρνη.
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ





 
31-01-1971, 18η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής,  ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του ματς με το Γουλανδρή και επισήμως στη διοίκησή του ως γενικός αρχηγός και αντιπρόεδρος, στο Καραϊσκάκη με το Αιγάλεω. 2-2 θα λήξει το παιχνίδι, αλλά οι γαύροι θα αποθεώσουν το Γουλανδρή, που δακρυσμένος θα δηλώσει τα παρακάτω. Τα γκολ, 15' Γρίμμας (Αυτ.), 51' ΓΙΟΥΤΣΟΣ, 62' Λάρδας, 74' Σταυρόπουλος
 






31-01-1979Προκριματική Φάση 32  Κύπελλο Ελλάδος     Εθνικός-Ολυμπιακός 0 - 1 με γκολ του Γαλάκου στο 16'.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ





 
31-01-1982, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  18η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1 - 1  52' Λιβαθηνός (Αυτ.) - 81' Νικολάε
 
18η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 στη Λεωφόρο, λίγες μέρες μετά την σφαγή των Δέδε-Ζλατάνου-Βουράκη στο 3-2 του Κυπέλλου, στο ίδιο γήπεδο. Στην σκιά του σκανδάλου Μπουμπλή, που είναι στην κορύφωσή του και με τον κόσμο του Θρύλου να βράζει, αφού ο Καρκινογιάννης αλωνίζει παντού, ο Ολυμπιακός θα προηγηθεί με αυτογκόλ του Λιβαθηνού, για να ισοφαριστεί στο 80' από τον Ντουρονικολάε. Τότε βγήκε το σύνθημα των γαύρων ''ο Θρύλος γαμάει τον Ντουρονικολάι, για να ξεκουραστεί ο κώλος του Μπουμπλή'', ως απάντηση στο ''απόψε γαμάει ο Ντουρονικολάι, για να ξεκουραστεί η πούτσα του Μπουμπλή'' των βάζελων. Ο Θρύλος θα τελειώσει το ματς με 9 παίκτες, με γελοίες αποβολές του Ξανθόπουλου (τον χτύπησε ο Καρούλιας και αποβλήθηκαν πακέτο) και του Βαμβακούλα, με τον Αλκέτα Παναγούλια, προπονητή του Θρύλου να δηλώνει μετά το ματς πως ''δεν ξανάγινε τέτοια αποβολή σαν κι αυτή του Ξανθόπουλου''. Κατάληψη οι γαύροι στη Λαγοφλώρο, έβαλαν μέσα στο σπίτι τους τα βαζέλια από νωρίς.
 










 
Η αποθέωση του ΘΡΑΣΟΥΣ! Αφού λίγες μέρες πριν πήρε τρία πέναλτι, αφού στο συγκεκριμένο αγώνα ο ΘΡΥΛΟΣ τελείωσε με ΕΝΝΕΑ ποδοσφαιριστές, ο «καπετάνιος των playmobil» έβγαλε και ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, ζητώντας «αδιάβλητο» πρωτάθλημα! Δεν το είχε «εξυγιάνει» καλά ακόμα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Του πήρε άλλα δυο χρονάκια.
 
 
31/01/1990  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  Προκριματική Φάση  Κύπελλο ΕΠΑΕ (League Cup)  3-0  35' ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ, 79' ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ, 80' ΕΝΤΒΑΛΝΤΟ
https://www.youtube.com/watch?v=dPmySlmPGWo



-31/1/2001, Ολυμπιακός-Βερόνα 94-92 σε ένα μεγάλο ματς για την Ευρωλίγκα. 4 καθοριστικά τρίποντα στο τέλος ο Οικονόμου, ενώ Ράντζα και Μπουντούρης παίζανε με ένεση.
 

 
31/1/2002ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ  Προημιτελική Φάση, 1ος Αγώνας  Κύπελλο Ελλάδος  3 - 0  72' ΑΝΤΖΑΣ, 78' - 86' ΤΖΙΟΒΑΝΙ
 
Προημιτελική Φάση, 1ος Αγώνας  Κύπελλο Ελλάδος  Ολυμπιακός-Καλλιθέα 3-0 στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο, με δύο γκολ του Τζιοβάνι ενώ το σκορ ήταν 0-0 μέχρι το 70'


 
 
31/1/2010ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  20η Αγωνιστική  Superleague  0 - 1  7' ΝΤΑΡΜΠΙΣΙΡ
 
20η Αγωνιστική  Superleague  Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 στη Νέα Σμύρνη με γκολ του Ντάρμπισιρ (7'). Μια νίκη που ήρθε δύσκολα.

 
Σαν σήμερα, 31/1/2013, πολύ μεγάλη νίκη ο Θρύλος του Μπαρτζώκα με 82-71 επί της Φενέρ στο ΣΕΦ, στον δρόμο για το δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό.

 
31/1/2016 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   20η Αγωνιστική  Superleague   0 - 3    13',25' Φορτούνης, 57' Ντουρμάζ
 
 
 
 
 
Κι επειδή η Ιστορία μας δεν ειναι μονο σημαντική για τις χαρές και τα πανηγύρια
31/1/2007, γράφουμε αρνητική ιστορία, αφού αποκλειόμαστε για πρώτη φορά στο Κύπελλο από ομάδα Β' Εθνικής και μάλιστα σε διπλά ματς. Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 στην παράταση, με το γκολ του Κοντογουλίδη από λάθος γύρισμα του Ζεβλάκοφ και σε συνδυασμό με το 2-0 υπέρ του ΠΑΣ στο πρώτο ματς, η ομάδα των Ιωαννίνων προκρίνεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο, Σέζαρ, Κωνσταντίνου, Νικοπολίδης, Τοροσίδης και γενικότερα 11 πανάκριβοι για τα ελληνικά δεδομένα παίκτες, έμειναν εκτός Κυπέλλου από τον Κοντογουλίδη, τον Άριαν Μπελά, το Σαϊτιώτη και το Γήττα.
 
 
 
-Ένας από τους μεγαλύτερους γαύρους δημοσιογράφους, ο Μάκης Ευαγγελίου, πέθανε σαν σήμερα στις 31/1/2008. Με την πένα του μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ολυμπιακών στο ΦΩΣ, από τη δεκαετία του '50 ακόμη. Ήταν και οπαδός του Ατρομήτου, ως κάτοικος Περιστερίου. Από τους καλύτερους δημοσιογράφους, με πολύ καλά ελληνικά και με κείμενα που κάνουν το μέσο ΑΡΔάκο που νομίζει ότι δημοσιογραφεί σήμερα να μοιάζει κανονικό καφενείο μπροστά του. Λογοτέχνης και δάσκαλος, αλλά πάνω από όλα μέγας γαύρος, που ειδικά τη δεκαετία του '60 έδινε μάχες αποκαλύπτοντας πολλές βαζελο-βρωμιές του ''βαλιτσοφόρου''. Αιωνία του η μνήμη...
 
 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Όλο το ματς του Θρύλου με την Βερόνα εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=ug4SKDi8xxo

Εικόνα μαουνιέρης

Στο ματς με τα Γιάννινα στο Καραϊσκάκη δεν έπεφτε καρφίτσα. Έκανε ένα λάθος ο Ζεβλάκωφ και μας το κάρφωσε ο Κοντογουλίδης, που είναι γαύρος... Sic transit gloria mundi.

Εικόνα Ψηλός

Θυμάμαι την ξεφτίλα από τα Γιάννενα, απαράδεκτα πράματα. Αλλά, αυτά παθαίνεις όταν έχεις για προπονητή έναν κοιμήση Νορβηγό και βάζεις τερματοφύλακα το Μπούτινα (!!!) και ταυτόχρονα οι παίχτες σου ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ επειδή σνομπάρουν το κύπελλο. ΄Ήταν περίεργη εκείνη η χρονιά· πήραμε αέρα το πρωτάθλημα, με +9 απ' την Α.Ε.Κ. και +17 απ' τους βάζελους, αλλά χάσαμε και τα 2 ντέρμπυ, 1-0 στο Ο.Α.Κ.Α. με το χαζό αυτογκόλ του Κωστούλα και 0-1 στο Καραϊσκάκη αντί για 4-0, με τη γλίστρα του Ανατολάκη στο τέλος, που τό 'βαλε μετά ο Δ. Παπαδόπουλος. Με την Α.Ε.Κ. 1-0 νίκη εντός και 3-3 έξω, με τον Π.Α.Ο.Κ. νίκη 2-0 εντός και νίκη έξω 2-3.
Στο κύπελλο μας κάνανε πλάκα οι ΑΕΚτζήδες που 2 γύρους νωρίτερα, στους 32 είχαν αποκλειστεί απ' το Χαϊδάρι, και οι βάζελοι που στον τελικό χάσαν από τη Λάρισα!
Όσο για την Ευρώπη, το ό,τι χειρότερο: 3 βαθμοί από 3 ισοπαλίες...
Τροντ Σόλιντ, με ένα Βέλγο κι ένα Σκοπιανό για βοηθούς, έδιωξε τον Καραπιάλη από τις ακαδημίες κι έφερε τον Αμπντεσλάμ Ουαντού (πωπωπωπωπω) και το Φέλιξ Μπόρχα, την κόμπρα των Άνδεων... Κι είχες μετά τον Κόκκαλη να ονειρεύεται τελικό Τσουλού το 2007 στο Ο.Α.Κ.Α.... Κι έφυγε κι ο Ριβάλντο κακήν κακώς στο τέλος της χρονιάς και μετά μας κούναγε δάχτυλα... Τουλάχιστον πουλήσαμε τον αλανιάρη τον Καστίγιο στη Σαχτάρ και φέραμε Γκαλλέττι, Κοβάτσεβιτς, Λούα Λούα κλπ.

Εικόνα Αλέξανδρος

Επίσης να συμπληρώσω ότι φάγαμε τιμωρία στην Ευρώπη στο ματς με την Σακτάρ (εκεί που ουσιαστικά κλείστηκε η μεταγραφή του Νέρι στους Ουκρανούς) και την σεζόν 2007-2008 παίξαμε το πρώτο ματς με την Λάτσιο κεκλεισμένων των θυρών