ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟ 1957



 
Θυμάστε που είχαμε δει το θέμα ''πρώτος σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού''?
 
 
Πάμε να δούμε κάποια περισσότερα στοιχεία σήμερα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-11-1957
 
 
Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά λοιπόν για την αναγνώριση του Συνδέσμου, σαν σήμερα, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 1957, είχαμε τα εγκαίνια του Συνδέσμου Οπαδών Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 25-11-1957
 
 
 
 
Όταν λοιπόν οι άλλοι μας λένε ''γαύροι, δεν υπήρχατε οπαδικά πριν το 1981'', εμείς τους απαντάμε με στοιχεία και φωτογραφίες. Στεγασμένο σύνδεσμο είχαμε στο Πασαλιμάνι από το 1957, αναγνωρισμένο με δικαστική απόφαση και πριν από 55 χρόνια κάναμε εγκαίνια. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μάθαμε και το όνομα του παπά που ήταν και στη φωτογραφία. Περαστικά στους αντιολυμπιακούς και ΒΙΞ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΜΑ.
 
Υ.Γ. Τονίζουμε για μία ακόμη φορά. Δεν μας νοιάζει καθόλου το ποιος ''πρωτοπόρησε'', το ποιος ''έφερε τον οπαδισμό στην Ελλάδα'', ''ποιος άνοιξε τον πρώτο σύνδεσμο οπαδών στη χώρα'' κτλπ.. Ακόμη κι αν βρεθεί ότι κάπου στη γη, από το 1945 ξέρω'γω είχαμε εμείς πρώτοι σύνδεσμο, τα ίδια ακριβώς θα λέω και θα γράφω. Την ιστορία μας πάμε να αναδείξουμε εδώ μέσα και τίποτε περισσότερο. Τα γραφικά ''μόνο εμείς υπήρχαμε οπαδικά, εσείς ήσασταν ανύπαρκτοι παλιότερα'' είναι για κάνα λαγουδάκι αστοιχείωτο και κάναν πουθενά ΑΡΔ, που κάνει και αφιερώματα για τον ''αρχαιότερο σύνδεσμο οπαδών στην Ελλάδα, τη θύρα 13, με τον ΣΦΟΠ να υπάρχει ως πρόδρομός της από το 1952''. Ο νοών νοείτω, γαμώ την προπαγάνδα σας, κομπλεξικοί και ψεύτες, υπάλληλοι του Ενιαίου Αντιολυμπιακού Μετώπου aka  ΕΑΜ  και της αντιολυμπιακής προπαγανδιστικής μηχανής.

Σχόλια

Εικόνα nissios

Κάτι τέτοιες αναρτήσεις μακάρι να έμεναν μόνιμα πάνω πάνω και να μην τις έσπρωχνε η επικαιρότητα στα άδυτα του σάι. Δεν μου αρέσει και ως ιδέα να "έρχεται" το τιγράκι το λούτρινο και να εκτοπίζει την ιστορία μας.

Πλάκα κάνω. Ο φάκελος με τα ιστορικά είναι εκεί και περιμένει. Απλώς το θεώρησα χρέος μου να γράψω κάτι γι' αυτήν την αναρτησάρα, μια που, όταν πρωτοκαρφιτσώθηκε, δεν είχα ακόμη πολιτογραφηθεί στην ρατμική κοινότητα.

Εικόνα savvas gridlock

Eπίτηδες δεν την ανασύρω συχνά, γιατί σε αυτήν τη φωτογραφία είναι ο παππούς μου.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Μην με περάσεις για καμιά αδερφή που συγκινείται...

Εικόνα nissios

Ναι, το διάβασα που το λέγατε με τον Θωμά. Προσπαθώ να συγκρίνω φυσιογνωμίες, για να καταλάβω ποιος είναι αλλά δεν... Θα μου τον δείξεις κατ' ιδίαν. Αδερφή είναι όποιος δεν συγκινείται με κάτι τέτοια...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πόσο άσχημος ακούγεται ο όρος ΕΑΜ για τους αλλόθρησκους; Προτείνω, Σάββα, να τους λέμε κάπως αλλιώς. Ίσως ΒΥΖΙΑ (βάζελοι υπάνθρωποι ζελέδες ιντερνετικοί αντιολυμπιακοί)ή ΚΟΛΟΣ (κλαψομούνηδες Ολυμπιακοί λερώνουν Ολυμπιακούς Συνδέσμους) ή κάπως αλλιώς τέλος πάντων. Το ίδιο άσχημα νιώθω κάθε φορά που βλέπω την ομάδα του πουσταρά Αρμάνι στην Ιταλία και γράφει κάτω στο σκορ ΕΑΜ-OLY.

Σάββα, στη φωτογραφία είναι και ο πατέρας σου έτσι; Από πρώτο χέρι τα ξέρεις.

Εικόνα savvas gridlock

O παππούς ρε, όχι ο πατέρας. Είπαμε, μεγαλώσαμε, αλλά όχι και τόσο...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χαχαχα! Έλα ρε μην κάνεις έτσι! Καμιά 25αριά χρόνια σε μεγάλωσα μόνο!