Πετάει ο βάζελος; πετάει και κανει και μπιπ-μπιπ


Tags: -

 Ομολογώ πως δεν είχα διάθεση να ασχοληθώ περισσότερο με το χτεσινό μάτς.
Προσωπικά διαχειρίστηκα ήρεμα το χτεσινό αποτέλεσμα –η αλήθεια είναι όχι αμέσως, αλλά δεν βρήκα και πολλούς λόγους να φρικάρω.
Όμως, αμέσως μετά, και ιδιαίτερα σήμερα, ήρθα αντιμέτωπος με μια συλλογική παράνοια και παραφροσύνη, επειδή ο Θρύλος ήρθε 2-2 με το ζελα χτες στο ντέρμπυ
Βέβαια, όπως πάντα, το ρυθμό τον δίνουν οι αλαλάζοντες ΑΡΔ, αυτοί που εκ γενετής έχουν τη ροπή να αποθεώνουν το λαπατοφόρο σωματείο: φανταστείτε τώρα, να περιμένουν να διασυρθεί ο ζελές κι αντ΄ αυτού να βλέπουν το μέχρι προσφάτως πτώμα να διεκδικεί μέχρι και τη νίκη σε έναν αγώνα εξ’ ορισμού χαμένο.
Νομίζω πως η παράκρουση έρχεται ως φυσική συνέπεια.

Όμως, αυτή η παράνοια, δεν εντοπίζεται μόνο στο ΑΡΔικειμενικό σύμπαν, αλλά και στο δικό μας. Είτε μιλάμε για οπαδούς, είτε για ΜΜΕ.

Ας ξεκινήσουμε απ τους άλλους.
Ηθικός νικητής, λένε, ο βάζελος.
Μάλιστα. Τι σημαίνει ηθικός νικητής ρε σουργελα; Επειδή το ματς δεν εξελίχτηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες τις δικές μας, και τους φόβους όλων των υπολοίπων (εγώ το είχα παίξει 0-5 και 1-5 στο στοίχημα), και ηρθε 2-2, ο ζελές είναι ηθικός νικητής; Θα μου πεις, εδώ 3αρα αρπάξανε προχθές απ την Τοτεναμ, και μείνανε έξω απ την Ευρώπη, και πάλι βρήκανε λόγους για διθυράμβους, δε θα έβρισκαν «ηθική νίκη» την χτεσινή ισοπαλία; (Α ΡΕ ΠΑΡΑΠΛΗΓΑ ΦΟΥΣΤΕΡ…)

Κι ακριβώς αυτό το αναπάντεχα «καλό πρόσωπο» του βάζελου (το αναπάντεχο συνεχές τρέξιμο θα έλεγα εγώ…) είναι που δημιούργησε αυτές τις εν πολλοίς στρεβλές εντυπώσεις για το ματς και το αποτέλεσμα. Γιατί στο ημίχρονο πχ, δεν ξέρω πόσα ζευγάρια κάλτσες είχαν αλλάξει οι μετά το τέλος του ματς αλαλάζοντες και βρισκόμενοι σε παράκρουση οπαδοί και αγαπητικοί του βάζελου. Και στο ημίχρονο, χωρίς ο Θρύλος να εντυπωσιάσει, ήταν μπροστά στο σκορ παίζοντας κάνα 10λεπτο απλά υποφερτά, πιστοποιώντας νομοτελειακά σχεδόν την χαώδη διαφορά του απ τον φθισικό λαπατοφόρο.

Τι περιμέναμε στο β; Μα φυσικά την, ως αυτόθροο συνέπεια, ξεγυρισμένη 5άρα στους φθισικούς.

Τους οποίους στο β’ περιμέναμε ακόμα πιο φθισικους απ' το πρώτο, λόγω και της ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ κούρασης απ το ματς που δωσανε με μια Αγγλική ομάδα την Πέμπτη, και την οποία τελείως αναπάντεχα-πολλα τα αναπάντεχα ε;- και ύποπτα για μένα,  την είχαν τρέξει ανελέητα για μεγάλο διάστημα, ενώ δε σταμάτησαν να τρέχουν ούτε μέχρι τη λήξη, ενώ χάνανε με 3-1 κι ακολουθουσε ένα πολύ σημαντικό νέρμπυ. Σα να μη μπορούσανε να σταματήσουνε ένα πράμα…(λες να μην μπορούσανε να κοιμηθούνε κιόλας, κε Μακη μου; Προσωπικά πάντως, νομιζω αμα προλαβαινανε, και δεν υπήρχε κίνδυνος να μην είναι στις 730 την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, θα πέρναγαν κολυμπώντας τη Μάγχη, και από κει θα γύριζαν με τα ποδάρια).

Το ίδιο φυσικά περίμενε κι ο Ζαρντίμ. Ο οποίος, είδε το ματς σαν φετα αχνιστό ψωμί που μόλις βγήκε απ το φούρνο, και είχε ήδη έτοιμο στο μαχαίρι του το φρέσκο βούτυρο να το απλώσει πάνω. Γι αυτό και κράτησε την ομάδα πίσω, ώστε να βρει πολλούς χώρους μπροστά, ποντάροντας στο αυτονόητο οτι ο βάζελος θα προσπαθήσει να επιτεθεί μπας και παρει κατι παραπάνω απ το ματς. Συνυπολογίζοντας και την αυτονόητη κούραση που είπαμε παραπάνω, δεν νομίζω πως μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς.
Και παρόλο που τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν ακριβώς έτσι, και το ένα αναπάντεχο διαδέχονταν το άλλο, η ομάδα είχε τις ευκαιρίες να κάνει το 1-3 (Α ΡΕ ΠΑΡΑΠΛΗΓΑ ΦΟΥΣΤΕΡ..)
Όσο περνούσε ο χρόνος, ο βάζελος κέρδιζε μέτρα και επιθέσεις, φτάνανε εύκολα στην περιοχή μας και μεις ολο και πιο δυσκολα βγαιναμε μπροστά, και τα αλλα είναι ιστορία. Μια αναπάντεχη, αλλά δίκαιη ιστορία θα έλεγα εγώ, τουλάχιστον όσον αφορά την δικιά μας εικόνα.

Τώρα, ας ερθουμε στα άλλα παρανοϊκά που ακουστηκαν από παντου του στυλ «απολογούμενος ο Ζαρντίμ» κλπ.
Για να καταλάβω κι εγω: Απολογούμενος ΓΙΑΤΙ και, το κυριότερο, απέναντι ΣΕ ΠΟΙΟΝ;
Εγώ θα αποδεχόμουν ότι αν πρεπει  καπου να απολογηθεί, θα ήταν στον κόσμο της ομαδας και μόνο και μόνο γιατι δεν ικανοποίησε η ομαδα χτες τις απαιτήσεις μας, και πουθενά αλλού. Σε κανέναν άλλο.
Δεν κατάλαβα. Σε ποιόν να απολογηθεί ο Ζαρντίμ, έχοντας πάρει το πρωτάθλημα απ το Νοέμβρη και έχοντας στην ομάδα να συνεχίζει στο ΟΥΕΦΑ και ενώ στις λεπτομέρειες έμεινε εξω απ το Τς.λ. και έχοντας μαζέψει 9 βαθμούς;
Καλά, για τους ΑΡΔ που ζητάνε να απολογηθεί, δεν το συζητάω …ένας λόγος είναι και το ότι ζαλίστηκαν απ το πάνω κάτω στην τραμπάλα του Ζαρντίμ.
Αλλά, από την άλλη, πριν απ το Ζαρντίμ, νομίζω ότι θα ‘πρεπε να απολογηθούν άλλοι.

Τι φταίει ο Ζ δηλαδή, αν τόσοι πολλοί και σημαντικοί παίχτες είναι σε τόσο κακή βραδιά;
Τι φταίει αν ο πυρηνοκινητος συνήθως Χολέμπας χτες έκαιγε πελετ, και τον έκανε γιο γιο το γατί ο Μαυρίας; αμα ο μέχρι πρότινος σοβαρός και αποτελεσματικός Σιόβας, και απέναντι σε πολύ καλύτερους αντιπάλους, χτες δεν ήξερε που πάταγε; άμα ο παλουκωτής ο Φουστερ, αρχής γενομένης απ το ματς με τον ΠΑΟΚ, όποτε έχει παίξει έχει χάσει 5-6 ανεπανάληπτες (και πανομοιότυπες σχεδόν) φάσεις, ενώ γενικά σκοράρει και σκοράρει και δύσκολα γκολ; Άμα ο Μανιάτης πχ εκτός από ένα σουτ στα περιστέρια κι μια ανόητη κίτρινη σε φαουλ στο Χριστοδουλόπουλο δεν ήξερες αν υπήρχε στο γήπεδο;

Και δεν θα επεκταθώ, μιας και δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία.
Φυσικά το χτεσινό αποτέλεσμα, και η εμφάνιση, όλους μας χάλασε, αλλά δεν βλέπω και το λόγο για όλο αυτό το κακό που ακολούθησε.
Αυτό που με ανησυχεί εμένα, δεν είναι το χτεσινό, αλλα εξ’ αιτίας του χτεσινού πιθανές ανόητες καταστάσεις μέσα και γύρω απ την ομάδα. Να ανοίξουν πάλι επικίνδυνες συζητήσεις και επιζήμιες γκρίνιες .

Όσο για το Α ΡΕ ΠΑΡΑΠΛΗΓΑ ΦΟΥΣΤΕΡ, είναι απλά μια επιτηδευμένα υπερβολική έκφραση αγανάκτησης, για να υπενθυμίσω το που θα βρίσκονταν σήμερα όλοι αυτοί που κράζουν, φίλοι και εχθροί, άμα έκανε το 3-1 σε ‘κεινες τις απανωτες φάσεις. Παρόλη την κακή εικόνα της ομάδας.
Το Φουστερ τον αγαπάμε, και αναγνωρίζουμε και το πάθος, και την προσήλωση και το φιλότιμό του, αναγνωρίζουμε την προσφορά του στην ομάδα.
Και το λέω εγώ, που στην αρχή της παρουσίας του στην ομάδα, δεν ήθελα να τον βλέπω μπροστά μου.

Κλείνοντας, θα έλεγα ότι ότι με αυτό το ματς φάνηκε πλέον ξεκάθαρα ποια είναι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φάνηκε ότι είμαστε στην κορυφή και οι άλλοι όλοι είναι γατάκια.
πανηγυρίζουν για το 2-2 ενώ:
έκαναν μακράν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση
κάναμε μακράν τη χειρότερη φετινή μας εμφάνιση
παίζαμε στην έδρα τους
και στο τέλος, απλά χάρηκαν γιατι γλυτωσαν τις καθαρές κάλτσες που ειχαν πάρει καβάτζα στο γήπεδο

 

 

Σχόλια

Εικόνα Gavrontas

Οταν ο γάτος λοιπόν, dion, φτάνει στο σημείο (και το εννοέι, δε λέει ψεμματα) να υπογραμμίζει πως χτες ο ζελες ηταν πιο αθλητική ομας απο μας, εχω άδικο εγω να καταθέτω την εκπληξη και τις υποψίες μου;
Γιατί, ολοι, οταν απαιτούσαμε μεχρι χθες απ την ομάδα να τον ξεπατωσει το βαζελο, σιγουρα ειχαμε στο μυαλο μας τον παραπλήγα που θαυμάζαμε μεχρι πρότινος σε Ελλάδα και Ευρώπη, να τον γλεντάει ο πάσα ένας, κι όχι τον βγαλμένο απ την premiere legue τουρμπατο ζελέ. Τι σκατά, νέφτι τους βαλανε;

Εικόνα ΔΙΑΣ

τον πεπ και το μουρινο να εχεις στο παγκο, αν ο καθε χολεμπας και ο καθε σιοβας ρεπουν προς τον αυνανισμον...οι μολοχες θα ανθιζουν και ο ΟΑΕΔ θα γλιτωνει επιδωματα ανεργιας...
καποτε πρεπει να την πληρωνουν οι πολλοι αντι για τον εναν ... και ειναι η ωρα οι ΜΟΝΟΙ καλα αμοιβωμενοι εργαζομενοι στην ελλαδα (καλυτερα και απο τους υπαλληλους της βουλης) να καταλαβουν οτι ο κοσμος του ΘΡΥΛΟΥ απαιτει ΦΙΛΟΤΙΜΟ! και ας χασουν...

Εικόνα Gavrontas

Ζευ, ειπες πολλα, για να μην πω ότι τα είπες όλα.

Εικόνα Gavrontas

Ανοιξε καλή κουβέντα κατω απ το Μπιπ μπιπ, ειστε μαλλον φαν των Looney tunes

Αλλά ας τα δουμε ένα ενα, κι εναν έναν.

@canio
Αδερφέ, μιας και δε σε ματαχω δει εδω μεσα, να σε καλοσωρίσω στο site, προσπερνωντας κιόλας την επιθετικότητά σου.
Νομίζω πως τα περί γλειψίματος κλπ, ειναι λίγο ακυρα και πολυ αυθαίρετα. Για ποιο λόγο να το κάνουμε αυτό.
Αν μας παρακολουθείς, θα ξερεις πως δεν εχουμε κανένα απολύτως συμφέρον να γλείφουμε κανέναν.
Τα κίνητρά μας δεν ειναι ιδιοτελή, ο,τι βλέπουμε και ο,τι μας επιβάλλει το γαυρικο θυμικό μας λέμε.
Για τα άλλα που θίγεις, νομίζω αυτα που θα σου λεγα κι εγώ, τα είπε ο συγγαυρος ο GPan. Και κάποια άλλα ο γάτος.

@dion
Εδω κι αν απάντησε ο γάτος, αλλά θα επιμέινω κι εγω στα περί ευθυνών.
Για το συγκεκριμένο ματς, θα εριχνα ευθύνες στο προπονητη για τις επιλογές σε εναν-δυο παιχτες ισως και στις αλλαγές.
Απ τη στιγμή όμως που θεωρώ ότι το πρόβλημα οφείλεται στην απόδοση της ομάδας συνολικά, αλλα ως απορροια της προσωπικής απόδοσης-η προσεγγισης του αγώνα- των περισσοτέρων (και κάποιων συγκεκριμένων πολυ πιο καταλυτικά) παιχτών, η κριτική στο Ζ περνάει σε δευτερο και τρίτο πλάνο.
Θές να συζητήσουμε στα περι ενδοσκόπησης και αυτοκριτικής; Να το κάνουμε μέχρι άυριο, αλλά φοβάμαι πως πρέπει να προηγηθεί η ενδοσκόπηση και η αυτοκριτική των ίδιων των παιχτών και του προπονητή.
Εμέις, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ειναι να κράξουμε. Σα site ισως να μην κράξαμε επαρκώς, αλλά νομίζω πως αρκετο ηταν τα κράξιμο και τα πυρά που δέχθηκε η ομας οπουδήποτε αλλού, και απο μεσα και απο έξω. Και τούτο δω το άρθρο ήρθε ακριβώς σαν "απάντηση" σε αυτο το υπερβολικό και επικίνδυνο, κατά τη γνώμη μου πάντα, κλίμα που εισπράττω από χτες.
Οσον αφορα στους ΑΡΔ, μέ ξέρεις...οσο μπορώ, θα τους ρίχνω στ΄αυτιά. Ανεξαρτήτως συνθηκών.
Για τον τρόπο που ισως θα επρεπε να παιξουμε στο β', δε διαφωνώ και συμφωνώ πολυ ειδικότερα σε αυτό που θίγεις οτι πρέπει να ναι η πιο γκελαδόρικη αμυνα στον πλανήτη αυτή που ειχε ο βάζελος.
Ομως, δε θα ριξω ευθύνες στον προπονητη, επειδή επέλεξε τον ΣΥΝΗΘΗ για την ομάδα τρόπο.

Και, ρε φίλε, τι ναι αυτά που λες περι παντελονάτων και Αλαφούζων;
Την εκπληκτική φυσική κατάσταση του μεχρι προχτές πεθαμένου, μάλλον την τρομερή του μεταμόρφωση μεσα σε δυο βδομάδες, θα την έθιγα ακόμα κι αν χτες τους πέταγα 5 γκόλ.
Και ξέρεις οτι τα παντελόνια που φοράω, ειναι απο ειδικό υλικό στον καβάλο, για να απορροφα τον ήχο για να μην νομιζουν οι αλλοι όταν περπατάω, οτι ηρθε η Ανάσταση. Η οτι έπιασε καμια φωτιά.

Εικόνα dion

Ξεκινώντας ανάποδα, ώντας υπερβολικός ήθελα να πω πως το γιατί τρέχει τόσο πολύ ο βάζελος, έρχεται πολύ πολύ μετά στη λίστα από τα πράγματα που θα'πρεπε να μας απασχολούν. Η σύγκριση με τακτικές ζελέδων, γίνεται γιατί εκτός του ότι είναι το τελευταίο πράγμα που θα'πρεπε να μας απασχολεί, έχει να κάνει με την "έξωθεν" βοήθεια που έχει ο αντίπαλος, τη στιγμή που εσύ δε βλέπεσαι. Νομίζω ότι συμφωνούμε πως ο φετεινός βάζελος είναι για κλάματα, ούτε καν για γέλια κι όλα αυτά περί ανάστασης με Ρότσα κλπ είναι παπαριές καμαρωτές (οκ, βελτιώθηκε, αλλά όχι και ανάσταση, ήμαρτον). Αυτός ο ανύπαρκτος λοιπόν, σ'έκανε να παρακαλάς να τελειώσει το ματς να πάρεις το "χ", σαν ομάδα μιλάω, γιατί προσωπικά και να τρώγαμε άλλο ένα στο τέλος το ίδιο θα μου'κανε: σιγά μην κρίνω ένα ματς από το εάν ένα πλασέ έγραψε ή πήγε πάνω στον τέρμα. Για μένα ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερό του ματς φέτος, εμείς ένα από τα χειρότερα και το αποτέλεσμα ήταν να φαινόμαστε λίγο χειρότεροι. Πώς να ρίξεις στ'αυτιά στους ΑΡΔ μετά από τέτοια χάλια? Αυτοί τρέλα κι ανάσταση πουλούσαν και βγήκαν αληθινοί μετά τα χτεσινά, όταν ο βάζελος που σερνόταν και δεν μπορούσε μέχρι πριν δυο βδομάδες να κερδίσει την Κέρκυρα κι έχανε από τον Πλατανιά για πλάκα, παίρνει το "χ" από το χιλιοτραγουδισμένο γαύρο και φεύγει κι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα.

Για μένα ευθύνη έχουν πρώτα ο προπονητής και μετά οι παίκτες. Πώς να το κάνουμε, όταν η ομάδα δε βλέπεται έτσι πάει. Δε λέω να σηκωθούν να φύγουν, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Κι ειδικά για τον προπονητή, για μένα έχει τεράστια ευθύνη που επέλεξε το συνήθη τρόπο. Δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο σαν ομάδα? Δε μαθαίνουν τίποτα άλλο στου Ρέντη? Και ποιος φταίει γι'αυτό κατ'εσέ? Με τον ίδιο τρόπο θα παίζουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου, σκορ, λεπτού και κατάστασης της ομάδας? Γιατί εγώ δε ζήτησα να πιέσουμε την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ που αν δεν το κάνεις άριστα θα σε ξεκωλιάσουν. Τη χτεσινή ζέλα ζήτησα να πιέσουμε, που με το που έβλεπαν υπόνοια πρέσιγκ στην καλύτερη περίπτωση πέταγαν την μπάλα στα περιστέρια στη δεύτερη πάσα. Το σκατό έφτανε στην κάλτσα πριν καν αρχίσουμε να πιέζουμε. Όσο γι'αυτό που λέει ο γάτος, ότι δε γίνεται να παίξεις με το Σιόβα στη σέντρα, δηλαδή φοβόμασταν μη βρει χώρους το άλογο-Τοτσέ και ξεχυθεί στο λιβάδι του ΟΑΚΑ και δεν μπορούμε να το πιάσουμε ούτε με λάσο? Ο ταχυδύναμος Ζέκα? Ακόμα ακόμα κι ο Μαυρίας που ήταν πραγματικά καλός χτες, γίνεται να σε κρατάει πίσω ο Μαυρίας?

Εικόνα clark gheibol

Διονύση, δε χρειάζεται να φύγει ο φορ στη μπλάτη σου, μια χαρά φεύγουν και οι ακραίοι. Ο φορ αρκεί να είναι μέσα στη μπεριοχή να πάρει την μπάλα. Τώρα, για το Μαυρία που λες, διαφωνείς δηλαδή ότι τους έκανε αλόγατα εκεί στ' αριστερά τα δικά μας; Εδώ έκλεψε την μπάλα από το Χολέμπας σε θέση δεξιού μπακ στο 87 (ασπούμε, δε θυμάμαι ακριβώς) και μέσα σε δύο δευτερόλεπτα ο Χολέμπας έφυγε από το πλάνο, ενώ ο Μαυρίας συνεργάστηκε με Ζέκα για να βγάλει σέντρα ανενόχλητος. Ούτε που είδα πότε γύρισε ο Χολέμπας, μάλλον πήρε το επόμενο.
Προετοιμάζεις ένα παιχνίδι, αλλά μέσα στο τερέν σου βγαίνει ότι ο άλλος είναι πχιο αθλητικός. Δε χρειάζεται ο προπονητής να τους βάλει πχιο πίσω τους παίχτες, πάνε μόνοι τους, τους φέρνει το ίδγιο το παιχνίδι. Όταν βάνεις 11 ποδοσφαιριστάς και δε ντραβάει κανένας (άντε, τραβάνε μόνο 2-3) και ο Μουρίνιο να είσαι, παιχνίδι δεν έχει.
Το "δε φταίει ο Ζαρντίμ" έχει περισσότερο την έννοια του "και να φταίει ο Ζαρντίμ, ήταν τόσο χάλια ατομικά οι παίχτες που δε φάνηκε πώς θα μπορούσε να είχε κατεβάσει καλύτερα την ομάδα". Ακόμα και κρίνοντας εκ των υστέρων, δε βλέπω πώς θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα αν αυτοί οι παίχτες είχαν την ίδγια απόδοση. Αλλαγές στα πρόσωπα; Να βάναμε Ντιακιτέ, Φετφατζίδη, Μασάδο- Γκρέκο-Κοντρέρας από την αρχή, Ζαραδούκα, Φέισα, πχοιον; Από πλευράς τακτικής να κάνουμε τι; Να κουβαλάμε μπάλα σαν το μπερσινό Γαύρο; Αφού ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ. Παίζουμε με άμυνα στο ύψος που μπορούμε και γρήγορες επιθέσεις όταν πάρουμε τόπι. Αλλιώς γύριζμα της μπάλας μέχρι να βρούμε την τρούπα. Ε, ξεκάθαρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΣΑΜΕ. Το πρόβλημα για μένα δεν εστιάζεται μόνο στο ότι δεν μπορούσαμε να κόψουμε, αλλά και στο ότι δεν μπορούσαμε να ανεβάσουμε την μπάλα. Γιατί άμα του άλλου του κάνεις δυο τρεις φάσεις στη μπλάτη, μαζεύεται περισσότερο. Αν παίζεις το παιχνίδι σου, ενώ και ο αντίπαλος παίζει το παιχνίδι σου (ο βάζελος ανοίχτηκε από την αρχή σε σημείο που να νομίζει κανείς ότι κατέβηκε ν' αρπάξει πολλά) και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, το παιχνίδι είναι χαλκευμένο για την ομάδα σου. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έπρεπε να βάλουμε παίχτες να τρέχουν. Πού 'ν' τοι;

Εικόνα dion

"Για μένα ευθύνη έχουν πρώτα ο προπονητής και μετά οι παίκτες. Πώς να το κάνουμε, όταν η ομάδα δε βλέπεται έτσι πάει". Φυσικά υπάρχει κι ο παράγοντας ανωτερότητας του αντιπάλου, αλλά δε νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα για χτες...

Εικόνα Gavrontas

Απαντάω, κανοντας copy-paste κατι που σου ειπα και πριν. Απλα, για να μην μας διαφευγει η ουσία.
Τουλάχιστον η ουσία αυτου εδω του άρθρου, όπως την εννοω εγω:

Εμέις, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ειναι να κράξουμε. Σα site ισως να μην κράξαμε επαρκώς, αλλά νομίζω πως αρκετο ηταν τα κράξιμο και τα πυρά που δέχθηκε η ομας οπουδήποτε αλλού, και απο μεσα και απο έξω. Και τούτο δω το άρθρο ήρθε ακριβώς σαν "απάντηση" σε αυτο το υπερβολικό και επικίνδυνο, κατά τη γνώμη μου πάντα, κλίμα που εισπράττω από χτες.

Εικόνα clark gheibol

Καταρχάς, εδώ ο καθένας γράφει τη γνώμη του. Δε δγιάβασα πουθενά στο άρθρο ότι δεν έχουν ευθύνη οι παίχτες, αυτό είναι μάλλον αυθαίρετο συμπέραζμα. Ίσα ίσα εγώ βλέπω στο κείμενο τα εξής: "Τι φταίει ο Ζ δηλαδή, αν τόσοι πολλοί και σημαντικοί παίχτες είναι σε τόσο κακή βραδιά;
Τι φταίει αν ο πυρηνοκινητος συνήθως Χολέμπας χτες έκαιγε πελετ, και τον έκανε γιο γιο το γατί ο Μαυρίας; αμα ο μέχρι πρότινος σοβαρός και αποτελεσματικός Σιόβας, και απέναντι σε πολύ καλύτερους αντιπάλους, χτες δεν ήξερε που πάταγε; άμα ο παλουκωτής ο Φουστερ, αρχής γενομένης απ το ματς με τον ΠΑΟΚ, όποτε έχει παίξει έχει χάσει 5-6 ανεπανάληπτες (και πανομοιότυπες σχεδόν) φάσεις, ενώ γενικά σκοράρει και σκοράρει και δύσκολα γκολ; Άμα ο Μανιάτης πχ εκτός από ένα σουτ στα περιστέρια κι μια ανόητη κίτρινη σε φαουλ στο Χριστοδουλόπουλο δεν ήξερες αν υπήρχε στο γήπεδο;

Και δεν θα επεκταθώ, μιας και δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία."
Όσον αφορά στο παιχνίδι αυτό καθαυτό δε βλέπω μεγάλες αναφορές. Το θέμα είναι να δούμε τι έφταιξε.
1) Φυσική κατάσταση: ο Χολέμπας, μάγκαι, δεν έπαιξε με Άρσεναλ, τώρα του βγήκε η κούραση που ξεκουράστηκε μια βδομάδα πλέργια; Εντάξει, ο Μανιάτης τά 'χει φτύσει (οι κακές γλώσσες λένε ότι φταίει ο Τζόνης ο Γουόκερ), αλλά θα ξεκινούσες απέναντι σε γρήγορους χαφ άξονα με Γκρέκο- Μοντέστο- Ιμπαγάσα και πιστεύεις ότι δε θα σε κατάπιναν; Ή μήπως πρέπει να παίξει ο Ντιακιτές αμυντικό χαφ γιατί ως τέτχοιον το μπήραμε; Και πού ξέρουμε ότι κάνει για τη δουλειά, αφού δεν τον έχουμε δει ακόμα να παίζει εκεί; Το ότι άλλοι παίχτες που παίζουν ψιλοβασικοί ή βασικοί δε γκζεκίνησαν με το βάζελο δεν είναι κομμάτι του ροτέισο;
2) Τακτική: εδώ γελάμε. Έχετε δει να παίζει κάτι άλλο ο Ζαρντίμ εκτός από προσεκτική άμυνα με τους παίχτες όμορφα παραταγμένους πίσω από την μπάλα. Αναλόγως των προσόντων του αντιπάλου, η ζώνη πίεσης ποικίλει, ποτέ όμως δεν είναι ψηλά όταν ο αντίπαλος έχει κινητικούς χωρίς το τόπι παίχτες. Με το Μπάοκ πιέζαμε απάνω στο τόπι; Πιέζαμε ψηλότερα ναι, αλλά λίγες στιγμές φτάναμε τη μπίεση στα 3/4 του αντιπάλου. Με το Μπλατανιά πιέζαμε και μέσα στη μπεριοχή του πχ. Με την Άρσεναλ στα 3/4 τα δικά μας. Με το βάζελο έγινε ακριβώς αυτό. Μας "συμπίεσε" ας το πούμε στο δικό μας γήπεδο. Και λέω εγώ: εδώ με σετ άμυνα και πάλι δεν μπορούσαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους, θα αφήναμε και χώρο στη μπλάτη μας; Με το Σιόβα κεντρικό αμυντικό; Δε γκζέρω αν λέτε αυτό, αλλά εγώ δε συμφωνώ. Ή μήπως αν παίζαμε με Τζεμπούρ- Μήτρογλου θα κάναμε κάτι παραπάνω; Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε κανένας μπροστά από τη ντραγική μας άμυνα, εκτός ίσως από τον αποκαμωμένο υποκόμη Μοντεστό. Οι αλλαγές ήταν κάπως μυστήριες, κάπως προγραμματιζμένες και εκτός κοινής λογικής, αυτό το δέχομαι, αλλά το ματς κρίθηκε εμφανώς στη φυσική κατάσταση και στα αθλητικά προσόντα. Οι βάζελοι ήταν πχιο αθλητικοί. Έλα ρε, αφού φαινόταν. Παίρναμε την μπάλα και δεν είχαμε τη δύναμη να βγούμε όξω, λες και είχαμε μόλις διασχίσει την έρημο. Και θα σας πω κι ένα μυστικό: το πχιο πιθανό είναι μέχρι το τέλος Γενάρη να έχουμε παρόμοιες κακές αθλητικές επιδόσεις. Θα σας πει ο Μήτσος το γιατί, εγώ το ξέρω εμπειρικά. Τι να κάνουμε, να τα βάζουμε με το μπροπονητή ή με τη διοίκηση γιατί κανένας από την ομάδα δε ντράβηξε ή γιατί δε μπήραμε παίχτες το καλοκαίρι; Αυτό δηλαδή λέει η ψυχή του γνήσιου γαύρου; Το Ζαρντίμ θα μπορέσουμε να το γκρίνουμε όταν θα έχει στα χέργια του παίχτες να παίξουν αντεπίθεσις.
3) Ψυχολογική προετοιμασία: φυσικά κι εδώ παίζει ρόλο ο προπονητής, αλλά και όλο το τιμ μιας ομάδας. Δε νομίζω ότι οι ψυχολογικές ντόπες μπορούν να κάνουν κάτι άμα κάπχοιος δεν μπορεί να πάρει τα ποδάργια του. Μπορούμε όμως να εντοπίσουμε έλλειψη σωστής προσέγγισης του αγώνα από πλευράς προπονητή.
Τώρα, όσον αφορά στο αν η χρονιά είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη, οι απόψεις διίστανται. Αν συμφωνήσουμε ότι το φετινό ρόστερ ήταν πχιο πλούσιο από το φετινό (εδώ νομίζω δε χρειάζεται να κάνω συγκρίσεις, θα αναφέρω μόνο τρία ονόματα, Μιραλάς, Ορμπάιθ, Μέλμπεργκ), τότε τηρουμένων των αναλογιώνε, φέτος πάμε καλύτερα. Εκτός αν δεν ξέρω να τα μετράω καλά. Όσον αφορά στο θέαμα που προσφέρει η ομάδα, απλά θα πω ότι είναι διαφορετικό απ' αυτό που συνηθίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Ξέρω επίσης ότι η Ρεάλ έδιωξε το Γκαπέλο που πήρε το πρωτάθλημα με (σχεδόν ρεκόρ για την εποχή) 103 γκολ (τα γράφω από μνήμης, μπορεί να λαθεύω), γιατί δε μπρόσφερε θέαμα. Τι ακριβώς πάει να πει θέαμα και τι αποτελεζματικότητα δε γκζέρω. Δε γκζέρω αν αυτά είναι ίδγια μεγέθη, ή διαφέρουν σε κάτι.
Αλλά με το χέρι στη γκαρδγιά, πείτε κι εσείς τη γνώμη σας, γιατί ώρες ώρες ο κόζμος νομίζει ότι παίζει μόνο ο γαύρος στο γήπεδο:
ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ Ο ΨΕΣΙΝΟΣ ΒΑΖΕΛΟΣ;
Για τους παίχτες δεν έχω καμία δικαιολογία. Και νομίζω ότι κανένας δεν τους βρίσκει άλλοθι. Το γεγονότο ότι δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδγια τους ήταν παραπάνω από εμφανές. Τα αίτια δυσκολεύομαι να τα εξηγήσω με το μάτι. Δεν ξέρω αν φταίει η προετοιμασία, η κακή εξωγηπεδική ζωή, η κούραση από τα άλλα ματς, ή απλά μας μάτχιασαν. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι όταν παίζεις με αθλητικές ομάδες, θες αθλητιζμό στην ομάδα. Καλύτερα 11 Φουστέρ παρά 11 Φετφατζίδηδες.

Εικόνα clark gheibol

"το φετινό ρόστερ ήταν πχιο πλούσιο από το φετινό": το περσινό ρόστερ ήταν πχιο πλούσιο από το φετινό

Εικόνα canio

Ο βάζελος ήταν πιο ξεκούραστος που έπαιξε την πέμπτη από 'μας που παίξαμε την τρίτη?
Αυτό πιστεύω,τα λέει όλα!

Εικόνα clark gheibol

τι εννοείς, ότι τρέξαμε περισσότερο; πχιο γρήγορα; ότι μπορούσαμε, αλλά δε θέλαμε γιατί βαργιόμασταν ή γιατί πήραμε ψηλά τον αμανέ; τι ακριβώς προσάπτεις στην ομάδα;

Εικόνα dion

Ώπα μάγκες, στήριξη στον προπονητή και στην ομάδα, αλλά οι μαλακίες να λέγονται γιατί θα χάσουμε την μπάλα: τί πα να πει τί φταίει ο Ζαρντίμ που όλη η ομάδα σερνόταν? Ποιος έβγαλε το λάδι σε παίκτες όπως Μανιάτης, Χολέμπας που λες ότι δεν υπήρχαν χθες, ώστε να παίζουν εκτός από Ευρώπη και κάθε Κυριακή μην πάει και μας ξεπατώσουν οι παιχταράδες του Πλατανιά και της Κέρκυρας? Είναι στα καθήκοντα του κόουτς να προετοιμάζει σωστά την ομάδα για τα παιχνίδια που πρέπει και το χτεσινό ήταν ένα από αυτά. Κι εκείνο στην Τούμπα ήταν, αλλά και πάλι η εμφάνισή μας ήταν νερόβραστη. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, ο βαζέλας έπαιζε χτες στην άμυνα με Σεϊταρίδη, Βύντρα (σέντερ μπακ!), Τριανταφυλλόπουλο (?) και Σπυρόπουλο. Το γράφω και δεν το πιστεύω. Την πρώτη πάσα την έπαιρνε ο τεράστιος Βιτόλο. Πιο γκελαδόρικη άμυνα σ'όλο το πρωτάθλημα, αμφιβάλω αν υπάρχει. Για κατέβασμα μπάλας δεν το συζητάμε έτσι? Όποτε κάποιοι από τους παίκτες μας πίεσαν ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ, οι ζέλες χάνανε και τ'αυγά και τα πασχάλια κι εμείς βρισκόμασταν με την μπάλα στα πόδια και σε θέση για γκολ σε κλάσματα δευτερολέπτων. Αυτούς τους ανύπαρκτους λοιπόν, αποφασίζεις να μην τους πιέσεις, αλλά να τους δώσεις όλη τη ελευθερία κινήσεων να μεταφέρουν την μπάλα στο γήπεδό σου και να σε απειλούν κιόλας. Αυτό, είναι στρατηγική απόφαση και φυσικά τη χρεώνεται ο Ζαρντίμ. Θα μείνω σε αυτό, γιατί αν αρχίσω να πηγαίνω και πιο μπροστά κι αρχίσω να θυμάμαι ότι χάσαμε το κέντρο σ'όλο το παιχνίδι από το Βιτόλο, το Σισσόκο και το Ζέκα, θ'ανεβάσω πίεση 200 πάλι.

Τέλος, μετά από τέτοια εμφάνιση, καλό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και ν'αφήσουμε τις βαζελιές. Τί πα να πει σου ανάψαν τα λαμπάκια όταν διάβασες τί έγραφαν οι ΑΡΔ? Τί περίμενες? Όταν έχεις την ευκαιρία να τους κόψεις τη γλώσσα μια και καλή κι αποτυγχάνεις, τότε θα στη βγάλουν επιδεικτικά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, είναι δεις τα λάθη σου και να τα διορθώσεις. Έτσι κάνουν οι παντελονάτοι. Φτηνές δικιολογίες και στρουθοκαμηλισμός δεν ταιριάζουν σε γαύρους κι είναι χαρακτηριστικά για τα οποία τους δουλεύουμε τόσα χρόνια. Ας τους αφήσουμε να έχουν την αποκλειστικότητα λοιπόν, γιατί πέρα από την εμφάνιση, πολύ περισσότερο τείνουν να μας εξομειώσουν μομφές σε στυλ Αλαφούζου περί "συνεχούς τρεξίματος και ξαναδώστου συνεχές τρέξιμο ο βάζελος που έτρεχε και την Πέμπτη συνεχώς, ας μην ξεχνάμε...".

Εικόνα canio

Και κάτι άλλο... νικοπολίδης,μητρόπουλος και σάββας,τι ρόλο βαράνε στην ομάδα?Γιατί δε φρόντισαν να πουν σε αυτούς τους παίκτες τι εστί ντέρμπι?Γεια σου ρε βαγγέλα,ο πρόεδρας ξέρει!

Εικόνα canio

Σιγά μην τους λυπηθούμε κιόλας!
Πρόστιμο,όχι τώρα αλλά χθες στα ακριβοπληρωμένα καλόπαιδα που φορούσαν την τιμημένη ερυθρόλευκη ριγωτή!
Αρκετά πια και με το γλύψιμο στον ταβερνιάρη ζαρντίμ!
Δυστυχώς,βλέπω και εσάς σα να αλλάζετε όπως τα site της ομάδας και να γλύφετε τα παρτάλια και τον προπονητάκο!
Υ.Γ:Η χρονιά είναι αποτυχημένη(έως τώρα)διότι στόχος ήταν να περάσουμε στους 16 του τσου λου και όχι τους 32 του γιουρόπα!

Εικόνα savvas gridlock

Για τον Gavronta είσαι άδικος και δεν έχει τέτοια διάθεση πάντως. Κατανοητό το πώς και γιατί παρερμήνευσες, αλλά σε κάθε περίπτωση, το ζουμί είναι ότι είμαστε αρκετοί εδώ μέσα και έχει ο καθένας την άποψή του. Δεν είναι κακό αυτό. Υπάρχουν και διαφωνίες σε κάποια πράγματα, δεν γίνεται όλοι οι γαύροι να βλέπουμε τα πάντα γύρω από την ομάδα με τον ίδιον τρόπο.

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ συμφωνώ μαζί σου αδερφέ, αλλά όχι για το ''ταβερνιάρης'' στο Ζαρντίμ. Βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, αλλά γενικά είναι πολύ καλός προπονητής. Σε κάθε περίπτωση,

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Εικόνα GPan

Ρουά ματ.

Εικόνα GPan

και για να εξηγήσω τι εννοώ, η ομάδα κατάφερε να βρεθεί στο σημείο που την άφησε ο Βαλβέρδε σε χρόνο ρεκόρ, έχει πάρει πρωτάθλημα, πάει για double και είναι στο γιουρόπα...

Έχουμε τέτοια φυσική κατάσταση που τα χτυπάμε τα παιχνίδια στο 80φεύγα, βάζει γκολ ο βάζελος και ξέρεις ότι θα κάνεις ανατροπή. Τι άλλο να κάνει ο Ζαρντίμ? Α, και Ελληνοποίηση έτσα?

Εικόνα canio

Συμφωνώ,αυτή είναι μια ικανότητα του προπονητή και της ομάδας,όπως ικανότητα είναι(και με λύπη μου βλέπω να μην το επισημαίνεις),ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να μην καθαρίζει το παιχνίδι!

Εικόνα canio

Οκ,αφού πήραμε το πρωτάθλημα,που το πήραμε πέρυσι,ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΠΕΡΥΣΙ,ειναι επιτυχημένη η χρονιά!
Κρίμα,κρίμα γιατί με τέτοια μυαλά...

Εικόνα red apple

Συμφωνώ απολύτως με Κλαρκ!
Μικρή ομάδα που τα έδωσε όλα.
Κι εμείς μπλαζέ και υφάκι.
Πάρε το 2-2 νάχεις να πορεύεσαι...

Είδες, Γάβροντά μου, τί εστί να χάνεις τα άχαστα γκολ; Για τον Νταβίντ λέω, που στο 30 αντί να σουτάρει πάει να δώσει πάσα στον Τζιμπούρ... Κλινική περίπτωση του πειράματος του Παβλόφ!

Όσο για τα Μέσα, δεν πα να...
Όσο και προκλητικά να είναι ξέρουμε...

Εικόνα GPan

Γεια σας και χαρά σας και καλή εβδομάδα σε όλους!

Ακριβώς τα ίδια είχα σκοπό να γράψω ως σχόλιο για το ματς.

Του βγήκαν τα πνευμόνια του ΠΟΑ και πήρε μια ισοπαλία λόγω της τρομάρας του μη φάει καμιά πεντάρα, μου θύμησε το παιχνίδι με την ΑΕΚ που τραυματίστικε ο Γκούντγιονσεν. Άντε να δούμε πως θα συνεχίσει ο βάζελος γιατί έκανε το παιχνίδι της ζωής του.

Τώρα τους περιμένουμε εντός.

Υ.Γ. πάντως τώρα που φάνηκε με πόσο καλές ομάδες παίζουμε δεν πιστεύω άυριο μεθαύριο να διαβάσουμε σε καμιά φυλλάδα ότι το πρωτάθλημα το παίρνουμε αέρα και ότι παίζουμε χωρίς αντιπάλους έτσι δεν είναι, τι λέτε έσεις?

Εικόνα clark gheibol

Αυτός είναι ο σκληρός νόμος του ποδοσφαίρου. Άμα είσαι μικρή ομάδα, δεν αρκεί να παίξεις καλύτερα από τον αντίπαλο για να το γκερδίσεις. Οι μεγάλες ομάδες μπορεί να έχουν όλους τους παίχτες στη χειρότερή τους μέρα και πάλι να σε κερδάνε, δγιότι υπερέχουν ποιοτικά. Τρέχει, ζορίζεται, ιδρώνει, κλωτσάει ο Δαβίδ, αλλά κάνει μια με τη χερούκλα του ο Γολιάθ και τονε σκουπίζει σα μύγα το μικρό. Το είδαμε πχ και στο πρώτο ματς με τη Μονπελιέ, όπου εκεί βέβαια είναι πχιο αυστηρός ο νόμος και λέει ότι η μικρή ομάδα μένει όξω. Τουλάχιστον ο ζέλας πήρε την ισοφαρία και διατήρησε την επαφή με τη γκορφή