''ΠΑΟΚ, ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ''



Πολλές φορές, σε συζητήσεις με Μακεδονομάχους της φάπας οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη, όταν τους πει κάνας γαύρος ''αν δεν θέλετε να σας λένε Βούλγαρους, να μην κρεμάτε σημαίες της Βουλγαρίας'', συνήθως ακούει το ''αυτό το κάνουμε ειρωνικά. Εξ άλλου παλιότερα δεν συνέβαιναν αυτά, εσείς οι Αθηναίοι τα αρχίσατε όλα με το να μας λέτε Βούλγαρους και αντιδράσαμε''. Ε, πάμε να δούμε τι κάνανε παλιά και ποιος άρχισε την ιστορία.
 
Μάιος 1972 και στα πλαίσια της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1971-72, δύο ματς πριν το φινάλε, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΟ. Σχεδόν βέβαιος πρωταθλητής ο μέγας Ασλανιδιακός, αδιάφορος ο Ασλανιδιακός του Βορρά. Υπάρχει όμως ένας τρίτος ενδιαφερόμενος, όχι τόσο για το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά για κάτι διαφορετικό. Το Φεβρουάριο του 1972, κατά την 20ή αγωνιστική του ίδιου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟ φιλοξένησε τον Άρη στη Λεωφόρο και συνέβησαν τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-2-1972
 

 

 
Τώρα λοιπόν που θα ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟ, οι Αρειανοί ήταν αναμενόμενο πως θα ψάχνονταν για αντίποινα. Ας δούμε τι έγινε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-5-1972
 

 

 
Μέχρι εδώ θα μπορούσε να πει κάποιος ''συνηθισμένες ιστορίες στα ελληνικά γήπεδα''. Αυτό που δεν ήταν συνηθισμένο όμως και προέκυψε από το ρεπορτάζ του αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, που έληξε με νικητή τον ΠΑΟΚ με σκορ 1-0, ήταν αυτό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 31-5-1972
 

 
Είπαν ορισμένοι βάζελοι το ''Βούλγαροι'' στη Λεωφόρο και ως απάντηση, κάποιοι Θεσσαλονικείς 3 μήνες μετά κρεμάσανε πανί ''Νικήστε τους Έλληνες''. Άλλο η βρισιά ορισμένων και άλλο ένα πανί, που εκπροσωπεί το σύνολο των οργανωμένων. Απλώς βλέπουμε πολλές ελληνικές σημαίες στο γήπεδο της Τούμπας τελευταία και είπαμε να τους αφιερώσουμε άλλη μία ανάρτηση για την οπαδική τους ιστορία, μετά τους Κροάτες το 1997.
 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ. ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΟΧΙ?
 
Υ.Γ. 1 Ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται γενικά και ειδικά στο θέμα της εθνικής ταυτότητας. Καμία κωλοπιλάλα με έθνη και πατρίδες δεν έχουμε, αλλά προφανώς αν κάποιος ενοχλείται με το ''Βούλγαροι'', εμείς το κόβουμε και αυτό είναι το σωστό. Είτε νιώθεις ΕΛ-ληνας είτε Ουρουγουανός, ένα και το αυτό για εμάς. Ως χαρακτηρισμός όμως, όσο άστοχος και ηλίθιος κι αν είναι, το ''Βούλγαροι'' ποτέ δεν απευθύνθηκε σε όλους τους Μακεδόνες, συλλήβδην που λένε και οι μορφωμένοι. Στα ΣΟΥΡΓΕΛΑ του ΠΑΟΚ, κατά κύριο λόγο, πήγαινε, που εδώ και χρόνια χτίζουν τους οπαδικούς μύθους τους γύρω από αυτήν την ιστορία. Η ξήγα γίνεται για να μην τσινήσουν κάποιοι εύθικτοι Βόρειοι και ξυπνήσει ο Παύλος Μελάς μέσα τους. Από όπου κι αν είσαι, αν είσαι γαύρος είσαι αδερφός. Όταν όμως βλέπουμε τις μπουγάτσες απέναντι να έχουν βουλγάρικες σημαίες, το τραβάει η ψυχή τους να το ακούνε. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΕΙ, όχι στους χιλιάδες γαύρους Μακεδονίας-Θράκης, με τους πολλούς και δυνατούς συνδέσμους μας. Οπαδικό πικάρισμα είναι, όχι ιστορικό μάθημα.
 
Υ.Γ. 2 Τελικά την ιστορία αυτή στα γήπεδα της χώρας ποιος την άρχισε? Πάλι ''οι κακοί οι γαύροι'', έτσι? Οι μπουγατσόβλαχοι έχουν στόκο στη γκεφάλα που ξεπερνάει κατά πολύ το βαζελόστοκο...

Σχόλια

Εικόνα lets79

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΓΑΡ,ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η....ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ,Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΝΟΤΙΟΣ ΗΤΑΝΕ....ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ....ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα canio

Όχι Σάββα,δεν είναι οπαδικό πικάρισμα.Ιστορικό μάθημα είναι!
Οι μπουγατσοκιμάδες,έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το πικάρισμα με τις λαλακίες τους για "Έλληνες είστε και φαίνεστε" κλπ.
Να ξεχωρίζουμε την πλάκα,από το ΓΕΛΟΙΟ!Και οι μακεδονομάχοι του κώλου,σε καμία περίπτωση δεν έχουν χιούμορ!