ΣΕΖΟΝ 2001-02 ΠΑΟ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ (VIDEO)



Συνεχίζουμε τα αφιερώματά μας με βίντεο στα χρόνια ''της παράγκας του γαύρου''. Θα δούμε για άλλη μία σεζόν το πόσο σκληρά και ανηλεώς κυνηγήθηκε η ένδοξη Πανάθα από τα κοράκια που έστελνε ο Κόκκαλης.
 
2001-02 λοιπόν. Η χρονιά του έκτου συνεχόμενου πρωταθλήματος και της ισοφάρισης του ΘΡΥΛΙΚΟΥ ρεκόρ της ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '50. Απέναντί μας η ΑΕΚ του Ψωμιάδη, που πλέον αποδεδειγμένα με βάση δικαστικές αποφάσεις μπορούμε να τον αποκαλούμε καταχραστή -κάτι για λεφτά από ναρκωτικά άκουγα τότε να φωνάζουν οι γαύροι και την προτίμησή μας στα μαλακά ναρκωτικά, μάλλον άσχετα από την παραπάνω υπόθεση θα'τανε...- και ο βάζελος του Κυράστα και μετά του Μαρκαριάν. Τσούκου-τσούκου ball με γιούχα σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι τους από τους ίδιους τους οπαδούς τους, με εκδρομές στην Πάτρα όπου το κλάμα πήγαινε σύννεφο, αλλά ως δια μαγείας σήμερα όλα αυτά έχουν ξεχαστεί. ''Μας το έκλεψε ο γαύρος'', φωνάζουν. Πάνω από όλα, είναι το πρωτάθλημα του ντέρμπυ του Ευθυμιάδη. Το παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό.
 

 
Θα αφιερώσουμε ξεχωριστή ανάρτηση για το συγκεκριμένο ματς, απλώς πέραν του βίντεο, ας πάρουμε άλλη μία τζούρα για τον κίνδυνο που διέτρεχε τότε μετά τον Ευθυμιάδη η ''τίμια'' Πανάθα με τους Ευρωπαίους οπαδούς, που έχουν επίπεδο και δεν είναι γαύροι, από την Καθημερινή στις 27-3-2002.
 
Mε αγωνιστική και οικονομική καταστροφή απειλείται ο Παναθηναϊκός, καθώς, εκτός των άλλων, κινδυνεύει να τιμωρηθεί ακόμη και με ποινή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα από έναν έως τρεις μήνες!
 
Στην ανάρτηση θα περιλαμβάνεται η κατάθεση του παρατηρητή σε εκείνο το ματς Μπαλόκα, που τους έσωσε από τα χειρότερα. ΝΑΙ, Ο ΜΠΑΛΟΚΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ''ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ''. Επίσης, θα δούμε και το τι έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός τότε για να ΜΗΝ τιμωρηθεί ο βάζελος και την ανταμοιβή για όλα αυτά, που ήταν να βγάλει τις κασέτες της ΕΥΠ ο ''ζούγκλας'', ο κατά δήλωσή του προσωπικός φίλος των Βαρδινογιάννηδων, με το ''ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν'', 5 μέρες μετά το ντέρμπυ της Λεωφόρου και τον ξυλοδαρμό του Δραμινού διαιτητή. Φυσικά, το ότι από τις κασέτες δεν προέκυπτε ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ενοχοποιητικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό, σε αντίθεση με το βάζελο που είχε αποδεδειγμένα στήσει διαιτητή, δεν το θυμάται κανείς σήμερα. Την φράση του ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ Σπάθα, προέδρου μίας Ένωσης από τις δεκάδες που υπήρχαν και υπάρχουν, θυμούνται όλοι. Και ακόμη έχουμε την απορία, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ? ΤΙ ΚΡΥΒΑΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ?
 
Υπάρχουν κι άλλα ωραία σε αυτό το πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, θυμάστε την ιστορία πέρυσι με την αναβολή, σε πρώτη φάση, του παιχνιδιού Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΟΦΗ από την ΕΠΟ εν όψει των παιχνιδιών με τη Μέταλιστ? Το τι είχαμε ακούσει δεν περιγράφεται, κυρίως για τον Πιλάβιο, ''τον τσάτσο του Μαρινάκη''. Ποιος? Ο Πιλάβιος, ο ψηλός Σισέ. Φυσικά, το ματς δεν αναβλήθηκε. Έγινε κανονικά στη μέρα του. Έμειναν όμως τα επικά ''πείτε μας ρε γαύροι πότε έχει γίνει αυτό με τον ΠΑΟ. Τα έχετε διαλύσει όλα, ό,τι θέλει κάνει ο Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι πρωτάθλημα αυτό''. Σε αυτό το πρωτάθλημα, λοιπόν, του 2001-02, υπάρχει η απάντηση και σε αυτήν την ''αλήθεια'' των βάζελων, από την εφημερίδα Καθημερινή στις 6-4-2002.
 
H Eκτελεστική Eπιτροπή της EΠAE, λοιπόν, αποφάσισε χθες να κάνει δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού και να αναβάλει τον προγραμματισμένο για σήμερα αγώνα του με τον Iωνικό, της 23ης αγωνιστικής της A΄ Eθνικής. Oι «πράσινοι» είχαν ζητήσει την αναβολή, με το σκεπτικό πως οι ποδοσφαιριστές του Σέρτζιο Mαρκαριάν θα πρέπει να είναι ξεκούραστοι για τη ρεβάνς της Tρίτης με την Mπαρτσελόνα στο «Kαμπ Nου», όπου θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τη νίκη τους με 1-0 στο πρώτο ραντεβού της «Λεωφόρου Aλεξάνδρας» και να προκριθούν στον ημιτελικό γύρο.
 
Πολλά ωραία επί μέρους θεματάκια επομένως μπορεί να βρει κανείς σε αυτήν την χρονιά, που προσφέρουν υλικό για αρκετές αναρτήσεις (τις οποίες και υποσχόμαστε). Εξ άλλου εδώ βλέπουμε μόνο τη συμπεριφορά της διαιτησίας απέναντι στο βάζελο. Αργότερα θα κάνουμε αναλυτικότατα τον απολογισμό κάθε μίας χρονιάς της ''παράγκας'', με παραπομπές σε πηγές και όχι από το κεφάλι μας. Αν και δεν είμαστε δημοσιογράφοι για να πρέπει να τηρήσουμε κάποια δεοντολογία, θα πούμε πως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που ο ΠΑΟ φωνάζει πως αδικήθηκε σε αυτήν τη σεζόν. Με την Παναχαική στην Πάτρα, με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και κανά δυο ακόμη. Βίντεο γι'αυτά τα ματς δεν υπάρχει στο Internet. Αν υπήρχε, θα βλέπατε τις φάσεις στο συγκεντρωτικό μας βιντεάκι με το διαιτητικό απολογισμό της χρονιάς. Στην ερώτηση ''και τότε γιατί δεν βάλατε αποκόμματα εφημερίδων, όπως κάνατε σε περιπτώσεις που ευνοήθηκε κατά την άποψή σας ο ΠΑΟ?'', η απάντηση είναι πως σε όλες τις ''αντικειμενικές'' πολιτικές-αθλητικές εφημερίδες που ψάξαμε, την κριτική των παιχνιδιών του ΠΑΟ την κάνουν οι ρεπόρτερ του. Αν περιμένετε να βάλουμε ας πούμε το Σαριδάκη από ΤΑ ΝΕΑ ή τον Κοντό από την ''Καθημερινή'' να σκούζουν για το ότι αδικήθηκαν, αλλάξτε πλευρό. Ομοίως και με την Ηχώ ή το DERBY. Αντίθετα, αν κάποιος εξ αυτών έγραφε πως ευνοήθηκε ο ΠΑΟ, η μαρτυρία του θα είχε άλλη βαρύτητα. Γι'αυτό και βάλαμε μόνον αυτά. Ξαναγράφουμε, αυτό το κάνουμε επειδή δεν υπάρχει εικόνα. Εξαίρεση το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, που έληξε με γκολ του Καραγκούνη στο 79' -πόσες φορές έχουμε δει το έργο να κερδάει ο βάζελος εκτός έδρας το όποιο παράρτημά του με γκολ μεταξύ 75'-85' από τη δεκαετία του '80 και μετά άραγε?-, όπου στο 0-0 ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ολιζαντέμπε ως οφσάιντ. Βίντεο υπάρχει και όντως έπρεπε να μετρήσει το γκολ, αλλά πρέπει να είναι μεγάλη ρόμπα κανείς για να μιλήσει για διαιτητική αδικία σε ματς του ΠΑΟ με τη ΦΟΦΗ.
 
Αρκετά είπαμε. Ας δούμε το βίντεο.