ΡΟΜΑΙΝ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ PART 2: Η ΑΠΕΛΑΣΗ



Αφού θυμηθούμε το πρώτο μέρος για το Ρομαίν, πάμε να δούμε το σκηνικό της απέλασής του, στις 30 Ιουνίου 1973.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 3-7-1973
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-7-1973
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-7-1973
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-8-1973
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-9-1973
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 7-9-1973
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 11-9-1973
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 18-9-1973
 

 
Για όποιον βαριέται να διαβάσει τόσα αποκόμματα, θα τα γράψουμε και περιληπτικά. Ο Ρομαίν ''πιάστηκε'' από παρακρατικούς χαφιέδες Απριλιανούς να μιλάει κατά της ''Επανάστασης'' και από τα μέσα Φεβρουαρίου του 1973 βγήκε η διαταγή για την απέλασή του από τη χώρα, το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 1973. Ο Γουλανδρής έκανε τα πάντα για να αλλάξει αυτή η διαταγή, αλλά δεν τα κατάφερε. Ναι, ο ''χουντικός'' Γουλανδρής, όπως μας λένε κάποια ΣΟΥΡΓΕΛΑ πράσινοι ''ερευνητές'' του κώλου, που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα -προσωπικός φίλος του Καραμανλή ήταν ο Γουλανδρής και καθόλου χουντικός-. Αυτός, ντε, που ''έκανε ό,τι ήθελε επί χούντας'', δεν κατάφερε να κρατήσει το Ρομαίν στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο δεν κατάφερε να τον κρατήσει, αλλά υποχρεώθηκε να τον παραχωρήσει ΤΖΑΜΠΑ στη Λανς. Οι ''Επαναστάτες'' έφτιαξαν μια ωραία ιστορία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μην εξεγερθεί ο κόσμος του Θρύλου, ότι και καλά ο Ρομαίν έφυγε από μόνος του επειδή κάποιοι παίκτες δεν τον γούσταραν στην ομάδα -Υβ και Γιούτσος- και ότι ο Γουλανδρής έδωσε την ελευθέρας του παίκτη στη Λανς για να πάρει την ελευθέρας του Ρολάν Κουρμπίς, παίκτη που πήρε με μεταγραφή ο Θρύλος εκείνο το καλοκαίρι από την Αζαξιό. Το ότι ο Γουλανδρής ΠΛΗΡΩΣΕ για να πάρει τον Κουρμπίς, ενώ η διοίκηση της Λανς πήρε ΤΖΑΜΠΑ το Ρομαίν, ήταν μια ''μικρή και ασήμαντη'' λεπτομέρεια για τους παρακρατικούς ''Επαναστάτες''. Και ποιος διέδιδε αυτές τις ωραίες χουντικές ιστορίες? Μα φυσικά η Αθλητική Ηχώ, η βαζελοφυλλάδα που και μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έδινε συγχαρητήρια στον ''αναμορφωτή'' Ασλανίδη, που μπαινόβγαινε στα γραφεία της, για την ''προσφορά'' του στον ελληνικό αθλητισμό. Δύο εφημερίδες, όχι μόνο το ΦΩΣ, αλλά και η ΟΜΑΔΑ, μέσα στην επταετία και όχι αργότερα, κάνουν λόγο για ΑΠΕΛΑΣΗ του Ρομαίν, που ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό και τον ήθελε και ο Γουλανδρής -υπήρχε απόφαση να ανανεωθεί το συμβόλαιό του για δύο χρόνια, μέχρι το 1975-, αλλά ενοχλούσε τους Απριλιανούς.
 
Τη συνέχεια της ιστορίας θα τη δούμε στην επόμενη και τελευταία σχετική με το θέμα ανάρτησή μας. Κρατήστε την ιστορία με τον πεθερό του, τον πατέρα της συζύγου του Ρομαίν, Ντομινίκ, στο τελευταίο απόκομμα της ΟΜΑΔΑΣ. Θα μας χρειαστεί.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Πολύ ωραίο, Σάββα. Άλλαξε μόνο ένα λάθος πληκτρολογήσεως. Εκεί που γράφεις ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-9-1974, διόρθωσε το 1974 στο σωστό: 1973.

Εικόνα savvas gridlock

Σωστός. Διορθώθηκε. Να'σαι καλά.