ΡΟΜΑΙΝ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ PART 1



Ξεκινάμε σήμερα την παρουσίαση της ιστορίας για το πώς τα χουντοειδή απέλασαν από τη χώρα το ΡΟΜΑΙΝ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ, αυτόν τον ΠΑΙΚΤΑΡΑ του Θρύλου, που κάρφωνε συνέχεια την αγαπημένη τους ομάδα, τον Ασλανιδιακό aka Παναθηναικό. Βεβαίως, όπως συνέβαινε πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, π.χ. και με τον ανυπέρβλητο ΜΑΡΤΙΝ ΜΠΟΥΚΟΒΙ, υπήρξε και δολιοφθορά από μέσα από την ομάδα μας. Εδώ αυτόν το ρόλο τον έπαιξε ο Υβ, άθελά του βέβαια, αφού ξέσπασε μια πολύ μεγάλη κόντρα ανάμεσά τους, αν και ήταν κολλητοί στα δύο χρόνια που συνυπήρξαν στον Θρύλο μας, 1971-73.
 
Το έργο θα το πάμε ανάποδα. Θα δούμε το τι είπε ο ίδιος ο παίκτης μετά την πτώση του καθεστώτος, αφού αυτό που είπε τότε πέρασε μέσω του Τύπου σε όλους τους Ελληνες και δεν το κατάπιε η λογοκρισία των στρατόκαυλων καραβανάδων της φάπας. 1,5 μήνα λοιπόν μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας -λέμε τώρα, και καλά, με τον ''Εθνάρχη''...- ο ΡΟΜΑΙΝ επιστρέφει στην Ελλάδα ως παίκτης της Λανς πια για φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ας δούμε κάποιες χαρακτηριστικές δηλώσεις του στον Τύπο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-9-1974
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 17-9-1974
 

 

 

 
Παικταράς αλλά και πολύπλευρη προσωπικότητα ο ΡΟΜΑΙΝ, δεν μάσαγε ταρχίδγια του με τα χουντοειδή, που δεν μπορούσαν να αντέξουν το ότι για κάποιον εκεί έξω η ζωή δεν ήταν στρατόπεδο. Το τι τους έσουρνε θα το παρουσιάσουμε σε επόμενες αναρτήσεις. Εδώ κρατάμε τη δημόσια παραδοχή του για τον πόλεμο που συνάντησε από το καθεστώς των Απριλιανών. Ας θυμηθούμε και τις δύο φάπες που τους είχε ρίξει, μία στη Λεωφόρο και την άλληνε στο ματς με τους μηδενισμούς του βάζελου στο Καραισκάκη και τους πόνεσε άσχημα.
 
ΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ
Ο ΡΟΜΑΙΝ ΤΑ ΦΤΑΙΕΙ