UEFA ΚΑΙ ΝΤΥΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ ΤΟ 1996



Σεζόν 1995-96 και ο πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναικούλης, αφού αποκλείει τη Χάιντουκ από την Κροατία, προκρίνεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί κληρώνεται να αντιμετωπίσει την Πόρτο, τη Ναντ από τη Γαλλία και την Ντυνάμο Κιέβου από την Ουκρανία. Πρώτο ματς στο Κίεβο για την Πανάθα και η Ντυνάμο κερδίζει με σκορ 1-0. Μία εβδομάδα αργότερα όμως, θα ξεσπάσει ένα σκάνδαλο δωροδοκίας γύρω από το συγκεκριμένο ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 21-9-1995
 

 

 

 

 
30.000 δολάρια κατήγγειλε ο Νιέτο, ο διαιτητής του αγώνα, πως του έταξαν Ουκρανοί, προφανώς για να τους βοηθήσει να κερδίσουν το ματς. Η ΟΥΕΦΑ συνεδρίασε, απέκλεισε την Ντυνάμο, στη θέση της έστειλε το μεγαθήριο από τη Δανία που λεγόταν...Άαλμποργκ -ίσα ίσα για να γλεντήσει τα βαζέλια και να γελάμε με την πάρτη τους, αφού ανέστησαν ακόμη ένα χωριό της Ευρώπης χάνοντας εκτός έδρας- και άνοιξε διάπλατα ο δρόμος της πρόκρισης για τον ''Ευρωπαίο''. Όλα καλά κι όλα ωραία, θα πούμε εμείς κι εφόσον έτσι έκρινε η ΟΥΕΦΑ, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την απόφασή της. Προχώρησε όμως η σεζόν και εκεί προς το τέλος της, δύο μόλις μέρες μετά τη φάπα του Γιάρι, του οποίου το παπάρι -η έκφραση το λέει, μην το παρεξηγήσετε- τσίμπησαν τα λαγουδάκια, η ΟΥΕΦΑ ανακοινώνει κάτι πολύ περίεργο. Σαν σήμερα, 19 Απριλίου 1996.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-4-1996
 

 

 
Το κείμενο υπογράφει ο Μάνος Σταραμόπουλος, ένας καταξιωμένος στο ''διεθνές'' ρεπορτάζ αθλητικός δημοσιογράφος. Τι να'ταν άραγε αυτό που είχε ανακαλύψει ο πρόεδρος της Ντυνάμο Κιέβου και για το οποίο απειλούσε την ΟΥΕΦΑ με προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης, σε σημείο να μασήσει και να κάνει πίσω η πανίσχυρη ποδοσφαιρική Ομοσπονδία? Και πώς υποχρεώθηκε η ΟΥΕΦΑ σε μια τέτοια κωλοτούμπα, δίχως να μάθουμε εμείς οι φίλαθλοι τις λεπτομέρειες? Μεγάλη κωλοπιλάλα μάλιστα έπιασε τους Ευρωπαίους να το ανακοινώσουν 2 μέρες μετά το 0-3 του Άγιαξ στο ΟΑΚΑ. Λες και περίμεναν να αποκλειστεί ο βάζελος ρε παιδί μου...
 
Το τι παίχτηκε ποτέ δεν έγινε γνωστό. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Υποθέτοντας λοιπόν κι εμείς, θα βάλουμε μια φωτογραφία ενός πραγματικού εργάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είμαστε σίγουροι -κόβουμε τον...λαιμό μας γι'αυτό- ότι δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στην υπόθεση.
 

 
ΜΑΝΟ ΗΓΕΤΗ ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗ
 
ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 1971 ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΑΣΛΑΝΑ, ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΥ
ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ''4'' ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΟ 1985 ΜΕ ΤΟ ΛΟΡΕΝΣΟΝ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ
ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ''4'' ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΤΟ 1996 ΜΕ ΤΟ ΝΙΕΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

 
Αυτή είναι η ιστορία του ''πρέσβη''.
 
ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΚΕΡΔΑΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

To "ΜΑΝΟ ΗΓΕΤΗ ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗ" είναι αχτύπητο!

Άσχετο: Ώστε έτσι ο κύριος Μάνος!

Εικόνα red apple

Στην πρεσβεία της Lamogioland εργαζόταν ο Μαυροφασκαλοκουκούλωτας!