ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΠΑΟ



3 Μαίου 1973, 40 χρόνια πριν από σήμερα. Στην Ελλάδα γενικά και επομένως και στον αθλητισμό έχουμε Χούντα. Στον ΠΑΟ έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Την προεδρία διεκδικούν ένας νεαρός, τότε, επιχειρηματίας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, έχοντας την υποστήριξη της πτέρυγας Απόστολου Νικολαίδη-Πανουργιά-Μαντζεβελάκη, αλλά και ο πρώην κυβερνητικός επίτροπος του ΠΑΟ και αντιδήμαρχος Αθηναίων επί χούντας Σπύρος Ανέστης. Ο ΠΑΟ έχει χάσει το πρωτάθλημα του 1973 και οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες, αφού κυριαρχεί το ερώτημα ''πού θα βρεθούν λεφτά για να κοντράρουμε το Γουλανδρή?''. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετά μέλη του Συλλόγου τάσσονται στο πλευρό του Γιαννακόπουλου, ελπίζοντας πως θα είναι σε θέση να τα βάλει με τον εφοπλιστή που αγόραζε τον έναν παίκτη πίσω από τον άλλον για τον Θρύλο. Σε αυτές τις εκλογές, καταλυτική θα είναι η παρέμβαση του Ασλανίδη. Ο Ασλανίδης εκείνη την περίοδο δεν ήταν ΓΓΑ, αλλά υφυπουργός Παιδείας. Έτσι, δεν είχε κανένα πρόβλημα να παρευρεθεί σε μία Γενική Συνέλευση των μελών της αγαπημένης του ομάδας και να ψηφίσει κιόλας, για το καλό της. Δεν τον ένοιαζε ιδιαίτερα το να ''χρωματιστεί'' οπαδικά στα μάτια του κόσμου, αφού όλοι ήξεραν πως ήταν Παναθηναικός και δεν είχε πλέον κάποιο αξίωμα σχετικό με τον αθλητισμό στην ''Κυβέρνηση''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-5-1973
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-5-1973
 

 

 

 

 

 

 
Ο ''υφυπουργός Παιδείας και μέλος του ΠΑΟ'', λοιπόν, Κώστας Ασλανίδης, έγινε δεκτός με θύελλα χειροκροτημάτων από τα μέλη του Συλλόγου όταν ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει. Βοήθησε στο να αποσυρθεί ο προυπολογισμός που είχε φέρει προς έγκριση ο μέχρι τότε πρόεδρος του ΠΑΟ Κίτσιος, αφού δεν ήταν ισοσκελισμένος. Μάλωσε το Δομάζο, αυτόν που αποκαλούσε ''παιδί του'', για το ότι πήρε την ομάδα και έφυγε από το γήπεδο στο ντέρμπυ του πρωταθλήματος στο Καραισκάκη (άσχετα που οι παραμυθάδες βάζελοι μας λένε πως ''ουδέποτε αποχώρησε ο ΠΑΟ'' σήμερα, 40 χρόνια μετά, προσπαθώντας να ξαναγράψουν την ιστορία). Εξήγησε πως τον Κίτσιο τον είχε ψηφίσει κι αυτός στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 1971, όπου κινδύνευσε να πεθάνει κιόλας λίγο μετά, αφού αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Σε εκείνη τη ΓΣ των μελών του ΠΑΟ, είχε ομολογήσει δημόσια ο Ασλανίδης πως ήταν Παναθηναικός, αφού είχε επιχειρήσει να εγγραφεί μέλος του Συλλόγου το 1952 και η αίτησή του είχε απορριφθεί, όπως έχουμε δει. Τότε μάλιστα, το 1971, έγινε οριστικά μέλος του ΠΑΟ ''δια βοής'', με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να θέλουν να ''καταπιούν'' το βάζελο Ασλάνα..
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-9-1971
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-9-1971
 

 
Οι εκλογές του Μαίου του 1973 δεν ανέδειξαν διοίκηση στον ΠΑΟ, αφού κρίθηκαν άκυρες λόγω ενός νομικού κωλύματος με την απουσία κυβερνητικού επιτρόπου. Επαναλήφθηκαν εκεί γύρω στα τέλη Ιουνίου και πρόεδρος εξελέγη πανηγυρικά ο Ανέστης. Και τότε εμφανίστηκε και ψήφισε ο Ασλανίδης, ως μέλος και οπαδός του ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 1-7-1973
 

 

 

 
Το τι ακριβώς έγινε και οι δύο παρατάξεις ''τα βρήκανε'', με αποτέλεσμα την άνετη επικράτηση του Ανέστη, το ομολόγησε δημόσια το 1975, έναν χρόνο μετά την πτώση της Χούντας, ο ''βαλιτσοφόρος'' Μαντζεβελάκης και πάλι σε ΓΣ μελών του ΠΑΟ, όπως έχουμε δει στο παρελθόν από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 17 Ιουνίου 1975.
 
Τι κρίμα άραγε για τον ΠΑΟ που και σήμερα δεν υπάρχει μια ''Επανάσταση'' να τον ξεχρεώσει και να τον βοηθήσει να ανακάμψει οικονομικά, κάνοντας παράνομες μεταγραφές, όπως συνέβαινε κάθε καλοκαίρι τότε. Τι κρίμα για τον ΠΑΟ που δεν υπάρχει ένας Ασλανίδης, οπαδός και μέλος του, να τον βγάλει από το λούκι...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

"Ενθουσιώδη παρατεταμένα χειροκροτήματα".

Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.