ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΟΥ ΚΑΤΣΩΡΑ ΤΟ 1971 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



Αφού θυμηθούμε την ιστορία, αλλά και την ποινή που τελικά έφαγε ο Δομάζος για τη μούντζα και κυρίως το πότε ακριβώς την έφαγε, ας δούμε κάπως πιο αναλυτικά το σκηνικό γύρω από αυτό το πολυσυζητημένο ματς του 1971, όπως έχουμε υποσχεθεί εξ άλλου. Ο λόγος που επανερχόμαστε είναι το ότι πρέπει να εκτεθεί σε όλη του την έκταση του χουντικό βαζέλικο παρακράτος των Απριλιανών, ώστε να το χωνέψει και ο πιο μετριοπαθής φίλαθλος, αυτός που δυσκολεύεται να χρεώσει ένα ολόκληρο πολιτικό καθεστώς σε μία ποδοσφαιρική ομάδα.
 
Την επομένη του ντέρμπυ, η μοναδική εφημερίδα που δημοσιεύει και μάλιστα στο πρωτοσέλιδό της την ιστορική πλέον μούντζα του Δομάζου προς το διαιτητή Κατσώρα, είναι η ''Απογευματινή''. Όλες οι άλλες την έχασαν...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 11-10-1971
 

 

 
Το θέμα όμως δεν μένει εκεί. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σε εκείνο το ματς, ο Καρυπίδης, θα πάει την άλλη μέρα στα γραφεία της εφημερίδας ''Απογευματινή'' και θα κάνει την παρακάτω καταγγελία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 12-10-1971
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 13-10-1971
 

Αστυφύλακας ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, την ώρα του αγώνα, μέσα στο γήπεδο, πλησιάζει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και τον απειλεί πως θα τον συλλάβει με εντολή εισαγγελέα, αν ξαναχτυπήσει το Δομάζο. Του διευκρινίζει πως ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Ποια ήταν αυτά τα ''επίσημα πρόσωπα''? Ακόμη περιμένουμε να μάθουμε. Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως διέρρευσε η επέμβαση της ΕΠΟ. Της ΕΠΟ με πρόεδρο το Δέδε, τον οπαδό-μέλος του ΠΑΟ. Το πόρισμα της ανάκρισης της ΕΠΟ ακόμη το περιμένουμε...
 
Αυτές οι ειδήσεις έχουν φέρει τον κόσμο του Ολυμπιακού στα όρια της έκρηξης. Το αγαπημένο παιδί της χούντας, ο Μίμης Δομάζος, που ο Ασλάνας τον φώναζε ''γιο του'' και ο Μίμαρος δάκρυζε, όπως έχουμε δει εδώ, πήγαινε να την βγάλει καθαρή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 12-10-1971
 

 
Βεβαίως, ο Ολυμπιακός εκείνη την περίοδο είχε διοίκηση. Όχι διορισμένα χουντοειδή, τύπου Μπουζάκη-Παπαποστόλου. Είχε πρόεδρο το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Μία καταγγελία σαν κι αυτήν του Καρυπίδη, για ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που απειλούσαν παίκτη του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο, δεν γινόταν να περάσει έτσι. Τη φωτιά ανέλαβε να σβήσει ο υψηλός προστάτης του ΠΑΟ, ο Παττακός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 14-10-1971
 

 

 

 

 
Έτσι έληξε το θέμα. Ποτέ δεν μάθαμε ποιος απειλούσε τον Καρυπίδη και με εντολή ποιων ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ενώ ο Δομάζος τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές για τη μούντζα ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ. Κι επειδή το ΦΩΣ σήκωσε το λάβαρο της αμφισβήτησης εναντίον της βαζελοχούντας γι'αυτήν την υπόθεση, ο Ασλάνας που ήταν μέλος στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ ξηγήθηκε αλμυρό φιστίκι στην εφημερίδα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-10-1971
 

 
Ήταν το δεύτερο κρούσμα επέμβασης χουντικών μέσα στη Λεωφόρο εις βάρος παικτών του Ολυμπιακού, μετά τη συνομιλία Παττακού-Σιδέρη το 1967. Ξαναγράφουμε, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
 
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΖΕΛΟΧΟΥΝΤΑΣ.

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, ανάρτηση του Σάββα αξίζει σχολιασμό. Καταλαβαίνουν τώρα οι νεόκοποι αδικημένοι των παραγκών, ότι επί δεκαετίες γινόταν της τανασπού, με ωμές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις; Ότι ουρλιάζουν σήμερα (εκτός από το να καλύψουν τη γύμνια τους), επειδή καλόμαθαν να είναι το χαϊδεμένο παιδί των εξουσιών και μάλιστα απολυταρχικών; Επειδή δεν έχουν μάθει να λειτουργούν χωρίς να έχουν δικές τους την ΕΠΟ, τη ΓΓΑ, το Υπουργείο Αθλητικών, τον τύπο και τη δικαιοσύνη; Και τότε τουλάχιστον είχαν αμάδα, τώρα πώς θα επιβιώσουν; Ποιος ΟΠΑΠ και ποιο υπουργείο αθλητικών, ποιος παττακός θα βγάλει εν ψυχρώ κονδύλια του κράτους να τους δώσει; Όλα αυτά και τη "νύχτα που έφυγε ο Μπούκοβι", εμείς τα ξέρουμε από τους πατεράδες, τους θείους, τα μεγάλα ξαδέρφια. Νοιώθαμε τόσα χρόνια την πίκρα που ένοιωθαν οι εξορισμένοι στα ξερονήσια λόγω φρονημάτων, που, αργότερα, οι αστοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν από πού προήλθε τόσο μίσος. Μα από την αδικία! Κι όχι γιατί ο τάδε διαιτητής δεν έδωσε πρόπερσι μια κόκκινη κάρτα. Καταλάβατε τη διαφορά; Και σ όλη αυτή την ιστορία, το άλλο λαϊκό, εργατικό, αριστερό σωματείο, αυτό με σήμα το κίτρινο κοτόπουλο, εκτός του ότι ευνοήθηκε κι αυτό σκανδαλωδώς από τις χούντες και τους ασλανίδηδες, δεν βρήκε ποτέ να πει μια κουβέντα για όλο αυτό το σάπιο σύστημα. Ούτε και επί "δημοκρατίας" αργότερα, όταν ο ποα έπαιζε πρωτάθλημα με συνιδιόκτητες ομάδες, καθαρή δηλαδή περίπτωση αλλοίωσης, δεν ξεσήκωσε τον κόσμο. Κότα όπωε το σήμα του και μάλιστα με τα πόδια ανοιχτά.

Εικόνα μαουνιέρης

Παιδάκι ήμουν, Σάββα φίλε, και τα έζησα. Τα θυμάμαι όλα. Όπως θυμάμαι και τον θεσσαλονικές διαιτητή κ. Κατσώρα. Μια φορά, σε αγώνα με την ΑΕΚ, μας είχε ακυρώσει δύο κανονικά γκολ και μας είχε κυνηγήσει τόσο ανελέητα, που και οι ΑΕΚτζήδες το είχαν ομολογήσει.